Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Тъй? И? Сега вече и това е проблем? Да садят картофите пред НДК, предлагам? 

Картофите ги садете където си искате! Аз си ги купувам от магазина и изобщо не ме интересува, къде сте ги садили

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, M.Николов написа:

Последно?

Той изобщо няма грам идея, за какви неща тръгва, да спори, ама това не е никаква изненада... 

преди 21 минути, M.Николов написа:

Последно?

Чети - Строителни войски

Цитат

Отделно в Министерството на народната отбрана на НРБ и после в Министерството на отбраната на РБ функционира строително управление (дирекция) за изграждане и поддръжка на военни обекти. Подчинени са му служби и формирования за строителство и поддръжка, някои от последните познати със съкращението КЕЧ (от квартирно-експлоатационна част). Има сходства със Строителните войски – редовият личен състав се набира предимно от етнически малцинства (турци и цигани), няма въоръжени наряди. Структурата е преобразувана в държавно „Военно строителство инженеринг“ ЕООД, обявено за приватизиране през 2004 г.

преди 50 минути, communismatic написа:

Тъй? И? Сега вече и това е проблем? Да садят картофите пред НДК, предлагам? 

Айде, първо провери какво ще рече "строителни войски" и тогава тръгвай, да джафкаш. Че наистина взе да ми писва от тоталното ви неумение да четете с разбиране... 

Ето, червен неандерталец - https://www.google.com/maps/@42.8845497,24.5217007,153m/data=!3m1!1e3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYxNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Почивна станция за ЦК на БКП. Заплата на войниците, които я строяха  - 1.50 лв на месец. И се заеба, а после хора като теб ще кажат, че демокрацията я е съсипала.

преди 1 час, teo-glavata написа:

Ами няма място! Ела пробвай да направиш направиш помщно стопанствп някъде около моите имоти. Просто ще изчезнеш безследно

Ми аз знам за едни твои "имоти", дето изчезнаха безследно. Стоянката ви пред Клуб 33 беше превзета от нормалните бакшиши и вие, копърките" не можахте да си я върнете.

Всъщност това изобщо брои ли се за "твой имот"  :question:

преди 25 минути, jhoro написа:

Е, чета, той пише за строителни войски, ти го питаш дали нямал предвид КЕЧ, а после ни обясняваш какво били строителни войски.😄

Които, според теб не били и войски.😄

преди 1 час, communismatic написа:

Каква изненада! Смешницата не е чувала и за понятието "строителни войски"... 😆

преди 1 час, jhoro написа:

Които изобщо не бяха войски!

Да не се бъркаш с Квартиро-експлотационни части (КЕЧ) – строителната дивизия на Българската Народна Армия (БНА)?

преди 31 минути, parmobil написа:

Заплата на войниците, които я строяха  - 1.50 лв на месец.

Заплатата на войниците е била 1,50 месечно? Ти ще спреш, ли да манипулираш през цялото време?! На тях не им ли се полага армейска заплата, а лъжливо и нагло костовистче?

преди 10 минути, M.Николов написа:

Е, чета, той пише за строителни войски, ти го питаш дали нямал предвид КЕЧ, а после ни обясняваш какво били строителни войски.😄

Тоя... От 20 поста в които се е включил, да ме "громи", поне в 15 от тях не е имал даже хабер, какво всъщност твърди...

преди 24 минути, ivottoshev написа:

Ми аз знам за едни твои "имоти", дето изчезнаха безследно. Стоянката ви пред Клуб 33 беше превзета от нормалните бакшиши и вие, копърките" не можахте да си я върнете.

Всъщност това изобщо брои ли се за "твой имот"  :question:

Колко пъти да ти обяснявам, че не познавам София? Стоянки и т.н. не ме интересуват. Аз просто давм под наем 5 автомобила, просто е - мога

преди 14 минути, communismatic написа:

Заплатата на войниците е била 1,50 месечно? Ти ще спреш, ли да манипулираш през цялото време?! На тях не им ли се полага армейска заплата, а лъжливо и нагло костовистче?

Колкото и да не ти се вярва, за срочно служещите заплатите бяха символични:
Редник - 1,50 лв.
Ефрейтор - 2 лв.
Младши сержант - 5 лв.

Питай баща си, ако е служил, разбира се.

току-що, plamen.spam написа:

Редник - 1,50 лв.
Ефрейтор - 2 лв.
Младши сержант - 5 лв.

Питай баща си, ако е служил, разбира се.

Т.е. армията ни е била със заплата от 1,50 месечно. ОК, разбрах... Тъкмо да взема, да ви повярвам. Интересно, тия хора, как са оцелявали с толкова много пари.

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. армията ни е била със заплата от 1,50 месечно. ОК, разбрах... Тъкмо да взема, да ви повярвам. Интересно, тия хора, как са оцелявали с толкова много пари.

Чукчааааа... 
Знаеш ли какво е срочно служещ?

Чукчааааа... 
Знаеш ли какво е срочно служещ?

