Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял кондензатор и процесор на захранването.

Featured Replies

преди 45 минути, Ndishev написа:

Разбрах всичко още от началото. 

Както казах не за първи път отварям лаптоп. И никъде нищо не съм казал за премигващ екран. Това, че не съм запознат с електрониката не означава, че не разбирам....

Термо паста

И аз това забелязах. Но все пак е направено сравнително добре. А може и да не е можело да се постави по друг начин. Не се знае миналият техник какво е омазал. 

Точно че неможе да се постави добре компонента и някой е решил да го запои с поялник е грешката. Като преди да се постави компонента се почиства, площадката от старата спойка, и за да се постави добре компонента не е нужна голяма философия. Една пиенсета с която да се придържа компонента и със топъл въздух се нагрява за да се разтече калая. А дори и да е нарушена площадката пак може да бъде възстановена и да се постави компонента.

преди 31 минути, AAUUXX написа:

Проба с друг процесор също не би била излишна преди да се изхвърли тази дънна платка ,условието е да не се купува процесора ако и с него не тръгне ,мисля че има варианти на договорка в сервиз за това.

Процесора е запоен за дъното няма как да го махне за да пробва с друг. Остава му като вариант да търсо друго дъно 2 ръка или направо да търси в някой сайт и да си поръча.

• Отговори 102
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Опит за смяна на SMD кондензатор е правен с неподходащ поялник от което е увреден елемента ,вижда се голямо количество колофон около тях също.  Решението.

• Точно с обикновен поялник съм разпоявал и запоявал SMD кондензатори. Топиш капчица, слагаш и загряваш отгоре и леко го бутваш като се стопи тинола и готово. Запояването на новия става още по-лесно.

• Ти като гледаш какво е написано "Гръмнал процесор на захранването" не ти ли става ясно, че човекът който е писал описанието не е сервизният техник, ами някоя какичка от приемо-предавателния отдел и е

Публикувани изображения

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Процесора е запоен за дъното няма как да го махне за да пробва с друг. Остава му като вариант да търсо друго дъно 2 ръка или направо да търси в някой сайт и да си поръча.

Няма проблем да се смени процесора ,ако е в него проблема и цената е добра на услугата. 

преди 36 минути, AAUUXX написа:

Няма проблем да се смени процесора ,ако е в него проблема и цената е добра на услугата. 

Ремонта ще излезне златен с това проблемно дъно и се съмнявам в процесора да е причината.

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Няма проблем да се смени процесора ,ако е в него проблема и цената е добра на услугата

Сега говорих с първият техник и  ми изпрати снимки. Каза, че диагностиката му е 100% правилна. И също така, че лаптопа след смяната на кондензаторите и чипа е тръгнал. На снимката се вижда, че компунентите са били в много по добро състояние преди той да ги пипне.

Преди първа диагностика

До сега ме обеждаваха, че техника бил най добрият в София. И почти всичко сервизи носили при него за ремонт. 

Просто той е оклепал нещо при връщането на изгорелите кондензатори. И при опит за наместване на чипа.  Така, че ще отида и ще им оставя лаптопа да си поправят щетите. 

По думите на техника голямата батерия и мощното 66w зарядно са скапали кондензатора и чипа. 

преди 3 часа, Ndishev написа:

Както казах не за първи път отварям лаптоп. И никъде нищо не съм казал за премигващ екран. Това, че не съм запознат с електрониката не означава, че не разбирам....

Термо паста

Става въпрос за друга тема с друг проблем и просто твоята снимка я показах като пример.

преди 1 час, Ndishev написа:

Просто той е оклепал нещо при връщането на изгорелите кондензатори. И при опит за наместване на чипа.  Така, че ще отида и ще им оставя лаптопа да си поправят щетите. 

Аз до тук разбрах ,че след смяна на кондензаторите и чипа в adminbg лаптопа не тръгва ? Също писа ,че са дигностицирали проблем с процесора в първия си пост и за ремонта са искали 200лв. Тоест след смяна на кондензаторите и чипа от adminbg ,защо да сменят същите отново в първия сервиз? Цената за ремонт от първия сервиз вероятно е за дъно с процесора ,а не за кондензаторите с чипа до тях? Погледнах дъното цената е около 100 евро.

