Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Пробвай.
Дай да видим как си с картинките.

Човека, дето е много наясно с нещата, продължава да увърта... Както и да е. Приятна вечер... Явно няма да имам честта, да узная. 

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 7 минути, communismatic написа:

Човека, дето е много наясно с нещата, продължава да увърта... Както и да е. Приятна вечер... Явно няма да имам честта, да узная. 

Явно и с картинките хич те няма.

Понеже с четенето не се справяш, ето ти две актуални картинки от мен:

image.png

image.png

преди 3 минути, communismatic написа:

Това какво по-точно доказва? 😆

Не доказва, а показва точно как икономически сме просперирали толкова много, а в същото време има спад на индустриалното производство.

Нали това те интересуваше?

Защо няма 4-5-7% нагоре бе Пламене

оръжие изнасяме - трябва индустрията да удари 20-30

къде е тоя ефект?

Изобщо я кажи - утре искам да реша да ида в Аризона да взема лиценз за боеприпаси.

Ще дойдеш ли с мене до посолството ?

Айде не се смущавай, на мой разноски . Или друго.

Имам яки връзки в Кииив и тука ми трябва лиценз да им изнеса?

Какво се е променило от социализЪма бе гащник 

преди 13 минути, plamen.spam написа:

Нали това те интересуваше?

Не, интересуваше ме как БВП-то ни се е покачило толкова много за толкова кратко време. Нали за това спорехме? И какво доказваш с тия цифри? Абсолютно нищо. 

Даже не знам, какво изобщо си губя времето с теб. 

преди 9 минути, kiro 2025 написа:

Защо няма 4-5-7% нагоре бе Пламене

оръжие изнасяме - трябва индустрията да удари 20-30

къде е тоя ефект?

Изобщо я кажи - утре искам да реша да ида в Аризона да взема лиценз за боеприпаси.

Ще дойдеш ли с мене до посолството ?

Айде не се смущавай, на мой разноски . Или друго.

Имам яки връзки в Кииив и тука ми трябва лиценз да им изнеса?

Ти в Аризона имаш не повече от 10 мин живот. (в бг, по малко, ако си ми на прицел - вреден дивеч).

Не знам, каква работа имаш в Посолството на САЩ

преди 34 минути, communismatic написа:

Не, интересуваше ме как БВП-то ни се е покачило толкова много за толкова кратко време.

Дечко, БВП се повишава непрекъснато от 2015-а досега. Десета година поред. Уточнил ли си точно кой период визираш?

Нали за това спорехме?

Знам ли? Непрекъснато скачаш от тема в тема и изсипваш нови "Защо?"

И какво доказваш с тия цифри? Абсолютно нищо.

Повтарям - не доказвам, а отговарям на конкретния ти въпрос:

преди 2 часа, communismatic написа:

как икономически сме просперирали толкова много, а в същото време има спад на индустриалното производство?

преди 37 минути, kiro 2025 написа:

Килотник, сам си отговорил, още преди да ме попиташ:

преди 37 минути, kiro 2025 написа:

утре искам да реша да ида в Аризона

Това при социализЪма, даже не можеше да си го фантазираш.

преди 35 минути, plamen.spam написа:

Уточнил ли си точно кой период визираш?

Мен ли питаш? Нали ти постна оная жалка графика, правейки жалки внушения... Кво доказа по-точно? Абсолютно нищо.

Знам ли? Непрекъснато скачаш от тема в тема и изсипваш нови "Защо?"

Верно? В коя тема съм скачал като от началото на дискусията ти твърдя, че ВПК-тата не дърпат по никакъв начин икономиката ни. Доказах ти го и с факти. Накрая се докара до там, че да ми постнеш и ти статистика... която фактически доказва това което твърдя и аз. И с цялата си наглост ми пишеш, че ти обясняваш на мен, а не аз на теб? Кво стана с индустрията? Значи има постоянен спад на индустриалното производство, ама ВПК-тата дърпали икономиката напред? Е, как става тая работа? Сега... новата мантра е (понеже аз скачам от тема в тема), че се било вдигнало потреблението!? Ти да видиш...

Повтарям - не доказвам, а отговарям на конкретния ти въпрос

Отговаряш на твърдението ми, че ВПК-тата не дърпат икономиката ни напред, като самият ти се саморазкриваш колко си невеж в икономическите ти стъкмистики? Ми, евала... Дотам чак не знаех, че можем да я докараме.

Абсолютно жалка история е това момче. ЖАЛКА!

@communismatic ти мазохист ли си?

Не ти ли омръзна да се гаврят с теб?

