Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Длъжен ли съм да плащам пари за охрана?

Featured Replies

нарочно цял ден не се включвам темата и ви гледам сеира как давате акъли на мазнио , а той за 2 стоитнки не ва :giggle1: ебава

• Отговори 107
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

А бе,да не си разваляме хубавата спам тема,да те питам тук-едно "Благодаря" на някой?Някога,ще кажеш ли?

преди 1 час, FatMan9 написа:

Това е логическа грешка.

Просто защото съм кандисал за едното, не означава, че трябва да кандисам и за второто.

...

Не го и твърдя. Ще кандисаш за второто, но не защото си кандисал за "едното".

Не бъди параноик... От друга страна... не бъди и прекалено спокоен. "Това, че не си параноик, не значи, че не те преследват..."

Иначе... моли се да е охрана... щото ако е крышевание, не ти завиждам...

забележка:  в линка под крышевание, "крим." означава криминальное, а не полуостров

преди 33 минути, ined написа:

Не ти трябва  никакъв апартамент да им плащаш таксите за какво ли не. Купи си на село една кочинка и там си живей.

На село иска копане, този ако иде там ще си загине от глад.

• Автор
преди 51 минути, NewRedDragon написа:

Така е по закон! Домуоправителя има право да получава възнаграждение за труда си, както и членовете на дом съвета

А ти защо не си на това събрание? Неприсъствието ти, означава. че си съгласен с предложеното решение. Юридическия термин е "мълчаливо съгласие"

Аз примерно не плащам никакви такси за апартамента си в блока - п;ащат ги наемателите

Така било по закон... Че то по тази логика, те могат да направят таксата и 1000 лева, 20 лева за поддръжка, а останалите пари да си ги удържат, и така да са на моя издръжка и да не им се налага да работят.

Защо ме няма на събранието ли? Защото домоуправителя играе комбина с тези, с които дели откраднатите пари. И да кажа не, да не мислиш, че някой ще ми обърне внимание.

преди 50 минути, adersa написа:

нарочно цял ден не се включвам темата и ви гледам сеира как давате акъли на мазнио , а той за 2 стоитнки не ва :giggle1: ебава

Аз не искам акъли, а точен и ясен отговор на въпроса защо трябва да плащам за тези неща. По кой закон съм длъжен да плащам за охрана?

Щом живееш в апартамент и другите живущи си плащат такси и разни сметки. И ти си длъжен да плащаш все пак има чистачка която чисти входа, мете мие го имаш, такса за стълбище имаш такса за тока на входа щото нали като се пребираш вечерно време и е тъмно натискаш ключа да светне лампата. А и тя гори ток и ти и останалите живущи ползвате осветлението. И тези пари които ги събира домоуправителя защо си мислиш, че отиват в неговия, джоб нали този, човек плаща, сметките за входа. И плюс това има и ремонт по входа. Като например трябва да се направи ремонт на покрива щото тече вода или има запушени комини. Според теб без да се дадат пари кой ще поеме разходите по тези ремонти или ще се появи някой случаен човек и ще направи всичко безплатно за едното мерси. И като има някой и друг недоволен да му теглят зад гърба една дълга майна и да го споменават завалията.

• Автор
преди 40 минути, Orgasmatron написа:

А бе,да не си разваляме хубавата спам тема,да те питам тук-едно "Благодаря" на някой?Някога,ще кажеш ли?

Много пъти съм благодарил, когато ми дадат точен и ясен отговор. В случая, ми казват, че трябва да плащам... Добре, но защо? По кой закон трябва да плащам за охрана? Нали уж по закон съм длъжен да плащам само за общи части. Ако охраната не е обща част, защо да плащам и за охрана?

Защо съм принуден да имам охрана, ако не искам? Ако другите искат охрана, защо не си наемат охранители, а задължават и аз да имам охранител?

Да си сложат охрана пред техните врати, щом толкова искат. Защо ме принуждават да плащам пари за охрана, ако аз не искам охрана?

