Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане на мишката (симптом за заразяване?)

ixi
Виж решението Разрешен от Димитър 59,

Препоръчан отговор

От няколко дена като движа мишката по екрана и има едно дразнещо прескачане (застиване за стотни) през интервал можеби по-малък от секунда. В смисъл не е плавно движението на курсора и това направо ме побърква. Спирах, премахвах програми, оптимизирах по някаквъ начини... никакъв ефект имам лиценз за Avast, тя нищо не намери, дори я премахнах да видя дали има промяна - ммм не. Моля за помощ в решаването на този проблем!

Addition.txt FRST.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Виновникът е Ashampoo WinOptimizer ,който ти е омазал системата.Дори да бъде деинсталиран,поразиите направени ще си останат.Дано някой успее да почисти последиците след него и повече никога не използвай програми „оптимизатори“.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Местя темата ви, защото проблема ви не се дължи на зловреден софтуер (затова и одобрих коментара над мен на потребител, който не е оторизиран да пише в раздела).

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тествай като начало мишката на друг компютър, защото като нищо проблемът може да е в нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Тествай като начало мишката на друг компютър, защото като нищо проблемът може да е в нея.

Да, и аз това щях да му пиша, защото според лог файловете е PS2, които са от по-старите и може или мишката или самия PS2 порт да създава проблемите. Бих препоръчвал ако може да пробва с USB мишка или да си намери преходник (ps2 usb converter) ако се окаже проблема в порта. Тя явно и клавиатурата е PS2:

Name: Standard PS/2 Keyboard
Description: Standard PS/2 Keyboard
Class Guid: {4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Manufacturer: (Standard keyboards)
Service: i8042prt
Problem: : This device is not present, is not working properly, or does not have all its drivers installed. (Code 24)
Resolution: The device is installed incorrectly. The problem could be a hardware failure, or a new driver might be needed.
Devices stay in this state if they have been prepared for removal.
After you remove the device, this error disappears.Remove the device, and this error should be resolved.

Name: Microsoft PS/2 Mouse
Description: Microsoft PS/2 Mouse
Class Guid: {4d36e96f-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Manufacturer: Microsoft
Service: i8042prt
Problem: : This device is not present, is not working properly, or does not have all its drivers installed. (Code 24)
Resolution: The device is installed incorrectly. The problem could be a hardware failure, or a new driver might be needed.
Devices stay in this state if they have been prepared for removal.
After you remove the device, this error disappears.Remove the device, and this error should be resolved.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взех безжична мишка от друг комптър (вклчих я в друг USB порт) - същото 

Инсталирах Windows на ново (със запазване на файловете и програмите) - същото

дали ще има разлика ако инсталирам Windows с формат на диска

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, ixi написа:

Инсталирах Windows на ново (със запазване на файловете и програмите) - същото

Инсталацията на WIndows със запазване на програмите не ти помага, защото проблема най-вероятно е от някоя програма. Най-вече антивирусна или някаква за "оптимизации".

преди 13 часа, ixi написа:

дали ще има разлика ако инсталирам Windows с формат на диска

Ще има много голяма разлика, но ако след това качиш същите програми които ползваш и м/у тях е тая, която е причина за накъсването пак ще започне това накъсване. Може би не веднага.

Пробвай с чиста инсталация. Не вярвам на същия дял на Windows да си пазиш важните файлове. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е решен!

Направих инсталация на ново с форматиране на диска. Докато течеше инсталацията, курсурът се движеше нормално, но след като ме пусна на декстопа пак засичаше..

Единият път когато пуснат компютъра, даже ми даде чисто черен екран само с курсура и тои пак насичаше..

Извадих батерията на дънната платка за малко и после като включих компютъра всичко беше наред :D

Само си оправих настройките на биоса и сега всичко е наред!

Благодаря на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ixi написа:

Проблемът е решен!

Направих инсталация на ново с форматиране на диска. Докато течеше инсталацията, курсурът се движеше нормално, но след като ме пусна на декстопа пак засичаше..

Единият път когато пуснат компютъра, даже ми даде чисто черен екран само с курсура и тои пак насичаше..

Извадих батерията на дънната платка за малко и после като включих компютъра всичко беше наред :D

Само си оправих настройките на биоса и сега всичко е наред!

Благодаря на всички!

Нищо лично, но това което си написал като решение е уникално безумие и е невъзможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Нищо лично, но това което си написал като решение е уникално безумие и е невъзможно.

Добре.. разбирам те, но.. аз казвам какво се случи 🤷🏻

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, ixi написа:

Проблемът е решен!

Като засече отново,търсиш оригиналните драйвъри за мишка и тъчпад.Деинсталираш предишните,дори да са работещи и ги инсталираш отново.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, ixi написа:

Добре.. разбирам те, но.. аз казвам какво се случи 🤷🏻

Поне тества ли тази мишка на друга машина?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Поне тества ли тази мишка на друга машина?

да, както и друга мишка на този кампютър

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...