Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, BANKATA написа:

Още един дървен философ.

ПП: Я кажи горивата с коклкок поскъпнаха април месец ?

Другаря Колев му е пътеводната звезда 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Що трябва да са поскъпнали? Ти май продължаваш да си тотално невменяем? Да пробвам с картинки? Питах и Пламен, мога и на теб по такъв начин, да ти помогна...

преди 12 минути, communismatic написа:

Що трябва да са поскъпнали? Ти май продължаваш да си тотално невменяем? Да пробвам с картинки? Питах и Пламен, мога и на теб по такъв начин, да ти помогна...

Не съм излизал от вкъщи и затова итам. Пък и лукойла нали са монопилисти и е нормално да вдигат цените.

преди 12 минути, BANKATA написа:

Не съм излизал от вкъщи и затова итам.

Това, че не си излизал от вкъщи е пределно ясно на всички. Е, не на всички, де... ама на повечето. Примерно, на Баалбек надали ще и е особено ясно. И тя не излиза от тях си. Аз те питам, що трябва да са поскъпнали цените? Ти имаш ли идея, на базата, на какво се изчислява дефлацията от НСИ? Знам, че нямаш... той въпроса е реторичен.

преди 13 минути, BANKATA написа:

Пък и лукойла нали са монопилисти и е нормално да вдигат цените.

Ми не са ли монополисти? Да не би да има някакви други? Я дай пример с такива? Щото гледам, че пак много се опитваш, да мислиш.

преди 1 час, communismatic написа:

Това, че не си излизал от вкъщи е пределно ясно на всички. Е, не на всички, де... ама на повечето. Примерно, на Баалбек надали ще и е особено ясно. И тя не излиза от тях си. Аз те питам, що трябва да са поскъпнали цените? Ти имаш ли идея, на базата, на какво се изчислява дефлацията от НСИ? Знам, че нямаш... той въпроса е реторичен.

Ми не са ли монополисти? Да не би да има някакви други? Я дай пример с такива? Щото гледам, че пак много се опитваш, да мислиш.

Не, аз ли съм идиот и коментирам нещо без да съм го чел или ти?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не, аз ли съм идиот и коментирам нещо без да съм го чел или ти?

Брато, ти ще се научиш ли тая година, да разбираш какво те питат? Задавам ти въпрос, имаш ли идея, как се изчислява дефлация/инфлация от НСИ? Да или не? И "Лукоил" монополисти ли са? Щото за пореден път постваш някакви страшни глупости и после виеш на умряло, щото ти се подигравам...

преди 1 минута, communismatic написа:

Брато, ти ще се научиш ли тая година, да разбираш какво те питат? Задавам ти въпрос, имаш ли идея, как се изчислява дефлация/инфлация от НСИ? Да или не? И "Лукоил" монополисти ли са? Щото за пореден път постваш някакви страшни глупости и после виеш на умряло, щото ти се подигравам...

И аз ти зададох вчера въпрос отговори ли ми ?

И аз ти зададох вчера въпрос отговори ли ми ?

Т.е. нямаш никаква идея, как се изчислява инфлацията/дефлацията на НСИ. Ми като не знаеш, кво коментираш тогава? И на въпроса ти не само, че ти отговорих, даже си направих труда и да ти давам разбивка от моето лично заведение, ама както вече писах... щом и това не можеш, да осмислиш... то и Господ не може, да ти помогне.

Поредната тема в която си тотално неадекватен. Поредната тема, дето те наврях точно там, където ти е мястото. Айде... остани си със здраве. До следващата тема, в която пак ще бъдеш наврян.

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. нямаш никаква идея, как се изчислява инфлацията/дефлацията на НСИ. Ми като не знаеш, кво коментираш тогава? И на въпроса ти не само, че ти отговорих, даже си направих труда и да ти давам разбивка от моето лично заведение, ама както вече писах... щом и това не можеш, да осмислиш... то и Господ не може, да ти помогне.

Поредната тема в която си тотално неадекватен. Поредната тема, дето те наврях точно там, където ти е мястото. Айде... остани си със здраве. До следващата тема, в която пак ще бъдеш наврян.

Лъжеш! За пореден път лъжеш комуне. Къде конкретно си ми отговорил кои данни на НСИ от доклада им не са верни? Нали така обичаш? Конкретно да ти се отговаря, хайде сега бъди конкретен.

