Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Длъжен ли съм да плащам пари за охрана?

Featured Replies

• Автор
преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Добре! Купувай и плащай!

А какво правим относно риска от рекет? Няма да купя, преди да съм сигурен, ме домоуправителите няма да ме банкрутират като ми наложат такси за много пари.

• Отговори 107
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

За това говоря! Но  пък цената на пеидобиване не е като апартамент 0 1000-1200 евеа/ке, нали?

х2

• Автор

IMG_20221012_215750.jpg.2591bc1b64ba92c15199d8e5e4834b60.jpg

Сградата е същата като тази, само че в различен цвят и паркинга е по-голям.

Така... За такава сграда 100-150 лева ли ще е данъка на месец? Ако да, защо толкова много?

преди 2 минути, FatMan9 написа:

IMG_20221012_215750.jpg.2591bc1b64ba92c15199d8e5e4834b60.jpg

Сградата е същата като тази, само че в различен цвят и паркинга е по-голям.

Така... За такава сграда 100-150 лева ли ще е данъка на месец? Ако да, защо толкова много?

Тази сграда не е с два входа! Колко ще плащаш, зависи от броя продадени апартаменти, броя дадени под наемот собственици помещения, и от решението на домуоправителя! Но няма да е 50 лв, все пак

• Автор
преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Тази сграда не е с два входа! Колко ще плащаш, зависи от броя продадени апартаменти, броя дадени под наемот собственици помещения, и от решението на домуоправителя! Но няма да е 50 лв, все пак

Не съм се изразил правилно. Има два входа, преден и заден, но и дватапвхода водят към една и съща място. Предния вход минава през предната част на сградата, двора, и отива към задната част на сградата. Задния вход минава през задната част, двора, и отива към предната част на сградата.

Значи, цялостната такса няма да е повече от 50 лева, така ли?

@NewRedDragon моя грешка.Има и годишна такса.С нея-142 лева.

преди 4 часа, petie1 написа:

Ей такава кутия ли?

Иначе пак ще си плащаш кат поп

За**и, тогава ша има тема "Длъжен ли съм да плаща за поп?" "Трябва ли да плащам за цветя?"...

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Защо ме няма на събранието ли? Защото домоуправителя играе комбина с тези, с които дели откраднатите пари. И да кажа не, да не мислиш, че някой ще ми обърне внимание

То горе долу и в нашият вход стоят така нещата с таксата за асансьора .Миналият месец ни взеха с 10 лв повече от сумата за месеца и майка и вдигна скандал.А бащата вика тя с още един са комбина и тя му купува цигари 

преди 1 час, adersa написа:

То горе долу и в нашият вход стоят така нещата с таксата за асансьора .Миналият месец ни взеха с 10 лв повече от сумата за месеца и майка и вдигна скандал.А бащата вика тя с още един са комбина и тя му купува цигари 

Хубава работа. Човекът почти се нави да плати и за охраната, ти ше го откажеш па са от асансьора, ше се окажем пак в началото на другата тема... и ше стане като у вица - "въртим ени пари тука"

• Автор
преди 6 часа, lebel написа:

Хубава работа. Човекът почти се нави да плати и за охраната, ти ше го откажеш па са от асансьора, ше се окажем пак в началото на другата тема... и ше стане като у вица - "въртим ени пари тука"

Не, не искам да плащам и за охрана.

Искам някой да ми помогне като ди даде точен и ясен отговор дали съм длъжен да плащам и за охрана?

преди 12 часа, Bubbles написа:

А остров, аз мисля че ако иде малко на гости в берковския двор нейно височество ще го направи от търтей, пчеличка.

Па ако и вземе принцесата им за жена цена няма да има :lol6:

На един акъл са

Ей я виж какъв дом открих за Мазньо

category-dubovi-buchvi_fit-leading.jpg

преди 51 минути, FatMan9 написа:

Искам някой да ми помогне като ди даде точен и ясен отговор дали съм длъжен да плащам и за охрана?

На този въпрос вече неведнъж ти беше даден положителен отговор, но ти ЯВНО искаш да получиш отрицателен такъв. Е, няма да го получиш!
Време е да вденеш, цицийо!

• Автор
преди 1 час, lebel написа:

На подсъзнателно ниво си готов. Иначе щеше да сложиш "!", а не "."

Какво имаш предвид?

