Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безплатни комбинации за защита под Уиндоус

Препоръчан отговор

Trend Micro го търкалям вече две години.Кат изтече 6 месечния триал го преинсталирам.

https://www.comss.ru/page.php?id=7279

Имам още Superantispyware,Key scramble и Kaspersky antiransomware tool.Той има антиексплойт също.Хваща и adware.Другия вариант е MBARW MBAE. И незнам защо се занимавате с appcheck.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 85
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Неприятното е, че трябва да го пускаш и спираш всеки път при дискови операции (IMAGE на дяла и т.н.), но няма пълно щастие.

Пише, че в Safe mode се изключва.
Подготвих си и един рег запис без MBRFilter - готов за деинсталиране... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Говориме за тествана,качествена и безпроблемна защита.И не слагайте продукти на Abelsoft.Това е се едно едно Ashampoo да ви пази.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, shishmanovp861 написа:

Trend Micro го търкалям вече две години.Кат изтече 6 месечния триал го преинсталирам.

https://www.comss.ru/page.php?id=7279

Имам още Superantispyware,Key scramble и Kaspersky antiransomware tool.Той има антиексплойт също.Хваща и adware.Другия вариант е MBARW MBAE. И незнам защо се занимавате с appcheck.

Аз пък не знам ти защо се занимаваш с SUPERANtispyware. Този инструмент не е на ниво от десетилетие вече сигурно. Както и SpyBot S&D и ad-aware, CounterSpy (който стане Vipre) и SpySweeper (който се разви в Anywhere).

Appcheck = Kaspersky Anti-Ransomware. Също има anti-exploit и може да прави rollback на файловете (когато сработят и при двата разбира се). Тук може да се включи и WiseVector StopX.

HIPS-а на Comodo пък си е един вид заместник на Key Scramble, защото има anti-keylogger функции.

Айде да не ни даваш наклон, а да си ползваш, каквото си искаш. Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Malwarebytes е номер да,спор няма.Оттам нататък вече дали САС дали Земана или някоя друга.Не струват много знам.Говорите явно за платената appcheck.Безплатната пропуска.Тя ако имаше 100% никой няма да купи платената.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, shishmanovp861 написа:

Malwarebytes е номер да,спор няма.Оттам нататък вече дали САС дали Земана или някоя друга.Не струват много знам.Говорите явно за платената appcheck.Безплатната пропуска.Тя ако имаше 100% никой няма да купи платената.

Защо се занимавате със софтуерни недоразумения!?  Има си качествени и сериозни програми с безплатно ползване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Комодо е пищялка като spyshelter.Трябва да мълчи и да върши работа програмата.И да е на дефиниции а не на хипсове пясъчници.Аз не мога да реша.Тя решава и ми трябва вярно доказано попадение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, shishmanovp861 написа:

SAS изобщо я няма в класацията. Качествените скенери, които останаха са горе-долу това:

MBAM, HitmanPro, RogueKiller, NPE, EmsisoftEmergencyKit, KVRT, Eset Online Scanner и донякъде Zemana, макар че тя е изоставена и дава много фалшиви тревоги. SAS не се класира никъде. Добра е единствено в намирането на Tracking Cookies. Ами то един CCleaner ще се справи по-добре с тази задача.

И не, не говоря за платената версия на Appcheck. Говоря за безплатната. А дали пропуска, пропуска. Но то и Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business (KART) пропуска. Затова се иска бекъп или по-надеждно решение като Sandbox.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Комодо е пищялка като spyshelter.Трябва да мълчи и да върши работа програмата.И да е на дефиниции а не на хипсове пясъчници.Аз не мога да реша.Тя решава и ми трябва вярно доказано попадение.

Пищялка ако е в режим HIPS, ако е в режим пясъчник не е. Той щото при HIPS-а и Касперски е пищялка и Eset и WiseVector... Това им е принципа на работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Ползвай дефендера като предпочиташ с дефиниции.  А Варанчо може да е и с изключен хипс за да не те дразни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, shishmanovp861 написа:

Пищялка...друг път...като не четете и не настройвате!Определено антивирусната защита НЕ ТРЯБВА да мълчи.Трябва да реагира когато трябва-без значение как.За какво ти е защита ,ако не те предупреждава,когато трябва!?...Освен това "совите не са това което бяха..." ..ще рече,че дефиницията вече мина на втора линия...а  и още не са измислени антивирусни да ви пляскат по ръцете къде , какво и от къде да сваляте на компютъра...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, цър-вул написа:

Чакам защита с AI...😎

Е то има доста такива. Т.нар. Next Gen, но повечето са корпоративни. Cylance, CrowdStrike, DeepArmor, SentinelOne, BlackBerry и т.н. Дори WiseVector е AI между другото пък дори и още да и е рано за самостоятелна защита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не,че нещо ама ...

