Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем в локалната мрежа : PC-то не засича устройства, свързани със суич към Виваком рутер.

Featured Replies

Здравейте. А в рутера има ли зададена изолация на клиентите, или клиентите на рутера могат имат достъп помежду си. Ако има зададена изолация на клиентите на рутера, всяко устройство няма достъп до другите устройства по TCP или UDP протокол, затова компютъра няма достъп до плеърите. Мрежовите скенери работят по други протоколи, например ICMP, който се използва за и за ping. Не знам дали изолацията на клиентите се отнася и за ICMP протокола, но със сигурност  се отнася за TCP и UDP.

• Автор

Аз лично не съм му задавал нищо такова. Къде мога да проверя това ?

преди 8 часа, mkkostov написа:

Здравейте. А в рутера има ли зададена изолация на клиентите, или клиентите на рутера могат имат достъп помежду си. Ако има зададена изолация на клиентите на рутера, всяко устройство няма достъп до другите устройства по TCP или UDP протокол, затова компютъра няма достъп до плеърите. Мрежовите скенери работят по други протоколи, например ICMP, който се използва за и за ping. Не знам дали изолацията на клиентите се отнася и за ICMP протокола, но със сигурност  се отнася за TCP и UDP.

Няма такива изолации. Това е прост рутер.

Това е настройка на рутера. За този модел рутер не знам къде е. А имате ли достъп до рутера на Виваком? Ако нямате може да питате поддржката на Виваком. Те ще ви кажат дали има такава изолация, и как се изключва, ако е включена.

преди 5 минути, mkkostov написа:

Това е настройка на рутера. За този модел рутер не знам къде е. А имате ли достъп до рутера на Виваком? Ако нямате може да питате поддржката на Виваком. Те ще ви кажат дали има такава изолация, и как се изключва, ако е включена.

Аз съм поддръжката на Виваком и ти казвам,че няма такива ограничения или подобна настройка.

преди 9 часа, mkkostov написа:

Изолацията на клиентите се отнася за WiFi и удря всякакви протоколи на L2 и L3. Устройствата в неговата мрежа са свързани с кабел, съответно Client Isolation не ги засяга. Още повече, че са през суич - там пък съвсем не ги засяга.

преди 16 часа, Bubbles написа:

Може, аз с мрежите съм малко скаран, обаче преди години като се вързах за виваком(единствения ми досега случай в който са ми давали суич), от него се разпределяше сигнала за телвизията, рутера и т.н.

Това е при FTTB, не през GPON, а при новите рутери на Виваком не е и нужно.

• Автор

Лошото е, че дори да поискам от Виваком да си разкарат рутера и да сложа мой, сигурно пак ще бъде същото, особенно пък ако е процес или програма, това което блокира някой порт, който плейърите използват.

току-що, ahbh написа:

Лошото е, че дори да поискам от Виваком да си разкарат рутера и да сложа мой, сигурно пак ще бъде същото, особенно пък ако е процес или програма, това което блокира някой порт, който плейърите използват.

Това изобщо не е вярно!

Едно чисто ONT и рутер след него - тотално променят архитектурата!

• Автор

В краен случай ще направя и това. (без особенна надежда вече)

Добре, ясно е че рутера прави някакви мошенгии с мрежата, защото суича на всеки рестарт на PC си сменя subnet-а. Ако успея да му задам статично DHCP от рутера и на суича му спра DHCP мода му и се получи - защо тогава не задам статични DHCP и на 2та плейъра по MAC адрес ? Тогава може би има шанс да ги види, ако проблема е в рутера, а не в Network настройките на PC. 

Другото което забелязвам е че суича, дори и интернет в него - като вържа PC + 2x Pioneer не успявам да ги LINK-на, но вместо суича, ако примерно сложа 2рия рутер - TP-Link, настроен като access point, със автоматично DHCP - тогава явно той успява да ги координира така, че да ги виждам и успявам да ги LINK-на.

Има нещо много объркано в цялата работа със тия различни subnet-и и IP-та.

преди 9 минути, ahbh написа:

защо тогава не задам статични DHCP и на 2та плейъра по MAC адрес ?

преди 10 минути, ahbh написа:

Има нещо много объркано в цялата работа

преди 24 минути, ahbh написа:

В краен случай ще направя и това. (без особенна надежда вече)

Добре, ясно е че рутера прави някакви мошенгии с мрежата, защото суича на всеки рестарт на PC си сменя subnet-а. Ако успея да му задам статично DHCP от рутера и на суича му спра DHCP мода му и се получи - защо тогава не задам статични DHCP и на 2та плейъра по MAC адрес ? Тогава може би има шанс да ги види, ако проблема е в рутера, а не в Network настройките на PC. 

Другото което забелязвам е че суича, дори и интернет в него - като вържа PC + 2x Pioneer не успявам да ги LINK-на, но вместо суича, ако примерно сложа 2рия рутер - TP-Link, настроен като access point, със автоматично DHCP - тогава явно той успява да ги координира така, че да ги виждам и успявам да ги LINK-на.

Има нещо много объркано в цялата работа със тия различни subnet-и и IP-та.

Ще го напиша за пореден път. Рутерът на ВИВАКОМ няма нищо общо с твоите проблеми!

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Ще го напиша за пореден път. Рутерът на ВИВАКОМ няма нищо общо с твоите проблеми!

Добре, но също така не виждам как постоянното повтаряне на едно и също изречение ще помогне на проблемите ми. Написах няколко пъти по-горе, че съм отворен и готов да изпробвам всичко. Вие, като поддръжката на Виваком, нямате ли някакво предложение или поне предположение по въпросния казус ? Ако му дам factory reset от самият рутер - това същото ли е като бутона отзад ? И ако го ресетна, ще трябва ли настройките по статично IP и тн да се правят наново или автоматично ще се настрои ? Питам, защото преди известно време, доста го човърках, в опит да успея да направя линк и може и да съм разбутал някоя настройка. Иначе линк-а от както съм с този рутер - не работи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.