А ти можеш и черен хайвер да си включиш в твоята разбивка и да ми ревеш.

За пореден път си зациклил и грам идея нямаш как да се извадиш от лай**та в които сам се натресе.

Къде конкретно си ми отговорил кои данни на НСИ от доклада им не са верни?

Т.е. ти продължаваш, да нямаш никаква идея, как се изчисляват данните на НСИ за дефлацията. Става още и още по-забавно... Само ти гледам сеира. Нека все пак да станем и свидетели, кога най-накрая ще ти "светне" (ако изобщо се случи), как се изчисляват данните им. Благодаря много. Явно гаврата ще продължи...

преди 2 минути, BANKATA написа:

За пореден път си зациклил и грам идея нямаш как да се извадиш от лай**та в които сам се натресе.

За пореден път, да. Зададох въпрос за "монополиста", който не бил "Лукойл", ама отново нещо не видя въпроса. Преди това зададох и въпроса за "качественото" образование у нас, но и него не видя. Това е пак от "зацикляне" и "вадене от лай**та", които сам-самичък съм се "натресъл". Давай, искам да те видя как се гърчиш... Огромно удоволствие ми доставя, да гърча човек, дето няма никакво понятие, какво точно се твърди, но продължава да упорства, блъскайки си главата в стената. :) 

преди 8 минути, communismatic написа:

Т.е. ти продължаваш, да нямаш никаква идея, как се изчисляват данните на НСИ за дефлацията. Става още и още по-забавно... Само ти гледам сеира. Нека все пак да станем и свидетели, кога най-накрая ще ти "светне" (ако изобщо се случи), как се изчисляват данните им. Благодаря много. Явно гаврата ще продължи...

За пореден път, да. Зададох въпрос за "монополиста", който не бил "Лукойл", ама отново нещо не видя въпроса. Преди това зададох и въпроса за "качественото" образование у нас, но и него не видя. Това е пак от "зацикляне" и "вадене от лай**та", които сам-самичък съм се "натресъл". Давай, искам да те видя как се гърчиш... Огромно удоволствие ми доставя, да гърча човек, дето няма никакво понятие, какво точно се твърди, но продължава да упорства, блъскайки си главата в стената. :) 

Т.е. продължаваш да увърташ и да не отговаряш на въпроса ми на кого си бил отговорил.

ПП: Днес Лукойл с колко по-скъпо ти продава горивото?

току-що, BANKATA написа:

Т.е. продължаваш да увърташ и да не отговаряш на въпроса ми на кого си бил отговорил.

Не, бе. Не увъртам. Дадох ти точна разбивка, кои цени са вдигнати през последните месеци. Ежемесечно говорим. Не знам, дали си наясно, ама НСИ за да изчислят дефлация (провери какво значи това), то се прави базисно ценообразуване и накрая се стига до стъкмистиката, която е средно аритметична. Затова ти казвам, че ти грам нямаш идея, какво точно твърдиш. Толкова си ми смешен и жалък, че няма нужда какво друго да коментирам. И пак ти задавам въпроса. От две-три години насам цените постоянно растат, да повторя... понеже сигурно няма да го разбереш от първият път - ПОСТОЯННО РАСТАТ. И изведнъж НСИ тръгват, да твърдят, че цените през април месец тази година, не само че не са се вдигнали, ми даже са и спаднали. И това няма да е свързано с влизането ни в еврозоната, нееее... Няма такова нещо! Това са кремълски внушения! Питах те, кои 20 стоки (щото по тоя начин се смята статистиката, явно и това не знаеш) са си понижили цените за април месец. Ти не можеш да отговориш. Питах те, дали излизаш от къщи. Ти така и не отговори. Питах те, дали си наясно, как се измерва дефлацията от НСИ. Ти и на това не отговори. От там нататък, има ли смисъл, да коментираме? Отново си смешен и жалък. Отново... Това е положението. Съдба.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Днес Лукойл с колко по-скъпо ти продава горивото?

Що точно днес? Не може ли да се види през годините, колко политици твърдяха, че "Лукоил" извива ръцете на България. Не случайно, ти зададох и въпроса "Ти ако си монополист, няма ли да го правиш?" Отговор така и не получих, явно няма и да получа. И аз дори не ги и съдя. Щом като политическият отпадък Иван Костов им я даде, що пък да не ни изклатят, както си трябва. То ние сме си виновни самите, а не те. Това все пак е пазарна икономика. Те се възползват от факта, че са сами на клона.