350 пъти ти казах, да спреш, да ме занимаваш с твоите душевни проблеми. Няма как човек да е взимал заплата от 1,50 месечно? Ако говорим за отделна заплата от 1,50 освен тая в армията, това е нещо друго. Най-малкото няма как хиляди хора, да оцелеят с 1,50 на месец. Тук говорим за най-елементарна логика. НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНА!

преди 3 минути, M.Николов написа:

Става въпрос само за срочнослужещите, старшини и нагоре си вземаха нормални заплати.

Срочнослужещ е нещо друго. Като се хвърли в пространството "1,50 на месец", това ще рече, че тия хора направо са мрели гладни. В казармата не знам някой да ти е давал заплата... Нали? Ама важното е пропагандата да играе...

преди 1 минута, communismatic написа:

350 пъти ти казах, да спреш, да ме занимаваш с твоите душевни проблеми. Няма как човек да е взимал заплата от 1,50 месечно? Ако говорим за отделна заплата от 1,50 освен тая в армията, това е нещо друго. Най-малкото няма как хиляди хора, да оцелеят с 1,50 на месец. Тук говорим за най-елементарна логика. НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНА!

На ЕЛЕМЕНТАРНАТА ли логика и липсват елементарни познания.

Образовай се какво означава наборник, срочно служещ, задължителна казарма и т.н.

Питай баща ти...

преди 2 минути, plamen.spam написа:

На ЕЛЕМЕНТАРНАТА ли логика и липсват елементарни познания.

Образовай се какво означава наборник, срочно служещ, задължителна казарма и т.н.

Питай баща ти...

Тъй. Обяснявам го като на бавноразвиващ. 1,50 не са взимали тия хора, защото това не е и заплата, а нещо като "джобни". Отделно тия хора са получавали храна и подслон. В казармата след падането на строя, на теб някой давал ли ти е заплата? А? Елементарните познания е ясно кой ги няма...

преди 41 минути, M.Николов написа:

Основната разлика - ГУСВ си беше строителна фирма и работеха по общи обекти - жилища, заводи и прочие. Бяха към Министерство на строителството и нямаха нищо общо с БНА и МО (Добри Джуров).

КЕЧ строяха военни обекти, в т.ч. жилища за офицери и свръхсрочнослужещи!

преди 17 минути, plamen.spam написа:

Редник - 1,50 лв.
Ефрейтор - 2 лв.
Младши сержант - 5 лв.

С една добавка - младши сержант получаваше 3 лева за звание и 2 - за длъжност, ако беше командир на отделение.

Тъй. Обяснявам го като на бавноразвиващ. 1,50 не са взимали тия хора, защото това не е и заплата, а нещо като "джобни". Отделно тия хора са получавали храна и подслон. В казармата след падането на строя, на теб някой давал ли ти е заплата? А? Елементарните познания е ясно кой ги няма...

В казармата няма такова понятие "джобни"
Разписвал съм се на Ведомост.

С тези постове се класираш точно върху синята точка:

image.png

В казармата няма такова понятие "джобни"

Да, де. Затова написах "НЕЩО като джобни". Пак показваш тоталното си неумение, да вникваш в написаното... Не е изненада.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Разписвал съм се на Ведомост.

Аха. Това заплата ли е последно или не? И ако не е заплата, тогава кой говори лъжи. Аз или ти?

преди 11 минути, communismatic написа:

Срочнослужещ е нещо друго. Като се хвърли в пространството "1,50 на месец", това ще рече, че тия хора направо са мрели гладни. В казармата не знам някой да ти е давал заплата... Нали? Ама важното е пропагандата да играе...

Аз да питам? Да не са те изгонили от вас и настанили принудително в психиатрично отделение?

Толкова глупости, които пишеш не са случайни или нарочно. Ти си болен...

Майка ти идва ли на свиждане? За баща ти е ясно, че се е отрекъл от теб.

Ще се моля за теб да се излекуваш. 

giphy.gif

току-що, БаалБек написа:

Ще се моля за теб да се излекуваш.

Ако питаш мен, по-добре се моли, някой балама, да те вземе, за жена... щото след като родителите ти хвърлят каишите, най-вероятно ще свършиш до някоя спирка с чашка от кафе пред себе си. Не те кълна, аз съм вярващ човек... ама ако съдя по постовете ти, няма да те назначат, даже и за миячка на ЖП гарата в Казанлък...

Ако питаш мен, по-добре се моли, някой балама, да те вземе, за жена...

Е, що така с лошо?

Какво е виновен баламата....

преди 8 минути, communismatic написа:

Да, де. Затова написах "НЕЩО като джобни". Пак показваш тоталното си неумение, да вникваш в написаното... Не е изненада.

Аха. Това заплата ли е последно или не? И ако не е заплата, тогава кой говори лъжи. Аз или ти?

Щом времето прекарано в казармата се счита за трудов стаж, какво е, ако не е заплата?

току-що, M.Николов написа:

Е, що така с лошо?

Какво е виновен баламата....

Може да мрази родителите си...

Щом времето прекарано в казармата се счита за трудов стаж, какво е, ако не е заплата?

Аха... Взехме, да въртим гъзицата вече... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.