Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, communismatic написа:

Тъй. Айде пак ми прочети поста няколко пъти и тогава задай пак същият малоумен въпрос. 😆

Кое му е малоумното на въпроса? Държиш се като 4-годишния ми син. Той твърди, че не обича кюфтета, но в същото време никога не е опитвал кюфтета и не мога да го накарам. И ти така, не четеш художествена литература, но твърдиш, че нямаме стойностни автори, освен Господинов, а се оказа, че и него не си чел. И докато сина ми е на 4 и е нормално да се държи детински, ти си на 34

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Верно? Я кажи какъв ти е проблема с... "чорапа"? Изгарям от любопитство... :) 

Ми, ако според теб тезата за 40-те милиона не са "глупости", има ли изобщо смисъл, да се влиза в обяснителен режим... Щото Солженицин е известен именно с това твърдение.

Лъжеш!
Солженицин говори за общо 44 млн. убити по вина на Сталин и правителството във ВСВ.
За лагерите - 25 млн.

Ама така е, като не си чел...

току-що, Gaming_Solutions написа:

Кое му е малоумното на въпроса?

Повече от малоумен е, аз съм дал изключително точно обяснение, какво смятам, защо така смятам и прочее. Ако и това не успееш, да асимилираш... извинявай, ама не мога, да ти помогна. Щото вече веднъж пак ме пита, и аз пак се наложи, да ти обяснявам. Това по повод кой се държал като четиригодишен. Типичен умнокрасив жълтопаветник... Такива хора като вас даже ни решавате и съдбата.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Солженицин говори за общо 44 млн. убити по вина на Сталин и правителството във ВСВ.

А, те били 44 милиона убитите по време на Втората световна война? Ама Сталин за какво по-точно е бил виновен? Я дай да разгърнем малко темата. 

преди 2 минути, plamen.spam написа:

За лагерите - 25 млн

Аха, те били 25 милиона. Ясно... И ти вярваш на тия простотии?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Ама така е, като не си чел...

Мда, сега се убеждавам колко голяма грешка е била...

преди 4 минути, communismatic написа:

Повече от малоумен е, аз съм дал изключително точно обяснение, какво смятам, защо така смятам и прочее. Ако и това не успееш, да асимилираш... извинявай, ама не мога, да ти помогна. Щото вече веднъж пак ме пита, и аз пак се наложи, да ти обяснявам. Това по повод кой се държал като четиригодишен. Типичен умнокрасив жълтопаветник... Такива хора като вас даже ни решавате и съдбата.

Аз обяснението ти го разбрах, опитвам се да ти обясня, че подхода ти е грешен. Проблема е, че ти не разбираш какво ти пишат хората, в случая аз. 

ПП. Благодаря, че ме смяташ за красив, въпреки че не сме се виждали. Това е малко като изказването ти за авторите, които не си чел 😄

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Аз обяснението ти го разбрах, опитвам се да ти обясня, че подхода ти е грешен. Проблема е, че ти не разбираш какво ти пишат хората, в случая аз. 

100% съм сигурен, че си го разбрал. Ти винаги схващаш от първият път. Я кажи за Румен Радев, че ми стана много смешно? Какво е направил толкова лошо за България и българите?

преди 1 минута, communismatic написа:

100% съм сигурен, че си го разбрал. Ти винаги схващаш от първият път. Я кажи за Румен Радев, че ми стана много смешно? Какво е направил толкова лошо за България и българите?

Остави чорапа сега,  нали за книги си говорим. Или не ти е удобно вече, ще сменяме ли темата?

Остави чорапа сега,  нали за книги си говорим.

Да, остави чорапа... Дай пак да преговорим, че пак не се разбрахме? 😆 

Или не ти е удобно вече, ще сменяме ли темата?

Много ми е чудно, ква тема ще сменяме, като именно ти ми зададе въпроса, за кого ще гласувам?