И продължаваш да налиташ, като бик на червено.

преди 1 минута, БаалБек написа:

@communismatic ти мазохист ли си?

Не ти ли омръзна да се гаврят с теб?

И продължаваш да налиташ, като бик на червено.

Баалбек, ти да говориш за гаврене... дето 90% от съфорумците те смятат за бавноразвиваща е такава смехория, че няма накъде. Вземи се метни от някой мост. Поне ще отървеш родителите си от едно тежко бреме.

Това ли е върхът на интелекта ти? Ако да – разбирам, защо те е пуснал света на autoplay.

преди 11 минути, communismatic написа:

Баалбек, ти да говориш за гаврене... дето 90% от съфорумците те смятат за бавноразвиваща е такава смехория, че няма накъде. Вземи се метни от някой мост. Поне ще отървеш родителите си от едно тежко бреме.

Да казваш на някой да се самоубие, дори и на шега или с цел заяждане, е мега долно и селяндурско изказване. 

Както и да твърдиш, че 90% от хората в дадена група имат лошо мнение за някого, без да имаш реално доказателства. 

преди 1 минута, Муца написа:

Както и да твърдиш, че 90% от хората в дадена група имат лошо мнение за някого, без да имаш реално доказателства. 

Ми, само като прочетеш постовете на хората, които отговарят под нейните тъпотии, дето поства. От това по-голямо доказателство... Аз не знам, да има някой, дето да я възприема на сериозно. Ако има някой - нека да си каже.

преди 2 минути, Муца написа:

Да казваш на някой да се самоубие, дори и на шега или с цел заяждане, е мега долно и селяндурско изказване. 

Не, бе. То е шега. Само, че как по-точно да се обръщам към някаква... (да не пояснявам), дето се включва колкото там да напише нещо!?

Това как някой се представя и за какъв във форума, си е негова лична работа и не може да се твърди, че 90% от хората го възприемат по един и същи начин. Може дадения човек просто да си прави гаргара, да е такъв какъвто в реалността не е или друго.

Виж сега, аз мисля, че обясних по най-елементарен начин, защо смятам така. Ако не си вдянала... не ме занимавай с проблемите си. Взехте да ми ставате множко вече. Айде... 

преди 7 часа, communismatic написа:

Мен ли питаш? Нали ти постна оная жалка графика, правейки жалки внушения... Кво доказа по-точно? Абсолютно нищо.

Верно? В коя тема съм скачал като от началото на дискусията ти твърдя, че ВПК-тата не дърпат по никакъв начин икономиката ни. Доказах ти го и с факти. Накрая се докара до там, че да ми постнеш и ти статистика... която фактически доказва това което твърдя и аз. И с цялата си наглост ми пишеш, че ти обясняваш на мен, а не аз на теб? Кво стана с индустрията? Значи има постоянен спад на индустриалното производство, ама ВПК-тата дърпали икономиката напред? Е, как става тая работа? Сега... новата мантра е (понеже аз скачам от тема в тема), че се било вдигнало потреблението!? Ти да видиш...

Отговаряш на твърдението ми, че ВПК-тата не дърпат икономиката ни напред, като самият ти се саморазкриваш колко си невеж в икономическите ти стъкмистики? Ми, евала... Дотам чак не знаех, че можем да я докараме.

Абсолютно жалка история е това момче. ЖАЛКА!

Смехурко, дал съм ти възможно най-актуалните данни и по абсолютна, и по относителна стойност.
Не мога да седна и да те обучавам кое как се разчита, как се тълкува и какъв е "физичния смисъл" на графиките, нито мога да надвикам кресливия ти тон.
Не се справяш с този материал. Явно толкова си неможеш.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Смехурко, дал съм ти възможно най-актуалните данни и по абсолютна, и по относителна стойност.

Да, де. Аз не съм твърдял, че данните не са актуални. Ти май пак нещо не ме разбра. Аз твърдя, че ти досега упорито твърдеше, че ВПК-тата бачкали яко, дърпали икономиката ни напред, а сега сам доказа, че изобщо не е така. Наистина уникално, признавам... Досега такъв случай не съм имал в тоя форум.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Не мога да седна и да те обучавам кое как се разчита, как се тълкува и какъв е "физичния смисъл" на графиките, нито мога да надвикам кресливия ти тон

Пази Боже, ако чакам на теб, ти да ме обучаваш...

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Не се справяш с този материал. Явно толкова си неможеш.

Така е, да. Друго си е да твърдиш нещо дълго време и после да постнеш статистика, в която сам да се опровергаваш. Това само някой, който много го "може" би го направил.

