Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 часа, plamen.spam написа:

Председателят на КЕВР се изпусна за разликата в цената към съответния месец (края на октомври 2021) и повече дума не продума за това. Но това поне остана за историята.

Верно ли бе? Направо си ме затапил? 😆😆😆
Доколкото си спомням, написах, че думите му не се връзват с официалната статистика, която сочи точно обратното. Отговора беше, че имало "газов микс", ама какъв е тоя "газов микс", ти пак хал-хабер си нямаш. Но важното е, че аз не съм "продумал повече и дума". 😆😆😆😆😆😆

преди 7 часа, plamen.spam написа:

Кое те кара да мислиш, че председателят не знае цената?

Ако искаш, задай ми тоя тъп въпрос още 30 пъти. Гледам, че много бързо усвояваш материала... 😆

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Ти ни отговори за който период решиш. 

Как да отговори, като хал-хабер няма. Той вече тотално се оплете в глупостите си. ТОТАЛНО! И най-избирателно си отговаря само на въпроси, на които му отърва. Същият като костовистчето...

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Азерабайджанският газ демократичен ли е? По принцип питам.

Ми, по логиката на умнокрасивите. Той и Пламен натам върви, щом Германия не искала повече руски газ след анексирането на ДНР и ЛНР.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Това тоталитарно и диктаторско ли е, или понеже Алиеви са от нашите "кучи синове", за тях ще си пасуваме и няма да сме чак толкоз придирчиви?

Между другото, в краят на миналата година имаше известно влошаване на отношенията между азерите и руснаците за онзи самолет. Принципно, според мен, самолета наистина е бил свален от руската противовъздушна отбрана, ама след като е имало атака с украински дронове, пилота на самолета не е ли имал информация, че да отмени полета или поне да се отклони от крайната точка!? Щото руснаците все пак трябва и да се отбраняват, нали? Освен това, доколкото знам разследването продължава, все пак. Но щом нищо друго не се знае, най-вероятно истината е тази. Аз обаче за друго говоря. Алиев почна да вие на умряло срещу Русия и Владимир Путин обаче малко по-късно, разрива дойде тогава, а не при случката със самолета. Кво стана обаче половин година по-късно? Руснаците заловиха към 50 азери, някои от които са доказани криминали, а отговора на Алиев беше да задържи журналистите от "Спутник", които бяха направо потрошени от бой. Много странно, как така Алиев промени отношението си коренно към Русия изведнъж. И кво се оказа? Че руснаците са бомбардирали рафинерията в Кременчук, която общо-взето обработва азерски нефт, а нищо чудно собственик на рафинарията, да е самият Алиев. Вероятно е имало някаква договорка между Алиев и Путин тук да се удря, там да не се удря.

Цитат

1,3 млн тонн в год на Кременчугский НПЗ — вполне весомый удар по Азербайджану.
Плюс Одесский нефтяной распредузел и Ильичёвский наливной терминал (которыми владеет SOCAR с 2017-го).

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 20 минути, communismatic написа:

важното е, че аз не съм "продумал повече и дума". 😆😆😆😆😆😆

Хайде пак прочети какво съм написал и кажи, това "и повече дума не продума", за форумния тъпунгер ли се отнася или за Председателя на КЕВР?
Сменяй го тоя дилър, че вече тотално губиш фокуса.

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Председателят на КЕВР се изпусна за разликата в цената към съответния месец (края на октомври 2021) и повече дума не продума за това.

преди 12 минути, plamen.spam написа:

Хайде пак прочети какво съм написал и кажи, това "и повече дума не продума", за форумния тъпунгер ли се отнася или за Председателя на КЕВР?

Tи ли си го писал това? Извинявай, не знаех... 😆

Кажи, що азерския газ е по-евтин от руският? Дай някакви аргументи? До момента само предизвикваш смях и съжаление, поне излъжи с нещо, колкото да отмиеш срама? Напиши поне, че сме руска губерния и "Газпром" ни извива ръцете с по-евтин газ отколкото преди това е било. Но важното е, че "Газпром" ни извива ръцете... 😆

Чакай, че се сетих - "средната цена" била такава... 😆

-------------
Tъй, отивам на работа. Искам да се подготвиш добре, искам да ме затапиш яко... 😆😆😆

преди 22 минути, communismatic написа:

искам да ме затапиш яко...

Смехурко, признавам ти, че нямаш дъно. Как бих могъл да те затапя? 🤦‍♂️

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Смехурко, признавам ти, че нямаш дъно. Как бих могъл да те затапя? 🤦‍♂️

Ми не знам, бе. Твърдиш, че си много наясно. До момента обаче не личи, изобщо, да имаш понятие от нещата. Ти тотално се оплете. И не говорим, дори само за тази тема, говорим по принцип. Постоянно твърдиш всякакви тъпотии, които по никакъв начин, не можеш, да ги докажеш. Кво да коментираме повече, то се вижда, за какво става дума.

преди 22 минути, communismatic написа:

Ми не знам, бе. Твърдиш, че си много наясно. До момента обаче не личи, изобщо, да имаш понятие от нещата. Ти тотално се оплете. И не говорим, дори само за тази тема, говорим по принцип. Постоянно твърдиш всякакви тъпотии, които по никакъв начин, не можеш, да ги докажеш. Кво да коментираме повече, то се вижда, за какво става дума.

Казва ми го форумният Смехурко, който един документ не е показал, но вади "доказателства" с "изрезки от парцаливи вестници" 🤦‍♂️ 

преди 55 минути, plamen.spam написа:

Казва ми го форумният Смехурко, който един документ не е показал, но вади "доказателства" с "изрезки от парцаливи вестници" 🤦‍♂️ 

... и освен това, не признава документи от официалните държавни архиви...

