Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безплатни комбинации за защита под Уиндоус

Препоръчан отговор

преди 2 часа, attj написа:

При режим в сянка за какво са ти Нодчо и Варанчо?  Не ти ли стига Дефендерчо? 

Есет го ползвам щото ми се предлага безплатно и подпирам Комодо с него,а"Сянката" ми е за режим "големи глупости"...заигравам се от време на време....:gamer2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 85
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 11 часа, attj написа:

Shadow Defender не е безплатен.  Microsoft Defender Antivirus е част от  Win 10 и определено сега вече е добър избор.   Като съм си купил тази ОС за 300 лв - реално съм си купил и техния антивирус. Скоро отново ще го включа.  Нямам идея режимът на сянка докога ще ми е безплатен.  

Благодаря за информацията. 😂 Не знаех,че е платен .... мдааа

преди 4 часа, attj написа:

Повечето съм ги пробвал с любопитство.  При режим в сянка за какво са ти Нодчо и Варанчо? 

Ами доста пъти е коментирано,че пълно щастие няма. След рестарт си в изходна позиция...ам..ако ще го ползваш за тестове оки ама за редовна работа си иска внимание и ръчкане в настройките. 

Много ти е кеф да даваш "компетентни" съвети и квалификации кой какво можел ... нещо да покажеш? Нещо да споделиш като настройки, снимчица нещо ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Proshark написа:

Есет го ползвам щото ми се предлага безплатно и подпирам Комодо с него,а"Сянката" ми е за режим "големи глупости"...заигравам се от време на време....:gamer2:

Ти си акула! Смее ли някой вирус да мине покрай теб. Ще стане на салата на секундата ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре де ... за какво решение става въпрос? Това не е ли тема за обсъждане? Или е тема за решение на конкретен проблем? 

Емо моля те карай конкретно по-темата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ти си акула! Смее ли някой вирус да мине покрай теб. Ще стане на салата на секундата ;)

:offtopic_s:

А знаеш ли колко пъти съм ставал на салата,преди да стана "акула"....Тази подсекция е злато...за тези които го осъзнават....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, nikssi написа:

Много ти е кеф да даваш "компетентни" съвети и квалификации кой какво можел ... нещо да покажеш? Нещо да споделиш като настройки, снимчица нещо ... 

Как ти хрумна точно това?   Не ставам за учител - не ми достига търпение. Пък и друго ми е по-интересно.    За мен най-добри от безплатните са      Comodo Firewall,  SEP 14,  360 TS   и   Microsoft Defender Antivirus.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, nikssi написа:

Добре де ... за какво решение става въпрос? Това не е ли тема за обсъждане? Или е тема за решение на конкретен проблем? 

Аз съм го написал,макар че звучи като клише. Ако задклавиатурното устройство няма умения и знания каквото и да се слага като защита нищо не може да го спаси. Даже става и още по-лошо. Блокира се цялата система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, nikssi написа:

Само автора май може да го махне. Аз имам права в раздела, но не мога. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само автора май може да го махне. Аз имам права в раздела, но не мога. :)

Всъщност успях. От друго място било, не от модераторския панел. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Всъщност успях. От друго място било, не от модераторския панел. :)

Жоре, просто ми стана чудно за какво решение става въпрос.

Предполагам става въпрос за питането ,което беше отправил към тебе. Но така пък смисъла на темата пък се променя.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Аз съм го написал,макар че звучи като клише. Ако задклавиатурното устройство няма умения и знания каквото и да се слага като защита нищо не може да го спаси. Даже става и още по-лошо. Блокира се цялата система.

Това важи и ако не ползва защитния софтуер и ОС с мисъл. Но самата тема е друга. 

Цитат

Безплатни комбинации за защита под Уиндоус

Безплатни комбинации за защита под Уиндоус - Google Търсене

Spoiler

image.png.e8241b8fba470f5a66eebef170b2b3bb.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, nikssi написа:

Жоре, просто ми стана чудно за какво решение става въпрос.

Предполагам става въпрос за питането ,което беше отправил към тебе. Но така пък смисъла на темата пък се променя.

А защо питаш мен? :) Все пак не го бях маркирал аз. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, nikssi написа:

Абе стана какафония 🤣 

Най-вероятно се е объркал автора и вместо палец е дал решението.

