Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Финтех провайдъри в България - Revolut, Paysera, Wise и пр.

Featured Replies

Не открих такава тема, а мисля, че ще е полезно да я обсъждаме. Може да споделите мнение за плюсовете и минусите, ако ползвате някоя такава услуга.

Накратко за непознатите - подобни финтех компании са нещо като виртуални банки (да, някои си станаха направо банки, Револют например) които предоставят IBAN сметки и дебитни карти, но с услуги по-изгодни от банковите - например безплатни преводи и плащания. Към изброените в заглавието оператори бих добавил и Monese, Zen. Лично аз например наскоро се ориентирах към такива услуги, след като в Първа Инвестиционна ме таксуваха с 10лв за превод от 100лв към българска сметка 😁 В Револют например, както и в други такива преводи са безплатни. Някои предлагат напълно безплатни или евтини преводи (20стотинки) и към сметки в Европа (SEPA). Има и други благинки, заради които си заслужава да се ползват сметките и картите с подобни услуги. Споделете вашия опит. Аз ще си позволя да прикач едно сравнение от външен сайт, което няма претенции да е изчерпателно, но дава представа за ползите от подобен род услуги.

https://www.fintechbulgaria.com/revolut-n26-transferwise-monese-bunq-сравнение/

преди 23 минути, The_Nomad написа:

Не открих такава тема, а мисля, че ще е полезно да я обсъждаме. Може да споделите мнение за плюсовете и минусите, ако ползвате някоя такава услуга.

Накратко за непознатите - подобни финтех компании са нещо като виртуални банки (да, някои си станаха направо банки, Револют например) които предоставят IBAN сметки и дебитни карти, но с услуги по-изгодни от банковите - например безплатни преводи и плащания. Към изброените в заглавието оператори бих добавил и Monese, Zen. Лично аз например наскоро се ориентирах към такива услуги, след като в Първа Инвестиционна ме таксуваха с 10лв за превод от 100лв към българска сметка 😁 В Револют например, както и в други такива преводи са безплатни. Някои предлагат напълно безплатни или евтини преводи (20стотинки) и към сметки в Европа (SEPA). Има и други благинки, заради които си заслужава да се ползват сметките и картите с подобни услуги. Споделете вашия опит. Аз ще си позволя да прикач едно сравнение от външен сайт, което няма претенции да е изчерпателно, но дава представа за ползите от подобен род услуги.

https://www.fintechbulgaria.com/revolut-n26-transferwise-monese-bunq-сравнение/

Ти още ли не си разбрал, как се прескача лимита от 10 000 лв?

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ти още ли не си разбрал, как се прескача лимита от 10 000 лв?

Мне, сподели😋

току-що, NewRedDragon написа:

Значи имаш още да плащаш! 

Добре

Банкстерите в България се превърнаха в съвсем нагли боклуци, вече няма никакъв смисъл да се държат пари в български банки, обаче за съжаление към настоящия момент гореизброените не могат да ги заменят.

Револют и останалите финтех провайдъри стават само за малки суми.

За големи суми не бих рискувал по никакъв начин с тях.

В интернет има много оплаквания и слухове за внезапно блокирани акаунти, без предупреждение, под фалшивия предлог уж за "борба с прането на пари".

Носят слухове, че на някои хора парите оставали блокирани дори за повече от година, и дали накрая им връщат парите обратно... кой знае...

преди 1 минута, gagodrago написа:

Банкстерите в България се превърнаха в съвсем нагли боклуци, вече няма никакъв смисъл да се държат пари в български банки, обаче за съжаление към настоящия момент гореизброените не могат да ги заменят.

Револют и останалите финтех провайдъри стават само за малки суми.

За големи суми не бих рискувал по никакъв начин с тях.

В интернет има много оплаквания и слухове за внезапно блокирани акаунти, без предупреждение, под фалшивия предлог уж за "борба с прането на пари".

Носят слухове, че на някои хора парите оставали блокирани дори за повече от година, и дали накрая им връщат парите обратно... кой знае...

Да съгласен съм с всичко казано. И аз съм виждал хора с блокирани пари предимно в Револют обаче. И като се намеси опитен адвокат проблема се решава, поне така твърдят някои. А за големите суми - говорил съм си с човек, който превежда по 3000-4000 лв и казва като наредих по-голям превод ми го блокираха, явно наистина не е добре да се превеждат големи суми

Револют,преди да дойдат в България-се разгърнаха в Румъния.Много хора се опариха.

Лично аз-никога няма да си дам парите,на някой...

"Trust Wallet" и "под дюшека".

преди 1 минута, The Rage написа:

Револют,преди да дойдат в България-се разгърнаха в Румъния.Много хора се опариха.

Лично аз-никога няма да си дам парите,на някой...

"Trust Wallet" и "под дюшека".

То идеята не е точно да си "дадеш парите". Просто го топ-ъпваш с банкова карта, която не взима много и ползваш за преводи и плащания

преди 3 минути, The_Nomad написа:

Да съгласен съм с всичко казано. И аз съм виждал хора с блокирани пари предимно в Револют обаче. И като се намеси опитен адвокат проблема се решава, поне така твърдят някои. А за големите суми - говорил съм си с човек, който превежда по 3000-4000 лв и казва като наредих по-голям превод ми го блокираха, явно наистина не е добре да се превеждат големи суми

Тия пари, дето го няма в момента, баце - не са пари. Кеш трябва, кеш! 

Що не купиш на дупка 3х47 кв? Айде у леву и си говорете там за държавата, щоо сте бвдни

преди 1 минута, The_Nomad написа:

То идеята не е точно да си "дадеш парите". Просто го топ-ъпваш с банкова карта, която не взима много и ползваш за преводи и плащания

А ми,какво правиш?

