Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете за една конфигурация.

Featured Replies

Много ме очудва цената, тук е значитлно по-скъп. Бях пуснал преди време този тест на ZALMAN CNPS9700 LED, където се представя в охлаждането малко по-добре от Ninja-та, но личното ми мнение е, че и най-слабо представилият се охладител в този клас е достатъчно добър за нормалния потребител (който клоква) и човек трябва да се ориентира по цената и шумоотделянето.

Аз моя (не е LED) го взех от Reset преди 4 месеца за 78 лева biggrin.gif ! Четох ревюто, за което дадох линк по-горе (между другото чел съм и твоето на CNPS 9700 ;) ) и си го избрах като най-добро съотношение охлаждане/шум на пазара тогава!

P.S.: Прав си, класа е такъв, че няма как човек да не остане доволен (или почти няма как)!

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Отговори 106
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз моя (не е LED) го взех от Reset преди 4 месеца за 78 лева biggrin.gif ! Четох ревюто, за което дадох линк по-горе (между другото чел съм и твоето на CNPS 9700 ;) ) и си го избрах като най-добро съотношение охлаждане/шум на пазара тогава!

Да страхотен охладител е, но проблема е цената му. 60€ са сериозна цена. И както казах преди малко, дори и най-слабия охладител от този клас охлажда достатъчно добре за нормалния потребител и човек не трябва да се подвежда само от екстравагантния дезайн и красивата светлина. ;)

Да страхотен охладител е, но проблема е цената му. 60€ са сериозна цена. И както казах преди малко, дори и най-слабия охладител от този клас охлажда достатъчно добре за нормалния потребител и човек не трябва да се подвежда само от екстравагантния дезайн и красивата светлина. ;)

Ти май ме "взимаш за мезе"! Първо, тук, в България цената е 76 и 85 лева съответно без и с LED! За класа съм съгласен (вече го писах в едита на предишния си пост)! А пък "екстравагантния дЕзайн" подпомага това охладителя да се справя толкова добре с един "мижав" 92-милиметров вентилатор и да "хвърчи" при добър въздушен поток в кутията (от допълнителни вентилатори, признавам, ама Ninja-та няма да ги усети въобще)! Пък и за мен лично беше голямо облекчение, че се продава и вариант без "красивата светлина", понеже тя откровено си ме дразни!

Ти май ме "взимаш за мезе"! Първо, тук, в България цената е 76 и 85 лева съответно без и с LED! За класа съм съгласен (вече го писах в едита на предишния си пост)! А пък "екстравагантния дЕзайн" подпомага това охладителя да се справя толкова добре с един "мижав" 92-милиметров вентилатор и да "хвърчи" при добър въздушен поток в кутията (от допълнителни вентилатори, признавам, ама Ninja-та няма да ги усети въобще)! Пък и за мен лично беше голямо облекчение, че се продава и вариант без "красивата светлина", понеже тя откровено си ме дразни!

Не те взимам за мезе, а говоря за "голямото братче" 9700, не за 9500. Тук струва 60€, ако го има в България за 80 лв, познай какъв подарък ще си направя като си дойда за Нова Година, но не ми се вярва да е 70% по-евтин. Съгласен съм за качествата му и съм добре запознат с тях, но съм запознат и с качествата на доста други охладители от този клас и разликата от 2° не си заслужават много парите (лично мнение) ;)

P.S. Сега погледнах пак цените:

Малкото братче, 9500 с LED струва 50€ (няма го без светлина за съжаление)

По-големият 9700 също LED е 60€

Не те взимам за мезе, а говоря за "голямото братче" 9700, не за 9500. Тук струва 60€, ако го има в България за 80 лв, познай какъв подарък ще си направя като си дойда за Нова Година, но не ми се вярва да е 70% по-евтин. Съгласен съм за качествата му и съм добре запознат с тях, но съм запознат и с качествата на доста други охладители от този клас и разликата от 2° не си заслужават много парите (лично мнение) :)

P.S. Сега погледнах пак цените:

Малкото братче, 9500 с LED струва 50€ (няма го без светлина за съжаление)

По-големият 9700 също LED е 60€

Аз пък си мислех, че за 9500 говорим и двамата :down: ...

Както и да е, разбрахме се biggrin.gif !

За 9700 няма обявени цени (или поне аз не виждам) в България, но ако е същата разликата в цените (~15 лв.), той би трябвало да струва "само" ~105 лева cool.gif !

помогнете ако знаете защо CPU Multiplier ту скача на 8x ту пада на 6x. sad.gif

everest.jpg

Cool'n'Quiet - функция, която намаля мултипликатора и напрежението на процесора, когато не са нужни ресурси. Целта е по-добро охлаждане и по-никса консумация на ток. Не се притеснявай, всичко е наред :P

P.S. Сега погледнах, че си с Conroe. Функцията има друго наименование, но същото предназначение

Мога ли да заключа мултипликатора на 8x.

