Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет за дома от Yettel

Featured Replies

Някой ползва ли тази услуга интернет за дома от Yettel с вътрешна или вътшна антена скороста не знам каква е бива ли?

• Отговори 56
  • Прегледи 15,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Има ДА!

• По-скоро - към коя клетка ще се регистрира сим-картата в момента та активация. Никой не се занимава,  да въвежда тези неща ръчно. Естествено- това положение не е завинаги и оператора може да го п

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма за ТЕБ гарантирани скорости!  Давам ти - ВИВАКОМ! И пакетите наистина са си скъпи!

Публикувани изображения

• 8 месеца по-късно...

Здравейте,
Довършвам един имот в село край голям град. Във въпросното село се оказа, че най-добър обхват имат Yettel. 
Положението е следното - на 1ви етаж на имота всички мобилни оператори достигат скорости от порядъка до 6-8мбпс сваляне/0.9мбпс качване.
Кача ли се на втория етаж на имота - при Виваком скоростите се удвояват, но при Yettel - минава на 5G връзка (с 2-3 черти от 5), а скоростта скача от 70 и няколко до малко над 100мбпс сваляне и 1-2 мбпс качване.

Тъй като в града ползваме ip-телевизия реших да се свържа с Yettel както в техен магазин, така и на линията им за поддръжка.
Веднага ударих греда, тъй като според системата им в населеното място имат само 4G покритие и не искат да предложат тези услуги там (домашен нет 100/20мбпс и иптв).
След като ги питах какъв е проблема да си сключа договора на официалния ми адрес в града и после, като си приключа къщата да я преместя там, получих два отговора:
1. от централата: услугата не може да се мести на друг адрес, освен този в договора.
2. от магазина: никой няма да те глобява или спира услугата, не се притеснявай. Просто не ни дават да го казваме това на клиентите.

Сега...всички ги знаем в магазините как правят всичко възможно за да разпишеш договор, пък после - ако ще и света да потъне.
Попаднах на коментар, че при активиране на услугата за интернет (тя телевизията им може да се ползва навсякъде, но нета не), рутера, който предоставят бива заключван към определена мрежова клетка.
Ако това е истина, означава, че ако се преместя на друго място и имам подписан договор за друг адрес...то ще трябва да плащам или прекратявам договора с неустойка, включително и този за телевизия, тъй като тя не се предлага като самостоятелна услуга (което е безумие).

Единственият селски доставчик продава скорости на два плана - 30 и 50мбпс. Бих взел услугата на 50мбпс. 
Обмислям да взема 4г пакет за мобилен интернет за лаптоп/таблет с неограничен интернет от Yettel, но ме притеснява, че при измерване с телефона - скоростта на качване е 1 до 2 мбпс, което няма да ми е достатъчно. Йетел естествено ми отговарят като депутати с по пет професорски титли, че скоростта била каквато максимално може да се достигне. А като ги питам, щом в сайта ви за 4Г е посочена максимална скорост за качване от порядъка на 23-25мбпс, защо получавам 2 на място, където скоростта в другата посока скача над 100мбпс, не можаха да ми отговорят друго освен, че е това, което е. 
Та ако взема такъв пакет, бих могъл да го ползвам само за телевизията (така ще плащам 60лв за услугата), тъй като тя от висока скорост на качване нужда няма. А от местния доставчик - 50мбпс за всичко останало.

Попадал ли е някой от вас в подобна ситуация? 
Ползвате ли мобилен интернет за лаптоп/телефон в 4G мрежата на Yettel и каква е скоростта на качване при вас?
Сключвали ли сте пакетен договор за интернет и телевизия при тях, и да сте сменяли адрес в последствие?

Виж отвън какъв обхват имаш. Не е задължително рутерът да е вътре. Но при мобилната свързаност нямаш никаква гаранция като скорост.

Тествах няколко пъти през телефона - на втория етаж се достигат около 100мбпс (в най-лошия случай 70мбпс, в най-добрия - 118мбпс) за сваляне и от 0.5 до 2мпбс за качване. Като индикатора на телефона отбелязва 5G свързаност, което според мен си е 4G+а им тъй като в близост не знам да има техни 5G антени.

