Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял кондензатор и процесор на захранването.

Featured Replies

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Кондензатора като себестойност е под 50ст, а смяната става за минута.

Добре че ме информира... Едно да ти дойде някой и да каже - смени ми този и този кондензатор на моя отговорност и съвсем друго, да се поеме отговорност, че след действията машината ще тръгне. За това ще трябва цялостна диагностика и за минута ще свършиш точно нищо.

преди 6 минути, adersa написа:

за да си запази клиенталата какъв друг избор има ?

Това казвам. Трябва да си останал без клиенти и работа, за да се връзваш на такива "филми" за 5лв.

• Отговори 102
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Опит за смяна на SMD кондензатор е правен с неподходащ поялник от което е увреден елемента ,вижда се голямо количество колофон около тях също.  Решението.

• Точно с обикновен поялник съм разпоявал и запоявал SMD кондензатори. Топиш капчица, слагаш и загряваш отгоре и леко го бутваш като се стопи тинола и готово. Запояването на новия става още по-лесно.

• Ти като гледаш какво е написано "Гръмнал процесор на захранването" не ти ли става ясно, че човекът който е писал описанието не е сервизният техник, ами някоя какичка от приемо-предавателния отдел и е

Публикувани изображения

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Това казвам. Трябва да си останал без клиенти и работа, за да се връзваш на такива "филми" за 5лв.

Adminbg не са останали без клиенти, а и са изключително коректни към тях. Лично впечатление.

преди 2 часа, Ndishev написа:

В София намерих една фирма Adminbg. Казаха ми да им занеса платката и за 5лв ще сменят проблемният кондензатор. Все пак ще им кажа да сменят и 3те. И ще попитам за този процесор на захранването дали е нужно да се подменя. Аз лично виждам да има леко разтопено само по корубата. 

Ако свалиш платката, цената е друга. Но тук става въпрос, че ако трябва да се разглобява сериозно, за да се стигне - това е технологично време. Да не говорим касови бележки, ДДС-та. Отделно не се знае дали е само тоя кондензатор. Може при некадърния опит за ремонт да има и други поражения. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Adminbg не са останали без клиенти, а и са изключително коректни към тях. Лично впечатление.

остават без клиенти такива като оня дето му е казал 200 лв . В коректните сервизи с лицензи и награди работят както си върви цената на пазара при всички . Аз съм сигурен , че този който му е казал 200 лв не е читав сервиз и слага елементи втора ръка .

До автора - защо не пробваш Vali Computers ? 

преди 47 минути, adersa написа:

остават без клиенти такива като оня дето му е казал 200 лв . В коректните сервизи с лицензи и награди работят както си върви цената на пазара при всички . Аз съм сигурен , че този който му е казал 200 лв не е читав сервиз и слага елементи втора ръка .

До автора - защо не пробваш Vali Computers ? 

То беше преди години, но за смяна на десетина кондензатора на дънната платка (MB) ми искаха трийсетина лева май. Единственото беше, че ме предупредиха, че не може да ме гарантират от някаква издънка при презапоявяне в тази ми ти многослойна голема платка.

Е, това беше и фирмата, която ми събра настолния компютър с моите предпочитания. Една малка в София, вече може да я няма.

преди 53 минути, Аралампи написа:

То беше преди години, но за смяна на десетина кондензатора на дънната платка (MB) ми искаха трийсетина лева май. Единственото беше, че ме предупредиха, че не може да ме гарантират от някаква издънка при презапоявяне в тази ми ти многослойна голема платка.

Е, това беше и фирмата, която ми събра настолния компютър с моите предпочитания. Една малка в София, вече може да я няма.

Е! Как ще я няма? В годината,в която беше основана, в София още нямаше компютърни фирми. Това е един от филиалите на търновската VALI kompютър. Минавайки през Търново за Варна, погледни в село Шереметя Администрацията и складовете на WALI.

ScreenShot006.jpg

• Автор

След подмяна

В крайна сметка смениха кондензаторите и процесора. Но за жалост лаптопа отново не тръгва. Хората са проверили и няма други изгорели компоненти. 

Вече трябва да търся причината в друго. 

Лаптопа запалва  и перката върти нормално. След това прави един много бърз оборот и caps lock започва да премигва. Клавиатурата не реагира. Чувал съм че има лаптопи със защита и не могат да се стартират преди да бъдат затворени. Но тук малко вероятно. Някакви идеи ?