преди 2 минути, communismatic написа:

Не, бе. Не увъртам. Дадох ти точна разбивка, кои цени са вдигнати през последните месеци. Ежемесечно говорим. Не знам, дали си наясно, ама НСИ за да изчислят дефлация (провери какво значи това), то се прави базисно ценообразуване и накрая се стига до стъкмистиката, която е средно аритметична. Затова ти казвам, че ти грам нямаш идея, какво точно твърдиш. Толкова си ми смешен и жалък, че няма нужда какво друго да коментирам. И пак ти задавам въпроса. От две-три години насам цените постоянно растат, да повторя... понеже сигурно няма да го разбереш от първият път - ПОСТОЯННО РАСТАТ. И изведнъж НСИ тръгват, да твърдят, че цените през април месец тази година, не само че не са се вдигнали, ми даже са и спаднали. И това няма да е свързано с влизането ни в еврозоната, нееее... Няма такова нещо! Това са кремълски внушения! Питах те, кои 20 стоки (щото по тоя начин се смята статистиката, явно и това не знаеш) са си понижили цените за април месец. Ти не можеш да отговориш. Питах те, дали излизаш от къщи. Ти така и не отговори. Питах те, дали си наясно, как се измерва дефлацията от НСИ. Ти и на това не отговори. От там нататък, има ли смисъл, да коментираме? Отново си смешен и жалък. Отново... Това е положението. Съдба.

Що точно днес? Не може ли да се види през годините, колко политици твърдяха, че "Лукоил" извива ръцете на България. Не случайно, ти зададох и въпроса "Ти ако си монополист, няма ли да го правиш?" Отговор така и не получих, явно няма и да получа. И аз дори не ги и съдя. Щом като политическият отпадък Иван Костов им я даде, що пък да не ни изклатят, както си трябва. То ние сме си виновни самите, а не те. Това все пак е пазарна икономика. Те се възползват от факта, че са сами на клона.

Аха хич не увърташ. 2 дни мъка да се отговори на един въпрос. И още не си успял. Даде ми как виждаш нещата от твоята камбанария. Ама то на всеки от камбанарията е различно бе калитко, затова има НСИ които да правят статистика по ЕДНА методология всеки месец, иначе някой тъпу**ер като теб ще включва всеки месец каквото му е кеф (лаваца, бургери и т.н.)

ПП: На политиците това им е работата, да говорят и да привличат симпатизанти. Нима мислиш че всичко казано от политиците е истина ? Сигурен съм че някои отвърждават и доклада на НСИ от април месец. 

Даде ми как виждаш нещата от твоята камбанария.

Ми, ако искаш, да дам нещата от твоята. От камбанарията на човек, дето не излиза от тях си...

Ама то на всеки от камбанарията е различно бе калитко, затова има НСИ които да правят статистика по ЕДНА методология всеки месец, иначе някой тъпу**ер като теб ще включва всеки месец каквото му е кеф (лаваца, бургери и т.н.)

Така е, да. Има и хора, които не са "тъп**ери" (щото ти използва тоя израз) като теб, които и да им вярват. Като има рибари, ще има и шарани... Аз само не вдявам, ти как защитаваш статистиката им, при положение, че не си ходил изобщо до магазина, даже не беше наясно и с това как се измерва инфлацията/дефлацията от института. Нищо, де. Карай... умен отговор от теб никой не е очаквал.

На политиците това им е работата, да говорят и да привличат симпатизанти.

Ама то не са само политиците, бе, умно момче такова. Говорим за някаква най-елементарна логика. Тая компания сума ти години не плащаше данъци на България. На всичкото отгоре е и монополист. Ти кво ще ми кажеш? Че са монополисти и не се възползват от факта, че са такива ли? Или че не плащат данъци на България, ама за всичко останало са супер коректни. Ти тая година ще влезеш ли в час малко... Щото май ще се окаже, че само правят ненужни движения върху клавиатурата. Между другото, спора ни за "Лукоил", тръгна от чудовищното умозаключение, че това, че Костов дал рафинерията на руснаците не било никакъв проблем.

Уникален е... Направо съм го признал.

преди 40 минути, communismatic написа:

Така е, да. Има и хора, които не са "тъп**ери" (щото ти използва тоя израз) като теб, които и да им вярват. Като има рибари, ще има и шарани... Аз само не вдявам, ти как защитаваш статистиката им, при положение, че не си ходил изобщо до магазина, даже не беше наясно и с това как се измерва инфлацията/дефлацията от института. Нищо, де. Карай... умен отговор от теб никой не е очаквал.

