Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Изключително забавно е, да има хора, които след като се вижда... тоя жалък съюз докъде е стигнал, да продължават, да въртят мантрата за просперитет под крилото му. 

Дружно като истински платени тролове заминете за брикс евразия, никой не ви спира. Тука не сте желани. Въпроса е защо не мърдате от тук

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Всъщност не знам какъв нехранимайко трябва да е човек ако от влизането ни в ЕС до сега покупателната му стойност не се е увеличила в пъти. Защитаваш загубена теза

Гражданин на Великобритания. Brexit. 🤔

АСПЕКТ, тук много привърженици има на Брюкселският диктат. Обясни на невежите, как са нещата в най-голямата икономика в Европа през последните няколко години. По-специално, откакто швабите дадоха назад от "Северен поток 2".

преди 6 минути, communismatic написа:

АСПЕКТ, тук много привърженици има на Брюкселският диктат. Обясни на невежите, как са нещата в най-голямата икономика в Европа през последните няколко години. По-специално, откакто швабите дадоха назад от "Северен поток 2".

Аспекта не може да обясни нищо понеже другаря Колев го инструктира да пее за соца и СССР, че няма право да казва истината колко му е добре в Берлин. На същото положение сте и останалите.

нЕ Важите другари.

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 1 час, communismatic написа:

Германия отчита със 198 000 повече безработни спрямо година по-рано

https://novini.bg/article/2025032811040384505

Официално, в реалност са повече. Това стига да се направи връзка.

Понеже на някои хора им е доста смешно...

Цитат

German industry is experiencing its worst recession since the formation of the republic in 1945, writes Robin Winkler, chief economist of Deutsche Bank Research's economic department, in a recent study, News.Az reports citing Berliner Zeitung .

E, важното е, че у нас се наблюдава страшно увеличение на потреблението. Чак БВП-то ни се е утроило за 10 години. Само не знам, що никой не го е забелязъл това. Примерно... бащата изнася машини из целият европейски континент, а откакто почна СВО-то... цените на всичко яко скочиха нагоре, та... в момента даже и не работи. Примерно... един тон гранатов пясък за рязане на тънка стомана беше 1000 лева преди руските "окупатори" да нахлуят в Покрайнина... а вече е 1500+ лева. Това ще е от повишеното потребление.

преди 14 часа, plamen.spam написа:

Зависи как щеше да продължи управлението на икономиката.
Дали парите щяха да се използват за оздравяване на икономиката, със съответните реформи, или просто щяхме да затънем още повече (по-вероятно).

Всъщност и преди е имало такива периоди на спадове, последвани от периоди на растеж

Сумарно брутният външен и вътрешен дълг надхвърляха БВП.

Това, разбира се е:

лично твое безумозаключение.

Така и не успя да докажеш тази теза.

Ако повече ти харесва другата теория, приеми, че световният империализъм беше предприел успешна икономическа атака за сриване на социалистическия блок.

Ето нещо, с което ще се съглася.Доколко е било изцяло целенасочена и дълговременна операция и доколко е било просто щастливо стечение на обстоятелствата, не знам, но знам, че запада усети момента на слабост и не пропусна да довърши опонентите си.

преди 17 минути, communismatic написа:

Понеже на някои хора им е доста смешно...

E, важното е, че у нас се наблюдава страшно увеличение на потреблението. Чак БВП-то ни се е утроило за 10 години. Само не знам, що никой не го е забелязъл това. Примерно... бащата изнася машини из целият европейски континент, а откакто почна СВО-то... цените на всичко яко скочиха нагоре, та... в момента даже и не работи. Примерно... един тон гранатов пясък за рязане на тънка стомана беше 1000 лева преди руските "окупатори" да нахлуят в Покрайнина... а вече е 1500+ лева. Това ще е от повишеното потребление.

И? Баща ти благодарен ли е на Путя за СВО или не беше ли война срещу цялото НАТО?

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

И? Баща ти благодарен ли е на Путя за СВО или не беше ли война срещу цялото НАТО?

Баща ми, що точно да е благодарен на "Путя"? Путя ли въведе лицемерните санкции срещу руснаците, щото нахлули в Украйна? Путя ли спря евтините ресурси? Путя ли не си спази обещанията за разширяването на НАТО? Путя ли не спази споразуменията от Минск и Истанбул?
Между другото... много ми е интересно, що ЕС не санкционира Израел за геноцида срещу Палестина, примерно? Или срещу бомбенето в Иран, дето беше тотално непредизвикано? Много избирателно санкциониране някак си. Да не би щото цялата Брюкселска върхушка е на хранилка от Вашингтон?

Такива мисли не са ли ти минавали през главата? Или прекалено много те надценявам?

Страхотна...

преди 1 минута, communismatic написа:

Баща ми, що точно да е благодарен на "Путя"? Путя ли въведе лицемерните санкции срещу руснаците, щото нахлули в Украйна? Путя ли спря евтините ресурси? Путя ли не си спази обещанията за разширяването на НАТО? Путя ли не спази споразуменията от Минск и Истанбул?
Между другото... много ми е интересно, що ЕС не санкционира Израел за геноцида срещу Палестина, примерно? Или срещу бомбенето в Иран, дето беше тотално непредизвикано? Много избирателно санкциониране някак си. Да не би щото цялата Брюкселска върхушка е на хранилка от Вашингтон?

