Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Копчето на боилера ми свети и изгасва

Featured Replies

Здравей те тъи като не съм запознат с боилерите ще искам да ви попитам какъв може да е проблема с боилера значи като го включа копчето свети малко и след 2 мин спира да свети, ще съм ви много благодарен ако ми съдействате 

• Автор
току-що, badr написа:

Ние ще ти съдействаме, но все пак предолагам че марката и модела на болера не са секретни и можеш да ги уточниш.

Tesy модела не го знам

преди 2 минути, User556767 написа:

Tesy модела не го знам

ако е 5 литра, таман толкова време му трябва да загрее

Да не би да се включва някаква защита, ако е изгоряла термозащитата? Най-добре си извикай електротехник, че с бойлерите шега не бива.

Анодния датчик работи ли?

преди 1 час, User556767 написа:

ще съм ви много благодарен ако ми съдействате 

Веднага,съдействам.

download (1).jpg

преди 1 час, дръндю написа:

ако е 5 литра, таман толкова време му трябва да загрее

Ако е „на дърва“ - може изобщо да не свети „копчето“!

Може и термо датчика да прави някакви номера и да си включва и изключва когато му е кеф. По добре извикай техник да го погледне или се допитай, до някой познат приятел, нещо да ти препоръча техник към който да се обърнеш.

преди 34 минути, vlado1985 написа:

Може и термо датчика да прави някакви номера ...

А може и самата глимка да прави номера!

Смени глимката.

преди 2 минути, dimy написа:

Смени глимката.

Да разглабя ключа ли казваш???

Останах с впечатление, че става дума за „светещ ключ“, а не за външна глимка!

Ключ за бойлер 20А

преди 11 часа, jhoro написа:

Да разглабя ключа ли казваш???

Останах с впечатление, че става дума за „светещ ключ“, а не за външна глимка!

Ключ за бойлер 20А

Става с една отверка надигаш червеното капаче, има два чопа, после вътре сменяш глимката и монтираш обратно. Аз обаче ако е това бих сменил целия ключ, с времето се получава нагар и почва да загрява.

преди 3 часа, profan4o написа:

Става с една отверка надигаш червеното капаче, има два чопа, после вътре сменяш глимката и монтираш обратно. Аз обаче ако е това бих сменил целия ключ, с времето се получава нагар и почва да загрява.

Да, глимката е в ключа. За да се смени глимката трябва да се смени ключа. Така, че - и двете в комплект.

преди 8 часа, profan4o написа:

Не просто „надигаш капачето“ - защото глимката е вътре в капачето! Тези два чопа - с пружинки - осигуряват както самото превключване на ктлюча, така и захранването на глимката. Може там да е окислено и да не прави добър контакт.
Ако ключа е производство на „Найден Киров“ Русе - направо го изхвърлай и си сложи реле/контактор.

преди 2 часа, jhoro написа:

Ако ключа е производство на „Найден Киров“ Русе - направо го изхвърлай и си сложи реле/контактор.

Ако човека можеше да замени ключа с реле или контактор мислиш ли, че щеше да пита какво му е на бойлера?

Няма смисъл да пишеш постове за бройка.

преди 2 часа, jhoro написа:

Не просто „надигаш капачето“ - защото глимката е вътре в капачето! Тези два чопа - с пружинки - осигуряват както самото превключване на ктлюча, така и захранването на глимката. Може там да е окислено и да не прави добър контакт.

И такива съвети не давай преди да се убедиш, че потребителя все пак има някакви базови умения.Току виж на включен бойлер вземе да я прави тази операция.

на 16.08.2022 г. в 19:09, User556767 написа:

Здравей те тъи като не съм запознат с боилерите ще искам да ви попитам какъв може да е проблема с боилера значи като го включа копчето свети малко и след 2 мин спира да свети, ще съм ви много благодарен ако ми съдействате 

Сменяй бойлера, явно връзката ви с този е изчерпана :speak:

преди 17 минути, badr написа:

Ако човека можеше да замени ключа с реле или контактор мислиш ли, че щеше да пита какво му е на бойлера?

Няма смисъл да пишеш постове за бройка.

И такива съвети не давай преди да се убедиш, че потребителя все пак има някакви базови умения.Току виж на включен бойлер вземе да я прави тази операция.

Прав си, но ... не съм казал, че трябва да прави всичко собственоръчно.
Просто трябва да извика специалист и да му каже - „Направи това и това.“

Не си правете ескперименти - оставете на специалистите!

• 2 седмици по-късно...
на 16.08.2022 г. в 19:09, User556767 написа:

какъв може да е проблема с боилера значи като го включа копчето свети малко и след 2 мин спира да свети

Може и да няма проблем. Изгасването на "копчето" означава, че температурата на водата е достигнала до зададената. 

След като не си запознат с устройството на бойлера, то защо го ползваш?! 

Ето ти принципно какво представлява ел. схемата на бойлера:

http://gamaboileri.com/wp-content/uploads/2015/02/SHEMA-ELEKTRICHESKAYA-RZB-300x119.jpg от Електрическа схема на бойлер - Ремонт на бойлери по домовете София 24/7 (gamaboileri.com)

Принципно при проблем с бойлер търсиш специалист, а не мнения от форум! = Това е опасно нещо и не е желателно при положение, че си невеж да се опитваш да се запознаваш с него, защото може да не е опасно само за теб, а и за съседите и/или жилищната сграда в която живееш.  

Някои запознанства довеждат до вечен живот, но не в тоя свят....

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.