преди 44 минути, communismatic написа:

Да, де. Аз не съм твърдял, че данните не са актуални. Ти май пак нещо не ме разбра. Аз твърдя, че ти досега упорито твърдеше, че ВПК-тата бачкали яко, дърпали икономиката ни напред, а сега сам доказа, че изобщо не е така. Наистина уникално, признавам... Досега такъв случай не съм имал в тоя форум.

Пази Боже, ако чакам на теб, ти да ме обучаваш...

Така е, да. Друго си е да твърдиш нещо дълго време и после да постнеш статистика, в която сам да се опровергаваш. Това само някой, който много го "може" би го направил.

Всъщност той твърди, че:

Цитат

Основните "двигатели" през последните 4 години са ръстът на потреблението, а от 2022-ра и ВПК. За 22-ра добави и енергетиката.

и точно ръста на потреблението се вижда на графиките. ВПК влиза в сметките от 2022, но не е казал, че само те дърпат икономиката напред, това са твои внушения. 

Искаш официални данни, като ти се дадат пък казваш, че статистиката лъжела. Невъзможно е по такъв начин да се води разговор с теб

Цитат

Или някакви мощни компании да са влезли тук... или просто да е имало инфлация и статистиката да лъже.

ПП. И никой не спори, че с ръста на инфлацията се покачва и БВП, просто при нас ръста на БВП е по-голям от ръста на инфлацията, и така трябва да бъде.  

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 16 минути, Gaming_Solutions написа:

Искаш официални данни, като ти се дадат пък казваш, че статистиката лъжела. Невъзможно е по такъв начин да се води разговор с теб

Не съм писал, че статистиката лъже, а че той лъже. Защото дълго време въртеше мантрата, че ВПК-тата движили икономиката напред поради войната в Украйна. Което както се вижда от собствената му статистика не е така. Няма как да има спад на индустриалното производство, а в същото време ВПК-тата да ни дърпат икономиката напред.

и точно ръста на потреблението се вижда на графиките.

ПП-ДБ гласоподавател, ти осъзнаваш ли, какви фансмагории се твърдят от графиката му за БВП-то ни? Че от 2015-та досега БВП-то ни се е утроило. За какъв ръст на потреблението ми говориш? Какво трябва да се е случило с нашата икономика, че по тоя начин, да се буустне... и то при положение, че има и спад на индустриалното производство. Айде, питам те теб, нали си и ти от "знаещите"?

И никой не спори, че с ръста на инфлацията се покачва и БВП, просто при нас ръста на БВП е по-голям от ръста на инфлацията, и така трябва да бъде.  

Имаш хабер ти. Ръста на инфлацията го взимате от НСИ, а данните там са абсолютни стъкмистики. НСИ твърдяха, че през април месец има ДЕфлация? Ти нормален ли си? Ква дефлация има? Те стоките не са спирали, да хвърчат нагоре. А БВП-то се измерва от самата стойност на стоките, покачването на цените през годините и прочее. Не знам, дали ме разбра... Вероятно не.

Т.е. единствената адекватна причина, по такъв начин БВП-то ни да се утроява е, че просто инфлацията у нас през последните години е била смазваща. Което е факт. Въпреки, че има доста хора от тук, които даже не я бяха и забелязали. И яростно се противяха на моите твърдения за ръст в инфлацията. Абсолютно никаква друга логика няма. Къв ръст на потреблението? Ти да не ми казваш, че българите са възмогнали тройно за последните 10 години? Айде, чак до там да не се докарваме... че наистина ще ми дойдете множко.

Съвсем отделна тема е, че той твърди и че ситуацията с нашата икономика с положението от 1989-а била по-различна. Интересно, кое й е по-различното, при положение, че имаме постоянни дефицити в бюджета и че погасяваме дългове, теглейки нови. Абсолютно същото е, просто тогава нямаше кой да ни дава кредити.

Всъщност не знам какъв нехранимайко трябва да е човек ако от влизането ни в ЕС до сега покупателната му стойност не се е увеличила в пъти. Защитаваш загубена теза

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

току-що, Gaming_Solutions написа:

Всъщност не знам какъв нехранимайко трябва да е човек ако от влизането ни в ЕС до сега покупателната му стойност не се е увеличила в пъти. Защитаваш загубена теза

Трябва да си Комунист

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Кво!? 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Кво!? 😆

Такава програма не ти е зададена

Изключително забавно е, да има хора, които след като се вижда... тоя жалък съюз докъде е стигнал, да продължават, да въртят мантрата за просперитет под крилото му. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.