Брато... 😆😆😆😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, остави чорапа... Дай пак да преговорим, че пак не се разбрахме? 😆 

Много ми е чудно, ква тема ще сменяме, като именно ти ми зададе въпроса, за кого ще гласувам?

Брато... 😆😆😆😆

Въпроса беше риторичен, защото знаех отговора. Ок, ясно, за книгите вече не искаш да говорим, не ти е удобна вече темата. Аз си лягам да спя, да не кажеш после, че пак съм избягал

Въпроса беше риторичен, защото знаех отговора.

Мхм, бил риторичен. Ама последно... аз ли съм сменил темата или ти поначало си жълтопаветник и така си разсъждаваш?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Ок, ясно, за книгите вече не искаш да говорим, не ти е удобна вече темата.

Не, бе. Няма проблем. Дай пак да преговорим... Кое харесвам, какво съм написал, какви книги предпочитам. Може би трябва да го напиша още 20-30 пъти?

Аз си лягам да спя, да не кажеш после, че пак съм избягал

Т.е. ти си лягаш да спиш, ама не бягаш. ОК, разбрах...

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Благодаря, че ме смяташ за красив, въпреки че не сме се виждали.

Ми, принципно не изгарям от желание, да се виждам с човек, който не умее, да разсъждава. В обкръжението си нямам човек с твоето IQ. Нищо лично... Умнокрасив жълтопаветник, това е положението. 90% от гласоподавателите на ПП-ДБ са такива като теб.

преди 1 час, Zolin написа:

Чакай малко да прегледа набързо в нета за какво става на въпрос 

Нета - лесно, ти да видиш два вагона книги как се прехвърлят. 

едит: някои животописци даже твърдят, не зная на какво основание, но съм убеден, че имат такова, че точният брой бил два вагона и маленкая тележка. Това досега.

преди 6 часа, communismatic написа:

ПП-ДБ, аз не съм соц носталгик, нещо не си разбрал. Аз съм на 34 години, роден съм през 1991-ва. Аз твърдя, че това е период, в който България е постигнала най-много. И това просто е факт. Не гласувам за нито една партия от години, понеже всичките са долнопробни леки жени. Най-голямото разочарование обаче за мен са твоите любимци от ПП-ДБ, дето даже бяха основани на антиГЕРБ основа, а в последствие направиха коалиция с тях. Аз за разлика от вас не съм някакъв лаладжия, дето да плещи всякакви простотии... Никога не съм отричал, че след промените комунистите, царистите, депесарите и седесарите се обединиха с една единствена цел - да крадат. Ама това го правиха и едните, и другите, и третите, и четвъртите... и в 2025-та година, в страната, която е абсолютен антирекордьор по всички класации, разбирай демография, здравеопазване, образование и прочее останаха единствено оправданията със социализма. И Русия. Да не забравяме, че дългата ръка на Кремъл е навсякъде. Даже за калпавият самолет Ф16 Атанас Атанасов винеше руснаците, имало било руски саботаж. Между другото, Дзвяра искрено вярваше на тия простотии.

Тъй. Айде пак ми прочети поста няколко пъти и тогава задай пак същият малоумен въпрос.

Извинявай, това в каква връзка го пишеш? 😆

Даваш оценки за социализма, макар да не си живял тогава. Обичаш да раздаваш истини за българските политици и държавата. Стигна дори до провокативни твърдения, че азбуката ни не е българска? Спориш за всичко, само и само да ни натрапиш своята версия. За автора Господинов логиката ти е все едно аз да ти обясня как се строят пирамидите..... Типичен форумен всезнайко който цели да доминира над останалите потребители. 

преди 8 часа, jhoro написа:

Това беше друго - уж се състезаваха, а накрая всичката продукция се реализираше и почти всички получаваха горе-долу еднакво.

Как няма да се реализира като системата е такава. Само че малко предприятия реализираха продукция в западните страни. Затова в държавата нямаше валута. Без СИВ соца не можеше да съществува. 