преди 37 минути, Ndishev написа:

Каква метална плстина ,там няма метална пластина ?

преди 1 час, Ndishev написа:

Показва снимката ,че лаптопа е бил с проблема преди да го занесеш в сервиз ,тоест сервиза няма вина за това че не работи лаптопа. Някой е работил по дънната платка преди това.

преди 12 минути, Ndishev написа:

Аз не виждам никъде да има метална пластина по платката. А снимката която си постнал сега се вижда че дясното краче на кондензатора, буквално го няма, това може да се случи .От нагряване или прекъсната верига или от някой компонент да е дало на късо и да се е отразило на кондензатора и е довело до гибелта му.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Аз не виждам никъде да има метална пластина по платката. А снимката която си постнал сега се вижда че дясното краче на кондензатора, буквално го няма, това може да се случи .От нагряване или прекъсната верига или от някой компонент да е дало на късо и да се е отразило на кондензатора и е довело до гибелта му.

Тц, по скоро е механичено причинен проблем. Ясно се вижда ,че са запоявани.

преди 16 минути, Profruit написа:

Надписа върху ИС-ма чете ли се? Това е важно.

На тази снимка се чете всичко -> IMG_20220818_183607.jpg - Google Диск

• Автор

Аз до тук разбрах ,че след смяна на кондензаторите и чипа в adminbg лаптопа не тръгва ? Също писа ,че са дигностицирали проблем с процесора в първия си пост и за ремонта са искали 200лв. Тоест след смяна на кондензаторите и чипа от adminbg ,защо да сменят същите отново в първия сервиз?

Прикачам снимки от приемо-предавателните. В първият сервиз казват "изгорял процесор на захранването" Дефакто този който беше сменен заедно с кондензаторите от adminbg. И тези пари които искаха в първият сервиз е за подмяната на тези компуненти които смениха в adminbg

Svetlina

Adminbg

И не да ги сменят същите. А да отстранят проблема който те са причинили. Последно казаха, че вината е в adminbg и за това не тръгвал. Което са пълни глупости. 

Погледнах дъното цената е около 100 евро.

Каква метална плстина ,там няма метална пластина ?

Изглежда ми че е имало някакъв елемент. Който след това го нямаше. Или снимката е много лоша.

преди 58 минути, vlado1985 написа:

Аз не виждам никъде да има метална пластина по платката. А снимката която си постнал сега се вижда че дясното краче на кондензатора, буквално го няма,

Под черният чип ми изглежда, че е имало нещо. 

Техника каза, че това е снимка преди да смени компунентите. И ясно се вижда, че след това са повредени останалите 2 кондензатора и чипа.

преди 27 минути, Profruit написа:

Надписа върху ИС-ма чете ли се? Това е важно

Съжалявам за некомпетентноста ми но не знам какво е ИС-ма!? Ако говорим за черният чип, се чете информацията след подмяната му с нов. Преди това не се четеше. 

преди 10 минути, Ndishev написа:

Прикачам снимки от приемо-предавателните. В първият сервиз казват "изгорял процесор на захранването" Дефакто този който беше сменен заедно с кондензаторите от adminbg. И тези пари които искаха в първият сервиз е за подмяната на тези компуненти които смениха в adminbg

Признавам ,че малко се обърках в това кое ,кога и след какво се е случило. Ако лаптопа е работил след посещение на сервиз 1 ,виждам че има и гаранция от един месец то вина нямат за случилото се след това. 

В Adminbg са сменили чипа и кондензаторите - вижда се от снимката и лаптопа не тръгва ,тоест проблема е в друг компонент по дъното - кой е ще покаже диагностика. 

преди 21 минути, Ndishev написа:

Съжалявам за некомпетентноста ми но не знам какво е ИС-ма!? 

ИС - интегрална схема.

преди 26 минути, Ndishev написа:

И не да ги сменят същите. А да отстранят проблема който те са причинили. 

