Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 часа, communismatic написа:

гони посланичката

Това кога точно се е случило?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 6 часа, ivottoshev написа:

да ми кихнеш малко за първак

В СССР има много първак. Заминавай

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Това кога точно се е случило?

Е, реално не се случи, ама имаше публични призиви от Стефан Тафров и партия "Ние идваме", която по това време беше и част от НС. Как можела да сравнява СВО-то с Освобождението на България. Преди това изгонихме и руските дипомати, което между другото беше страшна тъпотия... оказа се, че част от тях не са никакви дипломати. Поредното натягане към САЩ. Тъй... Кой е враг по-точно? Щото до този момент излиза, че всъщност ние сме враг на Русия, а не те на нас?

преди 41 минути, Zolin написа:

В СССР има много първак. Заминавай

Знам че ти се иска СССР още да съществуваше. Що за комуне би бил ако това не беше твоя съкровена мечта?

Само и само за да не почерпиш, първо удобно "забрави" молбата ми, сега ме гониш... Т'ва, комунетата, сте били страшни шматки бре :hit:

преди 1 час, communismatic написа:

Що трябва да ходи в "Алфа ТВ", нали имаме национално радио? Петър Волин я покани за да си изкаже думата, но му забраниха да излъчи интервюто? Това не е ли цензура? Или как се нарича при вас... "антикомунистите"? Добре, бе. Когато САЩ вършеше същото, що даваха думата на американските посланици? Обясни ми... Ти къде беше да се възмущаваш, когато украинската измет убиваха дечицата в Донбас? Тогава що не ви на умряло? Ми, нали уж си против фашистките държави? Ти току що даде пример с такава държава, и това е САЩ. Ти изобщо вникваш ли в простотиите, които пишеш? Що бомбиха по Иран, нали уж си голям пацифист? Искаш да не се дава думата на фашистка държава, а се дава думата на американският посланик? Кви са тия двойни аршини? Аз те питам, къде си писал оплакващите коментари за децата от Донбас. Ти до момента открито подминаваш въпроса, щото никъде не си писал нищо подобно. Поредните ти двойни аршини. Ти си пацифист, само като ти отърва. За останалите неща естествено си затваряме очите. Относно "фашизма", ти не искаш, да имало "фашисти" в БНР, а в същото време се оказа, че постоянно даваме думата на американските посланици у нас, а те са точно фашисти. И то точно по твоето определение за думата "фашист". Отново... двоен стандарт и брутална необективност. Айде провери, кога България "санкционира" Русия. Даже, доколкото си спомням спряха и банките да оперират с руски сметки. Въздушният простор? Да не говорим за официалното изявление от НС. Там бандата евроатлантици остро осъждаха руската агресия в Украйна. Само не знам, що така не осъждат и агресията на евреите спрямо сума ти държави от 2023-та насам. А за САЩ да не говорим. Странни са тия двойни аршини... Нали? Ми не знам, ти твърдиш, че и САЩ е фашистка държава, а както виждаме никой не заглушава американският посланик. Що за едни "фашисти" да може, а за други "фашисти" да не може? БНР трябва да дава думата на всички "фашисти", това е моето виждане по нещата. Връщането на земи и нападение над държави? Ами веднага се сещам за желанието на Доналд Тръмп, да си прибере Гренландия например. Военни интервенции - бол. Най-прясната беше бомбардировките над Иран. Тотално непредизвикана агресия... Е, за някои болни мозъци... иранците щяха да правят ядрена бомба, само не е много ясно, защо това да е проблем, при положение, че Израел си имат вече. В смисъл... за Израел не е проблем, да разполагат с ядрено оръжие, но за Иран е огромен проблем и САЩ се намесва военно. Тръмп даже се изявяваше за световен пазител на мира. Политически затворници? Ми, веднага се сещам за оня Халил, дето беше пропалестински активист, дето направо си го прибраха на топло... Смъртни случаи на политици и убийства на противници на Путин/Байдън? Ми, той самият Тръмп на два пъти го гърмяха. Оня ден даже негов човек беше разстрелян като куче... Кво да коментираме повече? Започване на война? Че, те САЩ кога изобщо са спирали война? Насаждане на омраза към емигрантите? Ми, ти следил ли си предизборните изказвания на Доналд Тръмп? Примерно за мексиканците? след като по никакъв начин не доказа, че си виел на умряло срещу украинската сган след като избиваше системно руснаците в Донбас, сега още чакам, да ми обясниш, защо американските посланици в БНР не са проблем за теб, а руските такива са огромен проблем? Благодаря ти предварително... Това ли е опорката вече? Те не са фашисти, щото не са ни обявили за неприятелска страна? На основанието, че ние сме русофилска страна, това е националното радио, което се издържа от нашите данъци и най-малкото България не е изобщо във война с тях. Извинявай, ама това, че разни бавноразвиващи корумпирани псета, разбирай американските слуги в НС са решили, че ще "санкционират" Русия, аз каква вина по-точно имам? Те санкционират руснаците, как по-точно руснаците и техните управляващи, да гледат на всичко това? Приеха сума ти украинци тук, ти примерно... имаш ли идея, колко украинчета има в момента в град Русе, колко от тях са студенти и най-важното... кой ги издържа? Щото имам доста добра информация и тя е направо потресаваща. Поредното доказателство, че на тия американски леки жени, ама грам не им дреме за българският народ. Щом отделят такива пари за украинската сган. ОК, нека да борим демографската криза с тях, ама откъде-накъде ще ги хрантутим? Те какви са ни на нас? Мхм. Ама в Ирак, Либия, Виетнам, Сирия, Иран и прочее... там какъв .... го диреше американският войник? Е, реално не се случи, ама имаше публични призиви от Стефан Тафров и партия "Ние идваме", която по това време беше и част от НС. Как можела да сравнява СВО-то с Освобождението на България. Преди това изгонихме и руските дипомати, което между другото беше страшна тъпотия... оказа се, че част от тях не са никакви дипломати. Поредното натягане към САЩ. Тъй... Кой е враг по-точно? Щото до този момент излиза, че всъщност ние сме враг на Русия, а не те на нас?

