Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Длъжен ли съм да плащам пари за охрана?

Featured Replies

Здравейте. Както вече знаете, на път съм да си купя нов апартамент. Предишната тема беше относно избягване от такса за асансьор. Оказа се, че по закон не е възможно - но има вероятност да се сложи чип на асансьора, и така само хората с чип да плащат, а другите да не плащат.

Сега пък се оказва, че строителите са сложили стаичка, която може да се използва от чистачката и/или да има охрана там.

Въпроса ми е: длъжен ли съм да плащам такса и за охрана, ако постройката не се води затворен комплекс или апартхотел?

Постройката НЕ е апартхотел нито затворен комплекс. В такъв случай, ПО ЗАКОН длъжен ли съм да плащам такса за охрана?

Съгласен съм да плащам за чистачка и асансьор, но не и за охрана.

Е, какво мислите? Ще бъда ли принуден от закона да плащам и за охрана, ако постройката не е затворен комплекс или апартхотел?

• Отговори 107
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 19 минути, Bubbles написа:

Абе аз още преди време ти бях казал - На тебе трябва да ти се въведе такса да пишеш тука.

Недей,че Калин ще стане милионер! :)

Оу, сакън! Не си ли платиш за охрана, ще те взривят "мистериозно" в асансьора! А ти таман се нави да си го плащаш ...

Ти нали си охрана.Кандидатствай.

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Здравейте. ...

Съгласен съм да плащам за чистачка и асансьор, но не и за охрана.

Е, какво мислите? Ще бъда ли принуден от закона да плащам и за охрана, ако постройката не е затворен комплекс или апартхотел?

Здравей.

Кандиса начи за асансьора. Ще кандисаш и за охраната. Моят съвет е да поизчакаш, със сигурност ще се появят и други изненади и ако ги платиш наведнъж, при плащането ще можеш да получиш ВИП карта с атрактивни клубни предложения. Или пък можеш да ги разсрочиш (до 35 години)... А не е невъзможно и рефинансиране при по-добри условия, за да ги обслужиш...

spacer.png

Разбира се не е невъзможно и да се появят някои трудности, с които ти, убеден съм, ще се справиш... Примерно, ето тук въпрос и отговор. Отговора - от експерт, разбира се.

spacer.png

Във всеки случай, внимавай какво подписваш. Че може да се окаже и повиквателна...

Успех!

Ей Мазньо сбирай пари за остров по добре че си голяма циция

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Набий си го в главата! Ако нещо е прието от Общото събрание СИ ДЛЪЖЕН да го спазваш! Освен ако не обориш в съда решението.

Как така ще съм длъжен да плащам, ако сградата не е затворен комплекс или апартхотел?

И какво значи, че щом е одобрено на общо събрание, значи съм длъжен. То по тази логика, те утре могат да ме накарат да плащам такса за охрана, който да ни пази от извънземни, просто защото общото събрание било решило, че предстои инвазия, а аз съм длъжен да плащам, просто защото общото събрание било решило така.

По тази логика, аз съм длъжен да плащам за какво ли не, просто защото общото събрание било решило така. Че то по тази логика, те могат да започнат да си измислят всевъзможни причини за събиране на такси, и така те са живеят от таксите, без да им се налага да работят.

преди 41 минути, Orgasmatron написа:

Ти нали си охрана.Кандидатствай.

Аз работя по други обекти, луксозни хотели и дискотеки, нощни клубове...

току-що, petie1 написа:

Островите са много скъпи.

Излиза, че живот в дървена кутия на два метра под земята, е най-изгодно, евтино, и удобно.

Под земята никой не те рекетира за такса това, такса онова...

преди 1 час, Емил Костов написа:

Недей,че Калин ще стане милионер! :)

Викаш нема кой да боде пациентите иначе

• Автор
преди 31 минути, lebel написа:

Кандиса начи за асансьора. Ще кандисаш и за охраната.

Това е логическа грешка.

Просто защото съм кандисал за едното, не означава, че трябва да кандисам и за второто.

Ако кандисам и за второто, рекетьорите (домоуправителите) могат да наложат и трето, и четвърто, и пето, и шесто... и така до безкрайност. А до безкрайност ли трябва да кандисвам?

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Островите са много скъпи.

Излиза, че живот в дървена кутия на два метра под земята, е най-изгодно, евтино, и удобно.

Ей такава кутия ли?

01.jpg

Иначе пак ще си плащаш кат поп

преди 7 минути, FatMan9 написа:

По тази логика

О, абе, я вземи си прочети ЗУЕС и спри да сеееш мозАк:

преди 7 минути, FatMan9 написа:

ако сградата не е затворен комплекс или апартхотел?

Никъде в Закона не се споменават тези обекти...
САМО ако не пртебиваш в блока и събранито реши, можеш да се откачиш от плащане:

Цитат

(3) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Общото събрание с мнозинство повече от 50 на сто от идеалните части от общите части може да реши собственик, ползвател или обитател, който отсъства повече от 30 дни в рамките на една календарна година да заплаща за времето на отсъствие 50 на сто от разходите за управление и поддържане по ал. 1. За отсъствието сеуведомява писмено председателят на управителния съвет (управителят).