преди 8 часа, Zolin написа:

За какви кадри става на въпрос като бяхме с 30 години назад от запада и всичко беше боклуци. Какъв пазар сме имали в СССР като подарявахме всичко.

През 1976 г баща ми отиде командировка в Белгия, за да учи белгийците да работят на машината, която купуват от предприятието в което той работеше. Предложили му десет пъти по-голяма заплата да остане при тях, но през 1975 г се беше родил брат ми и той не се съгласил да остави майка ми с две деца. Така че кадри сме имали и не всичко е било боклуци. Това че тия кадри са работели неефективно заради системата е друг въпрос.      Всичко което произвеждахме като селскостопанска продукция СССР го купуваше. Е, долари не даваше, но го купуваше...

Форумната психиатрия отново е на линия...

преди 1 час, "Саша" написа:

Даваш оценки за социализма, макар да не си живял тогава.

Ми, нямам ли право? Нали виждам завещанието от онзи период и виждам какво се постигна след него? Това е разликата между мен и теб, Джокерче... Аз все пак имам глава на раменете.

Обичаш да раздаваш истини за българските политици и държавата.

Да, нямам ли право? Ако искаш, да ти поствам само любимите статийки от "Свободна Европа"?

Стигна дори до провокативни твърдения, че азбуката ни не е българска?

Така е, да. Тя не е. Глаголицата е абсолютно копирана от гръцкият алфавит, а кирилицата е преработен вариант на глаголицата, но основно на базата на гръцкото унциално писмо. Помня, че за азбуката спорих пак с теб, но от другите ти акаунти. Ти така беше омешал нещата с тоя Chat GPT, че по едно време въртеше мантрата, че Кирил и Методий написали глаголицата... на българска територия. Толкова по темата за азбуката, тя се разисква с човек, дето да е прочел и две книги през живота си. А ТИР-аджия да е чел книги, не съм срещал. И да е гласоподавател на Бойко. Това са взаимоизключващи се понятия.

Спориш за всичко, само и само да ни натрапиш своята версия.

Ми, ако искаш... да споря и да натрапвам твоята?

За автора Господинов логиката ти е все едно аз да ти обясня как се строят пирамидите.

Абсолютно същото е, да. Той и гласоподавателят на ПП-ДБ стигна долу-горе до подобно заключение. Аз съм сигурен, че дори още не е вдянал какво имам предвид. Щом ме пита как не съм го чел, а давам оценки...

Типичен форумен всезнайко който цели да доминира над останалите потребители. 

Няма нужда да ми е цел, аз си "доминирам" над вас постоянно. Дори го правя и без особени напъни...

преди 7 часа, plamen.spam написа:

Лъжеш!

Пламене, кво стана със Солженицин? Пак рязко даде назад... Какво е виновен "другарят" Йосиф Висарионович за жертвите от ВСВ? И Колко души са загинали в ГУЛАГ?

преди 7 часа, communismatic написа:

Мхм, бил риторичен. Ама последно... аз ли съм сменил темата или ти поначало си жълтопаветник и така си разсъждаваш?

Темата на разговора ни можеш да я смениш ако аз ти позволя. Говорихме за книги, дадох ти цитат на Г. Господинов и ти започна да политиканстваш, да това е опит за смяна на темата

преди 7 часа, communismatic написа:

Не, бе. Няма проблем. Дай пак да преговорим... Кое харесвам, какво съм написал, какви книги предпочитам. Може би трябва да го напиша още 20-30 пъти?

Кое харесваш няма никакво значение, какви книги предпочиташ също. Проблема е, че се изказа тежко тежко как няма добри съвременни български автори освен Георги Господинов, както и че държиш сметка на форумните потребители колко книги са прочели и подигравателно допълни, че менюто в ресторантите не се брояло

Цитат

Форумният психодиспансер пак се е активирал. Някой може ли да ми каже читав български автор, който да е издал нещо наистина стойностно от 1989-а насам... Примерно, Георги Господинов ми идва на ум, ама за други не се сещам.

