Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, M.Николов написа:

Освен това, като толкова ни буташ тези търгове на валута пред очите забеляза ли какъв процент от печалбата от тези търгове отива в държавния бюджет?

Аз това намеквам от сума си време. Държавата купува и продава на себе си. Но много голямо значение имало каква била цената постигната на търга.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, maxthon написа:

Аз това намеквам от сума си време. Държавата купува и продава на себе си. Но много голямо значение имало каква била цената постигната на търга.

А аз намеквам, че долар никога не е бил 1:1 с лев. Нищо, че по соц-курсове твърдяха, че бил даже под лев. И вие много добре го знаете, но спорите заради олимпийският принцип.

Тоя традиционно пак нищо не е разбрал, ама това не е изненада. Цитирахме шефа на БНБ, който казва, че през 1989-а курса е 1:2. Цитирах и част от книгата на Даниел Вачков и Мартин Иванов относно брутният ни външен дълг, където ясно става, че курса първо е бил 1:1,5, а след средата на осемдесетте години (най-вероятно щото не е посочен конкретен период) е бил 1:2, а после и 1:2,5. Но аз пак повтарям - след като трима души съвсем сериозно сметнаха, че реалният курс бил на Магурата, аз наистина нямам какво да добавя. Буквално си имаме работа с пациенти от Карлуково. Трима! Не един...

@БаалБек, във всеки дом при социализма имаше по една такава:

May be an image of text

Защото руснаците ни продаваха нафта на 26 стотинки килото.

преди 1 минута, В. Велев написа:

May be an image of text

Или защото се крадеше нафта на поразия😁

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Или защото се крадеше нафта на поразия😁

Голям смях. Сега защото не се краде нафта и затова е 3 лева.

Пламенчо, нали питаше защо след 1985г. икономическите ни показатели се влошават, ето ти няколко причини:

"Финансовото положение на България започва отново бързо да се влошава през 1985 година, заради девалвацията на долара – основната част от българския износ се заплаща в долари, а вносът – главно в германски марки. Друга важна причина е спадът на цените на нефта, която от една страна лишава страната от печалбите от реекспорт на съветски петрол, а от друга предизвиква фалити на български длъжници в Третия свят, оставяйки страната с несъбираеми вземания за 2,8 милиарда долара. Тези външни фактори, съчетани с ниската гъвкавост на икономиката и нейното технологично изоставане скоро довеждат до поредна дългова криза."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Българска_дългова_криза_(1987_–_1994)

преди 1 минута, M.Николов написа:

Пламенчо, нали питаше защо след 1985г. икономическите ни показатели се влошават

Нещо не си разбрал.
Попитах за конкретни отрасли.

преди 11 минути, В. Велев написа:

May be an image of text

Вече се питам и ти на колко години си. Ако беше 26 ст. хората просто щяха да се отопляват на ток.

Просто си предозирал с пропагандните материали.

преди 6 минути, communismatic написа:

Тоя традиционно пак нищо не е разбрал, ама това не е изненада. Цитирахме шефа на БНБ, който казва, че през 1989-а курса е 1:2. Цитирах и част от книгата на Даниел Вачков и Мартин Иванов относно брутният ни външен дълг, където ясно става, че курса първо е бил 1:1,5, а след средата на осемдесетте години (най-вероятно щото не е посочен конкретен период) е бил 1:2, а после и 1:2,5. Но аз пак повтарям - след като трима души съвсем сериозно сметнаха, че реалният курс бил на Магурата, аз наистина нямам какво да добавя. Буквално си имаме работа с пациенти от Карлуково. Трима! Не един...

И същият този директор се оплаква че цената на лева на запад е 2-3 пъти по-ниска и хората не обменят долари в нашата държавата, а в собствените си на доста по-изгоден курс.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Същият много се смееше на твърдението ми, че престъпността през соца била по-ниска от сегашната. Момчето очевадно няма никаква идея, какво се случва из българските села. Типичен жълтопаветник...

