Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с bad clusters и chkdsk

Featured Replies

Разрешен от bure_s_konyak

• Автор
току-що, vlado1985 написа:

Както винаги Гоше даваш много полезни съвети и четивото от теб го чета с радост. Защото в форума са малко хората които ще изпишат нещо полезно а относно victoria да бях дал връзка ,към старата версия, което си е моя грешка. И недоглеждане а не от официалния сайт на програмата.

Това не е проблем. Още в началото потърсих последната версия и взех 5.37.

преди 3 часа, viharcho написа:

Ще опитам с

преди 1 час, viharcho написа:

Това с /b ще го пусна следващите дни

Спри да опитваш и пускаш, ще повредиш всичката информация накрая! Това:

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Лично аз бих направил бекъп и бих сменил диска

ти е единствената възможност!

• Автор
  • Решение

Развитие по темата.

Разбрах защо нито HDD Regenerator, нито Victoria HDD/SSD можеха да поправят проблемните сектори на диска.
Причината е защита от Windows върху дискове в които има направени дялове (partitions).
Корекцията е следната:
Отваряте Victoria HDD/SSD като администратор, избирате желания диск (не става със системен диск, за него ви трябва Live Windows, който може да си направите от Hiren's Boot USB), отивате на Disk Editor, после натискате бутона View Part Data, за да прочете дяловете на диска, след което ще видите под този бутон два по-малки бутона : MBR ON и MBR OFF. Отдясно на MBR ON едно квадратче трябва да свети в зелено. Ако е така, натиснете MBR OFF и изчакайте докато зеленото квадратче стане червено. Програмата ще направи копие на MBR-a, което след сканирането и поправките ще възстановите с един клик на MBR ON. След като квадратчето в дясно на MBR ON е червено, можете да започнете с поправките по диска чрез Victoria HDD/SSD или с HDD Regenerator.

Успех!

При мен се спаси положението... Засега. Но е въпрос на време този диск да даде тотално фира.

Няма никаква логика това. MBR не е защита на Windows, а Master Boot Record. И да, най-добре е системен диск да се сканира в PE среда, но то аз си мислех, че вие сте използвали такава, защото HDDRegenerator може да си създава буутващ носител!

Така или иначе поне при мен създаването на дялове отмина и всеки диск си е като отделен дял.

• Автор
преди 32 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Няма никаква логика това. MBR не е защита на Windows, а Master Boot Record. И да, най-добре е системен диск да се сканира в PE среда, но то аз си мислех, че вие сте използвали такава, защото HDDRegenerator може да си създава буутващ носител!

Така или иначе поне при мен създаването на дялове отмина и всеки диск си е като отделен дял.

Дали има логика или не, не мога да кажа, но е така. Виж въпрос номер 3 тук : https://hdd.by/victoria_faq/

Знам добре какво е MBR. Под "защита от Windows" имам предвид, че Windows пази дисковете на които има създадени дялове. Това, че на един диск има един дял не го прави диск без дялове. Windows-a трябва да не вижда дялове на диска, за да разреши манипулирането на толкова ниско ниво. С други думи целия диск трябва да е Unallocated.

За boot-ващия носител знам и още в началото си направих USB от HDD Regenerator, но за съжаление вижда само около 1TB от диска. Предполагам, че е защото използва signed integer за броя на секторите.

Ясно. При мен никога не се е случвала тази грешка, може би, защото от години не цепя дисковете на дялове.

this error is caused by mounted (in use) partition on disk. Windows is protecting it from direct-to-disk writes. delete all partitions on disk in question and then perform the write test. and Victoria's executable should be run as an administrator - either by changing shortcut's properities or context menu (right click -> run as admin).

Но според коментарите може да се получи и ако диска не е инициализиран:

Oh, yeah... it's totally working now. But it wasn't about deleting a partition, but because the disk wasn't initialized. There wasn't a partition to delete, but the disk was uninitialized and wasn't even showing up in "This PC", which is weird because it did before.

• Автор
преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ясно. При мен никога не се е случвала тази грешка, може би, защото от години не цепя дисковете на дялове.

Дискът е с един дял. Целият диск трябва да е показан в Disk Management като Unallocated, за да се извършат нужните промени под Windows. А когато е изцяло Unallocated дискът е показан като Not Initialized.
Както и да е... Всичко е наред сега.

преди 5 минути, viharcho написа:

Дискът е с един дял. Целият диск трябва да е показан в Disk Management като Unallocated, за да се извършат нужните промени под Windows. А когато е изцяло Unallocated дискът е показан като Not Initialized.
Както и да е... Всичко е наред сега.

Ами не знам. Аз съм сканирал дискове под Windows и не се е налагало да извършвам тези процедури с Victoria, но са били инициализирани и без допълнителни дялове. Разбира се говорим, за несистемни дискове. Системни само от PE среда!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.