Цитат

Ти чел ли си някоя книга изобщо за последните 30 години? Менюто в ресторант не се брои...

Естествено, както често се случва на хора, критикуващи разпалено други хора за нещо, ти се оказа точно същия тип човек за когото говориш. Нечетящ! Явно ти е някакъв комплекс, че не четеш книги и сега си го избиваш тука във форума. Не може да четеш само историческа литература и да твърдиш, че сме нямали добри автори след 89-та. По какъв критерии определяш кой е стойностен автор и кой не? Ако не е спечелил награда букър, значи не става, така ли?

Още преди да те питам дали си чел Господинов знаех, че не си запознат нито с творчеството му, нито с отношението му към Путин и войната му, иначе нямаше да го дадеш за пример (като знам твоите възгледи)

Цитат

Т.е. ти си лягаш да спиш, ама не бягаш. ОК, разбрах...

Извинявай, че не мога да ти обърна внимание след 1:00 сутринта, все пак имам семейство и задължения към него, трябва и на работа да ходя също

Цитат

Ми, принципно не изгарям от желание, да се виждам с човек, който не умее, да разсъждава. В обкръжението си нямам човек с твоето IQ. Нищо лично... Умнокрасив жълтопаветник, това е положението. 90% от гласоподавателите на ПП-ДБ са такива като теб.

Сигурен съм, че хората ти в обкръжението нямат моето IQ

Темата на разговора ни можеш да я смениш ако аз ти позволя.

ПП-ДБ, темата на разговора я смени ти, щото ти тръгна да ме подпитваш за Румен Радев. С тия евтини номерца и сега да се опитваш, да се измъкнеш, забърсвайки о*раното... при мен тия номера не минават. Нямало да ми позволи... То ти най-редовно бягаш от темата, иначе го раздаваш много ербап.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Проблема е, че се изказа тежко тежко как няма добри съвременни български автори освен Георги Господинов, както и че държиш сметка на форумните потребители колко книги са прочели и подигравателно допълни, че менюто в ресторантите не се брояло

Т.е. ти цитираш поста ми и отново не си разбрал какво визирам. Под "стойностни" се визира не само дали "стойностно" са написали нещо, а дали "стойностно" са били оценени. Хубаво е малко да се научиш, да вникваш в нещата. Щото наистина ми писнахте на оная работа с тоталното ви неумение, да четете с разбиране. Факт е, че Георги Господинов е единственият значим български автор, който има международно признание. Прочети още 30-40 пъти поста ми, та тогава се изказвай неподготвен. Баси неадекватните хора...

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Не може да четеш само историческа литература и да твърдиш, че сме нямали добри автори след 89-та.

Напротив мога, все пак живея в тази държава и имам в обкръжението си доста умни и интелигентни хора, някои от които се занимават с изкуство. Факт е, че той е единственият ни значим автор, който е с международно признание. И пак да повторя, че изключвам л*йнари като Грозев, Невенкин и останалите политкоректни б*клуци. Невенкин стигна до там, даже да оправдае варварското бомбардиране на Великобритания и САЩ по време на войната.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Още преди да те питам дали си чел Господинов знаех, че не си запознат нито с творчеството му, нито с отношението му към Путин и войната му, иначе нямаше да го дадеш за пример (като знам твоите възгледи)

Кво си знаел? Ти не знаеш елементарни неща, не можеш, да осмислиш нещо написано в интернет форум, а знаел какво съм чел?! Я не ми разправяй смехории. И кво ме интересува отношението на Господинов към Путин!? Ти нормален ли си изобщо?