Иначе ако на някой му е интересно какво използват чуждестранните потребители може да види и тази тема:

https://www.wilderssecurity.com/threads/what-is-your-security-setup-these-days.111264/page-1684

и този раздел:

https://malwaretips.com/forums/computer-security-configuration.12/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30.09.2022 г. в 19:55, nikssi написа:

Ами доста пъти е коментирано,че пълно щастие няма. След рестарт си в изходна позиция...ам..ако ще го ползваш за тестове оки ама за редовна работа си иска внимание и ръчкане в настройките. 

Може пък да има и пълно щастие.  След нашите събеседвания тук реших да пробвам  SEP 14  заедно със   Shadow Defender от промоцията.   Става весело - от сянката след рестарт изчезват дори карантинирани файлове от Сепчовата карантина. Все едно не са били изтегляни.   Липсват въпросите на Варанчо за какво ли не...  Сепчовата програма е пълен автомат - мога да я огранича дори съвсем никакви предупреждения да не ми извежда.  След непрекъснато служебно ползване над 15 години  е нормално да съм най-запознат точно   с тази програма.  И коя програма е най-хубава?   Дори американците обикновено спорят помежду си - дали не са най-добри техните програми  на Микрософт, Симантек или    Комодо.    Лично аз програмите им  ги харесвам повече от всички   Европрограми.   По вкусу и предпочтениям товарищей нет... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, attj написа:

Може пък да има и пълно щастие.  След нашите събеседвания тук реших да пробвам  SEP 14  заедно със   Shadow Defender от ...

SEP 14 има ли безплатна версия? :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, [email protected] написа:

SEP 14 има ли безплатна версия? :rolleyes:

Общо взето да. Води се пробна версия (60 дневна) и като изтече остава безплатна за неограничени време, но без екстрите в нея, които и без това са ненужни (VPN, почистващи системата модули и прочие) и е "добра сделка". Технически не е безплатна, но може да се ползва неограничено. Малко в "сивата зона". Но за домашна употреба става.

https://www.comss.ru/page.php?id=569

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мнозина ще попитат какво ще кажете за Symantec Endpoint Protection и McAfee Endpoint Security? Комплексните продукти предлагат всичко - широка гама от защитни компоненти, поддръжка на модерни системи, ниски системни изисквания. Неуправляваните клиенти на тези корпоративни решения ви позволяват да използвате антивирусната програма без ограничения във времето.

Лицензионните споразумения не ви позволяват да ги използвате безплатно. Въпреки това, самите неуправляеми клиенти, които са достъпни за изтегляне, могат да бъдат инсталирани без ограничение във времето за пробния период. Много хора ги използват на домашния си компютър, стига разработчиците да го позволяват. По-добре е организациите да закупят лиценз или да изберат друг продукт, за да избегнат правни проблеми с евентуални проверки.  Двете корпоративни версии са условно безплатни само за ползване у дома.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, затова казах, че са в сивата зона и са ок само за домашна употреба. Организациите трябва да внимават с тези продукти. Дори безплатните не винаги са безплатни за тях и трябва да се четат лицензионните споразумения. Все пак се предполага, че са си купили Windows-ите, които идват с подобрения Windows Defender така или иначе и пак е ок.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цъкнал съм "Това реши проблема" по погрешка, наистина. На пост на Б-бой. Сори.

На служебните машини виждам освен Eset Endpoint Antivirus (на клиентските лаптопи) и Eset Server Security на сървъра, две програми:

-  Umbrella Roaming Client.

- Cisco Secure Client - Secure Endpoint.

Непознати за мен програми, освен Eset, може би го ползват от 20 години, NOD32 v2, v3... като беше. Имахме си проблеми, често...

Полседните две са от скоро - няма и година. какви вектори покривт с тях, не знам, но намалиха оплаквнията...

Ще взема да прочета, за информация...Въпреки че са платени и корпоративно насочени...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, shishmanovp861 написа:

Различни са версиите. Изтеглих двата файла. Да си ги имам.  От Руския сайт се изтегля  версия  10.7.0 Build 1192.10

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, attj написа:

Ето го и другия американец с неуправляема клиентска версия    https://www.comss.ru/page.php?id=6131

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

Само да се има предвид, че после за деинсталацията най-вероятно няма да помогне MCPR инструмента, а сигурно ще се наложи да се тегли ERP, който се предоставя само от поддръжката на McAfee. Из нета циркулират разни версии, но са стари. С други думи слагането на корпоративни решения у дома е малко таралеж в гащите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• nikssi препоръча тема

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...