Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диспечер на задачите Windows 7

Featured Replies

току-що, gagodrago написа:

Не, ти не можеш да ми гарантираш нищо.

Естествено. Не ми се разправя да дойда на място при теб, да снимам клипче и да ти покажа как се убива машина на Windows,само за да покажа в един форум, че си фантазираш. Който иска да те следва и да си ограничава процесите. Даже може да си ограничи ключалката на апартамента.

преди 1 час, Емил Костов написа:

И мога да ти гарантирам, че ме лъжеш за ОС, която не е пипана 7 години. Това е невъзможно особено сега.

Ха ами аз на седмицата в работата съм от 2016 насам без никакво преинсталиране бря. 🤣 Даже имиджа ,който е правен по онова време не е ползван. 

току-що, nikssi написа:

Ха ами аз на седмицата в работата съм от 2016 насам без никакво преинсталиране бря. 🤣 Даже имиджа ,който е правен по онова време не е ползван. 

Опасна работа сте :)  Имате имидж и при всяка една грешка знаете какво се прави. И съм сигурен че го правите. Както и да е. Не оспорва уменията ви сър. Просто е мега уникален късмет толкоз години една ОС да не се пипа!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Опасна работа сте :)  Имате имидж и при всяка една грешка знаете какво се прави. И съм сигурен че го правите. Както и да е. Не оспорва уменията ви сър. Просто е мега уникален късмет толкоз години една ОС да не се пипа!

Ха , ами на жената компа ... хи хи ами там дори ъпдейти няма на седмичката ... един касап я пази от лоши хора. 

Цитат

Default Deny Kaspersky Lab

Те това я пази от лоши хора. 

преди 1 минута, nikssi написа:

Ха , ами на жената компа ... хи хи ами там дори ъпдейти няма на седмичката ... един касап я пази от лоши хора. 

Те това я пази от лоши хора. 

Точно на жена ти компа ( тоест, човек който не знае какво прави. Извини ме ако е обратното) ще пускаш бекъп по 3 пъти на ден! :)

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Дали?

Моята ОС също е на 7 годинки. Оригиналната ми инсталация датира от 01.01.2015-та като си взех първото SSD (Samsung 850 Pro) и качих 8.1

installation-date.png

Разбира се, миналата година се наложи да обновя 8.1 до 10 и това стана с upgrade, а не с чиста инсталация (преинсталация), но явно Windows-a вече я третира като нова (но се заклевам, че е същата тази стара инсталация, пък който иска да вярва):

Image-359.png

Ето че съм бил с 8.1 до 24.07.2021

Image-360.png

и след ъпгрейда се е сменила и датата за съжаление:

Image-361.png

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Точно на жена ти компа ( тоест, човек който не знае какво прави. Извини ме ако е обратното) ще пускаш бекъп по 3 пъти на ден! :)

Жена ми не знае какво прави ... айде бе! 😅 никаква поддръжка, само чистене всяка година пролет и есен...пък отсреща има и един нетбукс XP SP 3 той пък не помня колко време не е пипан. 

Чакай че сега се сетих. Имам една машина с Windows 95. Оригинална инсталация и не е пипана от 20 години. Работи та се къса! Направо я бях забравил. Даже и update на Windows 11 и забраних онзи ден!

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Чакай че сега се сетих. Имам една машина с Windows 95. Оригинална инсталация и не е пипана от 20 години. Работи та се къса! Направо я бях забравил. Даже и update на Windows 11 и забраних онзи ден!

Смееш се, но и @Raze, който наднича отдолу в темата е така. Беше споменал, че и той е минал от 8.1 на 10 като мен и също като мен дори беше сменил доста чаркалъци без преинсталация.

току-що, shishmanovp861 написа:

Имаше една приказка, че уиндоус се инсталира на чисто.

То това важи за всяка една ОС, но тук говорим за друго в случая.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Смееш се, но и @Raze, който наднича отдолу в темата е така. Беше споменал, че и той е минал от 8.1 на 10 като мен и също като мен дори беше сменил доста чаркалъци без преинсталация.

Нямам спомен да съм бил с windows 8, но е истина, че ОС (windows 10) ми беше първо на 2/3  поколение интел, после на ryzen, както и в момента. Дори сегашния ми windows 10 е от 12.2018, но може да се види единствено в списъка с инсталирани приложения, като се сортират по дата, понеже е надграждана версията на windows през windows update. Диска беше SATA, мигрирах данните на M.2 без преинсталация. А дори не ползвам антивирусна, windows defender е деактивиран през всичките тези години :)  То и по-стара щеше да е с още поне 2 години първата инсталация, но нещо си бях правил експерименти с един линукс с dual boot, бяха се омазали нещата, не можах да ги оправя и инсталирах на чисто. И тази тема не беше ли за друго, защо изведнъж се обърна в кой каква ОС ползва и кога е инсталирал?
IVuH5nF.png

Темата си е перфе макар че може би малко се омазва с странични отговори извън темата. И аз до преди 2 години и половина преди да ми криптира вирус харда не бях преинсталирал, oc от близо 5-6 години и си вървеше, много добре. Макар че аз не оставям ос да си качва ъпдейтите и съм ги забранил което според някой си е грешка но всеки сам си преценява. А и също така до сега винаги когато съм искал да пробвам друга версия на ос винаги съм инсталирал на чисто без да надграждам понеже така съм свикнал и ми е по удобно.

преди 11 часа, vlado1985 написа:

Темата си е перфе макар че може би малко се омазва с странични отговори извън темата. И аз до преди 2 години и половина преди да ми криптира вирус харда не бях преинсталирал, oc от близо 5-6 години и си вървеше, много добре. Макар че аз не оставям ос да си качва ъпдейтите и съм ги забранил което според някой си е грешка но всеки сам си преценява. А и също така до сега винаги когато съм искал да пробвам друга версия на ос винаги съм инсталирал на чисто без да надграждам понеже така съм свикнал и ми е по удобно.

Уф, дано си имал резерва на файловете. Така, като ти чета мислите, пак ще лапнеш дръвцето с некой криптор. То няма лошо де, но ти няма и да се научиш на хигиена.

преди 1 минута, S197 написа:

Уф, дано си имал резерва на файловете. Така, като ти чета мислите, пак ще лапнеш дръвцето с некой криптор. То няма лошо де, но ти няма и да се научиш на хигиена.

Резервно копие имам разбирасе на няколко харда. И ми се наложи да възстановявам част от информация от един от първите ми хардове 80GB който е с много, лоши сектори и когат,о иска захапва когато неиска няма никой. Но за мой късмет старият ми хард си захапа нормално без проблеми и си възстанових част от информацията.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Резервно копие имам разбирасе на няколко харда. И ми се наложи да възстановявам част от информация от един от първите ми хардове 80GB който е с много, лоши сектори и когат,о иска захапва когато неиска няма никой. Но за мой късмет старият ми хард си захапа нормално без проблеми и си възстанових част от информацията.

Късмет, ама другия път може и да не захапе.

преди 1 минута, S197 написа:

Късмет, ама другия път може и да не захапе.

Да другия път може и да не захапе. И за това съм си прехвърлил всичко, важно на другите, ми хардове които поне за сега са в добро състояние.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.