Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Финтех провайдъри в България - Revolut, Paysera, Wise и пр.

Featured Replies

преди 1 минута, The Rage написа:

Съвет-Не се занимавай.Много си далече.

Повече няма да спамя,темата.

Пак ти казвам, че нещо не си ме разбрал. Аз нямам за цел да нарушавам закона. Само да ползвам за ежедневни нужди

преди 1 минута, The_Nomad написа:

Пак ти казвам, че нещо не си ме разбрал. Аз нямам за цел да нарушавам закона. Само да ползвам за ежедневни нужди

Никой не го твърди...

Но,от къде на къде-те ще ми определят лимит?Блокаж без предизвестие?

Този път-наистина край.

Никой не го твърди...

Но,от къде на къде-те ще ми определят лимит?Блокаж без предизвестие?

Този път-наистина край.

Ами след като те ти предоставят услугата, тяхно право е да ти определят лимит, ако не те кефи не ги ползваш 😃

А за блокажите, както вече обсъдихме са предимно при Револют. Ако знаеш за други сподели

преди 1 минута, The_Nomad написа:

Ами след като те ти предоставят услугата, тяхно право е да ти определят лимит, ако не те кефи не ги ползваш 😃

А за блокажите, както вече обсъдихме са предимно при Револют. Ако знаеш за други сподели

Караш ме сега,насила...Reddit,Quora,Ask,JustAnswear...Погледни там.

И не на последно място-блокаж,финтех(акаунт) към финтех(акаунт).При превод.Без значение,какъв.

преди 11 минути, The Rage написа:

Караш ме сега,насила...Reddit,Quora,Ask,JustAnswear...Погледни там.

И не на последно място-блокаж,финтех(акаунт) към финтех(акаунт).При превод.Без значение,какъв.

Не ти ме караш насила. Защо аз трябва да проверявам и доказвам нещо, което ти твърдиш? Както и да е проверих за моя провайдър и имаше само един случай. Както казах другите случаи са при Револют

преди 5 минути, The_Nomad написа:

Не ти ме караш насила. Защо аз трябва да проверявам и доказвам нещо, което ти твърдиш? Както и да е проверих за моя провайдър и имаше само един случай. Както казах другите случаи са при Револют

Е ми,ти си!Давай смело.

Е ми,ти си!Давай смело.

Не съм само аз, моя провайдър има милиони клиенти. И ако започнат да се оплакват че са им блокирани акаунтите, както ти твърдиш ще фалира. А между другото този превод който спомена - финтех към финтех си е съмнителен с елементи на избягване на данъци и пране на пари.

преди 10 часа, The_Nomad написа:

Не съм само аз, моя провайдър има милиони клиенти. И ако започнат да се оплакват че са им блокирани акаунтите, както ти твърдиш ще фалира. А между другото този превод който спомена - финтех към финтех си е съмнителен с елементи на избягване на данъци и пране на пари.

И?Чакаш някой,да попита кой ти е провайдъра?

К`ви данъци,к`во пране?Много филми гледаш.На едно момче,му баннаха акаунта,за USD200.И какви са тези(без значение),от които трябва да си взимаш парите,с адвокат?

Май не мислиш,много-много?

Дадох ти насоки,да се образоваш.Искаш-аз да ти казвам...При положение,че не ми вярваш и на една дума.

Само смигни,когато разбереш,че всичко е пирамида.Всички се парят,рано или късно.Дано ти,не се опариш с много.

Ползвам Curve единствено и само за nfc разплащания. Няма пари по сметката. При трансакция се сваля от Mastercard-а ми само сумата за плащането. 

Доколкото знам @2249 ползва от години без проблеми Revolut. 

преди 10 часа, The Rage написа:

К`ви данъци,к`во пране?Много филми гледаш.

Май не мислиш,много-много?

След като всичко е пирамида, според теб защо 12 милиона потребители не са завели дело? Нали се сещаш, че щеше да има отзвук ако толкова хора се опарят. Май ти много филми гледаш и те гони параноя. Какви данъци ли - кажи ми ти някаква причина да ми преведеш 1000лв без да е нужно аз да платя данъци (нали беше споменал финтех към финтех)?

Всъщност направих проучване и за да съм честен в Тръстпайлот наистина има оплаквания от някои провайдъри с блокажи. Най-вече от тези с литовски лиценз (Револют, Paysera, Zen...) Оказва се че в Литва има някаква служба която зорко следи за данъчни измами в целия Европейски съюз и те се ръководят по нейните правила. В другите страни няма толкова проблемни доставчици, като чели. На няколко оплакали се има милиони които си ползват услугата безпрблоемно

От няколко месеца ползвам MyFin и бих казал, че съм доста доволен. Избрах него заради БГ IBAN лично аз.

