Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Длъжен ли съм да плащам пари за охрана?

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Няма начин за подобна сграда, таксата да е под 150 лв - зависи и от града, де,Но180 лв е нормално - като се разхвърли, върху идеалните части... ще между 120 и 200 лвна апартамент

Как така 120 лева на апартамент? Защо толкова много?

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Виж сега приятелю тази такса която се събира може да отива директно при фирмата към която работи лицето което охранява входа. И човека да си е на някаква, заплата а фирмата, да си получава договорената сума. А на въпроса ти да ли си длъжен да плащаш или не мога още сега да получа, отговор ако, се обадя на бившата ми жена тя е адвокат. И ще ми обясни всичко с най малката подробност но няма да го направя понеже си имам неприятности с нея. Още от преди 2 години когато ме изгони да си ходя та даже като се прибрах в родния си град 2 дни след това веднага пусна жалба срещу мен в прокуратурата и до ден днешен си имам главоболия и разправий но както и да е това не засяга и касае никого.

Може ли да й се обадиш и да я попиташ? Тя няма да ти вземе пари. Така ще получа консултация с адвокат, без да плащам.

• Отговори 107
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 5 минути, FatMan9 написа:

Как си сигурен, ме не съм длъжен да плащам за охрана?

Щото нямаш нещо, което да ти отнемат. (Не може да ти отнемат страха нали???) Или те е страх, но нямаш пари, и в тоя случай от какво се страхуваш??? 

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Може ли да й се обадиш и да я попиташ? Тя няма да ти вземе пари. Така ще получа консултация с адвокат, без да плащам.

Съжалявам както написах в предишния си пост няма да го направя защото си имам проблеми с бившата ми жена. И при най малкото нещо ще имам още повече глаболия и разправий.

преди 4 минути, FatMan9 написа:

...

По моя преценка, ще става въпрос за пенсионер, който ще идва да спи, а ние ще му плащаме да спи...

Искаш да кажеш, че пенсионерите нямат нужда от сън и пари? 

преди 11 минути, FatMan9 написа:

... хубави мъжкари с широки гърбове.

...

Що касае горното... ще тръгвам вече, че много се заприказвахме...

Така излизат сметките. За студио  на 12 етаж (38 кв) в подобна кооперация с 220 жилища плащам 110 в момента - това е всичко - такси, заплата на домсъвет, общ ток, жива охрана..... След нова година ще събираме по 120 ;в от апартамент (замо за нашия вход- 55 жилища) за видеонаб;юдението, дето ще гоправя

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Защото: 1-во няма да те изберат! и второ - ОС няма да гласува, предложените от тебе такси

Ако става дума наистина за 200 жилища (не ми се вързва на 2 входа, ама архитекта си знае), охрана ще има! Просто така ще решат собсвениците.  Поне по 130=150 лв на несец ще плащаш

100 апартамента в единия вход, и 100 в другия вход.

Сградата е голям квадрат, който има празно пространство, голям двор в средата. Договориха се, това да не бъде двор, а просто празно пространство, през което може да се минава. Има и подземни паркинги.

Защо ще е толкова голяма таксата? Ако 200 апартамента дават по 20 лева, това са 4000 лева. 4 бона няма ли да са достатъчни?

Ако 200 апартамента дават по 100-150 лева, тук говорим за някакви хиляди, хиляди, и хиляди... За какво ще бъдат използвани всичките тези пари? Или ще Бъта събирани просто ей така, без причина?

преди 4 минути, lebel написа:

Някои моля ... ;) Да не споделям защо някои пенсионери продължават да работят като охрана ... примерно ... да не са в къщи и жена му да не му "пили", а той не "познава" алкохола  ... :) 

• Автор
преди 5 минути, dioib написа:

Щото нямаш нещо, което да ти отнемат. (Не може да ти отнемат страха нали???) Или те е страх, но нямаш пари, и в тоя случай от какво се страхуваш??? 

Могат ли да ме съдят, ако откажа да плащам за охрана?

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Съжалявам както написах в предишния си пост няма да го направя защото си имам проблеми с бившата ми жена. И при най малкото нещо ще имам още повече глаболия и разправий.

Да не е подписала ограничителна заповед срещу теб? Какво си й направил?

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Могат ли да ме съдят, ако откажа да плащам за охрана?

Ставаш банален, но: Да!!!

п.п. А после ще им платиш и разноските по делото ... :) 

• Автор
преди 5 минути, lebel написа:

Що касае горното... ще тръгвам вече, че много се заприказвахме...

Пенсионерите получават пенсии. Защо аз да работя да издържам себе си + други хора? Защо другите хора да не издържат мен?

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Така излизат сметките. За студио  на 12 етаж (38 кв) в подобна кооперация с 220 жилища плащам 110 в момента - това е всичко - такси, заплата на домсъвет, общ ток, жива охрана..... След нова година ще събираме по 120 ;в от апартамент (замо за нашия вход- 55 жилища) за видеонаб;юдението, дето ще гоправя

Колко пари се събират общо от всички? За какво им са на домоуправителите толкова много пари?

преди 1 минута, dioib написа:

Ставаш банален, но: Да!!!

По кой закон? Защо могат да ме съдят, ако съм длъжен да плащам за общи части, а охраната не е обща част? Кой закон ме принуждава да плащам и за охрана?

Колко пари се събират общо от всички? За какво им са на домоуправителите толкова много пари?

Елементарно е:

Събират се достатъчно с повече.

Трябват му, за да има пари в повече и поема непредсказуеми разходи. (Един вид аварии...) ... 

Да не е подписала ограничителна заповед срещу теб? Какво си й направил?