Майкооо...... 😆

Медиите сами избират кого да поканят и какво съдържание да излъчат.

преди 3 минути, "Саша" написа:

Медиите сами избират кого да поканят и какво съдържание да излъчат.

Верно? Волгин не избра ли, да покани Елеонора Митрофанова в студиото на БНР? Кой спря интервюто? Не беше ли Делян Пеевски? А той какво общо има с БНР?

Цитат

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция относно анонсираното участие на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова в предаването "Политически НЕкоректно" тази събота в ефира на Българското Национално Радио. "Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война", пише Пеевски, цитиран от пресцентъра на Движението за права и свободи.

Умно Джоки, пак си тотално неадекватен, както обикновено...

преди 8 минути, communismatic написа:

Верно? Волгин не избра ли, да покани Елеонора Митрофанова в студиото на БНР? Кой спря интервюто? Не беше ли Делян Пеевски? А той какво общо има с БНР?

Умно Джоки, пак си тотално неадекватен, както обикновено...

На фашисти обявили ни за вражеска държава не трябва да се дава поле за изява. Както не сме давали на ислямска държава, така и на путинова Русия. 

Това е положението колкото и да се пениш.

току-що, BANKATA написа:

Това е положението колкото и да се пениш.

Че аз не се пеня, аз даже се съгласих с теб. Ти самият написа, че САЩ са "фашистка" държава, даде своето определение за такава, аз ти доказах, че и САЩ е такава. Естествено ти после млъкна, понеже пак беше затапен. Но както написа вече... "това е положението".

Тук 99,9% от тия, дето твърдите, че сте антикомунисти сте такива само като ви отърва. Постоянно някой все иска нещо, да забранява...

преди 9 минути, communismatic написа:

Вярно. 

Spoiler

Повод за атаката срещу руския посланик е предстоящо нейно участие ефира на БНР

Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР.

Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС. Това се казва в позиция на Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България.

По Конституция и закон обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности.

https://www.dunavmost.com/novini/delyan-peevski-napadna-eleonora-mitrofanova

преди 3 минути, communismatic написа:

Че аз не се пеня, аз даже се съгласих с теб. Ти самият написа, че САЩ са "фашистка" държава, даде своето определение за такава, аз ти доказах, че и САЩ е такава. Естествено ти после млъкна, понеже пак беше затапен. Но както написа вече... "това е положението".

Тук 99,9% от тия, дето твърдите, че сте антикомунисти сте такива само като ви отърва. Постоянно някой все иска нещо, да забранява...

Взимай пластилина и започвай.

Ама както обикновенно и от него освен едно ла**о няма да направиш нищо друго.