преди 10 минути, angelovarna написа:

Тествах няколко пъти през телефона - на втория етаж се достигат около 100мбпс (в най-лошия случай 70мбпс, в най-добрия - 118мбпс) за сваляне и от 0.5 до 2мпбс за качване. Като индикатора на телефона отбелязва 5G свързаност, което според мен си е 4G+а им тъй като в близост не знам да има техни 5G антени.

Я виж на приложението на Йетела какво пише като параметри . Аз преди бях на 12000 на макс скорост и най-високата скорост на 4G , която съм дигал беше 200 мбпс . Този месец си поднових договора и вече съм на неограничени мегабайти с скорост от 100 mbps .

Скоростта на сваляне не е проблем. Плана, който ползваме е Unlimited на 200мбпс. Проблема е, че не искат да ми продадат услугата за домашен нет и телевизия, тъй като няма кой да им опресни системата. Не се наемат да правят и проверка на място. 

В магазина ми казват - "няма проблем, ела тука и ще оправим работата", но от централата казват "не може да ползваш там и това е". А 5Г клетки нямат извън Варна. Слагат само по големите градове. В случая обаче телефона показва свързаността като 5G.

Скорости се вдигат като за 4Г, но ъплоуда е почти никакъв. Като ги питам "защо така" - зависело от натоварването на мрежата. Казах им че в радиус от 6км няма повече от 200 човека - няма какво да направят.

преди 2 часа, angelovarna написа:

След като ги питах какъв е проблема да си сключа договора на официалния ми адрес в града и после, като си приключа къщата да я преместя там, получих два отговора:
1. от централата: услугата не може да се мести на друг адрес, освен този в договора.
2. от магазина: никой няма да те глобява или спира услугата, не се притеснявай. Просто не ни дават да го казваме това на клиентите.

Явно сте попаднали на некомпетентни служители. Едно е адрес на титуляра, друго - адрес на ползване на услугата. Клетката, към която се свърже приемникът за първи път - тя остава.
Преди време моя позната си беше взела „домашен“ телефон - работещ на същия принцип - и шемета в офиса ѝ го активирал на място. Когато си отишла вкъщи - дърво!

преди 1 час, angelovarna написа:

Не е проблема в техните антени, а в твоята. Ти ги чуваш - те теб не.

Зависи от апарата, но моят - Samsung Galaxy A33 - си показва кога е 5G и кога 4G+.

