Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя панталони по-малко лепливи?

Featured Replies

Имам едни панталони от джинсов плат (НЕ са дънки - виж снимката долу), които залепват по тях всичко, до което се докоснат. Всякакви косми от скубещи се жени и животни, даже и най-малката прашинка - всичко остава по тях и след само 1 час навън с тях изглеждат все едно съм се завирал да не казвам в какво на кучето. Духне вятър и вдигне всичко от земята - познайте къде остава повечето съдържание от земята...
Имате ли някакви идеи за препарати, с които да ги третирам, за да не залепват косми по тях?

7kWCyrQ.jpeg

Това си е такава материя. Нищо не можеш да направиш, но иначе ме разсмя - СКУБЕЩИ СЕ ЖЕНИ :lol6:

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Скубят се, днеска сменях екрана на лаптопа на една 12 годишна пикла, имаше косми къде ли не вътре в него.

Имал съм два или три пъти през живота си джинси които след по-няколко носения съм ги изхвърлял. Отвратителна материя която не седи наникъде.

• Автор
преди 20 минути, Емил Костов написа:

но иначе ме разсмя - СКУБЕЩИ СЕ ЖЕНИ :lol6:

Ми скубят се. През лятото всичко дългокосместо се скубе. Един от котараците ни е дългокосмест и като скочи, за да се качи на прозореца, зад него във въздуха остава въртележка от оранжеви косми. Почти всяка дългокоса жена също е така, като си завърти главата рязко. Ако стои на слънце, тогава се вижда най-ясно - винаги поне 4-5 косъма отлитат от нея, без значение с какъв скъп шампоан се е къпала. Добре че не съм женен, че заради това женско скубене щях да имам доста неприятности. :lol6: А при някои падането на косми продължава и в другите сезони - имам една такава вкъщи. Тръгне да яде кашкавал, после аз след нея трябва да мина с кашкавала през мивката, защото е целият в дълги руси косми...

Явно ще трябва да ги хвърлям тези панталони, щом нищо не може да се направи. Което е жалко, защото ако изключим споменатия проблем, топлят много повече от дънките през зимата.

преди 4 минути, Валсо написа:

Ми скубят се. През лятото всичко дългокосместо се скубе. Един от котараците ни е дългокосмест и като скочи, за да се качи на прозореца, зад него във въздуха остава въртележка от оранжеви косми. Почти всяка дългокоса жена също е така, като си завърти главата рязко. Ако стои на слънце, тогава се вижда най-ясно - винаги поне 4-5 косъма отлитат от нея, без значение с какъв скъп шампоан се е къпала. Добре че не съм женен, че заради това женско скубене щях да имам доста неприятности. :lol6: А при някои падането на косми продължава и в другите сезони - имам една такава вкъщи. Тръгне да яде кашкавал, после аз след нея трябва да мина с кашкавала през мивката, защото е целият в дълги руси косми...

Явно ще трябва да ги хвърлям тези панталони, щом нищо не може да се направи. Което е жалко, защото ако изключим споменатия проблем, топлят много повече от дънките през зимата.

Е ти полуде! Как ще ги хвърляш. Вземаш си една четка и просто ги чистиш. Не е никак трудно.

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

Е ти полуде! Как ще ги хвърляш. Вземаш си една четка и просто ги чистиш. Не е никак трудно.

Четка... съмнява ме да стане, но ще пробвам. Аз си мислех по-скоро да си купя ролка от ония лепкави ленти "Цитопласт" или както там се казваха. А ако и това не стане, ще пробвам с кòла-маска. :D

преди 1 минута, Валсо написа:

Четка... съмнява ме да стане, но ще пробвам. Аз си мислех по-скоро да си купя ролка от ония лепкави ленти "Цитопласт" или както там се казваха. А ако и това не стане, ще пробвам с кòла-маска. :D

Има си такава четка за дрехи. Просто ги чистиш и всичко приключва.

преди 1 час, Валсо написа:

Имам едни панталони от джинсов плат (НЕ са дънки - виж снимката долу), които залепват по тях всичко, до което се докоснат.

мисля че джинси вече не се произвеждат защото се правят от 100% памук
а и дънки скоро не съм виждал
днес се произвеждат имитации със синтетика, която като се наелектрезира и събира всичко по пътя си

преди 9 минути, дръндю написа:

Не е баш така. По моловете има дънки по 100 - 150 лв., които са точно като старите дънки - много здрави и от добър плат. Имам такива и не са мръднали от 6-7 години. Само са избелели леко.

преди 2 минути, plmen88 написа:

Не е баш така. По моловете има дънки по 100 - 150 лв., които са точно като старите дънки - много здрави и от добър плат. Имам такива и не са мръднали от 6-7 години. Само са избелели леко.

С риск да спорим, но оригинални дънки в България отдавна няма.

преди 45 минути, дръндю написа:

мисля че джинси вече не се произвеждат защото се правят от 100% памук
днес се произвеждат имитации със синтетика, която като се наелектрезира и събира всичко по пътя си

Верно е, имам едно одеяло, иначе меко, топло, ама като загасиш лампата и минеш с ръка отгоре му фърля искри като флекс.

натопи го в леген със студена вода и  3-4 пъти го  изтискай от водата и остави да се суши 

как пък не мен никога нищо не ми се лепи 

преди 44 минути, Емил Костов написа:

С риск да спорим, но оригинални дънки в България отдавна няма.

Напълно е възможно, не споря. Аз не мога да направя разлика между дънките сега и дънките преди. Знам само, че по-скъпите издържат повече от по-евтините. Ама това сигурно е нормално...

преди 1 минута, plmen88 написа:

Напълно е възможно, не споря. Аз не мога да направя разлика между дънките сега и дънките преди. Знам само, че по-скъпите издържат повече от по-евтините. Ама това сигурно е нормално...

Кога беше модерно да носиш сини дънки и бели маратонки и дънкова риза, ехеее бешехме млади, ся както каза Дръндю, всичко е изкуственяк, по-скъпото просто е по-качествен изкуственяк.

За препарат незнам какъв ще ти помогне но си спомням че докато беше жив пинчера ни много се скубеше. И всичките ми дрехи бяха само в косми и нищо не помагаше, та от една ветеринарна аптека, взех на хайванчето катранен шампоан. И спря да се скуби и дрехите ми не полепвха повече косми от животинчето.

Дали си жена или мъж няма никакво значение. Ние се скубем целогодишно

преди 3 часа, Валсо написа:

Четка..

Пробвай с този спрей:
https://xadoshop.bg/product/4068/antistatichen-sprey-za-drehi.html
https://shop.lillydrogerie.bg/ml-508517
Пране с омекотител с антистатик
Може да пробваш и с прост аерозл вода да сваляш статиката.

Пробвай с кофражно масло. 

Успех!

преди 3 часа, dioib написа:

Пробвай с кофражно масло. 

Успех!

Викаш като ще е здраво поне да е за цял живот и косъм няма да се появи :lol6:

https://markita.net/maslo-kofrazhno-dcp-5l.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.