преди 4 минути, "Саша" написа:

Вярно. 

Да? И? Кво общо има Дебелият с БНР, нали това те питам? Ти тая година ще влезеш ли в час малко?

преди 10 часа, communismatic написа:

Верно? Ми, я ми обясни тогава... как така украинците са "модернизирали" въпросните БТР-и, а ние не можем, да ги модернизираме и да ги използваме за гасене на пожари? БТР-ите били неподходящи, понеже двигателите им се запалвали. Много интересно наистина, щото ВСУ ще ги използват срещу Искандери и Ланцети. Много точен отговор искам по този въпрос. Нали не избягваш неудобните...

1. Не приравнявай военната техника и в частност БТР-ите на БА с тези на МВР. Не говорим по принцип за високопроходима техника, а конкретно за 100-те БТР-а на МВР

2. БТР-ите на МВР бяха стари, от първите модификации с по два автобусни силно проблемни двигателя. Тези машини не просто не са гасили пожари, те не са изкарвани 30+ години от хангарите. Повечето не са били в изправност дори. Пич, ти виждал ли си подобна техника, която 30+ години не и е пален двигателя?

3. Наясно ли си какъв ресурс е необходим да складираш подобна "скрап" залудо?

4. МВР не се занимават с гасене на пожари . Ако пожарната има нужда от помощ може да се обърне към БА или вътрешния министър да се обърне към БА, организира се кризисен щаб и заедно с пожарната си стиковат действията при подобни кризисни ситуации. БА има достатъчно добре (или хайде да го кажем по-добре) модернизирани БТР-и, както и друга по-модерна високопроходима техника, сравнено с тези полуразпадащи се на МВР, с които да се включи при подобни пожари ако има нужда. Никой от БА не се оплаква от липса на БТР-и за гасене на пожари. 

5. Първата работа на украинците бе да сменят двата двигателя на БТРте, които им изпратихме, след това подсилиха бронята. Има доста снимков материал и статии в интернет. Ако ти е интересно потърси. Ние не ги модернизирахме, а им ги изпратихме, защото на МВР не им трябват. 

6. При последните пожари видяхме точно "нула" БТР-а да помагат в гасенето на пожарите и причината не е, че нямаме БТР-и. Както вече стана ясно, БА има доста по-модернизирани от тези 100 на МВР.

7. Излезлите от употреба 100 БТР на МВР не са вадени от хангара повече от 30г. Навярно Последния човек, който им е запалвал двигателя е в пенсия вече

8. Най-вероятно, не съм експерт по пожарите, но точно при тези последните, големи горски пожари с много силни ветрове, не е добра идея да качваш хора, които да гасят без вода, а само с подръчни средства. Най-вероятно при силен вятър ефекта ще е нулев, а излагаш само излишно пожарникарите на риск за живота им. Много бързо в такива условия могат да се окажат в капан. Най-ефикасно в този случай се гаси от въздуха. Сигурно това е и причината да не видим военните БТРи на БА да се включват в гасенето.

И конкретно по въпроса ти, да украинците ги модернизираха (това аз ти го казах дори) и ги ползват, защото имат нужда от тях (и нуждата не им е гасене на пожари). Ние каквото е трябвало вече сме го модернизирали, тези БТРи на БА вече за кой път ще ти го напиша не са от тези първите БТРи разработка от 50-те, каквито бяха на МВР. Значи ти предлагаш вместо да ги даваме, да налеем едни средства, да ги модернизираме и после какво, да си седят модернизирани. По-горе съм ти обяснил, че ако има нужда от подобна техника ще се ползват машините на БА, в последните пожари видяхме нула БТР, т.е не можем да говорим за недостиг и никога не се е говорило за такъв. По принцип идеята на тези 100 БТРа на МВР е била с тях да се разпръскват тълпи протестиращи ако има такива

преди 11 часа, communismatic написа:

Именно, да. Аз изобщо не вярвам и на една дума от теб. Реших да проверя, той в подкаста на Тото сам започна да говори по тая тема (децата от домовете). Това ли е свършил? Завел дечицата на "Макдоналдс"? Какво обществено полезно дело свърши за 4-5 години работа в НС и после в Европарламента? Същински натискач на бутон. Тоя човек дори висше образование няма. Как изобщо е в НС е "тъмна Индия"?!