Напоследък стана модно - кой каквото се сети и пуска нова тема и старите отиват назад и после ги заключват. 

Нищо лично Стефане  дано и тази тема не последва участа на събратята си. 

Ся да не съм в тотален спам според нЕкои ... 

Kaspersky FREE + Comodo Firewall с включен Хипс на проактивен режим и сандък със съответните настройки според препоръките на колегите тук и най вече на B-boy, за което им благодаря. И не непита непрекъснато, поне при мене вече не пита. Ако има нов файл Комодо си задава въпросите но съвсем не е досаден като през време оно...

Аз и Комодо ... не е ли странно да не го критикувам. 😅 За мене фаворит си е КИС ама засега ще карам с тази безплатна комбинация.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, nikssi написа:

Напоследък стана модно - кой каквото се сети и пуска нова тема и старите отиват назад и после ги заключват. 

Особенно в раздел политика там е манджа с грозде 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, attj написа:

Откога Касперски е фаворит?   

Ми отдавна си е фаворит при мене. От версия 5 някъде ... четеш ли какво пиша? Не ама да си пишем ей тъй ...

преди 8 минути, nikssi написа:

За мене фаворит си е КИС ама засега ще карам с тази безплатна комбинация.

преди 7 минути, adersa написа:

Особенно в раздел политика там е манджа с грозде 

Моля Ви  без намеци на тази тема. 

Благодаря. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

avast free + KART home + Windows Firewall Control

сложил съм и SysHardener безплатният още - знам че е стар + ShadowGuard

на мозилата Decentraleyes +Malwarebytes Browser Guard +uBlock Origin

на критиците - това ми харесва това ползвам !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, nikssi написа:

Ми отдавна си е фаворит при мене. От версия 5 някъде ... четеш ли какво пиша? 

За теб знаем.  Вече и дефендерът  надбягва Касперски по ловене с дефиниции, а както виждаме - почти никои не го ползват.  За мен липсва изявен фаворит.    На лаптопа всичките  ги отстраних и оставих само режима на сянка.  Може и така. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, nikssi написа:

Не,че нещо ама ...

Нищо лично Стефане  дано и тази тема не последва участа на събратята си. 

Ся да не съм в тотален спам според нЕкои ... 

Kaspersky FREE + Comodo Firewall с включен Хипс на проактивен режим и сандък със съответните настройки според препоръките на колегите тук и най вече на B-boy, за което им благодаря. И не непита непрекъснато, поне при мене вече не пита. Ако има нов файл Комодо си задава въпросите но съвсем не е досаден като през време оно...

Аз и Комодо ... не е ли странно да не го критикувам. 😅 За мене фаворит си е КИС ама засега ще карам с тази безплатна комбинация.

Няма проблем Ники. Но мисля, че точно такава Тема - за комбинации, и то препоръки за правилни такива, не сме имали. 

Дълго време и аз бях с тази комбинация Kaspersky FREE + Comodo Firewall, и то с настройки и правила, препоръчани от B-boy. Много доволен също, без проблеми и конфронтации, но преинсталирах (минах на стара машина на 11, ипосле върнах на нов 10), и реших да разнообразя малко с други програми да комбинирам. 

на 27.09.2022 г. в 21:05, B-boy/StyLe/ написа:

Има, има. Но нямам намерение да навлизам в подробности. Аз казах ключовите думи - FileLеss и LOLBins. И дори не съм споменал exploit-ите от сорта на "privilege escalation".

1. Има вируси, които не се влияят какви разширения удрят.

2. VeraCrypt вече е коренно различен похват. Тогава вече говорим за Default-Deny,, но такъв може да се осъществи и с AppGuard и повечето Anti-Exe програми. Пък да не говорим, че за тестове много по-добре би било да се избере Shadow Defender/DeepFreeze, някакъв sandbox или направо виртуалка.

Бекъпа винаги си е бекъп. И съвсем не е задължително работата да е дебела. Но всеки да ползва каквото му е удачно и удобно.

Сега, не искам да те ползваме за арбитер, но моля, ако ти остава време - препоръчай как да се справяме и с тези промерни по-модерни вектори за атаки. какво д добавим към защите си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, attj написа:

За теб знаем. 

Защо питаш тогава? Не прочете или нещо друго?

Вече и дефендерът  надбягва Касперски по ловене с дефиниции, а както виждаме

Какво виждаме или виждате ? Всяка програма има някакви пропуски но да сравняваш Касперски с Дефендера ... напредват но чак пък надбягал...