току-що, vlado1985 написа:

Щом живееш в апартамент и другите живущи си плащат такси и разни сметки. И ти си длъжен да плащаш все пак има чистачка която чисти входа, мете мие го имаш, такса за стълбище имаш такса за тока на входа щото нали като се пребираш вечерно време и е тъмно натискаш ключа да светне лампата. А и тя гори ток и ти и останалите живущи ползвате осветлението. И тези пари които ги събира домоуправителя защо си мислиш, че отиват в неговия, джоб нали този, човек плаща, сметките за входа. И плюс това има и ремонт по входа. Като например трябва да се направи ремонт на покрива щото тече вода или има запушени комини. Според теб без да се дадат пари кой ще поеме разходите по тези ремонти или ще се появи някой случаен човек и ще направи всичко безплатно за едното мерси. И като има някой и друг недоволен да му теглят зад гърба една дълга майна и да го споменават завалията.

Прав си. Да, съгласен съм да плащам такса вход и поддръжка - примирих се с факта, че ще бъда рекетиран от всички посоки на вселената. Но не разбирам защо да плащам и за охрана, ако по закон съм длъжен да плащам за общи части, но охраната не е обща част.

По кой закон съм длъжен да плащам за охрана? Кой закон конкретно говори за охрана? Ако няма такъв закон, имам ли законовото право да откажа да им цакам пари за охрана?

преди 43 минути, lebel написа:

Не го и твърдя. Ще кандисаш за второто, но не защото си кандисал за "едното".

Не бъди параноик... От друга страна... не бъди и прекалено спокоен. "Това, че не си параноик, не значи, че не те преследват..."

Иначе... моли се да е охрана... щото ако е крышевание, не ти завиждам...

забележка:  в линка под крышевание, "крим." означава криминальное, а не полуостров

Нали ги знам охраните по такива места - магазини, блокове... Идват предимно пенсионери, които спят. Значи какво? Плащам на някой да спи. Хахахаха...

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Много пъти съм благодарил

На кой?

Само днес,имаш два решени проблема.

Прав си. Да, съгласен съм да плащам такса вход и поддръжка - примирих се с факта, че ще бъда рекетиран от всички посоки на вселената. Но не разбирам защо да плащам и за охрана, ако по закон съм длъжен да плащам за общи части, но охраната не е обща част.

По кой закон съм длъжен да плащам за охрана? Кой закон конкретно говори за охрана? Ако няма такъв закон, имам ли законовото право да откажа да им цакам пари за охрана?

Можеш да получиш отговор като се консултираш с адвокат и ще ти обясни. Но за охрана според мен човека който ще охранява, блока в който, живееш, охранява и другите входове. А не само един вход и от останалите живущи в другите входове се събира такса за охраната.

Така било по закон... Че то по тази логика, те могат да направят таксата и 1000 лева, 20 лева за поддръжка, а останалите пари да си ги удържат, и така да са на моя издръжка и да не им се налага да работят.

Ако, мнозинството (50+%) решат - да могат да не работят! Председателя в кооперацията в Банско, където имам едно студио (180 лв.мес в момента) не работи друго. Какъв е проблема - има време да се занимава с проблемите в кооперацията и не ни занимава с глупости - решава нещата

преди 8 минути, FatMan9 написа:

Защо ме няма на събранието ли? Защото домоуправителя играе комбина с тези, с които дели откраднатите пари. И да кажа не, да не мислиш, че някой ще ми обърне внимание.

Няма да ти обърне внимание, защото си от страната на булката! Рака работи Демокрацията - печели мнозинството. В тяоя случал (неприсъствието ти) - ти си част от това мнозинство

преди 7 минути, FatMan9 написа:

По кой закон трябва да плащам за охрана? Нали уж по закон съм длъжен да плащам само за общи части. Ако охраната не е обща част, защо да плащам и за охрана?

Много си тъп явно. За охраната и общие части ти обясних - охраняват се точно общите части, а не твоя коптор.

А, и да не забравяме, че наличието на помещение за охрана, не означава автоматично, наличието на такава. Имаш ли протокол от ОС, в който е записано такова решение?

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Да си сложат охрана пред техните врати, щом толкова искат.

Никой не може да им забрани! Ти няма да плащаш нищо за това. Ти плащаш за услуда (в случая "")охрана на общите площи, находящи се на адрес,,,,, етажност, площ и т.н

преди 8 минути, FatMan9 написа:

...