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Извинявай, че не мога да ти обърна внимание след 1:00 сутринта, все пак имам семейство и задължения към него, трябва и на работа да ходя също

Не, бе... човеко, който УМЕЕ да чете с разбиране. Беше подигравка понеже се изсули с възможно най-нелепият довод. Ти си на нивото на Баалбек, и тя така като теб не умее изобщо да чете между редовете.

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Сигурен съм, че хората ти в обкръжението нямат моето IQ

Така е, да. То е толкова високо, че от 20 мои поста не си разбрал 18. Особено високо е...

преди 14 минути, communismatic написа:

Форумната психиатрия отново е на линия...

Ми, нямам ли право? Нали виждам завещанието от онзи период и виждам какво се постигна след него? Това е разликата между мен и теб, Джокерче... Аз все пак имам глава на раменете.

Да, нямам ли право? Ако искаш, да ти поствам само любимите статийки от "Свободна Европа"?

Така е, да. Тя не е. Глаголицата е абсолютно копирана от гръцкият алфавит, а кирилицата е преработен вариант на глаголицата, но основно на базата на гръцкото унциално писмо. Помня, че за азбуката спорих пак с теб, но от другите ти акаунти. Ти така беше омешал нещата с тоя Chat GPT, че по едно време въртеше мантрата, че Кирил и Методий написали глаголицата... на българска територия. Толкова по темата за азбуката, тя се разисква с човек, дето да е прочел и две книги през живота си. А ТИР-аджия да е чел книги, не съм срещал. И да е гласоподавател на Бойко. Това са взаимоизключващи се понятия.

Ми, ако искаш... да споря и да натрапвам твоята?

Абсолютно същото е, да. Той и гласоподавателят на ПП-ДБ стигна долу-горе до подобно заключение. Аз съм сигурен, че дори още не е вдянал какво имам предвид. Щом ме пита как не съм го чел, а давам оценки...

Няма нужда да ми е цел, аз си "доминирам" над вас постоянно. Дори го правя и без особени напъни...

Пламене, кво стана със Солженицин? Пак рязко даде назад... Какво е виновен "другарят" Йосиф Висарионович за жертвите от ВСВ? И Колко души са загинали в ГУЛАГ?

Нострадамус ряпа да яде. Ония селяк тираджията или Джокович само за Русия бръщолвише, и неговите глупости четох. Твоите не са по-малки. Форумен всезнайко, ще те видя колко ще се задържите.

преди 6 минути, "Саша" написа:

Ония селяк тираджията или Джокович само за Русия бръщолвише, и неговите глупости четох.

Ми то и ти само за Русия пишеш. И пак само глупости. Съвпадение?

преди 22 минути, communismatic написа:

ПП-ДБ, темата на разговора я смени ти, щото ти тръгна да ме подпитваш за Румен Радев. С тия евтини номерца и сега да се опитваш, да се измъкнеш, забърсвайки о*раното... при мен тия номера не минават. Нямало да ми позволи... То ти най-редовно бягаш от темата, иначе го раздаваш много ербап.

Както казах, но ти ме цитираш избирателно, ти започна да политиканстваш и за това ти зададох риторичния въпрос за зеления чорап, т.е. ти направи опит да смениш темата

Цитат

Т.е. ти цитираш поста ми и отново не си разбрал какво визирам. Под "стойностни" се визира не само дали "стойностно" са написали нещо, а дали "стойностно" са били оценени. Хубаво е малко да се научиш, да вникваш в нещата. Щото наистина ми писнахте на оная работа с тоталното ви неумение, да четете с разбиране. Факт е, че Георги Господинов е единственият значим български автор, който има международно признание. Прочети още 30-40 пъти поста ми, та тогава се изказвай неподготвен. Баси неадекватните хора...

Ама ето ти го цитата :)

Цитат

Някой може ли да ми каже читав български автор, който да е издал нещо наистина стойностно от 1989-а насам...