Абе какъв подкаст, искаше да ти дам пример с едно нещо което е свършил, аз ти дадох на прима виста две неща. Казах ти ако не са ти достатъчни потърси в неговия профил в социалните мрежи, той си дават отчет на свършеното за разлика от други. Това, че ти си го запомнил със средния пръст към късопишковците си е твой проблем. А да, и не е бил 5 години депутат, а 3. Сега ангажимента му към децата като цяло продължава и в европейския парламент

Breaking the Cycle — Why the European Child Guarantee Must Be More Than a Promise

Ако още ти е интересно какво прави и защо е в ЕП може да изгледаш предаването 120 минути с негово участие

Да, де. Я кажи какво разбра от обяснението ми? :)

Разбрах, че язовирите са ръждясали

Т.е. щом на теб произведението ти хареса, съответно имаме и стойностни автори!? ОК, разбрах... Виж сега... Той и Мишо Шамара в песните си сравни белото с белият цвят на българското знаме, щом на 20 умствени инвалиди им харесва тая тъпня, значи и той е "стойностен" автор. Чудовищна логика...

Доколкото си спомням това, че всичко е субективно беше именно твое мнение, а не мое. И да, точно така... Въпреки, че в ония години е било абсолютно невъзможно, да се "пробие" Желязната завеса. Естествено, ако не се казваш Георги Марков и не пишеш глупости срещу собствената си държава.

Точно така, щом на мен ми е харесало, значи е стойностно за мен, нали говорим за субективизъм? Това се отнася за какво да е изкуство. 

Ние имаме удовлствието да сме имали и да имаме уникални писатели, не знам кому е нужно да ги делиш на такива преди и след 89-та при положение, че има такива които са творили и тогава и сега. И аз се гордея с тези конкретно от 89-та най-много, защото те са успели въпреки режима, а не заради него 

Стефан Станев:

Цитат

Преди 1989-та – ясно от какво съм бил недоволен. Да оставим всичко друго – как можех да бъда доволен от липсата на свобода на словото? За хората, чиято професия не е словото, това може би не е било важно, но за поета, за писателя – това е все едно да отсечеш ръцете на работника и да му кажеш: копай! Като си спомня какви битки съм водил за всяка дума, какви начини изобретявах, за да провра през цензурата някоя неприятна за властта мисъл – не изпитвам никаква гордост, че съм успявал, напротив – мразя се, че съм се унижавал, по-добре да бях мълчал

Селяните първи усетиха какво им готви новият строй. Да вземеш на селянина земята, не му вземаш само хляба - вземаш му и душата, отнемаш му смисъла на живота. Който не е бил близо до тези хора, няма да разбере това. Тяхната съпротива беше стихийна, неорганизирана, отчаяна, без перспектива – и това я правеше по-велика. Тази съпротива беше смазана жестоко. Малцина знаят за нея. Аз често повтарям: ако такава масова въоръжена съпротива против комунистическия режим имаше в Полша или в Чехия – те щяха да проглушат света – и с право! А ние си мълчим и минаваме за най-мижитурската комунистическа държава. А това не е вярно! Това, че комунистите омаловажават тази съпротива и заличават следите й – е нормално, но защо тъй наречените демократични правителства я премълчават – не е ясно.  Може би от гузност, защото докато тези хора са умирали и са гнили по затворите, въпросните сегашни държавници са викали ура по площадите. Както и да е… Питаш ме за майка ми как е приела това? Сестра й Ценка беше много по-малка от нея, беше почти връстница с брат ми - тя я беше отгледала като свое дете заедно с нас…  Страшно беше. Като й съобщиха, че са я разстреляли, ходеше нощем с фенер и с една войнишка лопатка да рови из горичките край Русе - да търси гроба й. Тъй и не го намери.  Една нощ селският поп тайно опя в църквата ученическата й баретка, погребахме баретката вместо нея. Как майка ми не полудя – не знам. Беше велика жена. Виждал съм сълзи в очите й, но да плаче – никога. От нея се научих да не се унижавам, показвайки страданието си.

току-що, BANKATA написа:

Взимай пластилина и започвай.

Къв пластилин, ти ми посочи конкретните си аргументи, защо Русия е "фашистка" държава. На абсолютно всеки аргумент съм ти дал доказателства, че и САЩ са такава държава. Дали ти отърва, това вече е отделна тема... Жалко, толкова си можеш просто.