Нали ги знам охраните по такива места - магазини, блокове... Идват предимно пенсионери, които спят. Значи какво? Плащам на някой да спи. Хахахаха...

Е, тия от линка за "крышевание"-то няма да спят. Да те светна, те даже няма и да идват. Не, всъщност не съм прав. Ще идват за парите. Боя се, че ако става дума за такава "охрана", ти няма да си доспиваш. Дано съм лош пророк...

• Автор
преди 8 минути, vlado1985 написа:

Можеш да получиш отговор като се консултираш с адвокат и ще ти обясни. Но за охрана според мен човека който ще охранява, блока в който, живееш, охранява и другите входове. А не само един вход и от останалите живущи в другите входове се събира такса за охраната.

Блока има два входа. Блока е нова, модерна, доста голяма сграда със 100 апартамента на вход. Общо са 200 апартамента. В такъв случай, според теб, колко ще е голяма таксата? Стандарта е 20 лева доколкото знам. 20 по 200 е равно на 4000. За какво им са толкова много пари?

Ако цялостната такса е само 20 лева, това е добре. Страхувам се да не ми дойде нещо от порядъка на 100 лева, примерно.

преди 9 минути, Orgasmatron написа:

На кой?

Само днес,имаш два решени проблема.

Аз не помня какви теми пускам. Като пусна дадена тема, може и да я забравя - и така няма да знам кой какво и писал в нея и какви решения на проблема е дал.

преди 3 минути, lebel написа:

Е, тия от линка за "крышевание"-то няма да спят. Да те светна, те даже няма и да идват. Не, всъщност не съм прав. Ще идват за парите. Боя се, че ако става дума за такава "охрана", ти няма да си доспиваш. Дано съм лош пророк...

Става дума за стандартна охрана за блокове, апартхотел, и затворени комплекси. Този вид охрана не е същия вид като охраната от дискотеките и нощните клубове, където има хубави мъжкари с широки гърбове.

По моя преценка, ще става въпрос за пенсионер, който ще идва да спи, а ние ще му плащаме да спи...

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Прочети Закона! Всеки вход си е отделна структура!

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Аз не помня какви теми пускам. Като пусна дадена тема, може и да я забравя - и така няма да знам кой какво и писал в нея и какви решения на проблема е дал.

Бях ти написал друго...Изтрих го.

Да те напсуваме всички,в един глас-ти е малко.

Кратко, че отново ме напира смях ... :) 

Не си длъжен, но не е редно. -> Това до колкото мога да съм сериозен...

Иначе не си длъжен да живееш дори ... :) 

п.п. Дългът е това което правиш, а не което се изисква от теб!!! Именно по този начин си отговорен!!! След като си си купил въпросния апартамент, то ей тъй от безотговорност ли си го купил или с някакъв интерес да живееш точно там??? 

п.п. Що кът меня не отидеш на село и си купиш къща и към никой не ще имаш дълг?! 

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Блока има два входа. Блока е нова, модерна, доста голяма сграда със 100 апартамента на вход. Общо са 200 апартамента. В такъв случай, според теб, колко ще е голяма таксата? Стандарта е 20 лева доколкото знам. 20 по 200 е равно на 4000. За какво им са толкова много пари?

Ако цялостната такса е само 20 лева, това е добре. Страхувам се да не ми дойде нещо от порядъка на 100 лева, примерно.

Виж сега приятелю тази такса която се събира може да отива директно при фирмата към която работи лицето което охранява входа. И човека да си е на някаква, заплата а фирмата, да си получава договорената сума. А на въпроса ти да ли си длъжен да плащаш или не мога още сега да получа, отговор ако, се обадя на бившата ми жена тя е адвокат. И ще ми обясни всичко с най малката подробност но няма да го направя понеже си имам неприятности с нея. Още от преди 2 години когато ме изгони да си ходя та даже като се прибрах в родния си град 2 дни след това веднага пусна жалба срещу мен в прокуратурата и до ден днешен си имам главоболия и разправий но както и да е това не засяга и касае никого.

