Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, plamen.spam написа:

Не си ли чувал, че сме с по-висок кредитен рейтинг от средата на тази година?

С къв по-висок кредитен рейтинг си? Това кой го казва по-точно? И освен това, как тая ситуация е с нещо по-различна от ситуацията през 1989 г.? Конкретно? Че се намира някой да ни дава още кредити? С това?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

С къв по-висок кредитен рейтинг си? Това кой го казва по-точно? И освен това, как тая ситуация е с нещо по-различна от ситуацията през 1989 г.? Конкретно? Че се намира някой да ни дава още кредити? С това?

Питай S&P Global Ratings и Fitch Ratings

Питай S&P Global Ratings и Fitch Ratings

Добре, бе. Обясни ми как става така, че дълга ни постоянно расте? Искаш ли да ти кажа колко е бил през 2002-ра примерно? 12,3 милиарда долара. Кажи ми, как се връзва това с ниските лихви и с тъпото ти твърдение, че сега ситуацията била по-различна от 1989-а. С кое е по-различна? Конкретно те питам. Нали си много вещ в тия неща, присмиваше ми се, че не съм наясно с нещата... а-у.

преди 13 минути, plamen.spam написа:

Лъжеш.

През 2023 е намалявал.

Ти лъжеш.  41 < 45 < 49

2020 г.: 38.8 милиарда евро (62.6% от БВП).

2021 г.: 40.527 милиарда евро (61.7% от БВП) към края на юли.

2022 г.: 41.5 милиарда евро (52.5% от БВП) към края на юни.

2023 г.: 45.079 милиарда евро (47.6% от БВП) към края на декември.

2024 г.: 49.019 милиарда евро (47.9% от БВП) към края на декември.

2025 г.: 53.03 милиарда евро (47.2% от БВП) към края на юни.

И не е 53, а е 60 млрд евро. Но го скриха, защото условието е 60 процента от БВП, а така нямаше да се приеме еврото. И затова го намалиха до 50 процента от БВП. По документи да е всичко наред.

Скриха и, че няма инфлация. Нямало покачване на цените.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Ти лъжеш.  41 < 45 <49

2020 г.: 38.8 милиарда евро (62.6% от БВП).

2021 г.: 40.527 милиарда евро (61.7% от БВП) към края на юли.

2022 г.: 41.5 милиарда евро (52.5% от БВП) към края на юни.

2023 г.: 45.079 милиарда евро (47.6% от БВП) към края на декември.

2024 г.: 49.019 милиарда евро (47.9% от БВП) към края на декември.

2025 г.: 53.03 милиарда евро (47.2% от БВП) към края на юни.

Я се разберете помежду си:

преди 24 минути, communismatic написа:

По данни от IMF (МВФ) дълга ни през годините е следният...
2016 г. - 39,9 милиарда долара
2017 г. - 40,9 милиарда долара
2018 г. - 40,1 милиарда долара
2019 г. - 40,5 милиарда долара
2020 г. - 46,9 милиарда долара
2021 г. - 44,9 милиарда долара
2022 г. - 47,2 милиарда долара
2023 г. - 42,4 милиарда долара
2024 г. - 49,0 милиарда долара

Ако @communismatic е излъгал, бързо да си признава

току-що, АСПЕКТ написа:

Но го скриха, защото условието е 60 процента от БВП

Това го обясни точно на радетелите за еврото, понеже точно валутният борд не отвързва ръцете на управляващите ни за още по-големи дългове. Относно останалото... аз не знам, как може да се твърди, че ситуацията била по-различна от тая през 1989-а. Всъщност, като се замисля... наистина е по-различна. Да... понеже през 1989-а имаме огромен държавен актив, който след като се приватизира ще напълни държавната хазна. А в момента имаме една тотално неработеща икономика, нефункционираща... разчитаща на келнери и бармани да й пълни бюджета. За каква икономика ми говорите, при положение, че разчитаме на жалкият ни туризъм, да вдига БВП-то!? Не случайно, държавата ни е на последно място в ЕС по доходи. Не случайно и постоянно външният дълг расте. Какви глупости се пишат тук, направо не е истина.

Ми, данните ми са от МВФ, той може да се уповава на СБ. Къв е проблема? И освен това, смяташ ли да ми отговориш на въпроса? Щото пак запецна...

преди 9 минути, communismatic написа:

Обясни ми как става така, че дълга ни постоянно расте?

преди 22 минути, plamen.spam написа:

Не си ли чувал, че сме с по-висок кредитен рейтинг от средата на тази година?

То и Румъния има BBB+, пък имало инфлация и проблеми там. Върви и разбери с тия кредитни рейтинги.

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Я се разберете помежду си:

Не знам, аз не гледам IMF.

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми, данните ми са от МВФ, той може да се уповава на СБ. Къв е проблема?

Значи не лъжа... базирайки се на твоите данни

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

То и Румъния има BBB+, пък имало инфлация и проблеми там. Върви и разбери с тия кредитни рейтинги.

Нашият е А-

Пламен до преди няколко часа много ги разбираше нещата, сега умишлено бяга от конкретни отговори на конкретно зададените въпроси... Това е положението. Жалка история...