на 10.09.2022 г. в 21:48, The_Nomad написа:

След като всичко е пирамида, според теб защо 12 милиона потребители не са завели дело? Нали се сещаш, че щеше да има отзвук ако толкова хора се опарят. Май ти много филми гледаш и те гони параноя. Какви данъци ли - кажи ми ти някаква причина да ми преведеш 1000лв без да е нужно аз да платя данъци (нали беше споменал финтех към финтех)?

Всъщност направих проучване и за да съм честен в Тръстпайлот наистина има оплаквания от някои провайдъри с блокажи. Най-вече от тези с литовски лиценз (Револют, Paysera, Zen...) Оказва се че в Литва има някаква служба която зорко следи за данъчни измами в целия Европейски съюз и те се ръководят по нейните правила. В другите страни няма толкова проблемни доставчици, като чели. На няколко оплакали се има милиони които си ползват услугата безпрблоемно

------------

На мен и само един оплакал се с блокирана сметка ми е достатъчен за да ми светне червената предупредителна лампа да не ги ползвам никога!

Това е същото като да хванеш жена ти да кръшка - един път е достатъчен за да знаеш, че не може повече да и имаш доверие. 

А фалшивият им предлог, че по този начин уж се борели с данъчни измами и пране на пари може да мине само пред някое лапе втори клас. Те ако искаха наистина да се борят с прането на пари, могат да го правят без да блокират на хората акаунтите.

Съмнявам се в общите им условия да са написали черно на бяло, че парите на потребителите им могат да бъдат запорирани внезапно без предупреждение във всеки момент... 

За мен тези финтех-провайдъри участват в някакви измамни схеми на ръба на закона...  кой нормален инвеститор би регистрирал платежна компания в Литва?!

По скоро си мисля, че запорираните клиентски пари ги обединяват в общ фонд и после ги вкарват в някакви силно спекулативни инструменти(примерно крипто), от които да печелят меринджеите на въпросните финтех-компании...

преди 23 часа, gagodrago написа:

------------

На мен и само един оплакал се с блокирана сметка ми е достатъчен за да ми светне червената предупредителна лампа да не ги ползвам никога!

Това е същото като да хванеш жена ти да кръшка - един път е достатъчен за да знаеш, че не може повече да и имаш доверие. 

А фалшивият им предлог, че по този начин уж се борели с данъчни измами и пране на пари може да мине само пред някое лапе втори клас. Те ако искаха наистина да се борят с прането на пари, могат да го правят без да блокират на хората акаунтите.

Съмнявам се в общите им условия да са написали черно на бяло, че парите на потребителите им могат да бъдат запорирани внезапно без предупреждение във всеки момент... 

За мен тези финтех-провайдъри участват в някакви измамни схеми на ръба на закона...  кой нормален инвеститор би регистрирал платежна компания в Литва?!

По скоро си мисля, че запорираните клиентски пари ги обединяват в общ фонд и после ги вкарват в някакви силно спекулативни инструменти(примерно крипто), от които да печелят меринджеите на въпросните финтех-компании...

А не се ли сещаш, че ако всичко беше пирамида властите отдавна да са се активизирали? Ако се поразровиш малко ще откриеш, че те нямат право да ти ползват сметката по тяхно усмотрение за каквото и да било, камо ли да инвестират в рискови операции.

• 3 месеца по-късно...

Аз съм с Revolut и към момента не съм имал проблеми, но и нямам мн мн доверие и избягвам да прехвърлям голяма сума пари там.

За малки суми са си ок, колкото по- големи са сумите, толкова е по- вероятно да се вкараш във филм, така че умерената и няма грижи.

Аз ползвам Revolut от поне 3 години и никога не съм имал проблеми. Не знам какво значи големи или малки суми, но при мен преводите са доста периодични. А веднъж годишно по-големички и на няколко превода, че да продължа да си ползвам безплатанта версия и да нямам такси и комисиони при превалутиране.

Никога, никога досега никой не е задал и един въпрос и не съм имал блокирани суми. Винаги съм имал много добро обслужване.

1. Курсовете са далеч по-изгодни, от тези на банкатата, така че си струва определено за хора, които пътуват.

2. Таксите за международните им преводите са далеч по изгодни от тези на традиционната банката.

3. Single use (Disposable virtual card) ми дава в пъти повече спокойствие, когато пазарувам през интернет.

4. Взимам доста добрър cash-back, когато си правя резервацията за почивката, в хотел през техния боркер и платиш с револют.

5. Фирмената ми сметка беше също там, фирмата си я отворих, закрих (не българска)... никой нищо не блокира. Всичко беше напълно безплатно.

Та, моите впечатления са много добри! Ако си нормален човек, не се занимаваш с глупости, не получаваш пари от съмнителни типове, които вероятно вече имат лоша репутация, няма да имаш проблем. 

преди 28 минути, francesco.gotti написа:

Не знам какво значи големи или малки суми, но при мен преводите са доста периодични. 

50К евро на година прескачаш ли ги?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.