преди 1 час, цър-вул написа:

На този въпрос вече неведнъж ти беше даден положителен отговор, но ти ЯВНО искаш да получиш отрицателен такъв. Е, няма да го получиш!

По кой закон съм длъжен да плащам за охрана?

преди 1 час, цър-вул написа:

Не е циция, просто е пестелив. И правилно. Двете къщи ще станат апартамент и ранчо. Поддръжката им иска средства, данъци, такси... ток, асансьор, охрана... цигари и бира за домоуправителя... Спомена човекът, че е сам, значи тепърва ше се размножава (какво зяпнахте, не се бяхте сетили, а... демографската криза не ще молитва, а ... знаете какво... да не се червим пред филтъра) , тоест жена, деца, внуци... и това са си разходи... радост, но и разходи... Дето се вика... 

Утре е петък. Вдругиден пък събота. А после зима, пролет, лято... Сетне и внуци ще се появят. А след това и пенсия... Егaти петъка! 

Похвално е и, че когато има нещо неясно, не оставя неяснотите да го затрупат, а своевременно пита какво имаш предвид. 

Примерно...

преди 44 минути, FatMan9 написа:

Какво имаш предвид?

По кой закон съм длъжен да плащам за охрана?

преди 25 минути, нушо написа:

spacer.png

Ето ти безплатна охрана:

...

Абе... чак да съм го написал аз, ще е малко пресилено да се каже, ма нейсе... важното е да свършим работа на човека.

преди 7 часа, petie1 написа:

Па ако и вземе принцесата им за жена цена няма да има :lol6:

На един акъл са

Ей я виж какъв дом открих за Мазньо

category-dubovi-buchvi_fit-leading.jpg

Ми да, да пльосне бъчвата на брега на Перловската река и ша стане българскиа Хъкълбери Фин.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Ми да, да пльосне бъчвата на брега на Перловската река и ша стане българскиа Хъкълбери Фин.

По точно бърлгарския Диоген, за Хъкълбери Фин ще трябва да кове сал па то пак раута

преди 5 часа, lebel написа:

Абе... чак да съм го написал аз, ще е малко пресилено да се каже, ма нейсе... важното е да свършим работа на човека.

Абе  видя ли ква нова къща намерих за Мазньо?

преди 1 час, petie1 написа:

По точно бърлгарския Диоген, за Хъкълбери Фин ще трябва да кове сал па то пак раута

Абе  видя ли ква нова къща намерих за Мазньо?

Видях, естествено. Ма ако не си сигурен колко му е фатно бодито, може да се окаже, че му е тясна в кръста...

едит: Сал... ае да не му давате такива идеи. Че като му заискат такси за  кейово място, съдействие при заставане, ток, охрана, безжичен интернет, прогнози за времето, буксировка и прочее, ше видим кон папур яде ли.

преди 21 часа, FatMan9 написа:

А какво правим относно риска от рекет? Няма да купя, преди да съм сигурен, ме домоуправителите няма да ме банкрутират като ми наложат такси за много пари.

Тогава не купувай! Домууправителите (Председател на ОС на живущите) не налагат такси и не определят сумите, които се събират от жувущите. Това се определя от общото събрание! По подобие на данък сгради и данък смет, които определя съответния Общински съвет.

преди 12 часа, FatMan9 написа:

Какво по точно и чсно от това:

ДЛЪЖЕН си да плащаш за всичко, за което има надлежно решение на Общото събрание!Ч Ако утре решат да инсталират видеонаблюдение - и за него ще има месечна такса за обслужване, освен еднократната цена за оборудването и монтажа!

преди 10 часа, цър-вул написа:

Ти си голям тъпанар, веее! IQ 30 сбираш ли?

Наблюдаваме първия случай на ... ОТРИЦАТЕЛНО IQ!

• Автор
преди 14 часа, цър-вул написа:

Ти си голям тъпанар, веее! IQ 30 сбираш ли?
Колко пъти трябва да ти се напише! А он си рупо ли рупо.
Абе, яяяя...

Не разбрах за какво говориш. Кое колко пъти да ми се напише? Казахте ми, че съм длъжен да плащам за общи части. Охраната не е обща част, нали. По кой закон съм длъжен да пращам и за охрана? Елементът охрана от кой закон се налага?

Кой конкретен закон конкретно споменава думата "охрана"?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.