преди 30 минути, Belefor написа:

Описва @Zolin

Стига се рисувал

преди 47 минути, plamen.spam написа:

... и освен това, не признава документи от официалните държавни архиви...

Да не става дума за ония, в които, не беше разбрал какво точно се твърди? 😆

преди 12 часа, parmobil написа:

Божеее, нямаше акцизи, нямаше био-добаваки и т.н.  Но явно са забравили да ти го спуснат. Няма да ти подсказвам повече за цената на нафтата.

Аз ти обяснявам че се отоплявахме с нафта бедни ученици. От там нататък нищо няма какво друго да се обяснява. Нито цена ме интересува колко е била, нито акцизи, нито добавки. Това ли не можеш да разбереш?

И кой какво ми спуска? Вече започвам да се съмнявам че на тебе ти спускат, защото не разбираш или се правиш че не разбираш какво ти пиша. Просто отричаш всичко дори и с глупави и нелепи аргументи.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Аз ти обяснявам че се отоплявахме с нафта бедни ученици. От там нататък нищо няма какво друго да се обяснява. Нито цена ме интересува колко е била, нито акцизи, нито добавки. Това ли не можеш да разбереш?

И кой какво ми спуска? Вече започвам да се съмнявам че на тебе ти спускат, защото не разбираш или се правиш че не разбираш какво ти пиша. Просто отричаш всичко дори и с глупави и нелепи аргументи.

Др. Велева пак ли се възмути 

преди 6 минути, Zolin написа:

Др. Велева пак ли се възмути 

От теб не, но Пармобила започва вече да ме съмнява, защо е тук. Тебе те знаем.

преди 30 минути, В. Велев написа:

От теб не, но Пармобила започва вече да ме съмнява, защо е тук. Тебе те знаем.

Ех, другарко друго си беше едно време, който не е съгласен с фантазиите на комунистки като теб, един донос и в Белене. А сега сте натирени в форум и нямате думата. А и скоро при Кобзон.

СпИциално за соц троловете :giggle1:

По време на соца ескалаторът в ЦУМ и мавзолея привличаха милиони чужди туристи.
Заради тях бяхме шеста икономика.

преди 2 часа, communismatic написа:

Да не става дума за ония, в които, не беше разбрал какво точно се твърди? 😆

Аз знам какво се твърди в тях.
Ти нямаш акъл и логика за 0.02 лв. / 0.0102258376239 евро / 0.98198 рубли, за да се досетиш сам.

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Аз знам какво се твърди в тях.

Естествено, не съм се и съмнявал... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Естествено, не съм се и съмнявал... 😆

Не се съмнявай и във второто изречение.

преди 30 минути, plamen.spam написа:

Не се съмнявай и във второто изречение.

Е, хубаво, че има във форума човек, който така добре, да умее, да защитава тезите си... Вади документ, веднага обяснява какво доказва въпросният документ и т.н. Нали? 

преди 17 часа, communismatic написа:

Само да вметна,

Дай и за 2020г. (че и 2019г.) да гледат как ни подейства собственото ни решение да преминем на ценообразуване с участие на ТТФ. Всъщност тогава бяха големите приказки, че се извиват ръце и цяла Европа (един от първите пропищяли бяха поляците) поетапно поиска промяна в договорите и смяна на формулата за ценообразуване. Съответно тук като я получихме при това със задна дата беше голяма еуфория (най-вече сред управляващите), че ще връщат пари. Доста далновидно решение в предвид след това какви пари се наложи да се плащат.

преди 8 часа, communismatic написа:

Кажи, що азерския газ е по-евтин от руският?

Всичко зависи от формула за ценообразуване и всички такси за доставка на газа. И никой не смее да попита какво ще стане ако всичко е при еднакви условия (т.е. формула за ценобразуване).

преди 7 часа, В. Велев написа:

На снимката ти каква е цената за литър бензин? Какво ми обясняваш, че си се отоплявал с нафта за 26 ст.?

По тази причина ти казавам, че само си спускаш глупости.

Още една услуга - нафтата беше много по-евтина.Затова ти казвам, че предозираш с пропаганда. Не помниш такива неща.

преди 4 минути, parmobil написа:

Още една услуга - нафтата беше много по-евтина.Затова ти казвам, че предозираш с пропаганда. Не помниш такива неща.

Ама аз вече ти казах, че вече не ме интересува колко е била точната цена на нафтата. Естествено че е била по-евтина щом сме се отоплявали с нафта. Каква услуга ми правиш. Аз съм живял тогава, а не карам по документи. И пак не разбрах какво толкова се хвана с тоя бензин. Не беше ли толкова?

преди 1 минута, В. Велев написа:

Ама аз вече ти казах, че вече не ме интересува колко е била точната цена на нафтата. Естествено че е била по-евтина щом сме се отоплявали с нафта. Каква услуга ми правиш. Аз съм живял тогава, а не карам по документи. И пак не разбрах какво толкова се хвана с тоя бензин. Не беше ли толкова?

Писа, че си се отоплявал на нафта за 26 ст.

преди 2 минути, parmobil написа:

Писа, че си се отоплявал на нафта за 26 ст.

Ейй, за това ли се захвана. За запетайката. А тя била по-евтина. Извинявай объркал съм се.

И ти затова твърдиш че при социализма било по-зле отсега, защото съм те излъгал че нафтата тогава била 26 стотинки, а тя била по-евтина. Ужъс.

преди 3 часа, communismatic написа:

Вади документ, веднага обяснява какво доказва въпросният документ и т.н. Нали? 

Разбира се.
Веднага щом изказалите съмнение за истинността му, докажат че е фалшив или приемат и обявят, че не е фалшив. Нали?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.