Такива мисли не са ли ти минавали през главата? Или прекалено много те надценявам?

Ватенка пак те питам като си за интересите на изостаналия свят Иран Русия и подобна паплач какво правиш в страна от ЕС и НАТО !? 

преди 4 минути, Zolin написа:

Ватенка пак те питам като си за интересите на изостаналия свят Иран Русия и подобна паплач какво правиш в страна от ЕС и НАТО !? 

Може ли някакъв по-умен въпрос, да ми зададеш? Щото иначе ще трябва да се принизявам до нивото на Джокович, Баалбек, Ванката, Мирко и т.н. 

Що живея в България? Това ли ме питаш?

преди 30 минути, communismatic написа:

Може ли някакъв по-умен въпрос, да ми зададеш? Щото иначе ще трябва да се принизявам до нивото на Джокович, Баалбек, Ванката, Мирко и т.н. 

Що живея в България? Това ли ме питаш?

Не си умен, комунист си и затова ти се струва друго. 

Иначе да що живееш в България тук съветското влияние никога няма да се върне.

Цитат

"Това, че Европа се опитва да се "откъсне" от руските доставки... един от ефекта от санкциите срещу Русия е, че по тоя начин я поставя в завивимост към американските доставки. Но все пак едно е да получавате газ по тръба, която е амортизирана, обезценена и така или иначе плащате само цената на газа, а съвсем друго е да ги доставяте с кораби. Освен това имате допълнителни разходи за втечняване, регазификация и прочее. Основният ефект от санкциите е, че голяма част от химическите концерни започнаха като тапички от шампанско, да си търсят някъде, където да се преместят. Примерно, BASF направиха една рекапитулация... и установиха, че единственият сегмент, от който те губят... е германският. И затова казаха, че в Европа се закрива производството и започват, да произвеждат някъде другаде. Европа се деиндустриализира, това е ефекта от санкциите. Германия изпада вече два пъти през няколко месеца в рецесия, това направо е чудо невиждано. Извинявайте, ама щом мотора на Европа започва да се задъхва, представете си какво ще се случи със сателитите!"

преди 11 минути, Zolin написа:

Не си умен, комунист си и затова ти се струва друго. 

Иначе да що живееш в България тук съветското влияние никога няма да се върне.

Тоя може и да бие в класацията за най-неадекватен съфорумец. Над 300 поста и нито един смислен... Баалбек в мъжки вариант.

преди 8 минути, communismatic написа:

Тоя може и да бие в класацията за най-неадекватен съфорумец. Над 300 поста и нито един смислен... Баалбек в мъжки вариант.

Поредния платен-трол-комуняга-ватенка дето заби на отговора защо не се маха от капиталистическа България.

преди 4 часа, communismatic написа:

Имаш хабер ти. Ръста на инфлацията го взимате от НСИ, а данните там са абсолютни стъкмистики. НСИ твърдяха, че през април месец има ДЕфлация? Ти нормален ли си? Ква дефлация има? Те стоките не са спирали, да хвърчат нагоре. А БВП-то се измерва от самата стойност на стоките, покачването на цените през годините и прочее. Не знам, дали ме разбра... Вероятно не.

И преди ти казах, това че така ти говорят звездите по ниаккъв начин не те прави прав в това ти твърдение.

И преди те пололих за някакви данни че НСИ лъжат, остана глас в пустиня.

преди 38 минути, BANKATA написа:

И преди те пололих за някакви данни че НСИ лъжат, остана глас в пустиня.

Трябват ти доказателства, че няма дефлация през април? Правилно ли чета? 😆😆😆😆😆😆😆😆

преди 33 минути, communismatic написа:

Трябват ти доказателства, че няма дефлация през април? Правилно ли чета? 😆😆😆😆😆😆😆😆

Да, че НСИ лъжат.

преди 42 минути, BANKATA написа:

Да, че НСИ лъжат.

Я ми дай списък с 20 стоки, които са си намалили цените през април? 

преди 1 час, Gregory House написа:

Че кога са казвали истината

Mи, не знам. Питай Иван. Той твърдеше и че здравеопазването ни било на ниво, както и още една дузина простотии. 

преди 17 минути, communismatic написа:

Я ми дай списък с 20 стоки, които са си намалили цените през април? 

Mи, не знам. Питай Иван. Той твърдеше и че здравеопазването ни било на ниво, както и още една дузина простотии. 

Има в сайта на НСИ има какво е поевтиняло. 

Щом ги обвиняваш в лъжа явно имаш доказателства? А не какво ти говорят звездите.

Mи, най-малкото ходя всеки ден до магазина. Виждам какво се случва с цените. Ти ходиш ли? 

преди 2 минути, communismatic написа:

Mи, най-малкото ходя всеки ден до магазина. Виждам какво се случва с цените. Ти ходиш ли? 

Браво на теб. Да беше погледнал и доклада на НСИ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.