Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Управление с поглед вместо мишка

Препоръчан отговор

Здравейте, от доста време гледам, че има някакви устройства "Tobii Eye Tracker", които позволяват да движиш стрелката с поглед вместо движение на мишката. Използвали ли сте нещо подобно? на мен ми трябва такова защото имам проблеми с китките и не мога да работя продължително на компютъра.

Пробвах някакви програми, които използват уебкамерата за тази цел но не работят както трябва, стрелкичката постоянно подскача нагоре надолу и не посочва там където гледам на екрана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, dimy написа:

https://bit.ly/3OOjeF4

Но цената е кошмарна.

Благодаря за отговора но линка ми излиза на руски, и не мога да разбера много от написаното. Има ли български сайтове за такива устройства и на каква цена са долу горе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

https://bit.ly/3OOjeF4

Но цената е кошмарна.

Какво и е 'кошмарното'? От официалния сайт може да се поръча и пише, че струва 259 евро. Доставката е безплатна.

Цитат
EUR259,00 (includes EUR51,80 VAT estimated for Bulgaria)

Tobii Eye Tracker 5 | The Next Generation of Head Tracking and Eye Tracking | Tobii Gaming

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо не ползваш клавиатурата вместо мишката за управление? Ползва се цифровия блок за мишката като може да се спира и пуска :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, petie1 написа:

А защо не ползваш клавиатурата вместо мишката за управление? Ползва се цифровия блок за мишката като може да се спира и пуска :)

Или клавиатура с вграден в нея тъчпад.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, AAUUXX написа:

Или клавиатура с вграден в нея тъчпад.

да и с тъч пад е малко по добре от мишката, въпреки че по бавно се работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, petie1 написа:

А защо не ползваш клавиатурата вместо мишката за управление

А помисли ли за хората с функционални проблеми? ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Такива екзотични технологии, които не са развити добре и не са масови, нормално да струват много пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, S197 написа:

Такива екзотични технологии, които не са развити добре и не са масови, нормално да струват много пари.

да за съжаление, ще трябва да спестявам пари и да си взема каквото е налично, в бъдеще дано да се появят по евтини алтернативи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно се клика с намигане - нали? Ако мигнеш с двете очи не отчита нищо. А скрола как се прилага! С кимване на глава? :wow:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Клонинга написа:

А скрола как се прилага!

Нямаш толко' акъл да ти се обяснява, че и да го разбереш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, S197 написа:

Това е играчка. Такава технология ако я има ще струва с още две нули отзад, че и повече. 

преди 1 час, цър-вул написа:

Точно него не трябваше да го питаш този въпрос :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Точно него не трябваше да го питаш този въпрос :)

Щом не реагира адеркватно си требе вапроз

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Щом не реагира адеркватно си требе вапроз

Ама и ти си един чешит, няма прошка при тебе!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Клонинга написа:

Сигурно се клика с намигане - нали? Ако мигнеш с двете очи не отчита нищо. А скрола как се прилага! С кимване на глава? :wow:

времето на задържане на стрелката долу или горе, определят движението на страницата
пак от времето е кликането на ляв бутон
всичко зависи от времето на задържане
с поглед можеш  само да местиш стрелката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Потърси ергономична клавиатура, евентуално с вграден touchpad/trackball, а може би отделна вертикална мишка. Това е добър ресурс - https://www.reddit.com/r/ErgoMechKeyboards/. Варианти има много - разделена клавиатура, изправена такава, закачена за стола вместо стояща на бюрото.

Според мен вариантът с камерата е много краен - такива неща обикновено се използват от хора, които изобщо не могат да движат ръцете си, но разбира се не мога да знам кое ще работи добре за теб.

Консултация със специалист (ортопед) според мен е добра идея.

Редактирано от killchain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, killchain написа:

Според мен вариантът с камерата е много краен

и е много бавен
например за да напише една петбуквена дума на виртуална клавиатура му трябва някъде до 3-5 секунди на буква
познавам човека, който е свикнал с това и съм го наблюдавал
синът му се е погрижил добре за него

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, цър-вул написа:

Не само съм помислил ами съм ги и ги решил иначе нямаше да му предложа най евтиния вариант а ако му се дават пари за играчки да дава

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Точно него не трябваше да го питаш този въпрос

Е за питане пари не вземам хихи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, killchain написа:

Потърси ергономична клавиатура, евентуално с вграден touchpad/trackball, а може би отделна вертикална мишна. Това е добър ресурс - https://www.reddit.com/r/ErgoMechKeyboards/. Варианти има много - разделена клавиатура, изправена такава, закачена за стола вместо стояща на бюрото.

Според мен вариантът с камерата е много краен - такива неща обикновено се използват от хора, които изобщо не могат да движат ръцете си, но разбира се не мога да знам кое ще работи добре за теб.

Консултация със специалист (ортопед) според мен е добра идея.

Благодаря, ще разгледам написаните предложения и ще си помисля кое да избера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, JKirilov написа:

А какво се работи на този компютър?

Занимавам се с публикуване на обяви за имоти, повечето е оразмеряване на картинки, всичко останало копиране и поставяне на текст.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, stranger1 написа:

Занимавам се с публикуване на обяви за имоти, повечето е оразмеряване на картинки, всичко останало копиране и поставяне на текст.

И за тази работа ти трябва контрол с очите. Не ми се мисли при моята работа какво трябва да искам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...