Интересно, че в сервиза в който беше за профилактика техника каза, че е сменил процесора и кондензатора и лаптопа е тръгнал. 

Та продължавам да се опитвам да намеря оптимално решение! 

Също така аз лично пробвах да го включа като премахнах всичко което може да дава на късо. Но резултата е същият. 

преди 1 час, Ndishev написа:

След подмяна

В крайна сметка смениха кондензаторите и процесора. Но за жалост лаптопа отново не тръгва. Хората са проверили и няма други изгорели компоненти. 

Лаптопа запалва  и перката върти нормално. След това прави един много бърз оборот и caps lock започва да премигва. Клавиатурата не реагира. Чувал съм че има лаптопи със защита и не могат да се стартират преди да бъдат затворени. Но тук малко вероятно. Някакви идеи ?

Интересно, че в сервиза в който беше за профилактика техника каза, че е сменил процесора и кондензатора и лаптопа е тръгнал. 

Та продължавам да се опитвам да намеря оптимално решение! 

Също така аз лично пробвах да го включа като премахнах всичко което може да дава на късо. Но резултата е същият. 

Опитай още веднъж да ми прочетеш поста от 1-ва страница, но този път да не е на диагонал. Същото са ти го казали и други колеги в темата, само с малко по различни думи.

преди 2 часа, Ndishev написа:

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Едно да ти дойде някой и да каже - смени ми този и този кондензатор на моя отговорност и съвсем друго, да се поеме отговорност, че след действията машината ще тръгне. За това ще трябва цялостна диагностика и за минута ще свършиш точно нищо.

Цитат
на 17.08.2022 г. в 19:27, Kolev72 написа:

""Въпроса ми е дали някой в София може да ги подмени на разумна цена.  Страх ме е да рискувам и да го направя аз. ""

В София има много сервизи, които могат да Ви подменят дефектните елементи на посочената платка. разбира се, че ще е на цена, която Те ви предложат. Но едва ли биха се съгласили, след като погледнат платката, защото няма да са сигурни дали само с това ще мине, а ще има и други причини за дефекта. По второто Ви изречение:

След като се е стигнало до това положение заради почистване и смяна на пастата на процесора Вие можете ли да дадете уверен отговор на въпроса, че с подмяна на тези елементи, всичко ще е наред? Уверен съм , че не можете. Къде е подмяната на пастата? Върху процесора. Как и по какъв начин са се повредили тези елементи, които нямат нищо общо с процесора? Все въпроси, на които едва ли можете да отговорите, защото трябва да казвате кой и с какво се е намесил за появата на повредата.

Решението е едно - смяна на платката с нова, за да не поемате още по вече разходи за ремонта на тази платка. Ако не беше ви страх, щяхте ли да се опитате да оправите повредата? То по тази логика излиза, че спокойно можете да правите и операции, наместо хирурга. 

преди 11 часа, Ndishev написа:

Вентилатора работеше по шумно. Също така усещах леко загряване от долната страна. Исках да го почистя и да сменя термо пастата. Все пак и не знаех от вътре в какво състояние е. Все пак беше изключително чист. Освен, че на перката имаше боклук който препише на оборотите.

Моят съсед си купи лаптоп и при него вентилатора работи шумно и затопля долния панел, но той е глупав и затова не го разглобява а само си го ползва вече доста години. Ти си хитър щом си го разглобил и това са последствията. След като си закупиш друг лаптоп да не забравиш да го разглобиш и на него да смениш пастата. Все едно да си купиш нов телефон и по два-три пъти годишно да го разглобяваш и да му чистиш праха.

Тази тема май се изчерпа, но с нетърпение очаквам следващата която някой хитрец е омазал положението след като е решил да сменя пастата. Тази тема с премигващия екран се обзалагам, че е омазал с паста около видео чипа и затова сега няма картина. Не казва истината, но 100% съм сигурен че това е причината и сега смени и матрицата.

преди 5 минути, 0000000 написа:

Ти си хитър щом си го разглобил и това са последствията. 