Така е, но има и тъпунгери където не са погледнали доклада на НСИ, хал хабер си нямат от къде идва намалението, ама продължават да си лаят.

току-що, BANKATA написа:

Така е, но има и тъпунгери където не са погледнали доклада на НСИ, хал хабер си нямат от къде идва намалението, ама продължават да си лаят.

След като над 200 пъти ти написах, че не вярвам на никакви данни на НСИ, ти продължаваш, да ме призоваваш, да си сверявам информацията с тях? Ти бавноразвиващ ли си? Не можеш ли да осмислиш едно най-обикновено нещо, дето ти е писано над 200 пъти? И пак да питам... ти след като не излизаш от вас, как реши, че те твърдят истината? Щото аз ти казах, че вярвам на очите си, а не на стъкмистики. За разлика от теб, аз не съм едно теле, дето да вярва сляпо на всичко, което му спуснат.

Иване, има ли тема, по която да си компетентен?

Бананката, коментирай:

image.png.9e4d2479e3b1c3db521d9f00ee2426ac.png

При управлението на Вълко Червенков е имало култ към личността, но и личност е имало.
В София са построени между 1950-56г.:
 на 1 май 1953 г. е открит Националният стадион Васил Левски
 на 16 декември с.г. - Народната библиотека "Кирил и Методий"
 на 25 декември с.г. 
През 1955 г. е завършен центърът на София, включващ:
 сградата на Партийния дом,
 Министерския съвет 
 Държавния съвет
 хотел "Балкан" 
 Централния универсален магазин
 Полиграфическия комбинат "Димитър Благоев".
Средният годишен ръст на промишленото производство от 1950 до 1956 г. е 22.8% При индекс 100 за 1950 г. ръстът на промишлената продукция е вече 192 % 
През този период се строят над 30 крупни промишлени предприятия, от тях 23 влизат в експлоатация още при управлението на Червенков. 
 Металургичният завод в Перник, 
 химическият комбинат в Димитровград 
 химическият комбинат в Девня
 завод "6-ти септември Балканкар" София
 заводът за антибиотици в Разград
 корабостроителният комбинат "Ернст Телман"
 текстилният комбинат "Асен Халачев" в Плевен
 памукопредачната фабрика "Балкан" в Габрово
 текстилният комбинат в Пловдив
 текстилният комбинат Стара Загора
 обувният завод "Петър Ченгелов" в Пловдив и др.
Започнато е строителството на:
 хладилния завод "Антон Иванов"
 енергийния комплекс "Марица-изток" и др.
В областта на селското стопанство е извършено широко хидромелиоративно строителство:
 на 28 май 1950 г. влиза в действие Свищовско-Беленската напоителна система
 на 28 май 1951 г. - Бръшлянската напоителна система.
След тях влизат в експлоатация:
 язовир "Васил Коларов" 
 язовир "Студена"
 хидровъзел "Александър Стамболийски"
 хидровъзел "Георги Димитров"
 Шабленската напоителна система
 Блатишката напоителна система.
С увеличаване напояването на земеделските земи значително е повишен и добивът на селскостопанската продукция. 
На 12 април 1952 г. Министерският съвет приема постановление за оказване помощ на земеделските кооперации и изграждането към тях на ферми за едър рогат добитък, овцевъдство, свиневъдство и птицевъдство с цел насищане на пазара с хранителни стоки и производство на стоки за износ.
На 4 февруари 1951 г. започват работа:
 ВЕЦ "Видима" 
 ВЕЦ "Петрохан", а след тях 
 ВЕЦ "Росица - 1"
 ВЕЦ "Република" и др. 
На 8 септември 1956 г. е открит  хидровъзелът"Искър"
 На 20 юни 1954 г. влиза в експлоатация мостът на река "Дунав" - за първи път в историята на България е построено такова сложно съоръжение 
На 29 декември 1950 г. са създадени: 
 Институтът за бърза медицинска помощ "Н. И. Пирогов" и 
 Научноизследователският онкологичен институт в София
 На 25 март 1951 г. е обявена всенародната безплатна медицинска помощ.
 На 20 март 1951 г. е премахната въведената през 1941 г. купонна система за снабдяване на населението със стоки. (във Великобритания е премахната в края на 1950 г.) За шест години по времето на Червенков пет пъти се намаляват цените на промишлените стоки. Това става с постановления на Министерския съвет от 30 август 1952 г., 27 март 1953 г., 1 август 1953 г., 23 април 1955 г. и 3 февруари 1956 г 

