Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Може да мрази родителите си...

Аз питам за баламата.

Какво е виновен, че му набутваш бъбречето за жена?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, M.Николов написа:

Аз питам за баламата.

Какво е виновен, че му набутваш бъбречето за жена?

Отговорих ти. По-голямо зло за родителите си от това, да доведе подобна снаха, дали има? Аз ако я взема тая за жена, нашите сигурно няма да ми проговорят докато са живи. И изобщо не се шегувам. 😆

Неска постна някакви цитати от Левски, Ботев и Раковски, които говорят за свободата в Европа, тя ги навърза с "диктатурата" в Русия и "свободата" в ЕС... Просто е уникална, тая съм я признал. 😆

преди 1 минута, M.Николов написа:

В такъв случай, какво са виновни родителите....😄

Ми... тоя за да се хване с Баалбек, трябва да е някакъв страшен мухльо, вероятно некъпан, може и да е девствен още... Вероятно ще вини родителите си за собствените си проблеми. Долу-горе навързах сценария... 😆

току-що, M.Николов написа:

Разбрах идеята.Един вид тя ще е наказание свише.😄

Виж... може Джокович, да влезе в боя. И без това са си лика-прилика. Ще се жертва момчето. Проблем ще е единствено, ако Баалбек се окаже някоя 60 годишна застаряваща мома. Тогава може да стане проблем. Още повече, ТИР-аджиите постоянно "налазват" разни момичета от ромски произход покрай "завоите"... Трудна ще е работата, ама има "мегдан"...

преди 18 минути, communismatic написа:

Аха... Взехме, да въртим гъзицата вече... 😆

Чукчаааа... Чети:

image.png

image.png

преди 31 минути, communismatic написа:

Това заплата ли е последно или не? И ако не е заплата, тогава кой говори лъжи. Аз или ти?

Последно - заплата е.
Точно в синята точка си:

image.png

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Последно - заплата е.

Тъй. Понеже очевидно четенето с разбиране не ти е силната страна, та да взема да обясня. parmobil-a понеже е манипулатор ниска топка, хвърля в пространството, че тия хора са се трепали от работа за един лев на месец. Ти естествено, понеже му налапа въдицата веднага подхвана мантрата и яростно браниш лъжите му. Аз... като човек, който през живота си никога не е живял в ония времена, на базата на най-обикновена логика на ниво първи клас, ви написах, че няма как един човек, да взима подобни пари, понеже най-малкото, той няма как да оцелее с толкова малко пари. Просто ще умре от глад. Тъй... дотук добре. Я ми кажи... ти в казармата взимал ли си пари? И ако си взимал, искам да ги сравниш с тези пари които са взимани в ония години... Щото това, пак да повторя не е заплата, а пари, които са дадени за някакви най-елементарни нужди като сапун примерно. Някаква символична сума... Нещо като "джобни", пак да го напиша.

Идеята на пропагандата на parmobil-a е, че видиш ли мръсните комуняги са карали хората, да се блъскат от работа за никакви пари. Аз между другото, дори не проумявам, защо това е такъв голям проблем за някои хора. Какво лошо има войниците, да редят павета примерно? Така и така карат казарма, поне да свършат нещо обществено значимо...

преди 6 минути, communismatic написа:

Аз... като човек, който през живота си никога не е живял в ония времена, на базата на най-обикновена логика на ниво първи клас, ви написах, че няма как един човек, да взима подобни пари, понеже най-малкото, той няма как да оцелее с толкова малко пари. Просто ще умре от глад. Тъй... дотук добре. Я ми кажи... ти в казармата взимал ли си пари? И ако си взимал, искам да ги сравниш с тези пари които са взимани в ония години... Щото това, пак да повторя не е заплата, а пари, които са дадени за някакви най-елементарни нужди като сапун примерно. Някаква символична сума... Нещо като "джобни", пак да го напиша.

Дай да се опитаме да разширим елементарната ти логика.
Пресметни, ако взимаш някаква заплата и ти удържат пари за храна по три пъти на ден, пари за квартира (к'во като е стая с още 50-100 легла), ток, вода (студена), пари за дрехи (зимни и летни), пари за обувки и т.н., колко пари ще останат?
Някой е пресметнал, че 1.50 лв. е остатъкът от заплатата ти. Другото ти е удържано.

image.png

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса, какви пари си взимал в казармата? Или ще продължиш, да си пишеш тъпотии? Щото е очеизбождащо, че си смучеш неща от пръстите... 1,50 не е заплата, пак да повторя. Това е символична сума, нещо като джобни. За най-елементарни нужди на човек. Вестник примерно. Или книга... За по-малоумните, давам пример с кутия цигари. Щото предпочитам, да не пуша една седмица, но да си взема някоя книга на Пушкин, Толстой, Гогол или Достоевски.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Дай да се опитаме да разширим елементарната ти логика.
Пресметни, ако взимаш някаква заплата и ти удържат пари за храна по три пъти на ден, пари за квартира (к'во като е стая с още 50-100 легла), ток, вода (студена), пари за дрехи (зимни и летни), пари за обувки и т.н., колко пари ще останат?
Някой е пресметнал, че 1.50 лв. е остатъкът от заплатата ти. Другото ти е удържано.