В предишния си пост написах имам си доста главоболия и разправий и това не касае никого. А щом си любопитен и искаш да знаеш какво съм направил е ще ти спомена само част от историята. Имам забрана да стъпвам в градът в който живее бившата ми жена и наскоро пак ме привикваха в кварталното но само ме разкарваха напразно.

п.п. :offtopic_s:

Радвай се на безплатната психоанализа бе човек ... :) 

За да могат да плащат ток, вода, неотложни ремонти и т.н

преди 9 минути, FatMan9 написа:

100 апартамента в единия вход, и 100 в другия вход.

Сградата е голям квадрат, който има празно пространство, голям двор в средата. Договориха се, това да не бъде двор, а просто празно пространство, през което може да се минава. Има и подземни паркинги.

Лъжеш! Няма толкова тъп инвеститор! Просто няма как да стане!

Моята къща (140 кв ЗСП) 2,5 етажа + един знам колко ми излезе, на старите цени!

Мяма такава сграда, каквато описваш

Синът ми живее,в затворен комплекс.Плаща 40 лева.

Какви са тези 200?

• Автор
преди 5 минути, vlado1985 написа:

В предишния си пост написах имам си доста главоболия и разправий и това не касае никого. А щом си любопитен и искаш да знаеш какво съм направил е ще ти спомена само част от историята. Имам забрана да стъпвам в градът в който живее бившата ми жена и наскоро пак ме привикваха в кварталното но само ме разкарваха напразно.

Че какво толкова си направи да се стигне до такава забрана?

преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Какви са тези 200?

И аз това се чудя. Защо се предполага, че трябва да се плащат толкова много пари?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

За да могат да плащат ток, вода, неотложни ремонти и т.н

Лъжеш! Няма толкова тъп инвеститор! Просто няма как да стане!

Моята къща (140 кв ЗСП) 2,5 етажа + един знам колко ми излезе, на старите цени!

Мяма такава сграда, каквато описваш

За какво ми е да те лъжа? И като се има предвид, че повечето апартаменти са вече изкупени, инвеститора не е тъп.

преди 6 минути, Orgasmatron написа:

Какви са тези 200?

В ЗК, разходите са много редуцирани, поради нискоетажността. Отава само една пенсия за 7-800 лв на месец да дига бариерата

преди 7 минути, FatMan9 написа:

За какво ми е да те лъжа? И като се има предвид, че повечето апартаменти са вече изкупени, инвеститора не е тъп.

Лъжеш! Няма да ти обяснява,! Колко апартамента са на етаж? Нали зсе сещаш, че ако са повече от 4.....това си е коптор, кочина

Ако са по 4 (примерно) излиза поне 15 етажа - смятай колко асансьора трябва да има (има си законови изисквания), колко паркоместа (също определени със закон)....смярай си ти таксите

• Автор
преди 4 минути, NewRedDragon написа:

В ЗК, разходите са много редуцирани, поради нискоетажността. Отава само една пенсия за 7-800 лв на месец да дига бариерата

Защо някой трябва да вдига бариерата? Хората нямат ли карта, която се сканира и се вдига бариерата?

преди 16 минути, dioib написа:

п.п. :offtopic_s:

Радвай се на безплатната психоанализа бе човек ... :) 

Какъв психоанализ? Никой не ми а правил такъв анализ.

току-що, FatMan9 написа:

Защо някой трябва да вдига бариерата? Хората нямат ли карта, която се сканира и се вдига бариерата?

Хората имат ДУ! Ни техните гости нямат. Нали затова се казва ЗАТВОРЕН, бе мазен

преди 57 минути, FatMan9 написа:

...

Ако цялостната такса е само 20 лева, това е добре. Страхувам се да не ми дойде нещо от порядъка на 100 лева, примерно.

Правилно се страхуваш...

преди 28 минути, FatMan9 написа:

Защо другите хора да не издържат мен?

...

Аз не искам, но някой може и да се навие. Сега ми хрумва... шо не пуснеш тема?

преди 38 минути, FatMan9 написа:

...

Това беше добро... съжалявам, Владо

преди 44 минути, FatMan9 написа:

Какво общо има това с темата ми и въпросите ми?

Няма, просто се сетих  - за това и сложих табела OFFTOPIC

преди 35 минути, FatMan9 написа:

Че какво толкова си направи да се стигне до такава забрана?

Какво съм направил това не касае теб или който и да е друг освен мен.

преди 30 минути, NewRedDragon написа:

Не са високи(три етажа+мезонет) но,са шест сгради.Общо 201 апартамента.Сега го питах-32 охрана/12 чистачка.

• Автор
преди 41 минути, NewRedDragon написа:

Лъжеш! Няма да ти обяснява,! Колко апартамента са на етаж? Нали зсе сещаш, че ако са повече от 4.....това си е коптор, кочина

Ако са по 4 (примерно) излиза поне 15 етажа - смятай колко асансьора трябва да има (има си законови изисквания), колко паркоместа (също определени със закон)....смярай си ти таксите

Сградата има 8 жилищни етажа. Най-долу ще има разположени магазинчета (така се предполага), а жилищните етажи ще са над тези магазинчета. Засега, най-долу са празни помещенията. Сградата е широка, не тясна и висока.

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Какво съм направил това не касае теб или който и да е друг освен мен.

Ама нещо лошо ли е било?

преди 2 минути, Orgasmatron написа:

Не са високи(три етажа+мезонет) но,са шест сгради.Общо 201 апартамента.Сега го питах-32 охрана/12 чистачка.

За това говоря! Но  пък цената на пеидобиване не е като апартамент 0 1000-1200 евеа/ке, нали?

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Сградата има 8 жилищни етажа. Най-долу ще има разположени магазинчета (така се предполага), а жилищните етажи ще са над тези магазинчета. Засега, най-долу са празни помещенията. Сградата е широка, не тясна и висока.

Добре! Купувай и плащай!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.