Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Разбра ли какво означават числата 0 в графата "Разход"?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

E, разбрах, де. Нали обясни. Смея ли, да противореча на такъв велик икономически познавач като теб...

току-що, communismatic написа:

E, разбрах, де. Нали обясни. Смея ли, да противореча на такъв велик икономически познавач като теб...

Съмнявам се, щом чак на седмото подсказване взе да си го мислиш...

Документът фалшив ли е?
Да знам, че после ще имам и други въпроси по него...

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Съмнявам се, щом чак на седмото подсказване взе да си го мислиш...

Т.е. да свържа, че "СО МАТ" е била на дотации, но и на собствена самоиздръжка? Е, признавам... не бях се замислял по тоя въпрос. 😆

преди 38 минути, communismatic написа:

Тъй. Пак да повторя, щото очевадно си имам работа със земноводно. Няма как "СО МАТ" хем да бъде със собствена стопанска сметка, хем и държавата да отпуска дотации. Единственият вариант е "СО МАТ" да работи на загуба, което е смешно, това е фирма за превоз на стоки. Ако искаш, да го напиша още 300-400 пъти.

Най-умният съфорумец тук...

И как стигна до това умозаключение че не може да е на загуба?

току-що, communismatic написа:

Т.е. да свържа, че "СО МАТ" е била на дотации, но и на собствена самоиздръжка? Е, признавам... не бях се замислял по тоя въпрос. 😆

Уникално зле си... Наистина.
Нали вече уточнихме, че не е била на дотации?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Нали вече уточнихме, че не е била на дотации?

Ми не знам, разбери се със себе си... Щото това за дотациите го писа над 4-5 пъти.

преди 2 минути, BANKATA написа:

И как стигна до това умозаключение че не може да е на загуба?

Би ли ми обяснил, как фирма за транспорт може да е губеща? Щото и за "СО МАТ" изписа една дузина простотии, та... Бих се радвал, да ми обясниш.

преди 1 минута, communismatic написа:

Би ли ми обяснил, как фирма за транспорт може да е губеща? Щото и за "СО МАТ" изписа една дузина простотии, та... Бих се радвал, да ми обясниш.

Лесно:

https://www.economic.bg/bg/a/view/edna-ot-naj-golemite-amerikanski-transportni-kompanii-objavi-falit

"Една от най-големите американски транспортни компании обяви фалит."

Ми не знам, разбери се със себе си... Щото това за дотациите го писа над 4-5 пъти.

Не стига, че си "с капаци", но и си измисляш в процеса на четене...

Как от това:

преди 1 час, plamen.spam написа:

Ще взема да ти помогна с някои ключови думи и изрази

стигна до извода, че съм ти бил казал, че "СО МАТ" е на дотации?

току-що, BANKATA написа:

"Една от най-големите американски транспортни компании обяви фалит."

Мхм, ти имаш ли понятие, че "СО МАТ" си самофинансира собственият автопарк за да разшири дейността си? Това по повод "фалита" на "СО МАТ". Значи, до момента... "СО МАТ" беше някаква фирма-посмешище, сега се оказа, че даже фирмата била и губеща. Това според акъла на Иван Умния - експерта по всичкология.

преди 3 минути, plamen.spam написа:

стигна до извода, че съм ти бил казал, че "СО МАТ" е на дотации?

Т.е. "дотации" е толкова "ключова" дума, че чак не е свързана със "СО МАТ"? И кое й е "ключовото" тогава? 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. "дотации" е толкова "ключова" дума, че чак не е свързана със "СО МАТ"? И кое й е "ключовото" тогава? 😆

Последен пищов...

1. Дай ми някакъв пример с фирма, която да няма никакви разходи Няма такава.
2. субсидия / инвестиция / дотация
3. Собствена стопанска сметка
4. Държавен бюджет v.s. Бюджет на СО/ДСО
5. Колко са държавните дотации към СО МАТ?
6. Постановлението е "ЗА допълнителни мерки за изпълнението на плана в конвертируема валута". Каква е гледната точка на държавата по отношение на СО/ДСО?
7. Държава, държавен план и държавен бюджет <-> Всички СО/ДСО със собствена стопанска сметка.
8. Замени в таблицата думата "Разход" със "субсидия / инвестиция / дотация", защото от гледна точка на плана/бюджета, това е държавният разход

току-що, plamen.spam написа:

Последен пищов...