току-що, Gaming_Solutions написа:

БТР-ите

Извинявай, смяташ ли, да ми отговориш на въпроса "Как така Украйна успя, да модернизира БТР-ите и да ги използва за военни действия, а ние няма как да ги модернизираме за да ги използваме за гасене на пожари или поне превоз на хора?" Искам точен отговор, не ми се измъквай с тия тъпотии по-горе, тях вече съм ги коментирал. Искам много точен отговор, щото ми писна от постоянното ти увъртане.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Разбрах, че язовирите са ръждясали

По-скоро аз разбрах, че нямаш никакъв капацитет, да си защитиш тезата. Това разбрах аз, а ти нищо не си разбрал. И това също се разбра.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Казах ти ако не са ти достатъчни потърси в неговия профил в социалните мрежи, той си дават отчет на свършеното за разлика от други.

Къв отчет е дал? Аз те питам, какво общественополезно дело свърши за българският народ? Това ли беше? Че завел дечицата на "Макдоналдс" и оная кауза за осиновените деца? Това ли беше? За пет години? Първо, тоя човек, какво изобщо търси в НС, той дори е без висше образование? Какво му обира главата от политика, от икономика, от култура и прочее?

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Точно така, щом на мен ми е харесало, значи е стойностно за мен, нали говорим за субективизъм? Това се отнася за какво да е изкуство. 

Да, де. То и аз точно това писах. Както и да е. Явно отново не си разбрал... 😆

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

И аз се гордея с тези конкретно от 89-та най-много, защото те са успели въпреки режима, а не заради него 

Ти какво знаеш за цензурата преди 89-а? Я кажи...

преди 12 минути, communismatic написа:

Къв пластилин, ти ми посочи конкретните си аргументи, защо Русия е "фашистка" държава. На абсолютно всеки аргумент съм ти дал доказателства, че и САЩ са такава държава. Дали ти отърва, това вече е отделна тема... Жалко, толкова си можеш просто.

Дал си таратанци. 

Можеш ли да дадеш някакво доказателство че убийството тези дни е по поръчка на правителството?

Действай си там с пластилина и не се опитвай да мислиш.

преди 12 минути, communismatic написа:

Да? И? Кво общо има Дебелият с БНР, нали това те питам? Ти тая година ще влезеш ли в час малко?

Откъде да знам, попитай него.

преди 15 минути, communismatic написа:

Извинявай, смяташ ли, да ми отговориш на въпроса "Как така Украйна успя, да модернизира БТР-ите и да ги използва за военни действия, а ние няма как да ги модернизираме за да ги използваме за гасене на пожари или поне превоз на хора?" Искам точен отговор, не ми се измъквай с тия тъпотии по-горе, тях вече съм ги коментирал. Искам много точен отговор, щото ми писна от постоянното ти увъртане.

Ама аз кога съм казал, че няма как да ги модернизираме, казах че няма нужда да го правим, защо... направи справка по-горе, казал съм го

По-скоро аз разбрах, че нямаш никакъв капацитет, да си защитиш тезата. Това разбрах аз, а ти нищо не си разбрал. И това също се разбра.

Коя теза не мога да си защитя, че има 80% загуби по водопреносната мрежа в Плевен ли?

Къв отчет е дал? Аз те питам, какво общественополезно дело свърши за българският народ? Това ли беше? Че завел дечицата на "Макдоналдс" и оная кауза за осиновените деца? Това ли беше? За пет години? Първо, тоя човек, какво изобщо търси в НС, той дори е без висше образование? Какво му обира главата от политика, от икономика, от култура и прочее?

Кога успя да изгледаш клипчето от 15 минути, при положение, че ми отговаряш веднага. Спри, поеми въздух, поинтересувай се, изчети статията (ползвай преводач ако не знаеш английски), изгледай клипа, разгледай му профила във фейсбук, скролни до момента в който беше депутат, и да, не е бил 5 години, а 3...

Да, де. То и аз точно това писах. Както и да е. Явно отново не си разбрал... 😆

Ти какво си писал, ти си този който прави съпоставки на авторите преди и след 89-та и ги оценяваш на база международни награди. Съгласен си за субективността, но в същото време не четеш ама пък имаш мнение за авторите...

Знам това, което съм чел от автори и хора на изкуството, по-горе ти дадох цитат от Стефан Станев.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 8 минути, BANKATA написа:

Можеш ли да дадеш някакво доказателство че убийството тези дни е по поръчка на правителството?

Ми, стрелбата срещу Тръмп(инатора), интересно откъде може да е дошла... Може би от Марс?