А офертите им са направо смешни - https://www.yettel.bg/bg/internet-for-home

Dsq_-jlbY3_Eub5KsluJRzZAs_BQQeKrdNqT12JMRHFkGM5QdmfwQq902wUThKPME9oZ0JUPh9sunQWD6NBegThcznfNcLPem_x_-Aw_Q1XzJStSxUzpxQxxSPPcCk3m8H7JG7Xrxpu_CGHNyJwZzwflK2vwBluHaNZKZ5I3vUy9Ge7_5qD0wPDXqZKbKf5dLcUu1fjOSt4j5iVqmiv26pYuBhJtCoUWV7t70WEf0RxIydXkcY5K7HGxrEkjq79XHrx8hvLr-kR9_qCCXcehsko7g-8Mzhq4cDSqbt386guY03BKOXhn7Px9MrVRdyDprANz4g-ezpUfOycWuB5pxGCj9CqLO7wJ15sYTqMX_rG9-k1ELoIuLe6xM1VSsTNFh5NRfjb9XTQbYt4GFZOGnTGD1N3XCGtGxQRl3LFb3D0Z1XR9rYCCHv8Bdr1OK8y-HYcemm-Lk6US4y7zn4Ay88hpdwOJlbnSihAH0wdFKyA1grid_zIuvxSCKIVgCXVjvQ-SaTpFaAZf8bKnFYuohC2eape64iLDJWRgNKS_-dnyyhSjUS_NgTjMs3yRSQSIeO7RmuFR2FMI-C-ifEjnCMa_UHbCNceDGdAuc41nCVir51IiPXIB2QMut6_SnC7U7G7vCbLM_7m2Mpb-kMsiI7kY_TPS_Rtn0B3WYhK_Jt8qy0Yl26yblzFg0MRA7WH3ngewHoFZyKVbWG2JYPIFSPCXXovBZ1YlpcLXc3mnbwnzD0GCDCLRzuJarnc7PsCE-T2W3fH2NeWd47ixFNgf1BTNrQk-12Pew6mB0oG0M_oO_wsQdb14N0jlulVko_4-CXZEhPJ7mIJQZesKiLFVo1MQjNlIdnmwzFB2WiPHXDP1Da9I1iS1Ctp87IyTfGGS-tDtl7ak5xacNUJNYSkrqy9JGzwuatU0pd6HwbYlyoIz=w1678-h753-s-no?authuser=0  2lX84CD6_AlmxmTBoefun3a4pv3QkWKfTt7hHQuLoSZt-471rLJgcA2J_2K4_7gHEVky25WIGFOmWPoUjrNXJo6aoRgg0aOt2dLGUw9RIyqd1LFezZQLpMh-nqfbQPIQeEBEF9qm8_Jbbkb5M95NVZx5-ELncIXWZfz_9JShkFmNxSIC7oyW2nsdq_RA2C7_hK5NfSh2Ez3S5WrQ2OOhVpoFDamRS3Z25_98iBuK9M9pWAxcpWWQTLag1gkXd74wFIsn6JWRzw2ryOngcOyvQYwIGlp0JVMZQg21PUVrdEBBjS8cStW_PuHiFMAFtv7yqpvNAqzoqhFHqEwU56Kqz2HT4pGNniQBR1MvHvaEbHMc76kUT7Bf0m-dEi_OLz374q7L68jjyG8e2fi_bGY_f4SY9JAO1KPY5ZlcYC7FTv756MtziTmkHS83JZz-0uSp7sGwh7jihT5b8wR81fjaPyvNI7whbBS0UphckirXkJlzKIOYPCBSA_WICQY4Flc4Sd9Ldw27Q5ENBCIJcAYfKU4p5MRRz6iBIHnLBBq6UCwhaNLTWzxKBE8N6Jnl22zbFw4PH_wyk92y9ZQpzMTb8GfitfQsaqNuUuRfcdwjeMD2eqRKPNCXDglFMbbk1iMzTicOVAXUaZmkXk2vIMKjxFc-yLou-CgPzfOFLbYnhzPkONU6uN_IBaO1C22Jv6__T8ndj9gp8TAso6STQ7NWbAmnKEgmsEppMcHJKagohlKTfzy9Sd7I-Kw4fdg-mNTd-9nnv5hs6DBkdDEK2F1hbUJ9MsRDTCICZ8CayVXFrcohopA6baiidTAkKi6AWhQ1V9W6FTAuAZi6RyU_GSJ4-09Hf_lU20j8KpH8GpPvcEqvxA2KcMb9sjjbZbu7bXFSDl0cCweg2p8qm77ZTT64so3Ob4Z8KfWooix6i0gI-i4I=w1696-h865-s-no?authuser=0

Благодаря за информацията. Значи е важно кой адрес за ползване на услугата ще се посочи в договора (и дали изобщо ще го има споменат), както и към коя клетка ще се закачи за пръв път, което надявам се става автоматично?

преди 12 часа, angelovarna написа:

Благодаря за информацията. Значи е важно кой адрес за ползване на услугата ще се посочи в договора (и дали изобщо ще го има споменат), както и към коя клетка ще се закачи за пръв път, което надявам се става автоматично?

По-скоро - към коя клетка ще се регистрира сим-картата в момента та активация. Никой не се занимава,  да въвежда тези неща ръчно.

Естествено- това положение не е завинаги и оператора може да го промени, но само ако има желание.

Присетих се за Старлинк сателитния интернет. Тепърва ще проучвам какви скорости се вдигат. Ако са добри, може направо да купя оборудването и интернета да е сателитен, а за телевизията - ще видим. Не ми се иска да слагам повече от една антена на покрива (че и два гръмоотвода ще има :)), така че ако прибегна до това решение, телевизията ще трябва да е интернет-базирана.

преди 37 минути, angelovarna написа:

Присетих се за Старлинк сателитния интернет. Тепърва ще проучвам какви скорости се вдигат. Ако са добри, може направо да купя оборудването и интернета да е сателитен, а за телевизията - ще видим. Не ми се иска да слагам повече от една антена на покрива (че и два гръмоотвода ще има :)), така че ако прибегна до това решение, телевизията ще трябва да е интернет-базирана.

Илън Мъск харесва този пост!

