Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забравена парола за компютър

Featured Replies

Дъщеря ми е сложила парола на компютъра и вече я е забравила Уиндоус 7. Има ли начин да се влезе в компютъра или да го нося за преинсталация ? Благодаря !

Ако направата на бутващ диск със Sergey Strelec не е квантова физика за вас, то в него има инструменти за премахване на пароли.

• Автор
преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Ако направата на бутващ диск със Sergey Strelec не е квантова физика за вас, то в него има инструменти за премахване на пароли.

Това за мен е освен квантова физика е и среща с Големия андронен колайдер в Швейцария ! Ако имах някаква представа нямаше да питам тук ! Аз съм специалист в друга свера ! Благодаря все пак !

преди 19 минути, Стоян Дамянов написа:

Това за мен е освен квантова физика е и среща с Големия андронен колайдер в Швейцария ! Ако имах някаква представа нямаше да питам тук ! Аз съм специалист в друга свера ! Благодаря все пак !

Ок - няма проблеми. Просто потърсете помощ от приятел - пълна преинсталация (за win 7) не се налага

Общо взето тогава за Вас няма лесен начин, защото се изисква зареждане от среда извън Windows за да се занули паролата. Дали ще е с жива дистрибуция на linux, дали ще със Strelec, дали ще е с Hiren's Boot или буутваща флашка с инсталатора на Windows и т.н. няма значение.

Ако системата има работеща Recovery Environment среда може да опитате така:

https://www.avast.com/c-recover-windows-password

Ако няма, тогава го занесете или викнете приятел, който разбира. Става и без преинсталация, така че не бързайте с нея.

Как да премахнете парола от компютър с Windows 7 (soringpcrepair.com)

Всичко се свежда да влезнете в компютъра с административни права. 

Успех!

п.п. Нулиране (ресет) на паролата за вход в Windows 7 - PCGuide.bg

п.п.2. За в бъдеще направете си административен профил или ползвайте вградения, а на детето си направете обикновен профил. По този начин ще имате контрол върху компютърът и ще проявявате някакъв родителски контрол върху него.

Успех!

преди 55 минути, dioib написа:

Всичко се свежда да влезнете в компютъра с административни права.

Ама за да влезе нали трябва да е логнат вече. Първия линк е безполезен като цяло, защото се изисква достъп от външна среда.

Втория е верен, но вече е давано това решение няколко пъти.

преди 20 часа, Стоян Дамянов написа:

Дъщеря ми е сложила парола на компютъра и вече я е забравила Уиндоус 7. Има ли начин да се влезе в компютъра или да го нося за преинсталация ? Благодаря !

Не знам дали това, което ще предложа, ще свърши работа, защото обикновено се прави с логнат юзър и работи само ако логнатият юзър е в групата на пауър юзърите. Но може да пробваш - няма да загубиш нищо. Натискаш Shift+F10, за да изкараш command prompt-а и пишеш

net user Administrator newpassword newpassword

като Administrator го заместваш с името, чиято парола искаш да смениш, а newpassword го заместваш с новата парола.

преди 2 часа, Валсо написа:

Не знам дали това, което ще предложа, ще свърши работа, защото обикновено се прави с логнат юзър и работи само ако логнатият юзър е в групата на пауър юзърите. Но може да пробваш - няма да загубиш нищо. Натискаш Shift+F10, за да изкараш command prompt-а и пишеш

net user Administrator newpassword newpassword

като Administrator го заместваш с името, чиято парола искаш да смениш, а newpassword го заместваш с новата парола.

Не става ли с това:

net user user_name *

Като user_name е въпросния юзер, на който да смени името - ще го пита два пъти за новата парола.

преди 23 часа, dimy написа:

Не става ли с това:

net user user_name *

Като user_name е въпросния юзер, на който да смени името - ще го пита два пъти за новата парола.

Може, ама уиндоус не обича смяната на имената и ресетва персоналните настройки, а твоите ги праща някъде, дето и той не знае къде са. Затова по-добре да смени само паролата.

преди 15 часа, vlado1985 написа:

А няма ли да е по лесно да нулира паролата с HirenBoot CD

на 23.09.2022 г. в 21:04, Joss Bomon написа:

на 23.09.2022 г. в 21:13, Стоян Дамянов написа:

на 25.09.2022 г. в 22:01, vlado1985 написа:

А няма ли да е по лесно да нулира паролата с HirenBoot CD ето и клип ако има затруднение

Еми щом може да се занулява, да действа. На мен никога не ми се е налагало да занулявам паролата, съответно не съм се интересувал и не знаех, че може.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.