Вижда се че не е в резултат на почистване дефекта ,лаптоп се чисти на 5-6 месеца в зависимост от средата в която се ползва. Почистване и смяна на паста на процесора няма как да доведе до разпояване и счупване на елементи по дънната платка. Ясно се вижда ,че е работено по дъното.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

лаптоп се чисти на 5-6 месеца в зависимост от средата в която се ползва. Почистване и смяна на паста на процесора

Ето това което си написал ако ми го покажеш кой производител препоръчва това да се прави, 1000 лева ти пращам още утре сутринта! Никъде по книжките които са в кутията не пише подобно нещо.

Това са твои измислици които водят до темите които четем от доста време вече във форума! Не подвеждай хората, защото 90% от лаптопите които са развалени по сервизите е точно заради това.

преди 11 минути, 0000000 написа:

Моят съсед си купи лаптоп и при него вентилатора работи шумно и затопля долния панел, но той е глупав и затова не го разглобява а само си го ползва вече доста години. Ти си хитър щом си го разглобил и това са последствията. След като си закупиш друг лаптоп да не забравиш да го разглобиш и на него да смениш пастата. Все едно да си купиш нов телефон и по два-три пъти годишно да го разглобяваш и да му чистиш праха.

Тази тема май се изчерпа, но с нетърпение очаквам следващата която някой хитрец е омазал положението след като е решил да сменя пастата. Тази тема с премигващия екран се обзалагам, че е омазал с паста около видео чипа и затова сега няма картина. Не казва истината, но 100% съм сигурен че това е причината и сега смени и матрицата.

Ама ти май сам си вярваш че не трябва да се разглобява лаптоп за профилактика и да му се смени термопастата ? И кой те излъга че на видеочипа не се слага паста на ли. И той грее или според теб видеочипа си стои постоянно охладен а и да не забравяме, че лаптопите разчитат само на 1 вентилатор, да ги охлажда да има и модели с 2 вентилатора но при положение че тази машина е затворена от всякъде и има само 1 прорез за радиатора на cpu и той се затлачи с мръсотия няма как да влиза въздух. И да се охлажда нормално какво правим ако не се разглоби машината за да и се направи профилактика. Или викаш тя сама ще си направи нужната профилактика и колко му е да надживее собственика си.

току-що, 0000000 написа:

Ето това което си написал ако ми го покажеш кой производител препоръчва това да се прави, 1000 лева ти пращам още утре сутринта!

Не е нужно да го пише производител за да го почистваш регулярно ,производител на дома ти не пише също че трябва да си почистваш ,но го почистваш редовно ? На какъв период от време да почиства лаптопа си всеки решава за себе си предвид времето на ползване и средата в която се ползва. 

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Ама ти май сам си вярваш че не трябва да се разглобява лаптоп за профилактика и да му се смени термопастата ? И кой те излъга че на видеочипа не се слага паста на ли.

Прочети пак точно какво съм написъл, че е оцапал "ОКОЛО" видео чипа когато се сложи повече от необходимото така става.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Не е нужно да го пише производител за да го почистваш регулярно ,производител на дома ти не пише също че трябва да си почистваш ,но го почистваш редовно ? На какъв период от време да почиства лаптопа си всеки решава за себе си предвид времето на ползване и средата в която се ползва. 

Сега чакам да ми пратиш утре 1000 лева!

Не съм казал че не трябва да се чисти, престанете да си измисляте. Разглобяването на лаптоп в домашни условия не е препоръчително от хора които никога не са правили подобно нещо, да не казвам за смяна на паста.

Чакам си хиледарката.:lol6:

"Разглобяването на лаптоп в домашни условия не е препоръчително от хора които никога не са правили подобно нещо, да не казвам за смяна на паста."

Това трябваше да го напишеш с много голям шрифт, белким някой се стресне, че работата не е за неговите ръце. Да си го прочитат от време на време тези, които само ровят и развалят техниката. Но от друга страна, тя си е тяхна и могат да си правят с нея всевъзможни експерименти!

преди 14 минути, 0000000 написа:

Прочети пак точно какво съм написъл, че е оцапал "ОКОЛО" видео чипа когато се сложи повече от необходимото така става.