Сателитният интернет на Starlink е достъпен в България за 95 Лв на месец

преди 22 часа, adersa написа:

Я виж на приложението на Йетела какво пише като параметри . Аз преди бях на 12000 на макс скорост и най-високата скорост на 4G , която съм дигал беше 200 мбпс . Този месец си поднових договора и вече съм на неограничени мегабайти с скорост от 100 mbps .

Със скорост ДО 100 мегабита, която не е гарантирана дори и покритието да е перфектно. И на 4G никога не можеш да достигнеш 200 мегабита.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, adersa написа:

достигал съм ги в Добрич 

Не можеш на 4G да измериш 200 мегабита. За 5G e вече друго.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не можеш на 4G да измериш 200 мегабита. За 5G e вече друго.

пак ти казвам на предният ми план с мегабайтите могах до 200 210 дигах жалко , че изтрих снимките , защото ги показвах на един мой авер да види .

преди 3 минути, adersa написа:

пак ти казвам на предният ми план с мегабайтите могах до 200 210 дигах жалко , че изтрих снимките , защото ги показвах на един мой авер да види .

https://bg.wikipedia.org/wiki/4G . Ти явно си на някакви космически технологии. Не ми се спори с теб. 17 години ми е писнало от мобилни мрежи, скорости и данни.

Възможно е да сте бил свързан към 4G+/Lte мрежа...там скоростите са доста по-високи. 

Снощи в Спешното във Варна, Виваком на 5G (2 черти обхват, като в по-голямата част на града са толкова) - скоростта бе 1.43мбпс сваляне на 0.70мбпс качване. Часът бе около 22:30-23:00ч.

Досега от видеа в ютуб и друг форум разбирам, че със Старлинк-а в Софийски окръг се постигат скорости от порядъка на 180-200мбпс сваляне и до 40мбпс качване. Цената е 95лв/месец. Оборудването под наем или се купува. Предпочитам покупка, която с доставката идва на около 550-600лв.

преди 1 минута, angelovarna написа:

Възможно е да сте бил свързан към 4G+/Lte мрежа...там скоростите са доста по-високи

Да сега видях на моя телефон пише отгоре LTE 

Screenshot_2023-06-30-13-28-11-150_com.mi.android.globallauncher.jpg

преди 3 минути, angelovarna написа:

Възможно е да сте бил свързан към 4G+/Lte мрежа...там скоростите са доста по-високи. 

Снощи в Спешното във Варна, Виваком на 5G (2 черти обхват, като в по-голямата част на града са толкова) - скоростта бе 1.43мбпс сваляне на 0.70мбпс качване. Часът бе около 22:30-23:00ч.

Досега от видеа в ютуб и друг форум разбирам, че със Старлинк-а в Софийски окръг се постигат скорости от порядъка на 180-200мбпс сваляне и до 40мбпс качване. Цената е 95лв/месец. Оборудването под наем или се купува. Предпочитам покупка, която с доставката идва на около 550-600лв.

Старлинк няма нищо общо с мобилната мрежа и с мобилните данни. Това си е сателитен интернет, По принцип Виваком предлагат подобна услуга, но тя е с ограничени мегабайти на висока скорост.

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Със скорост ДО 100 мегабита, която не е гарантирана дори и покритието да е перфектно. И на 4G никога не можеш да достигнеш 200 мегабита.

Нали затова в офертите си хише - "за 4G - 25/5 Mbps".

преди 1 час, Емил Костов написа:

Старлинк няма нищо общо с мобилната мрежа и с мобилните данни. Това си е сателитен интернет, По принцип Виваком предлагат подобна услуга, но тя е с ограничени мегабайти на висока скорост.

Наясно съм, че Старлинка няма общо със стандартните мобилни мрежи и е сателитна услуга.

"Високите" скорости на Виваком от 50мбпс и голямо закъснение не вършат работа в случая (120лв такса). Тъй като в населеното място вече има дотавчик, който продава такива скорости срещу 35лв такса. А при Старлинк срещу 95лв се постигат скорости от 140 до 300мбпс без ограничение на трафика и закъснение около 60-70милисекунди.

@jhoro - нарочно ограничават скоростта когато е мобилен интернет за лаптоп и таблет. Във всеки друг случай се води до максималн достижима към момента скорост (според натоварването на клетката към която се е вързал телефона), както и ако случайно имаш по план заложено ограничение на скоростта (както Виваком имат планове със скорост до 2мбпс, 10мбпс и нагоре).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.