За мен липсва изявен фаворит. 

Тия твоите салтоморталета ги знаем. 

На лаптопа всичките  ги отстраних и оставих само режима на сянка.

Може , може и без сянка. Въпроса е удачно ли е. 

преди 7 часа, viperdick написа:

Няма проблем Ники. Но мисля, че точно такава Тема - за комбинации, и то препоръки за правилни такива, не сме имали. 

Искрено се надявам тази тема да не я избутат назад разни маловажни теми. Ако темата се посещава редовно и се коментира ще е винаги нагоре.

Бих я закачил като важна ако има интерес.

Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, nikssi написа:

Може , може и без сянка. Въпроса е удачно ли е. 

Shadow Defender не е безплатен.  Microsoft Defender Antivirus е част от  Win 10 и определено сега вече е добър избор.   Като съм си купил тази ОС за 300 лв - реално съм си купил и техния антивирус. Скоро отново ще го включа.  Нямам идея режимът на сянка докога ще ми е безплатен.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоше, ти на твоите компютри май само бостанско плашило не си слагал...:question:...:wub:...

Аз на лаптопа съм с ЕСЕТ,стената на Комодо и Shadow Defender ...и така е с години..Имам си и един работен с Касперски и Комодо...там си ги въртя бекъпите за да съм в горе-долу в кондиция с новите неща...Задържах за сега CIS,че нещо ми товари машинката комбинацията с Касперски...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, цър-вул написа:

Още съжалявам за стената на Agnitun Outpost. 

Недей чак толкова, защото беше зле срещу ransomware. Иначе беше много симпатична програма и можеха да я развият. Но то ако трябва да връщаме лентата имаше куп проекти за които съжалявам, но това е...

OnlineArmor, PrivateFirewall, Malware Defender, ThreatFire, Mamatu (макар че последната е вкарана в пълния пакет на Emsisoft де), OSSS, DefenseWall, GesWall, Sygate Personal Firewal, ProcessGuard, System Safety Monitor и прочие и прочие. През периода 2008-2015 имаше доста добри програми, но като цяло пак имаше сложни зарази, които ги заобикаляха. Повечето бяха изоставени, защото 64-битовата версия на Windows стана по-популярна, а тя имаше PatchGuard, който доста време не беше пробит и авторите на зловреден софтуер се насочиха към MBR рууткитите тогава. С времето обаче се появиха програми, които се справят и с тях, самите нови версии на Windows също станаха по-сигурни и старите програми станаха несъвместими и ненужни като цяло. Дори HIPS програмите поизчезнаха, защото са ограничени под x64 битови системи. Comodo също премахна enhanced режима си под тях. Сега на мода са пясъчниците, сенките, виртуалките, anti-executable програмите и AI.

на 29.09.2022 г. в 13:57, viperdick написа:

Сега, не искам да те ползваме за арбитер, но моля, ако ти остава време - препоръчай как да се справяме и с тези промерни по-модерни вектори за атаки. какво д добавим към защите си.

То като цяло домашния потребител не е чак толкова застрашен и едва ли ще среща подобно заплахи. Аз просто исках да спомена, че има за да не останат подведени хората... Иначе като цяло срещу FileLess зарази са добри повечето инструменти, които улавят аргументи на инструменти работещи от команден ред като VoodooShield, CatchPulse, OSArmor. От безплатните се сещам само за WiseVector и Comodo Firewall в момента, но със сигурност има и други.

Lolbins са малко по-друг случай. За тях си има цели списъци в anti-exe програми, които да ги следят. Знам, че от безплатните Hard_Configurator добавяше правила за тях, но трябва да се внимава с нея и не я препоръчвам на начинаещи, защото може да доведе до проблеми с инсталираните програми или с различни дейности на самия Windows. Мисля, че изброените за FileLess ставаха и за Lolbins повечето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Proshark написа:

Тоше, ти на твоите компютри май само бостанско плашило не си слагал...:question:...:wub:...

Повечето съм ги пробвал с любопитство.  При режим в сянка за какво са ти Нодчо и Варанчо?  Не ти ли стига Дефендерчо?   Има и програми-плашила, но не ми се пише за такива.   Някои все забравят настройки, които следваше уж да са запомнени.  На служебния компютър вече непрекъснато над 15 години съм с  редовно закупен корпоративен  Сепчо - Symantec Endpoint Protection.   SEP 14  при клиетската си версия допуска условно безплатно ползване у дома.   Това е въобще една от най-добрите безплатни възможности - като за тази тема.     

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• nikssi препоръча тема

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...