Които и за цигари не стигаха!

Едно време поне са давали служебно, а ние си ги купувахме. БТ кутия - 1,20 лв, БТ пакет - 0,90 лв ...

Е, хубаво е, че поне в казармата след 1989-а взимахте големите пари... Стигаха ли ви за чисто нов "Ролс-Ройс"?

преди 8 минути, communismatic написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса, какви пари си взимал в казармата? Или ще продължиш, да си пишеш тъпотии? Щото е очеизбождащо, че си смучеш неща от пръстите... 1,50 не е заплата, пак да повторя. Това е символична сума, нещо като джобни. За най-елементарни нужди на човек. Вестник примерно. Или книга...

Ти си неспасяем случай. Много е зле положението...

преди 5 минути, communismatic написа:

Е, хубаво е, че поне в казармата след 1989-а взимахте големите пари... Стигаха ли ви за чисто нов "Ролс-Ройс"?

Когато аз служих (след 1989-а), моята заплата вече беше скочила до 4-5-6 лв. Такива спомени имам

преди 25 минути, communismatic написа:

Аз между другото, дори не проумявам, защо това е такъв голям проблем за някои хора. Какво лошо има войниците, да редят павета примерно? Така и така карат казарма, поне да свършат нещо обществено значимо...

Защото казармата има съвсем други цели.

1.50 е заплата

image.png

преди 6 минути, communismatic написа:

Аха, значи заплатата тогава е била 4-5 лева. ОК... 

Моята заплата като срочнослужещ редник (висшист).

Не помня колко беше стигнало синьото Виктори тогава, може би 3 лв. или 5 лв., наистина не помня.

преди 14 часа, БаалБек написа:

Ще се моля за теб да се излекуваш. 

giphy.gif

Това ти ли си? Много си красива! Утре съм в Казанлък на центъра.

преди 18 часа, communismatic написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса, какви пари си взимал в казармата? Или ще продължиш, да си пишеш тъпотии? Щото е очеизбождащо, че си смучеш неща от пръстите... 1,50 не е заплата, пак да повторя. Това е символична сума, нещо като джобни. За най-елементарни нужди на човек. Вестник примерно. Или книга... За по-малоумните, давам пример с кутия цигари. Щото предпочитам, да не пуша една седмица, но да си взема някоя книга на Пушкин, Толстой, Гогол или Достоевски.

Тъп ли си, правиш ли се на такъв? Написал съм заплатата на войниците!!! Къде отиде в тиквите? Каква манипулация? Че и други ти го казаха, но ти продължаваш да се инатиш като магаре. Не си запознат, та поне трай, за да не ставаш за смях.

Разбития, пардон развития социализъм през  погледа на бай Тошо през 1975г.

petiletka-sedma.png

petiletka-sedma-1.png

И както е написал @communismatic

на 18.06.2025 г. в 19:37, communismatic написа:

Ти какво искаш!? 30 години да не се правят никакви икономически реформи!? 

"реформите" след 30-годишния период 1945 - 1975 на силно развитие, така са започнали, че не са "могли да се запрат"...хахаха......

преди 5 минути, БаалБек написа:

Разбития, пардон развития социализъм през  погледа на бай Тошо през 1975г.

petiletka-sedma.png

petiletka-sedma-1.png

И както е написал @communismatic

"реформите" след 30-годишния период 1945 - 1975 на силно развитие, така са започнали, че не са "могли да се запрат"...хахаха......

Остави го социализма. Дай утре да се видим в Казанлък. Да си поговорим за социализма щом те интересува толкова.

Другаря Живков:

"Къде отиваме? Отиваме към екстензивно развитие, към катастрофа..."

katastrofa-1975.png

преди 2 часа, parmobil написа:

Написал съм заплатата на войниците!

Написал си "заплатата" на срочнослужещите. Колко ти беше "заплатата" в казармата, евтин манипулаторе... Колко е "заплатата" на тия, дето са в казарма през 2003 г. примерно... 

преди 21 минути, communismatic написа:

Колко е "заплатата" на тия, дето са в казарма през 2003 г. примерно...

Толкова ли си безпомощен, че не знаеш и не можеш сам да си намираш информацията?

image.png

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Толкова ли си безпомощен, че не знаеш и не можеш сам да си намираш информацията?

То беше реторичен въпрос ама карай. Т.е. един редник е взимал невероятните 37 лева. Що не виеш на умряло срещу тая голяма неправда. 

преди 3 минути, communismatic написа:

То беше реторичен въпрос ама карай. Т.е. един редник е взимал невероятните 37 лева. Що не виеш на умряло срещу тая голяма неправда. 

22 години по-късно? И то при положение, че от 17 години няма наборна служба.
Ти нормален ли си?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.