преди 7 минути, FatMan9 написа:

Няма начин за подобна сграда, таксата да е под 150 лв - зависи и от града, де,Но180 лв е нормално - като се разхвърли, върху идеалните части... ще между 120 и 200 лвна апартамент

:offtopic_s: Не знам защо , но се сетих в темата за микро приказката за пилето "Иши-иши" !

Пиленцето Иши-иши , казало , че нищо няма да му има , ако срещне Кума Лиса.

След време пиленцето я срещнало и наистина му нямало нищо:

Нямало му крилцата, нямало му краката, нямало му трътчицата, нямало му главата ... нищо му нямало !

• Автор
преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Ако, мнозинството (50+%) решат - да могат да не работят! Председателя в кооперацията в Банско, където имам едно студио (180 лв.мес в момента) не работи друго. Какъв е проблема - има време да се занимава с проблемите в кооперацията и не ни занимава с глупости - решава нещата

Няма да ти обърне внимание, защото си от страната на булката! Рака работи Демокрацията - печели мнозинството. В тяоя случал (неприсъствието ти) - ти си част от това мнозинство

Много си тъп явно. За охраната и общие части ти обясних - охраняват се точно общите части, а не твоя коптор.

А, и да не забравяме, че наличието на помещение за охрана, не означава автоматично, наличието на такава. Имаш ли протокол от ОС, в който е записано такова решение?

Ох, така ли? Хмммм... Защо тогава и аз да не стана един домоуправител, че да вдигам таксите, да ги удържам за себе си, че да печеля пари, без да ми се налага да работя.

Не е сигурно дали ще има охрана там, в помещението. Казват, че може да има охрана, може и да няма...

А, какво правим в случай, че има? Ако няма, добре. Но ако има, това ще ми струва пари. Искам да знам дали съм длъжен да плащам за охрана.

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Прочети Закона! Всеки вход си е отделна структура!

Да прав си но автора можеби не го знае това и не е наясно то не че и аз съм много наясно с закона като цяло.

• Автор
преди 7 минути, dioib написа:

Кратко, че отново ме напира смях ... :) 

Не си длъжен, но не е редно. -> Това до колкото мога да съм сериозен...

Иначе не си длъжен да живееш дори ... :) 

п.п. Дългът е това което правиш, а не което се изисква от теб!!! Именно по този начин си отговорен!!! След като си си купил въпросния апартамент, то ей тъй от безотговорност ли си го купил или с някакъв интерес да живееш точно там??? 

п.п. Що кът меня не отидеш на село и си купиш къща и към никой не ще имаш дълг?! 

Мерси за отговора.

Как си сигурен, ме не съм длъжен да плащам за охрана? Би ли ми цитирал някой закон, че да ми е по-спокойно?

Апартамента смятам да го купя, тъй като е на хубаво място и самия апартамент ми харесва.

Имам две къщи в две малки населени места, които преди бяха класифицирани като села, но вече не. В момента са селца, които имат застроени региони около тях (курортни селища).

Едната къща ще я продавам, за да купя апартамента. Другата къща ще я задържа.

На село е хубаво и спокойно, да, но там няма перспектива.

току-що, FatMan9 написа:

Ох, така ли? Хмммм... Защо тогава и аз да не стана един домоуправител, че да вдигам таксите, да ги удържам за себе си, че да печеля пари, без да ми се налага да работя.

Защото: 1-во няма да те изберат! и второ - ОС няма да гласува, предложените от тебе такси

преди 2 минути, FatMan9 написа:

А, какво правим в случай, че има? Ако няма, добре. Но ако има, това ще ми струва пари. Искам да знам дали съм длъжен да плащам за охрана.

Ако става дума наистина за 200 жилища (не ми се вързва на 2 входа, ама архитекта си знае), охрана ще има! Просто така ще решат собсвениците.  Поне по 130=150 лв на несец ще плащаш

• Автор
преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

:offtopic_s: Не знам защо , но се сетих в темата за микро приказката за пилето "Иши-иши" !

Пиленцето Иши-иши , казало , че нищо няма да му има , ако срещне Кума Лиса.

След време пиленцето я срещнало и наистина му нямало нищо:

Нямало му крилцата, нямало му краката, нямало му трътчицата, нямало му главата ... нищо му нямало !

Какво общо има това с темата ми и въпросите ми?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.