Проблема ще се отстрани както вече писахме в начало на темата с ново дъно ,именно и за това са поискани тези 200лв (предполагам) . Няма как да бъде поискана такава сума за кондензатори и чипа от снимките.

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Признавам ,че малко се обърках в това кое ,кога и след какво се е случило. Ако лаптопа е работил след посещение на сервиз 1 ,виждам че има и гаранция от един месец то вина нямат за случилото се след това. 

В Adminbg са сменили чипа и кондензаторите - вижда се от снимката и лаптопа не тръгва ,тоест проблема е в друг компонент по дъното - кой е ще покаже диагностика. 

То си е объркващо. 

В сервиз 1 беше само за диагностика. Компунентите са сменени и лаптопа е бил тръгнал. Обадиха ми се и ми казаха, че лаптопа е готов и трябва да си заплатя. Но никой не ме е питал за ремонт! И техника е върнал старите компуненти. Но идва момента, че не се знае какво друго е повредил.  На снимката преди техника да пипне си лични че е имало само един прекъснат кондензатор. След неговата намеса се вижда, че спойката на чипа е неправилна и вече са 3 повредени кондензатори. И аз това се опасявам, че при връщането на изгорял/и копунент/и е згафил и е направил друга поразия. 

След диагностика в adminbg ще кажа какъв проблем са открили. 

Да разбираме, че в първия сервиз са подкарали машината, но на тебе не ти е харесала цената и си им казал да върнат/запоят повредените компоненти ?! :cantbelieve:

преди 12 минути, Ndishev написа:

То си е объркващо. 

В сервиз 1 беше само за диагностика. Компунентите са сменени и лаптопа е бил тръгнал. Обадиха ми се и ми казаха, че лаптопа е готов и трябва да си заплатя. Но никой не ме е питал за ремонт! И техника е върнал старите компуненти. 

Ако лаптопа е включван към захранване след това ,предвид двете крачета на чипа които от снимката в първи пост се виждат че са запоени заедно е възможно да има вече и други щети върху елемнти на дънната платка ,затова и да не тръгва лаптопа след смяна на кондензаторите и чипа от Adminbg.

преди 16 минути, Ndishev написа:

След диагностика в adminbg ще кажа какъв проблем са открили. 

Това е най правилното което може да се направи.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Да разбираме, че в първия сервиз са подкарали машината, но на тебе не ти е харесала цената и си им казал да върнат/запоят повредените компоненти ?! :cantbelieve:

След това е включил лаптопа в ел. мрежата за да види работи ли и сега ще разберем каква е щетата след диагностиката. 

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

не ти се вярва а?
аве има ги всякакви чешити
препоръка към автора на темата: отивай за нов или втора ръка лаптоп

преди 2 минути, дръндю написа:

препоръка към автора на темата: отивай за нов или втора ръка лаптоп

Ново дъно е по изгодно от нов или втора ръка лаптоп - 100 евра е дъното.

преди 27 минути, Joss Bomon написа:

То това е основното в тази тема. Защо го казвам? Просто е. 

При положение че хората в първият сервиз са ти оправили машината и са съобщили за ремонта и, то значи, че си присъствал при теста на лаптопа. По друг начин не може да бъде, понеже техника пред теб е задължен да ти покаже, че вече всичко му е изправно. Сега, след теста(какъвто и да е бил той) следва най важното. Обявяване на цената за цялата процедура (без тест пред клиента). Да, но на вас ви се вижда твърде много като цена и се отказвате. Техника  отново ви подменя частите със старите(които са били при първоначалното ви посещение в сервиза) и вие си прибирате машината. Мога да кажа със сигурност, че четете постовете наистина по диагонал. Мисля, че в първият си пост съм ви написал, че цената ще бъде такава, каквато техникът ви каже, а не вие да я определяте. Вие искате работещ лаптоп. Не ви устройва положението, връщат ви се старите чаркове по местата и времето за работа на техника ще е неоправдано за сервиза, а на вас ще ви остане само една неработеща кутия, от която пак ви подчертавам няма да вземете и 50 лева. Пишете че сте запознат с електрониката а колегата в по горен пост ви е написал елементарно съкращение за което пускате пост , като питате "какво значи това" Това за мен ми говори, колко навътре сте в електрониката. Нищо лично към Вас или към когото и да било. Темата ви може да стане и 300 страници, но с това няма да постигнете нищо за да проработи вашата машина.