Не говориш изобщо дали стойностно са били оценени, а дали са написали/издали нещо стойностно. Цитата е твой, удебелил съм го даже

И не, не може да твърдиш за даден автор, че щом не е спечелил награда букър, значи не е стойностен. Човече, комично е положението, спри се навреме. В момента хвърляш ла*на срещу вентилатора

Цитат

Напротив мога, все пак живея в тази държава и имам в обкръжението си доста умни и интелигентни хора, някои от които се занимават с изкуство. Факт е, че той е единственият ни значим автор, който е с международно признание. И пак да повторя, че изключвам л*йнари като Грозев, Невенкин и останалите политкоректни б*клуци. Невенкин стигна до там, даже да оправдае варварското бомбардиране на Великобритания и САЩ по време на войната.

Т.е. ти се изказваш от името на твои познати, а не от личния си допир с книгите... аха ок

Както казах, но ти ме цитираш избирателно, ти започна да политиканстваш и за това ти зададох риторичния въпрос за зеления чорап, т.е. ти направи опит да смениш темата

Кво съм политиканствал? Ти намеси социализма в глупостите си, Господинов кво бил визирал под "соцносталгици" и т.н. Даже точно заради това и се включи, понеже творението му най-вероятно е свързано именно с това. Пак ти повтарям - с тия евтини измъкванки... пробвай с някой друг. После нарочно ме настъпи за Румен Радев, ама знаеш, че пак ще има яко гаврене, та затова и се спря навреме. Политиканствал съм бил, майко мила...

Не говориш изобщо дали стойностно са били оценени, а дали са написали/издали нещо стойностно.

Ми, то под едното се разбира и другото. Как да твърдя, че съм чел негови неща след като над 20 пъти писах, че чета само исторически книги. Ти невменяем ли си?

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Човече, комично е положението, спри се навреме. В момента хвърляш ла*на срещу вентилатора

Пич, моля ти се... 😆😆😆

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Т.е. ти се изказваш от името на твои познати, а не от личния ти допир с книгите... аха ок

Ми, добре. Има ли друг наш автор, който да го знаят и в чужбина? Айде така да си задам въпроса? Стефан Цанев не е продукт на новото време...

преди 13 минути, communismatic написа:

Кво съм политиканствал? Ти намеси социализма в глупостите си, Господинов кво бил визирал под "соцносталгици" и т.н. Даже точно заради това и се включи, понеже творението му най-вероятно е свързано именно с това. Пак ти повтарям - с тия евтини измъкванки... пробвай с някой друг. После нарочно ме настъпи за Румен Радев, ама знаеш, че пак ще има яко гаврене, та затова и се спря навреме. Политиканствал съм бил, майко мила...

Ами това е темата бе пиле, за социализма и дали е било по-добре тогава. Не е за ППДБ, ГЕРБ и Ф16

Цитат

Ми, то под едното се разбира и другото. Как да твърдя, че съм чел негови неща след като над 20 пъти писах, че чета само исторически книги. Ти невменяем ли си?

Напротив, не се разбира и другото. Не е нужно да си получил награда букър за да си написал нещо стойностно, награда букър се взема от един. Не е нужно и да си получил международно признание за да пишеш стойностни неща.

Ама както и да е, това за международното признание го написа, когато вече стана ясно, че не си чел нищо на Георги Господинов

Цитат

Ми, добре. Има ли друг наш автор, който да го знаят и в чужбина? Айде така да си задам въпроса? Стефан Цанев не е продукт на новото време...

Да, има, наши автори се превеждат в чужбина всяка година и имаме номинирани автори за престижни награди

Например Георги Русков, би трябвало да си чел романа му "Възвишение", който проследява съдбата на наш революционер с четата на Димитър Общи

Мога да ти дам и примери за страхотни книги, които нямат международно признание, например който харесва фантастика може да прочете "Да заловиш Бог" на Иван Иванов

Ами това е темата бе пиле, за социализма и дали е било по-добре тогава. Не е за ППДБ, ГЕРБ и Ф16

Т.е. темата е такава, аз пиша за нея, ти ме питаш за Румен Радев, но аз сменям темата!? ОК, разбрах... 😆😆😆

Напротив, не се разбира и другото.