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Значи не лъжа... базирайки се на твоите данни

Нашият е А-

Не, BBB+. Хаха, как ще има България A-. Толкова е на Франция. 😀 AA-.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Не, BBB+. Хаха, как ще има България A-. Толкова е на Франция. 😀 AA-.

Ако беше кликнал на линка, нямаше да се излагаш:

image.png

България за първи път получава кредитен рейтинг A-

Евpoпeйcĸaтa нeзaвиcимa peйтингoвa aгeнция Ѕсоре Rаtіngѕ пoвиши дългocpoчния ĸpeдитeн peйтинг нa Бългapия oт ВВВ+ нa А- cъc cтaбилнa пepcпeĸтивa в мecтнa и чyждecтpaннa вaлyтa. Taĸa зa пъpви път нaшaтa cтpaнa пoлyчaвa peйтинг, ĸoйтo e oт виcoĸия инвecтициoнeн ĸлac

преди 11 минути, communismatic написа:

Пламен до преди няколко часа много ги разбираше нещата, сега умишлено бяга от конкретни отговори на конкретно зададените въпроси... Това е положението. Жалка история...

Много точно описание на поведението ти:

Цитат

В една определена възраст децата се превръщат във „фабрика за въпроси“. Понякога дори се чудите как изобщо им е хрумнало да питат за дадено нещо. Лошото е, че те очакват от вас отговори, независимо колко фантастичен е зададеният въпрос. 
Често настойчиви и нетърпеливи, жадни за отговори, децата просто опитват пораснат, задавайки ви въпроси за всичко, което ги е впечатлило.
Периодът на многото „Защо?“
Нямате нужда от наръчници по психология, за да разберете кога децата ви навлизат в тази фаза. Просто всяко тяхно второ изречение започва със „Защо?“.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Ако беше кликнал на линка, нямаше да се излагаш:

image.png

България за първи път получава кредитен рейтинг A-

Евpoпeйcĸaтa нeзaвиcимa peйтингoвa aгeнция Ѕсоре Rаtіngѕ пoвиши дългocpoчния ĸpeдитeн peйтинг нa Бългapия oт ВВВ+ нa А- cъc cтaбилнa пepcпeĸтивa в мecтнa и чyждecтpaннa вaлyтa. Taĸa зa пъpви път нaшaтa cтpaнa пoлyчaвa peйтинг, ĸoйтo e oт виcoĸия инвecтициoнeн ĸлac

В интерес на истината за кредитен рейтинг в света се признават само Moodys, Standart and Poors и Fitch. 

преди 3 минути, kaldata1 написа:

В интерес на истината за кредитен рейтинг в света се признават само Moodys, Standart and Poors и Fitch. 

Съгласен, но в световен мащаб.
Европейските инвеститори гледат и европейските рейтингови анализатори.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Много точно описание на поведението ти:

Това някакъв нелеп опит за измъкване от ситуацията ли е? Твърдиш, че ситуацията била по-различна от тая през 1989-а? Дори ми се присмиваше, че нищо не съм разбирал и прочее. Що сега млъкна? Нали беше много знаещ по темата? Щото май пак те затапих, а? Както във всички останали спорове...

преди 2 часа, БаалБек написа:

Руският историк Андрей Зубов: Как България едва не става част от СССР

През 1964 година, на среща с Хрушчов, новият български лидер Тодор Живков дал да се разбере, че България много би желала да влезе в състава на „семейството на съветските народи“

Тия дни много си се развилняла. Простите сте ценен кадър за сородоидалните непеота.

преди 1 час, communismatic написа:

Най-важното е че си плащаме дълговете. Трябва да си някакъв тотален олигофрен за да сравняваш държава неможеща да си плаща дълговете с такава която го прави. 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Най-важното е че си плащаме дълговете. Трябва да си някакъв тотален олигофрен за да сравняваш държава неможеща да си плаща дълговете с такава която го прави. 

Т.е. разликата е, че се намира някой, да ни отпуска кредити. Така ли? Ми, то нали и аз твърдя същото... А кой е "олигофрена", мисля, че стана ясно току що... 

Т.е. разликата е, че се намира някой, да ни отпуска кредити. Така ли? Ми, то нали и аз твърдя същото... А кой е "олигофрена", мисля, че стана ясно току що... 

Живот на кредит е чудесно според розовите понита.

току-що, АСПЕКТ написа:

Той Иван, горкия... пак не е разбрал, за какво спорим... 

Той Иван, горкия... пак не е разбрал, за какво спорим... 

Важното е да има кредити и още 5 години война. Ако може и 50.

68b93d4c776cd.image.jpg

преди 17 минути, communismatic написа:

Винаги си бил ти.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Някои хора цял живот чакат запада фалира понеже живее на кредит. И докато едни чакат този прословут фалит те хората си живеят живота. 

Ако не щете живот на кредит марш в Русия, славят се с нисък държавен дълг.

преди 19 минути, BANKATA написа:

Винаги си бил ти.

Сега разбра ли последно, за какво спорим точно? Щото минаха към 12 часа от тогава...

преди 12 минути, communismatic написа:

Сега разбра ли последно, за какво спорим точно? Щото минаха към 12 часа от тогава...

Не, ти разбра ли защо пишеш глуипости за лукойла ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.