Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем със захранването (AsRock B85M Pro4)

Featured Replies

Откакто съм го купил т'ва дъно (марката и моделът са в заглавието на темата) преди 7 години си е така, но понеже досега рядко изключвах компютъра (само го приспивах), не ми беше чак такъв проблем. А проблемът се състои в това, че като го изключа, после трябва да държа копчето натиснато цяла минута, за да се сети да тръгне. В настройките на БИОС му зададох настройка да тръгва веднага щом захранването е възстановено (това е опция какво да прави след спиране на тока), но това не промени нищо. Доскоро мислех, че само моето дъно си е бъгаво, но наскоро един приятел ми каза, че и неговото се държи така. Неговото също е AsRock, само че е с чип H81M.

Някой имал ли е такъв проблем и ако "да", как сте го оправили?

Моето е подобно, но нямам такъв проблем. Настройката ми след спиране на тока компа да остава изключен.

• Автор
преди 28 минути, ined написа:

Моето е подобно, но нямам такъв проблем. Настройката ми след спиране на тока компа да остава изключен.

И при мен беше така дълго време, но я промених, за да видя дали нещо ще се оправи.

преди 1 минута, JKirilov написа:

Затова 100 пъти пиша никога AsRock!

На стария комп (преди този, който купих 2015-та) 3 дъна едно след друго ("Ало, ЧЕЗ ли е? И на вас да ви стана баща!") бяха AsRock един и същ модел и нямаше такъв проблем.

Проблемът е в POST на BIOS при студен старт.
Пробвай за целите на теста да премахнеш всички USB устройства и стартирай така.
Може да се пробва превключване в Legacy mode също за целите на теста. Само за стартирането, защото е ясно, че след това "ще се спъне" в gpt системата.

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

Проблемът е в POST на BIOS при студен старт.
Пробвай за целите на теста да премахнеш всички USB устройства и стартирай така.
Може да се пробва превключване в Legacy mode също за целите на теста. Само за стартирането, защото е ясно, че след това "ще се спъне" в gpt системата.

Интересно, това за USB устройствата не ми беше хрумнало, че може те да му пречат. Ще го пробвам това!

А колкото до GPT, не всичките дискове са GPT. Само големите ги оставих на GPT - тези, които са съответно 1 ТБ и 4 ТБ, а те са само за данни - на тях няма ОС, така че не би трябвало да му попречат да стартира. Другите, които са по 500 ГБ и надолу, са си MBR. А и в БИОС по принцип си е настроен за легаси режим. Аз го настроих така още, когато купих дъното и оттогава не съм барал тази настройка.

преди 16 часа, Валсо написа:

В настройките на БИОС му зададох настройка

Занули го тоя биос. Само ти знаеш или вече си забравил какво си бутал в настройките. Като последен вариант - флашни го с последен биос. Аз съм с дъно  ASRock B85 Pro4 и нямам никакви забележки.

преди 7 минути, JKirilov написа:

То ако всичко беше леш, щяха да ги взривят досега. Пък и АСУС е най-яката фирма.

Нали се сещаш, че AsRock са дъщерна фирма на ASUS (или поне беше преди време). Като качество не са никак лоши, но БИОС-ите им могат и да са по-добри.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

БИОС-ите им могат и да са по-добри.

Могат, ама тази платформа е бюджетна. Като искаш по-добър BIOS се обръщаш към майката - Asus или към друг.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Могат, ама тази платформа е бюджетна. Като искаш по-добър BIOS се обръщаш към майката - Asus или към друг.

Аз не съм твърдял обратното. Иначе имат и доста не-бюджети модели в последно време. Като цена/качество са си супер.

И Асус вече не е майката.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Нали се сещаш, че AsRock са дъщерна фирма на ASUS (или поне беше преди време). Като качество не са никак лоши, но БИОС-ите им могат и да са по-добри.

Точно това написах, ти искаш да се изкараш по-умен ли?:angry:

Но времената се менят и

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Асус вече не е майката

преди 4 минути, JKirilov написа:

Точно това написах, ти искаш да се изкараш по-умен ли?:angry:

Точно от написаното от теб не става ясно това. Казваш най-яката (т.е. над всички, не само над AsRock).

преди 5 минути, JKirilov написа:

Но времената се менят и

Точно, че се менят. Вече са дори по-добри от преди. В началото бяха малко "дръвца" и такава им беше славата. Вече по нищо не отстъпват.

преди 35 минути, JKirilov написа:

ти искаш да се изкараш по-умен ли

Що да се изкарва? Ти поне не блестиш на хоризонта..и ти писах - тоа льобим твой емотикон - ноу си дозаден - шти навра пръста на ено твое сенчесто място!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.