преди 9 минути, AAUUXX написа:

След това е включил лаптопа в ел. мрежата за да види работи ли и сега ще разберем каква е щетата след диагностиката. 

Изчакай да видим дали съм прав за изгорелите компоненти. След това е ясно, че щетите се увеличават. Ако е направил глупостта да иска да му запоят отново изгорели компоненти, при условие, че му дават гаранция /видно от фактурата/, то оставям без коментар случващото се след това.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Ново дъно е по изгодно от нов или втора ръка лаптоп - 100 евра е дъното.

Най изгодното за питащият е нов лаптоп и да не се опитва да пипа там, където не му е рабора.

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Най изгодното за питащият е нов лаптоп и да не се опитва да пипа там, където не му е рабора.

Ако разполага с бюджет за нов OK, ново дъно е също нов лаптоп на практика. А и не знаем какво ще излезе от диагностиката в Adminbg ,ако отново е компонент на симвилична цена не е оправдано да не се направи това дъно.

преди 40 минути, AAUUXX написа:

Ако разполага с бюджет за нов OK, ново дъно е също нов лаптоп на практика. А и не знаем какво ще излезе от диагностиката в Adminbg ,ако отново е компонент на симвилична цена не е оправдано да не се направи това дъно.

Обяснявам бавно за да се разбере основно от питащият.!

Лаптопът е купен на старо за 300 лева(по ваши думи). Не ви ли направи впечатление, че цената е малко ниска(но удобна за вас)?

Защо го продава собственикът? Защото той или някой друг е провеждал интервенция по машината. Ако са го стегнали да върви що годе, на него не му остава нищо друго, освен бързо да се отърве от машината. На ниска цена, общо взето бързо се продава и предишният собственик умело е ползват тази хватка - като много от OLX. Харесва ви машината за тези пари и почти никой не мисли за последствията след като я купи. Примерът е с Вас! А това, че ще платите цена по висока от тази, за която сте го купил е друг въпрос. Един добър техник в добър сервиз взема 50-60 лева само за отваряне. Да не споменавам за всичко останало, в което е вложил време.

Но това са цени на сервиза, а не на техника. за него ще има чат от цената, а не цялата сума. Нали и той е човек и е вложил труда си за да го ремонтира! В София има много хора, много добри майстори, които ще ти го оправят, но по твоите думи, не можеш им плати труда - чарковете са общо взето - евтини. Помисли сега и за предложението за ново дъно!!! Получаваш го, плащащ 200 лева за дъното, даваш го на техника за подмяна, но са ти пратили същото дъно, само че последната цифра или буква е друга. То естествено не тръгва и ти си изливаш яда на хората от този форум, които са те подскокорасали  да си купиш новото дъно. Много от Вас ако знаят колко са далеко и в страни от тази техника, ще се обесят. Важното е че всеки имал поялник и мултицет и комшиите му го приемат за техника на махалата. Моя професор (бог да го прости) едно време казваше така: ДА, да...ама НЕ!

Тук е и ГУРУ-то в техническите форуми,  ""JKirilov""който може да даде някакво предложение. 

Като цяло керамичните кондензатори не са скъпи напротив супер евтини са но в всеки един сервиз подобна операция за извършване не е евтина и това е напълно нормално а самата цена на тези кондензатори е 10-20 стотинки. Ето линк на Викиват давам само пример.

https://vikiwat.com/drugi-kondenzatori.html 

преди 18 минути, Kolev72 написа:

но са ти пратили същото дъно, само че последната цифра или буква е друга. То естествено не тръгва и ти си изливаш яда на хората от този форум, които са те подскокорасали  да си купиш новото дъно. 

Каква вина ще имат хората от форума за това ,че при поръчка на дъното е некорекно написан номера му ? Вината ще бъде в този който прави поръчката.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.