Е, за теб не се разбира. Аз говоря за някой, дето да може да мисли.

Ама както и да е, това за международното признание го написа, когато вече стана ясно, че не си чел нищо на Георги Господинов

Така е, да. Аз преди това писах, че съм чел много български произведения, включително и на Георги Господинов. 😆

Например Георги Русков, би трябвало да си чел романа му "Възвишение", който проследява съдбата на наш революционер с четата на Димитър Общи

На Русков съм чел "Чамкория", но в интерес на истината изобщо не ми хареса. Изключително скучен роман.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Белгия, за да учи белгийците да работят на машината, която купуват от предприятието в което той работеше.

Голяма гордост, нещо единично, незабелижимо на общия държавен фон. Няма да викнат коминочистач. Тва е соца елементарни единични неща с които ви учеха да се гордеете. Ти си жив пример.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Всичко което произвеждахме като селскостопанска продукция СССР го купуваше. Е, долари не даваше, но го купуваше..

Ние бяхме селскостопанския двор на СССР и останалия соц блок вкл арабския изостанал свят.Тук нямаше храна. Това беше България. 

преди 48 минути, "Саша" написа:

Ония селяк тираджията или Джокович само за Русия бръщолвише, и неговите глупости четох.

От единият си профил да плюеш по два от другите?!? 

Ще следя с интерес :bubblegum:

преди 26 минути, communismatic написа:

Т.е. темата е такава, аз пиша за нея, ти ме питаш за Румен Радев, но аз сменям темата!? ОК, разбрах... 😆😆😆

Питах те дали ще гласуваш за чорапа като започна да политиканстваш, понеже спомена, че не си гласувал...

преди 26 минути, communismatic написа:

Е, за теб не се разбира. Аз говоря за някой, дето да може да мисли.

Хайде още веднъж, ще го напиша в едно изречение, да не може да го пропуснеш, т.е не е нужно да си получил награда букър за да си написал нещо стойностно, награда букър се взема от един.

Цитат

Така е, да. Аз преди това писах, че съм чел много български произведения, включително и на Георги Господинов. 😆

Така както го написа и в контекста на целия разговор се подразбираше, че си запознат с творчеството му

Цитат

На Русков съм чел "Чамкория", но в интерес на истината изобщо не ми хареса. Изключително скучен роман.

Точно така, за това говоря. Това дали една книга е добра и стойностна си е до някъде субективно усещане. Не може да съдиш по автора за това дали е или не е стойностен само по международното признание, трябва и ти да прочетеш някоя книжка.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Питах те дали ще гласуваш за чорапа като започна да политиканстваш, понеже спомена, че не си гласувал...

Не съм почнал, да "политиканствам", недей да лъжеш. Дискусията тръгна от простотията, която написа, че съм бил "соц носталгик". И аз ти обясних, че не съм такъв. После почна да ме подпитваш за Румен Радев, ама като усети, че пак ще ревеш, та затова и се спря навреме.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Точно така, за това говоря. Това дали една книга е добра и стойностна си е до някъде субективно усещане. Не може да съдиш по автора за това дали е или не е стойностен само по международното признание, трябва и ти да прочетеш някоя книжка.

Естествено, че е субективно усещане. Нали затова питам, дали някой от нашите автори са добили публична известност и в чужбина? Някои освен Господинов? Ти какъв отговор ми даде? С огромна мъка ми посочи... и Милен Русков. Т.е. не е един, а са двама. 😆
Това като "дискусията" с Ванката, аз го питам кво постигна България след 1989-а, той ми написа, че сме почнали, да произвеждаме сателити. Питах го колко сателита сме произвели, той ми написа, че били... два. 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.