Не ги даваш на Българска банка,а на Английска...

Всичките са,един дол дренки.Имах една фирмена сметка,за да изтегля пари,трябва да ги осведомя писмено два дена преди това,да си организирам охрана...Пичк@ им м@йна.

току-що, NewRedDragon написа:

Ти сега ли откри топлата вод? 

ПС: Няма бългатска банка!

Е,кой колкото може.

преди 4 минути, The Rage написа:

А ми,какво правиш?

Не ги даваш на Българска банка,а на Английска...

Всичките са,един дол дренки.Имах една фирмена сметка,за да изтегля пари,трябва да ги осведомя писмено два дена преди това,да си организирам охрана...Пичк@ им м@йна.

Ето сам си отговаряш дали са един дол дренки - имал си такъв опит с банка, който при изброените го няма. Прочети статията която пуснах да видиш разликата с банките. 

току-що, The_Nomad написа:

Ето сам си отговаряш дали са един дол дренки - имал си такъв опит с банка, който при изброените го няма. Прочети статията която пуснах да видиш разликата с банките. 

Тези статии,ги пишат мои приятели.Докато си пият кафето...

Като си толкова навит(или е платен репортаж),ходи си давай кинтите на "специалисти".Никой не те спира.

Искаш мнение-дадох го.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Няма такъв вариант!

Ти изкарваш крупни суми(80 лева).Ти трябва да ги разбираш.

преди 1 минута, The Rage написа:

Тези статии,ги пишат мои приятели.Докато си пият кафето...

Като си толкова навит(или е платен репортаж),ходи си давай кинтите на "специалисти".Никой не те спира.

Искаш мнение-дадох го.

Айде и в реклама ме обвиниха - знаех си че ако постна линк така ще стане 😃 Нали са твои приятели не мои, защо аз да им правя реклама. Темата и за плюсове и минуси на такива услуги, защо трябва да се превръща в разправия, както много други ако някой ти оспорва мнението. Ето аз ти казвам, че грешиш, като казваш че всички са банки и няма разлика. Има при определените условия!

преди 2 минути, The_Nomad написа:

Айде и в реклама ме обвиниха - знаех си че ако постна линк така ще стане 😃 Нали са твои приятели не мои, защо аз да им правя реклама. Темата и за плюсове и минуси на такива услуги, защо трябва да се превръща в разправия, както много други ако някой ти оспорва мнението. Ето аз ти казвам, че грешиш, като казваш че всички са банки и няма разлика. Има при определените условия!

Няма,при никакви условия.

Ходил ли си във Великобритания?На всеки ъгъл,има по четири камери.С банките е същото.Направиш няколко превода-и те намират за три минути.Блокират акаунти.

Малко като Симеон-Вервайте ми!

преди 55 минути, NewRedDragon написа:

Значи имаш още да плащаш! 

Тъпо въздухарско поведение!
Честно, не го очаквах от теб.
Звучиш като "Знам едно нещо, ама няма да ти кажа". Ми, по-добре изобщо да си беше отварял устата/генерирал поток.

преди 11 минути, The Rage написа:

Ти изкарваш крупни суми(80 лева).Ти трябва да ги разбираш.

Дано....аз 60 не мога да вържа (не, че се пъна)

Но в миш-маша...тама е друго - едно ресто може да ти върже годината

преди 34 минути, The_Nomad написа:

Доколкото разбирам от прочетеното, след като ти блокират внезапно сметката, след това процедурата им била безсрочна, тоест няма някакъв законов срок, в който те са длъжни да ти разблокират парите - може да протакат така година, или пък 5...  междувременно твоите пари остават запорирани в джоба им, и те могат да си правят каквото си искат с тях...

Точно това ме отказва да ползвам такива финтех компании. Колкото и да им е добра идеята - нещо им нямам доверие...

Освен това те не са банки и не гарантират парите на клиентите си.

Ето една снимка от подобна дискусия в Редит - блокирана сметка и никой не отговаря на чата. За пострадалия остава само да пие една студена вода

2022-09-09_232508_cr.jpg

преди 4 минути, The Rage написа:

Няма,при никакви условия.

Ходил ли си във Великобритания?На всеки ъгъл,има по четири камери.С банките е същото.Направиш няколко превода-и те намират за три минути.Блокират акаунти.

Малко като Симеон-Вервайте ми!

Ходил съм във Великобритания както и в София - и тук вече има навсякъде камери. Това не виждам да има нещо общо. Аз не твърдя, че може да се нарушава закона по тоя начин. Казвам само че при определни условия е ОК да се ползват услугите - за не много големи суми.

преди 2 минути, gagodrago написа:

Доколкото разбирам от прочетеното, след като ти блокират внезапно сметката, след това процедурата им била безсрочна, тоест няма някакъв законов срок, в който те са длъжни да ти разблокират парите - може да протакат така година, или пък 5...  междувременно твоите пари за запорирани в джоба им и те могат да си правят каквото си искат с тях...

Точно това ме отказва да ползвам такива финтех компании. Колкото и да им е добра идеята - нещо им нямам доверие...

Освен това те не са банки и не гарантират парите на клиентите си.

Ето една снимка от подобна дискусия в Редит - блокирана сметка и никой не отговаря на чата. За пострадалия остава само да пие една студена вода

От това което съм слушал и чел проблемите с блокирани сметки са предимно и най-вече при Револют. За другите не съм чувал

преди 3 минути, The_Nomad написа:

Това не виждам да има нещо общо.

Съвет-Не се занимавай.Много си далече.

Повече няма да спамя,темата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.