преди 8 минути, BANKATA написа:

Действай си там с пластилина и не се опитвай да мислиш.

Правилно, да. По-добре да предоставим на теб тази възможност. Само да не си противоречиш отново, както онзи ден. В един и същи пост... Нали? :) 

преди 6 минути, "Саша" написа:

Откъде да знам, попитай него.

То ти има ли нещо, което изобщо знаеш...

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама аз кога съм казал, че няма как да ги модернизираме, казах че няма нужда да го правим, защо... направи справка по-горе, казал съм го

Т.е. няма нужда да го правим, просто можем да си ги подарим на Украйна, дето на нас са ни абсолютно никакви. ОК, разбрах... 

Коя теза не мога да си защитя, че има 80% загуби по водопреносната мрежа в Плевен ли?

ПП-ДБ, ти даже не си разбрал обяснението ми за водната криза. Има ли смисъл, да продължавам, да ти обяснявам? Ти си просто безнадежден случай... Това е положението.

Кога успя да изгледаш клипчето от 15 минути, при положение, че ми отговаряш веднага. Спри, поеми въздух, поинтересувай се, изчети статията (ползвай преводач ако не знаеш английски), изгледай клипа, разгледай му профила във фейсбук, скролни до момента в който беше депутат, и да, не е бил 5 години, а 3...

Няма какво да му гледам клипчето, не искам да слушам лъжите му. Вече го направих в подкаста на оня жалкар Тото, само глупости и лъжи. Цялата държавна машина била срещу тях? Как? Че те всички медии са техни? Какво да каже Костадинов примерно? Дето постоянно го громят по всички радиа и телевизии? Той сигурно е много по-добре?

Ти какво си писал, ти си този който прави съпоставки на авторите преди и след 89-та и ги оценяваш на база международни награди. Съгласен си за субективността, но в същото време не чете ама пък имаш мнение за авторите...

На теб трябва да ти се осигури допълнителна помощ, посредством учител, преводач и т.н. Очевидно не можеш, да се справиш самичък.

Знам това, което съм чел от автори и хора на изкуството, по-горе ти дадох цитат от Стефан Станев.

Т.е. нищо не знаеш. ОК...

Ми, стрелбата срещу Тръмп(инатора), интересно откъде може да е дошла... Може би от Марс?

До тук ли ти стигна капацита? Сравняваш опит за убийство на някаква откачалка фанатик, с държавна политика.

Не, изобщо не си смешен.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Сравняваш опит за убийство на някаква откачалка фанатик, с държавна политика.

Уау? Иван пацифиста взе да оправдава убийството на политическите фигури в САЩ. Ти дотам ли я докара бе? 😆

преди 30 минути, communismatic написа:

Аз мога да кажа много по тази тема, въпросът е ти какво знаеш?

току-що, marv написа:

Аз мога да кажа много по тази тема, въпросът е ти какво знаеш?

Интересно ми е, какво точно ще ми кажеш, ама карай. Относно останалото вече съм писал - цензурата е била на различни нива в различните периоди на социализма. Доста добър пример за това е "Хайка за вълци" на Ивайло Петров.

Уау? Иван пацифиста взе да оправдава убийството на политическите фигури в САЩ. Ти дотам ли я докара бе? 😆

Не бре, пак не си разбрал.

Занимавай се с това което умееш най-добре, да си игаеш с пластилин и не се напрягай с мисловна дейност.

току-що, BANKATA написа:

Не бре, пак не си разбрал.

Да, сигурен съм, че нещо друго си визирал. Твоите постове определено са написани на много висок стил, трудно е да се разкриптират. 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Относно останалото вече съм писал - цензурата е била на различни нива в различните периоди на социализма. 

Цензура не трябва да има, защо продължаваш да натъртваш, че цензурата е била различна в различните периоди на социализма.

А с романа "Тютюн" на Димитър Димов запознат ли си, той поне беше задължителен в училище, би трябвало да си?

Още ли спорите с тази "радиоточка"?

Само факта, че казва

преди 23 минути, communismatic написа:

цензурата е била на различни нива в различните периоди на социализма.

показва нивото на информираност!

Цитат

Преизказното наклонение (лат.ренаратив) е глаголна форма, чрез която говорещият предава съобщение не като свидетел, а по чуждо сведение.

Забравили са да му кажат, че освен откритата и скритата цензура - имаше и много силна автоцензура. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.