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Това е логическа грешка.

Просто защото съм кандисал за едното, не означава, че трябва да кандисам и за второто.

Ако кандисам ш за второто, рекетьорите (домоуправителите) могат да наложат и трето, и четвърто, и пето, и шесто... и така до безкрайност. А до безкрайност ли трябва да кандисвам?

Eствствено, че могат! Нали затова ти си избрал домоуравителя

Освен Харон.

• Автор
преди 12 минути, цър-вул написа:

О, абе, я вземи си прочети ЗУЕС и спри да сеееш мозАк:

Никъде в Закона не се споменават тези обекти...
САМО ако не пртебиваш в блока и събранито реши, можеш да се откачиш от плащане:

Това го разбрах. Това, което не мога да разбера е, как така по закон съм длъжен да плащам и за охрана. По кой закон съм длъжен да плащам и за охрана?

И какво ще стане, ако откажа да плащам за охрана?

Добре, длъжен съм да плащам за асансьор, тъй като това е обща част. Но в кой закон пише, че и охраната е обща част и че съм длъжен да плащам за охрана?

Просто защото общото събрание е решило, задължително ли означава, че по закон съм длъжен да плащам? Че то по тази логика общото събрание може да реши да им плащаме такси, от които да живея, без да им се налага да работят...

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

Eствствено, че могат! Нали затова ти си избрал домоуравителя

Аз лично не съм избирал никого. И не съм съгласен да плащам за това и онова, неща от които нямам нужда.

преди 29 минути, petie1 написа:

А остров, аз мисля че ако иде малко на гости в берковския двор нейно височество ще го направи от търтей, пчеличка.

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Това го разбрах. Това, което не мога да разбера е, как така по закон съм длъжен да плащам и за охрана. По кой закон съм длъжен да плащам и за охрана?

По Закона за управление на етажната собственост

преди 6 минути, FatMan9 написа:

И какво ще стане, ако откажа да плащам за охрана?

За каквото и да е, откажеш да плащаш, отиваш на съд

преди 6 минути, FatMan9 написа:

Но в кой закон пише, че и охраната е обща част и че съм длъжен да плащам за охрана?

Охраната, охранява общите части, нр твоя апартамент.

преди 8 минути, FatMan9 написа:

Просто защото общото събрание е решило, задължително ли означава, че по закон съм длъжен да плащам? Че то по тази логика общото събрание може да реши да им плащаме такси, от които да живея, без да им се налага да работят...

Ти си член на това Общо събрание

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Аз лично не съм избирал никого

Другите са гласували

преди 9 минути, FatMan9 написа:

И не съм съгласен да плащам за това и онова, неща от които нямам нужда.

Никой не те пита

Не ти трябва  никакъв апартамент да им плащаш таксите за какво ли не. Купи си на село една кочинка и там си живей.

• Автор
преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Ти си член на това Общо събрание

А тогава защо нямам право да откажа да плащам и за охрана?

преди 1 минута, ined написа:

Не ти трябва  никакъв апартамент да им плащаш таксите за какво ли не. Купи си на село една кочинка и там си живей.

Аз извършвам размяната в момента - къща срещу 200,000 лева, с които ще си купя готин апартамент.

А тогава защо нямам право да откажа да плащам и за охрана?

Защото си просто член, а не си ОС. Щом другите са решили да има някаква такса за нещо, то тя е задължителна и за тебе

преди 21 минути, FatMan9 написа:

Аз лично не съм избирал никого. И не съм съгласен да плащам за това и онова, неща от които нямам нужда.

Кога ще схванеш, че който се цепи от колектива, колективът му го нацепва...

• Автор
току-що, NewRedDragon написа:

Защото си просто член, а не си ОС. Щом другите са решили да има някаква такса за нещо, то тя е задължителна и за тебе

Защо нямам законово право да откажа да бъда таксуван за това и онова, все неща, за които няма основателна причина? Единствената причина за тези такси е, да има обмен на пари, да се въртят парите и да се перат. Домоуправителите надуват таксите, събират ги, удържат пари за себе си, останалите ги инвестират по предназначение. Колкото по-големи са таксите, толкова по-добре за събирачите на такси.

Много добре знам как работи тази система; нали в момента, докато пиша това, под мен се извършва събрание за увеличаване а таксата за чистачка, която всъщност не съществува.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Кога ще схванеш, че който се цепи от колектива, колективът му го нацепва...

Просто защото не искам да бъда рекетиран ли? По каква логика съм длъжен да издържам чуждите хора? Ако чуждите хора искат пари, защо не си намерят работа? Защо аз трябва да ги издържам, като давам такса, чиято голяма част се удържа и отива в джобовете на събирачите на таксата?

преди 1 минута, FatMan9 написа:

удържат пари за себе си,

Така е по закон! Домуоправителя има право да получава възнаграждение за труда си, както и членовете на дом съвета

под мен се извършва събрание за увеличаване а таксата за чистачка, която всъщност не съществува.

А ти защо не си на това събрание? Неприсъствието ти, означава. че си съгласен с предложеното решение. Юридическия термин е "мълчаливо съгласие"

Аз примерно не плащам никакви такси за апартамента си в блока - п;ащат ги наемателите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.