току-що, BANKATA написа:

И същият този директор се оплаква че цената на лева на запад е 2-3 пъти по-ниска и хората не обменят долари в нашата държавата, а в собствените си на доста по-изгоден курс.

Да, де. Това мисля, че го обяснихме вече 200000000 пъти. Ако си бавноразвиващ...

току-що, BANKATA написа:

И пак не си схванал.

Е, поне не си противореча като теб след всеки пост... И то неведнъж.

преди 4 минути, communismatic написа:

Е, поне не си противореча като теб след всеки пост... И то неведнъж.

Каза човека който сам си оправда тезата за СОМАТ. :lol6:

преди 16 минути, В. Велев написа:

Газьол за отопление е под 2,10

току-що, BANKATA написа:

Каза човека който сам си оправда тезата за СОМАТ. :lol6:

Тъй ли? Извинявай, не беше ли ти човека, който написа, че не било редно да ги сравняваме по големина на автопарка, а после да искаше да ги сравняваме по този начин? Нещо май пак не сме си пили хапчетата тази вечер... Жълтото хапче с много вода. Майка ти наблизо ли е, да те наглежда?

преди 16 минути, parmobil написа:

Вече се питам и ти на колко години си. Ако беше 26 ст. хората просто щяха да се отопляват на ток.

Просто си предозирал с пропагандните материали.

Объркал съм цената:

Цитат

Нафтата за отопление беше 15 ст. литъра, около 3 пъти по-евтина от бензиностанциите.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Объркал съм цената:

Цитат

Нафтата за отопление беше 15 ст. литъра, около 3 пъти по-евтина от бензиностанциите.

Коя година?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Коя година?

Преди 80-та. Бях ученик и на квартира и със съквартиранта ми ходихме с 2 туби по 20 литра до една квартална цистерничка и ги пълнехме. На квартира се отоплявахме с нафтова печка, защото беше най-евтино. Иначе щяхме на ток и да не мъкнем нафта.

Това е един от любимите YouTube канали на умнокрасивите жълтопаветници. Канала на оня цайс, дето Дългият го гавреше, когато му правеше интервю и Вълков щеше да се разреве по едно време. Та... прави интервю с Кокорчо (Асен дето не е бил гей) и дава акъл на жълтопаветниците, посредством цитат от един от най-големите престъпници в модерната ни история - Иван Костов (интересно тоя що не е в затвора, а му дават и думата). Та... политика от ромски произход - Иван Костов дава интервю... естествено за медия на хранилка при "Америка за България" - "Медияпул" и предложил, да се сложи "таван" на цените. Единия искал, Кокорчо бил против. Аз само не знам... щото и двамата са за влизането ни в Еврозоната... Та, на какво ли се дължи това увеличение на цените през последните няколко месеца? Че и по-рано... Дали не е за да се запълват дупките в бюджета?! Не, няма да е понеже ще приемаме еврото. Абсурд!

преди 10 минути, communismatic написа:

Тъй ли? Извинявай, не беше ли ти човека, който написа, че не било редно да ги сравняваме по големина на автопарка, а после да искаше да ги сравняваме по този начин? Нещо май пак не сме си пили хапчетата тази вечер... Жълтото хапче с много вода. Майка ти наблизо ли е, да те наглежда?

Ти го написа. Но нормално, когато човек лъже и пише глупости често се случва.

Хубавото обяче е че помниш много добре кои хапчета да пиеш.

току-що, BANKATA написа:

Ти го написа.

Да, де. Ти първо беше "против", после стана "за", после пак беше "против". Интересно, какво ли ни говорят подобни превъплащения... 😆

преди 1 минута, В. Велев написа:

Преди 80-та. Бях ученик и на квартира и със съквартиранта ми ходихме с 2 туби по 20 литра до една квартална цистерничка и ги пълнехме. На квартира се отоплявахме с нафтова печка, защото беше най-евтино. Иначе щяхме на ток и да не мъкнем нафта.

Ние се отоплявахме на ток, нафтовата седеше повече като паметник, ползваше се когато има режим.

Най-евтино беше на твърдо гориво.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.