Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за инсталация на Windows

Sicario
Виж решението Разрешен от Емил Костов,

Препоръчан отговор

Здравейте на всички. Имам едно малко питане, реших да "осъвременя" /ултра новата техника/, която е Core 2 Duo T9600, 4GB Ram, 120GB SSD, в момента е с Windows 7, искам да сложа нещо по-нагоре от него. Има стотици теми във форума с такива въпроси, но не успях да намеря подобна с параметрите на моята антика. Ще ви бъда благодарен да чуя вашите мнения и съвети, относно коя версия на windows да инсталирам. Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Sicario написа:

Здравейте на всички. Имам едно малко питане, реших да "осъвременя" /ултра новата техника/, която е Core 2 Duo T9600, 4GB Ram, 120GB SSD, в момента е с Windows 7, искам да сложа нещо по-нагоре от него. Има стотици теми във форума с такива въпроси, но не успях да намеря подобна с параметрите на моята антика. Ще ви бъда благодарен да чуя вашите мнения и съвети, относно коя версия на windows да инсталирам. Благодаря предварително!

Не, няма смисъл. Евентуално можеш 8.1, но ако всичко ти работи недей да пипаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
публикувано (редактирано)
преди 3 минути, Sicario написа:

Някакво мнение за Windows 10 LTSC/LTSB (не знам какви са разликите), четох някъде, че са орязани до някъде.

На тая машина е безмислено. Да, ще го инсталираш, но няма да можеш да ползваш нищо, защото всичко ще ти бави и бози. Рамта ти е малко както и процесорът е слаб. Но пък ако искаш можеш да тестваш. Ако SSD e ново направи една бутваща флашка и инсталирай.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Sicario написа:

Някакво мнение за Windows 10 LTSC/LTSB (не знам какви са разликите), четох някъде, че са орязани до някъде.

Слагай 10-ка смело,аз имам такава антика и си върви съвсем гладко,и то на хард диск.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Sicario написа:

Слагай смело win10 Enterprise LTSC 2021 . Поддържа се до 2027г. Премахнати са магазина и всякакви излишни апо-ве/apps/!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом имаш SSD, инсталираш на него операционната система. По мое мнение, най добре е ТЯ да е  Win 10 LTSB - 1607 със всички обновявания до сега. Може и това, което ти е предложил колегата от горният пост - без проблем.Тя дори е и по добре оптимизирана спрямо LTSB. Няма нищо излишно в тази операционна система. 4 гига рам ще са ти достатъчни за работа почти със всичко, без никакви игри.

Емо Костов, не го слушай. Той дори не знае че има операционни системи с номера, по големи от 7

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите. По-късно ще опитам с 10-ката да видим дали ще трябва да викам пожарна.

преди 1 час, X-TEAM написа:

А,дънната платка каква е?

Единственото с което разполагам като информация е това:

image.png.5a3a355d94c224b4b9e7784936519bb1.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, X-TEAM написа:

А,дънната платка каква е?

А това какво значение има?

преди 1 час, Sicario написа:

Търси и инсталирай en-us_windows_10_iot_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_257ad90f.iso

Ако имаш проблем с направата на бутваща флашка и самата инсталация, питай.

Ако не ти хареса как работи, винаги можеш да се върнеш на 7.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Joss Bomon написа:

А това какво значение има?

Всичко си е от значение,но най-вече дънната платка!

Благодаря на всички за отговорите. По-късно ще опитам с 10-ката да видим дали ще трябва да викам пожарна.

Стой си на 7-цата, 10-тката не е предназначена за твоята машина!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стой си на Windows 7 с тази машина! Ще ти е изключително изнервящо да работиш с тази машина.

да видим дали ще трябва да викам пожарна

По-скоро някой друг ще вика ония , дето носят ризи с ръкави на гърба... (шегувам се)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Слагай смело win10 Enterprise LTSC 2021 . Поддържа се до 2027г. Премахнати са магазина и всякакви излишни апо-ве/apps/!

Няма нищо излишно бе, недей да кълнеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JKirilov написа:

Да не е краден тоя комп? И за чий пускаш тема?

Това е Мистър Кирилов-корифея,на техниката(от миналият век).Както му казват-мистър извод.С единадесет решения????Много ми е интесно.

И като е краден-не може да види ли?По скоро,е оставен-намерен.Това чудо -десет левово.

пп Пич,не се занимавай,ако ти е единствен.Максимум,две седмици,ще го ползваш.Ако е за експерименти-давай.Пак толкова ще изкара.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, The Rage написа:

Това е Мистър Кирилов-корифея,на техниката(от миналият век).Както му казват-мистър извод.С единадесет решения????Много ми е интесно.

И като е краден-не може да види ли?По скоро,е оставен-намерен.Това чудо -десет левово.

пп Пич,не се занимавай,ако ти е единствен.Максимум,две седмици,ще го ползваш.Ако е за експерименти-давай.Пак толкова ще изкара.

В интересн на истината лаптопа го взех от вторични суровини. Ходих да взимам едни пвц профили и видях, че имат и такива лаптопи. 15 лева дадох :D, беше с P8700 процесор, взех му този, на външен вид е клас А, няма нито 1 точка забележка по него. От 1 година+ го ползвам и нямам проблеми с него. Просто исках да сложа нещо по-ново за тест, но явно няма да го бъде. Инсталирах Windows 10 LTSC, всичко точно, докато не започнах да инсталирам приложенията. Пълна трагедия, но поне си убих малко от времето и разбрах, че ще си седя на 7-цата. Благодаря на всички включили се в темата и похабили от времето си да ми отговарят. Лека вечер на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Клонинга написа:

Няма нищо излишно бе, недей да кълнеш!

Не може да ви се разбере на вас от Сторгозия !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно с този инструмент... 

Много по-добър е Auslogic Windows Slimmer

https://www.auslogics.com/en/software/windows-slimmer/

Но с който и да е инструмент вероятността да се омаже е много голяма

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Gangosa написа:

Може да си орежете 10 ако държите да си сложите 10.  Може да пробвате с този инструмент-----> https://www.ntlite.com/

Или с MGSM Toolkit. За мен това са може би двата най-добри (заедно с nTlite) за целта.

https://msmgtoolkit.in/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Sicario написа:

Просто исках да сложа нещо по-ново за тест, но явно няма да го бъде. Инсталирах Windows 10 LTSC, всичко точно, докато не започнах да инсталирам приложенията. Пълна трагедия

от темата разбрах, че е някакво подобие пo производителност на DELL E 5410
на HDD и LTSC, бях инсталирал пълната версия StarCraft 2 с размер на исото 20 гъби
ами нямаше проблем на 4 гъби памет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...