Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спад на интернет скоростта при теглене, след посещение на работници на Виваком

Featured Replies

Здравейте!

Заглавието обяснява проблема като цяло, но нека дам и няколко допълнителни детайли.

В продължение на 2 години, не знам как и какво се е случило, но теглих със скорост от 64 МБайта/с. Няма нужда да казвам , че докато траеше, буквално бях в пиратския интернет рай, всичко се сваляше светкавично... 4к филм с 49ГБ... няма проблем! Има няма 15-20 минути макс и е готов. Някоя CoD на бързо да врътна? Разбира се! Макс 20 минути. 
Но...! Решихме да си сменим плана за телевизия.. So far, so good. Дойдоха юнаците, правиха каквото правиха и на края трябваше да правят нещо по рутера и кабелите му. Окей, свършиха си работата, заминаха, новата телевизия е на лице и всички сме доволни.
Докато не реших да изтелгя новия епизод на Yellowstone с 4к (това беше преди около месец) и скоростта не се качва над 12 МБайта/с.... От тогава съм с макс 12 - 12.4 Мбайта/с и съм в безизходица...
Ако питам, ме е страх, че може би преди това, не е трябвало да имам толкова голяма скорост и са направили някаква грешка, че да ги получа и като са пипали рутера са разбрали и са я оправили.
Другия вариант е да са ме прецакали от виваком...
Мисля, че си личи, че не съм вещ по темата и няма да се сърдя на отговори от типа "нищо не раазбираш, тъп си и т.н." стига след определенията, съобщението да съдържа някакво обяснение по темата.

Благодаря!!!

Остава да споделиш и каква скорост пише в договора ти, тогава може би ще се изяснят нещата?

Виж си какво си подписал в новия договор. Ако си бил на промоционална тарифа от 1 гигабит, вероятно сега си на 100 мегабита.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Ако си бил на промоционална тарифа от 1 гигабит,

не съм чул или видял вивата да предлага подобна тарифа 1 гб .

преди 13 минути, adersa написа:

Тя предлага и 10, но ти откъде да чуеш.

преди 22 минути, adersa написа:

Предлагат си те най добре. Друг е въпроса дали ти се плаща такъв абонамент. Погледни им тарифите бре. Щом не си видял, сега ще видиш. Ама после цял месец ще мъркаш, че си гладен.

Като чуеш нещо с трафик, скорости и други, винаги си първа кипра в темите.  Кютай си на 100 мегабита и не завиждай на хората. Хубавите работи, струват пари. Нали тъй?

Скоростта на питащия е била 6 пъти по добра от твоята. А той дали трябва да се обади или не, прочитайки си договора който е подписал, сам да реши. Да не се окаже накрая, че има да плаща една шапка пари!

преди 25 минути, Kolev72 написа:

Като чуеш нещо с трафик, скорости и други, винаги си първа кипра в темите.  Кютай си на 100 мегабита и не завиждай на хората. Хубавите работи, струват пари. Нали тъй?

Чефо чефоо пак си слънчасал днеска .Аз съм на 100 защото  така по исках , по висока скорост за работа и други работи не ми тряя достатъчно си е стабилна дори и за онлайн стрийм .

току-що, adersa написа:

Чефо чефоо пак си слънчасал днеска .Аз съм на 100 защото  така по исках , по висока скорост за работа и други работи не ми тряя достатъчно си е стабилна дори и за онлайн стрийм .

Щом ти казваш от другия месец ще ограничат скороста на всички оператори до 100 мегабита, за да спестят хората по някой лев.

току-що, Kolev72 написа:

Щом ти казваш от другия месец ще ограничат скороста на всички оператори до 100 мегабита, за да спестят хората по някой лев.

пхахахаха аре скрйй са ве

на теленор дигам 198 mbps

току-що, adersa написа:

пхахахаха аре скрйй са ве

На кое вдигаш тая скорост? На мобилния си телефон ли?

току-що, Емил Костов написа:

На кое вдигаш тая скорост? На мобилния си телефон ли?

Адерчето е болно на тема интернет и скорости, само да има кой да му го плаща! Умно момче ще дойде!

преди 2 минути, Kolev72 написа:

Къде да се скрия веее?

при булятаа

току-що, Kolev72 написа:

Адерчето е болно на тема интернет и скорости, само да има кой да му го плаща! Умно момче ще дойде!

аз си ги плащам нямам сървъри и нямам собствен стрийм канал да ми трябва по висока скорост от 100 мбпс.

преди 2 минути, adersa написа:

да

Отсега мога да ти кажа, че това е общата скорост, която мериш към IP, което споделят поне още 100 абоната, защото си в НАТ режим. Да не говорим, че на телефон 200 мегабита като скорост не му трябват по ред причини. А въобще няма да коментирам Speedtest през мобилна мрежа.

:offtopic_s:

преди 14 минути, adersa написа:

преди 12 минути, Емил Костов написа:

На кое вдигаш тая скорост? 

Не лежанката.

преди 13 минути, AAUUXX написа:

:offtopic_s:

Не лежанката.

Обяснете му ги тези работи на момчето, щото хич не е в час. И аз мога да му ги обясня, ама трябва да е при мен, за да види нагледно, как стоят нещата.

преди 31 минути, Kolev72 написа:

Обяснете му ги тези работи на момчето, щото хич не е в час. И аз мога да му ги обясня, ама трябва да е при мен, за да види нагледно, как стоят нещата.

Какво да ми обясняват знам каква е материята имах предвид , че не съм виждал до се сега от вивата 1 гбпс скорост на ПРИМОЦИЯ .Да знам , че имат над 10гбпс скорост за домашни юзъри но не е гарантирано както при бизнеса .Всички големи и малки използват EPON , Direct fiber [който е скъп за поддръжка } и любимият GPON . Лично аз предпочитам Direct fiber да не деля с никой .

преди 11 минути, adersa написа:

Лично аз предпочитам Direct fiber да не деля с никой .

Сериозно ли не делиш с никой :) Ама голям "разбирач" ще излезеш ти:lol6:

преди 18 минути, adersa написа:

Какво да ми обясняват знам каква е материята имах предвид , че не съм виждал до се сега от вивата 1 гбпс скорост на ПРИМОЦИЯ .Да знам , че имат над 10гбпс скорост за домашни юзъри но не е гарантирано както при бизнеса .Всички големи и малки използват EPON , Direct fiber [който е скъп за поддръжка } и любимият GPON . Лично аз предпочитам Direct fiber да не деля с никой .

И пак написа един тон глупости!

Да питам аз авторя на темата я ми кажи преди 12 13 години , когато само бизнеса имаше 100 мбпс , а домашният юзер имаше 50 60 мбпс макс какво правеше ? На хисарският поп ли се оплака.Много ви разгевезиха с тия екстрменни скорости , които пускат аванта

преди 22 минути, adersa написа:

Да питам аз авторя на темата я ми кажи преди 12 13 години , когато само бизнеса имаше 100 мбпс , а домашният юзер имаше 50 60 мбпс макс какво правеше ? На хисарският поп ли се оплака.Много ви разгевезиха с тия екстрменни скорости , които пускат аванта

Дори и бизнесът не беше на 100 мегабита преди 13 години. Ех щете пляскам вече :)

Авторът е поредния новорегистриран трол, а-ла оня мазния боклук. Пуска ви някаква измислена тъпотия и ви се смее, как му се връзвате всеки път. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.