Ти от снимките къде видя да че е оцапал около видеочипа ? и дори да има малко паста на някой SMD елемент то тя няма да предизвика повреда че да даде на късо или да изгори. А също така се вижда от снимките които беше постнал вчера автора че предишния човек който е работил по машината го е оклепал доста обилно с флюс макар че @AAUUXX беше написал колофон а е флюс и мисля че всеки един човек знае за какво се използва флюс а колофона е за почистване човката на поялника. А относно това че не тръгва машината ами това се очакваше че няма да е проблема само в 1 кондензатор със сигурност има прекъсната верига по платката и трябва да се замери с мултицет а няма да е лошо и да се огледат компонентите с скенер инфрачервен лазер да ли някой друг компонент не прави мизерий.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Ти от снимките къде видя да че е оцапал около видеочипа ? и дори да има малко паста на някой SMD елемент то тя няма да предизвика повреда че да даде на късо или да изгори. А също така се вижда от снимките които беше постнал вчера автора че предишния човек който е работил по машината го е оклепал доста обилно с флюс макар че @AAUUXX беше написал колофон а е флюс и мисля че всеки един човек знае за какво се използва флюс а колофона е за почистване човката на поялника. А относно това че не тръгва машината ами това се очакваше че няма да е проблема само в 1 кондензатор със сигурност има прекъсната верига по платката и трябва да се замери с мултицет а няма да е лошо и да се огледат компонентите с скенер инфрачервен лазер да ли някой друг компонент не прави мизерий.

https://drive.google.com/file/d/12Kr-8eGbs0AfELqxgobCHniKpLAJ4Bcb/view

Никъде не съм написал че съм видял, това ти си го измисляш! Аз написах че така мисля, видеочипа е правоъгълен и отгоре е монтиран охладителя който е много голям и закрива какво има около чипа.

преди 11 минути, 0000000 написа:

Никъде не съм написал че съм видял, това ти си го измисляш! Аз написах че така мисля, видеочипа е правоъгълен и отгоре е монтиран охладителя който е много голям и закрива какво има около чипа.

Сам си противоречиш на написаното от себеси и сега аз съм си го бил измислил.

преди 40 минути, 0000000 написа:

Не мисля че е нужно да спорим за неща извън темата просто няма смисъл. А и на снимката която днес е постнал автора се вижда пак същата каша кондензатора си стои в някаква посока извън контактната си площадка и май пак някой се е опитвал да мине номера с поялник.

преди 9 часа, vlado1985 написа:

доста обилно с флюс макар че @AAUUXX беше написал колофон а е флюс и мисля че всеки един човек знае за какво се използва флюс а колофона е за почистване човката на поялника. 

:offtopic_s:

Флюс и и колофон е едно и също, колофона също е флюс.

• Автор
преди 12 часа, Kolev72 написа:

Опитай още веднъж да ми прочетеш поста от 1-ва страница, но този път да не е на диагонал. Същото са ти го казали и други колеги в темата, само с малко по различни думи.

Разбрах всичко още от началото. 

преди 11 часа, 0000000 написа:

Тази тема с премигващия екран се обзалагам, че е омазал с паста около видео чипа и затова сега няма картина. Не казва истината, но 100% съм сигурен че това е причината и сега смени и матрицата.

Както казах не за първи път отварям лаптоп. И никъде нищо не съм казал за премигващ екран. Това, че не съм запознат с електрониката не означава, че не разбирам....

Термо паста

преди 10 часа, vlado1985 написа:

кондензатора си стои в някаква посока извън контактната си площадка

И аз това забелязах. Но все пак е направено сравнително добре. А може и да не е можело да се постави по друг начин. Не се знае миналият техник какво е омазал. 

преди 24 минути, Ndishev написа:

И аз това забелязах. Но все пак е направено сравнително добре. А може и да не е можело да се постави по друг начин. Не се знае миналият техник какво е омазал. 

Елементите са запоени качествено ,няма условие да бъдат в един ред трите кондензатора ,вижда се че първия няма как да е в един ред с другите зареди скъсана писта от предишна работа по платката.

Проба с друг процесор също не би била излишна преди да се изхвърли тази дънна платка ,условието е да не се купува процесора ако и с него не тръгне ,мисля че има варианти на договорка в сервиз за това.

• Автор
преди 19 минути, AAUUXX написа:

Елементите са запоени качествено ,няма условие да бъдат в един ред трите кондензатора ,вижда се че първия няма как да е в един ред с другите зареди скъсана писта от предишна работа по платката.

Проба с друг процесор също не би била излишна преди да се изхвърли тази дънна платка ,условието е да не се купува процесора ако и с него не тръгне ,мисля че има варианти на договорка в сервиз за това.

Днес ще го оставя в същият сервиз в който смениха компунентите. Ще направят диагностика и ще кажат какъв е проблема. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.