Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Управление с поглед вместо мишка

Препоръчан отговор

току-що, Емил Костов написа:

И за тази работа ти трябва контрол с очите. Не ми се мисли при моята работа какво трябва да искам.

За съжаление и малки и незначителни движения понякога предизвикват болки. Мисля, че това което имам се нарича Синдром на карпалния тунел. Засега се оцелява, дано да не се влоши, затова ме интересуваше по какъв начин да намаля максимално използването на ръцете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, stranger1 написа:

За съжаление и малки и незначителни движения понякога предизвикват болки. Мисля, че това което имам се нарича Синдром на карпалния тунел. Засега се оцелява, дано да не се влоши, затова ме интересуваше по какъв начин да намаля максимално използването на ръцете.

Безкрайни извинения. С това започни, че вероятно имаш проблем и се налага друго решение.  Все пак провери какъв проблем имаш, защото не е сигурно това с ръцете. Аз от 16 годишен ползвам компютър и съм бил почти 10 години геймър. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Безкрайни извинения. С това започни, че вероятно имаш проблем и се налага друго решение.  Все пак провери какъв проблем имаш, защото не е сигурно това с ръцете. Аз от 16 годишен ползвам компютър и съм бил почти 10 години геймър. 

Ще трябва да отида на лекар някой ден, но при нашето "здравеопазване" човек не знае на какъв ще попадне. Моите близки са си патили много от "лекари". Да се надявам да ми мине от самосебе си. И аз като бях по млад играех по 15 часа на ден видеоигри може и от тогава да е започнал процеса. Виждал съм из интернет 20-25 годишни с инвалидизирани ръце по тая причина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, stranger1 написа:

Ще трябва да отида на лекар някой ден, но при нашето "здравеопазване" човек не знае на какъв ще попадне. Моите близки са си патили много от "лекари". Да се надявам да ми мине от самосебе си. И аз като бях по млад играех по 15 часа на ден видеоигри може и от тогава да е започнал процеса. Виждал съм из интернет 20-25 годишни с инвалидизирани ръце по тая причина.

Е сега кажи къде живееш да дойда и да те напляскам. И аз съм ял уя от лекари но все пак отиди като за начало на лекар. Ако трябва намери начин да имаш няколко мнения и ако трябва ще те насочим към специалисти. Все още има такива.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Е сега кажи къде живееш да дойда и да те напляскам. И аз съм ял уя от лекари но все пак отиди като за начало на лекар. Ако трябва намери начин да имаш няколко мнения и ако трябва ще те насочим към специалисти. Все още има такива.

Ще търся някакво решение. Иначе благодаря на всички за отделеното време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Внимание - Костов бие! :)

Все пак да обясня моат сетъп (ква дума, а? ;) ) - когато имам много да пиша, прокарвам мишката под бюрото и я поставям на една високичка стойка за саксии, а клавиатурата я издърпвам и в скута. Просто и работещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, JKirilov написа:

Внимание - Костов бие! :)

Все пак да обясня моат сетъп (ква дума, а? ;) ) - когато имам много да пиша, прокарвам мишката под бюрото и я поставям на една високичка стойка за саксии, а клавиатурата я издърпвам и в скута. Просто и работещо.

Да и аз използвам скута за клавиатура, а мишката я слагам върху надолу наклонена стойка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, stranger1 написа:

Занимавам се с публикуване на обяви за имоти, повечето е оразмеряване на картинки, всичко останало копиране и поставяне на текст.

И кое ти пречи да вземеш една безжична клавиатура с цифров блок и да си я туриш където ти е удобно и да си движиш мишката с цифровия блок? Моята клавиатура е една малка ,медийна на Logitech с цифролв блок и така си движа плъхчето, имай предвид че мога да си движа китките добре  :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, stranger1 написа:

Да и аз използвам скута за клавиатура, а мишката я слагам върху надолу наклонена стойка.

Значи остава поставяне под китката на нещо удобно мекичко!

Или

преди 4 часа, petie1 написа:

една безжична клавиатура с цифров блок

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, JKirilov написа:

Значи остава поставяне под китката на нещо удобно мекичко!

Или

Да използвам малка възглавничка за целта :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 31.07.2022 г. в 9:51, Raze написа:

Какво и е 'кошмарното'? От официалния сайт може да се поръча и пише, че струва 259 евро. Доставката е безплатна.

Ми шест стотака за мен е кошмар. Да, може би за някой да е улеснение ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...