Да, най-лесно е с последната версия на Everest (дал съм я в новите програми). Натискаш долу на лайстната с десен бутон и избираш CPU Tweakings

1pm8.jpg

Избираш на АC и DC Max Performance

2rv0.jpg

Смяната на множителя е вероятно един вид Power Saving - както и iovi е казал . Ако не те дразни го остави - ако искаш да му забраниш смяната на множителя , разгледай функциите на Биос - изключи Speed Step . И един въпрос - множителя се сменя произволно или има зависимост между idle и full load режим - погледни и дали играе напрежението напрежението на процесора при смяната на множителя . В зависимост от отговора ти ще правим следващите стъпки .

Смяната на множителя е вероятно един вид Power Saving - както и iovi е казал . Ако не те дразни го остави - ако искаш да му забраниш смяната на множителя , разгледай функциите на Биос - изключи Speed Step . И един въпрос - множителя се сменя произволно или има зависимост между idle и full load режим - погледни и дали играе напрежението напрежението на процесора при смяната на множителя . В зависимост от отговора ти ще правим следващите стъпки .

Това е така наречената от Intel "EIST" (Enhanced Intel SpeedStep® Technology) технология...

По-конкретно от BIOS-a в "Advanced BIOS Features" на "CPU EIST Function" трябва да се зададе "Disabled", за да се изключи :angry: .

Това е така наречената от Intel "EIST" (Enhanced Intel SpeedStep® Technology) технология...

По-конкретно от BIOS-a в "Advanced BIOS Features" на "CPU EIST Function" трябва да се зададе "Disabled", за да се изключи :angry: .

Така де ,така - другото ,което е ( затова съм и попитал дали играе напрежението ) - че може да се изключи и C1E функцията - тя ( мисля) сваляше напрежението в idle режим - но ще го мислим , когато получим отговор на въпросите .

• Автор

Значи и мултипликатора и волтажа играят.

6x мултипликатор по-слаб волтаж.

8x мултипликатор по-голям волтаж.

Значи и мултипликатора и волтажа играят.

6x мултипликатор по-слаб волтаж.

8x мултипликатор по-голям волтаж.

Щом и тока спада заедно с множителя (мултипликатора), трябва да изключиш и "CPU Enhanced Halt (C1E)" от BIOS-a :eek: , тази функция също е в "Advanced BIOS Features", два реда по-нагоре, дай й и на нея "Disabled" :wors: .

Технологията намалява множителя и тока на процесора за по-малко потребление, когато не се използва процесора, а тока скача заедно с множителя, защото така системата е по-стабилна cool.gif ...

От опит съм установил, че EIST на интел като цяло води до намаляване на производителността на машината, и го прави винаги, когато натоварването на CPU-то спадне. Но според мен не възстановява честотата толкова бързо, а чака да се натовари първо намаления такт до 100%, и после вдига. Въпреки всичко в къщи съм я оставил активна, питайте ме защо, незнам.

EIST може да е много полезен когато се ползва от мобилни компютри заради ограничението, което налага капацитета на батерията, но за стационарен е абсолютно излишен.

Та мерси за мненията тук, бях забравил да изключа EIST .......

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Кажете ващо мнение за ето това охлаждане

Noctua NH-U12

Това е страхотно охлаждане.

п/с

Гледай да не ти замръзне процесора cool.gif

Кажете ващо мнение за ето това охлаждане

Noctua NH-U12

Охлаждането е едно от най-добрите за овърклок и е сравнимо с Big Typhoon . Разгънатата площ на охлаждащите пластини е цели 5000 кв.см . Ако му се поставят и два вентилатора и на двете "кули" - ето какви резултати показва при тестове , сравнен с други охлаждания и модели на Noctua -

29_diagr_stand.png

Ако си решил да си вземаш такова , не му мисли .

• Автор

Аз вече го сложих на компа, но трябва да му зема още един вентилатор.

Около 12-15 гр. ми свали температурата при клокнат процесор на 3.2МГ

Не можах да намеря нинджата затова взех това, пък не знам sad.gif

Редактирано от tadata (преглед на промените)

От Контуров за 90 лв.

Охлаждането е много добро ( разгледал си резултатите от тестовете по-горе вероятно ) . При цена около 50 $ - явно си му платил и ДДС . Но пък си заслужава , впрочем сам си се убедил .

Интересно е докъде смяташ да го гониш тоя процесор с новото охлаждане ? Също е интересно колко шина ще успееш да направиш , сега си на 440 - ако успееш да го докараш до 500 ,направо ще ти постнем резултата при рекордите на руснаците . Но , да кажа - ако се засилиш да гониш 500 ,трябва да смъкнеш множителя на проца , не че няма да издържи 4 GHz , но все пак .... ( и ако не си флашвал Биос-а , направи го с последния - мисля че беше F6 ) .

Поздрави

ПС - Това Rated FSB в последнато долно прозорче на CPU-Z ( в момента ти е 1760 MHz ) направо почва да кърти мивки . Ба_и клока - 65 % - ( хм,добре си е Conroe-то ).

• Автор

BIOSA го флашнах, но ми създава един проблем.Не мога да влезна в него.

Само като го резетна влизам и толкоз. После не става колкото и да натискам DEL.

Поздрави!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.