Последно, дотации ключова дума ли е за "СО МАТ" или не е ключова дума? Щото сега се оказа, че тя е толкова ключова, че чак не се отнася за "СО МАТ".... 😆😆😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Мхм, ти имаш ли понятие, че "СО МАТ" си самофинансира собственият автопарк за да разшири дейността си? Това по повод "фалита" на "СО МАТ". Значи, до момента... "СО МАТ" беше някаква фирма-посмешище, сега се оказа, че даже фирмата била и губеща. Това според акъла на Иван Умния - експерта по всичкология.

Спести си оправданята. Изцепи ли се че транспортна фирма не може да е на загуба? Изцепи се.

току-що, BANKATA написа:

Спести си оправданята.

Оправдания се пише с "и"...

току-що, BANKATA написа:

Изцепи ли се че транспортна фирма не може да е на загуба?

Ами, извинявай, аз говоря конкретно за "СО МАТ", ти ако не си разбрал, каква тема дискутираме, проблема не е мой. То ти кога ли нещо си разбрал, ама това е отделна тема.

Последно, дотации ключова дума ли е за "СО МАТ" или не е ключова дума? Щото сега се оказа, че тя е толкова ключова, че чак не се отнася за "СО МАТ".... 😆😆😆

Нали искаше тълкуване на ДОКУМЕНТА (все още не знаем дали е фалшив)?

Колко пъти да ти кажа:

преди 57 минути, plamen.spam написа:

Махни тия капаци от очите, Спри да се взираш само в СО МАТ

Разбира се, че е ключова дума. 
Смени ли "разход" с "дотации"?
Какво ти показаха сметките за СО МАТ?

Аха, сега пак е ключова дума. 😆

От самото начало беше и продължава да е.

Никой не ти е виновен, че с твоята си логика, я тълкуваш по възможно най-грешния начин.

Да, то проблема явно е в моята логика... 😆

Сега, последно... "СО МАТ" се самоиздържа, но и получава дотации от държавата? Едновременно? Как ги разпределя? Фифти-фифти? И най-важното... няма никакви данни за разходите на фирмата, понеже тя получава дотации, но явно се определят на някакъв свободноизбираем принцип... 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Да, то проблема явно е в моята логика... 😆

Сега, последно... "СО МАТ" се самоиздържа, но и получава дотации от държавата? Едновременно? Как ги разпределя? Фифти-фифти? И най-важното... няма никакви данни за разходите на фирмата, понеже тя получава дотации, но явно се определят на някакъв свободноизбираем принцип... 😆

Копаеш с такава скорост и интензивност, че скоро ще стигнеш Down Under...

Документът фалшив ли е?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Копаеш с такава скорост и интензивност, че скоро ще стигнеш Down Under...

Така-така... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Вече има ли значение? 😆

Разбира се.

преди 2 часа, БаалБек написа:

"Вероятно е истински" е несигурно твърдение. Показва неувереност в теб....

Моето мнение е малко по-различно.
Не знам дали става въпрос за "неувереност", но това е най-самоувереният потребител, когото съм срещал във виртуалното пространство.
Непоколебимата вяра в собствената непогрешимост е толкова силна, че по-скоро би си прегризал сам гърлото, вместо да признае, че е сбъркал.

Неслучайно обаче, когато го настъпиш, се започва са лавината от въпроси - най-често негативни или директно вменяващи някакви тези, които опонентът му никога не е изказвал или защитавал.
Опитва се да изгражда логически лабиринти, с които да обърква опонента, как точно да отговори на взаимно изключващите се въпроси.

Клиничен и патологичен случай...

Дали избива някакви комплекси, дали е реакция от други травми - има специалисти (с бели манти) по въпроса.

@communismatic на всички стана ясно, че за теб "вярата" е по-силна от доказателствата. В главата ти е пълно с образи, като музей на поведенчески протоколи и автоматизми. Те са с приоритет и доминират пред фактите! 😂😂😂😂

Кои са тия, дето са "всички"? Кой визираш? Ти, Пламен, Умното Джоки и Ванката? Т.е. тия дето 99,9% от хората тук ви имат за разни миячи на кенефи в моловете? 

Умен Джоки снощи съвсем сериозно смяташе, че го докладвам. Той явно си вярва, че ме дразни... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.