Пак пропаганда от комунист за комунисти :giggle1: Но Само в България е строено с безплатния труд на народа :giggle1: 

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Бананката, коментирай

Хубаво е да се знае, че всичко това става с помощта на братският СССР. Иначе... няма как да се случат нещата... То не е въпроса да имаш бачкатори, дето да бухат целодневно. Трябва ти и инженерна мисъл, чертежи, машини и прочее...

преди 1 минута, Zolin написа:

Пак пропаганда от комунист за комунисти :giggle1: Само в България е строено :giggle1:

Лично ти кога отново ще ходиш на комсомолска бригада?   Не трябва Кобзон да ти е отправна точка.

преди 1 минута, Zolin написа:

Пак пропаганда от комунист за комунисти :giggle1: Само в България е строено :giggle1:

Кое не е истина и факт, бре Кокич?! Дай да видим какво е построено след 90-та?!

преди 14 минути, communismatic написа:

След като над 200 пъти ти написах, че не вярвам на никакви данни на НСИ, ти продължаваш, да ме призоваваш, да си сверявам информацията с тях? Ти бавноразвиващ ли си? Не можеш ли да осмислиш едно най-обикновено нещо, дето ти е писано над 200 пъти? И пак да питам... ти след като не излизаш от вас, как реши, че те твърдят истината? Щото аз ти казах, че вярвам на очите си, а не на стъкмистики. За разлика от теб, аз не съм едно теле, дето да вярва сляпо на всичко, което му спуснат.

Иване, има ли тема, по която да си компетентен?

Не бре калитко, не те карам да си сверяваш информацията а да ми покажаш едно нещо в което са излъгали.

преди 6 минути, communismatic написа:

Хубаво е да се знае, че всичко това става с помощта на братският СССР. Иначе... няма как да се случат нещата... То не е въпроса да имаш бачкатори, дето да бухат целодневно. Трябва ти и инженерна мисъл, чертежи, машини и прочее...

И с крадените пари от народа забрави.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не бре калитко, не те карам да си сверяваш информацията а да ми покажаш едно нещо в което са излъгали.

Брато, аз имам чувството, че ти си някакъв много странен тип, който изобщо не вдява, какво му се говори? Казвам ти, че цените постоянно растат. Това е всеобщата тенденция. Тук-там може да има някакви стоки (примерно сезонни), които да са временно с по-ниски цени, ама тенденцията е такава. На какъв език, да ти го напиша, вече не знам. Ти наистина ще излезеш тоя от снимката си.

Айде, кажи кои стоки са си понижили цените? Нали си много отворен, много си наясно с нещата, раздаваш епитети наляво-надясно... Още чакам списък с 20 стоки, които да са с по-ниски цени. Ти така и не каза излизаш ли някъде. Още не си отговорил на тоя въпрос... Другият вариант е да не си и разбрал, че цените се вдигат. То и това е възможно, предвид тежкото ти състояние.

преди 1 минута, communismatic написа:

Брато, аз имам чувството, че ти си някакъв много странен тип, който изобщо не вдява, какво му се говори? Казвам ти, че цените постоянно растат. Това е всеобщата тенденция. Тук-там може да има някакви стоки (примерно сезонни), които да са временно с по-ниски цени, ама тенденцията е такава. На какъв език, да ти го напиша, вече не знам. Ти наистина ще излезеш тоя от снимката си.

Айде, кажи кои стоки са си понижили цените? Нали си много отворен, много си наясно с нещата, раздаваш епитети наляво-надясно... Още чакам списък с 20 стоки, които да са с по-ниски цени. Ти така и не каза излизаш ли някъде. Още не си отговорил на тоя въпрос... Другият вариант е да не си и разбрал, че цените се вдигат. То и това е възможно, предвид тежкото ти състояние.

Ти имаш някакви твърдения че НСИ са излъгали за април ти си доказвай тезата. Аман от мързели.

Ти имаш някакви твърдения че НСИ са излъгали за април ти си доказвай тезата. Аман от мързели.

Аха, бием пак отбой. ОК... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.