Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Тъпичкото ми, какво прочете и какво разбра?

Питам те, как се обработва некомасирана земя? Твърдиш, че можело и да не се прави колективизация, обясни ми как се обработва раздробена земя на милиони парчета? Що така не смееш, да отговориш? Пак ще станеш жалък, нали? :) 

УНИКАЛЕН... 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Уникално жалко и примитивно създание... 😆

Ще прочетем ли отговор на въпроса. Литва, Латвия, Естония, Хърватия. Всички тези държави влязоха в ЕЗ и днес имат по-високи доходи и по-ниска инфлация от България, това са факти. След като ти твърдиш, че оставането извън ЕЗ е по-добро, дай ми поне една държава в ЕС, която е доказала това? 

току-що, "Саша" написа:

Ще прочетем ли отговор на въпроса. 

Ще прочетем. Първо ми отговори на въпросчетата... Веднага след това ти отговарям. Пак ще го направя, щом все още не си вдянал, ще ти вляза в тежкото положение...

Ще прочетем. Първо ми отговори на въпросчетата... Веднага след това ти отговарям. Пак ще го направя, щом все още не си вдянал, ще ти вляза в тежкото положение...

То е ясно, че отговор няма да прочетем тази година и затова ще сменя въпроса. Ако еврото вдига цените, защо инфлацията в еврозоната е средно 2–3 процента, а в България често е по-висока? 

преди 5 минути, "Саша" написа:

То е ясно, че отговор няма да прочетем тази година и затова ще сменя въпроса. Ако еврото вдига цените, защо инфлацията в еврозоната е средно 2–3 процента, а в България често е по-висока? 

Ще прочетем, бе. Отговори ми на въпросите и ще ти отговоря и аз. Това е... То не е сменяне на въпроса, щото съм те питал над 200 пъти и ти не искаш, да ми кажеш, щото акъла ти стига единствено до това да работиш като тираджия. Ти даже и сменяне на въпроса, не знаеш, какво е. Прави сметка, какво дъно си.

преди 4 минути, "Саша" написа:

Тоя кукундел @communismatic вместо да спи 24/7 във форума да вземе да пусне директното предаване "България на прага на еврозоната". Дано му се оправи главата от малко истинска информация, а не пропаганда от Кремъл.

@communismatic ...това ли ти е новия НИК- " 24/7" ?😂😂😂

Ще прочетем, бе. Отговори ми на въпросите и ще ти отговоря и аз. Това е... То не е сменяне на въпроса, щото съм те питал над 200 пъти и ти не искаш, да ми кажеш, щото акъла ти стига единствено до това да работиш като тираджия. Ти даже и сменяне на въпроса, не знаеш, какво е. Прави сметка, какво дъно си.

След като си прочел цяла вагонетка, пълна до горе с книжки, защо не можеш да отговориш на елементарни въпроси? 

Комунистче, друго да те попитам понеже виждам, че не можеш да отговориш на нито един от въпросите? Как ще ми обясниш, че Хърватия има по-високи доходи и по-ниска инфлация от нас, само две години след като въведе еврото? 

преди 9 минути, "Саша" написа:

След като си прочел цяла вагонетка, пълна до горе с книжки, защо не можеш да отговориш на елементарни въпроси? 

Комунистче, друго да те попитам понеже виждам, че не можеш да отговориш на нито един от въпросите? Как ще ми обясниш, че Хърватия има по-високи доходи и по-ниска инфлация от нас, само две години след като въведе еврото? 

Т.е. той няма да отговори на моите въпроси, ама сега се сетил и друг въпрос... 😆

И това за Хърватия... 200 човека му казаха, че не е вярно, ама оня продължава, да върти същата мантра... 😆😆😆

преди 11 минути, БаалБек написа:

Тоя кукундел @communismatic вместо да спи 24/7 във форума да вземе да пусне директното предаване "България на прага на еврозоната". Дано му се оправи главата от малко истинска информация, а не пропаганда от Кремъл.

Мери си приказките, форумно недоразумение такова... Абсолютно всеки тук те смята за бавноразвиваща.

Т.е. той няма да отговори на моите въпроси, ама сега се сетил и друг въпрос... 😆

И това за Хърватия... 200 човека му казаха, че не е вярно, ама оня продължава, да върти същата мантра... 😆😆😆

Тези 200 човека, не бяха ли 2000? 😆 Защо в Хърватия след като въведоха еврото доходите на хората започнаха растат по-бързо, инфлацията се понижи, а икономиката стана по-устойчива?

преди 4 минути, communismatic написа:

Мери си приказките, форумно недоразумение такова... Абсолютно всеки тук те смята за бавноразвиваща.

Koлко пъти трябва да се повтори на вас копейките, че никой не се интересува от мнението ви.

575168309_25087709624200829_2218265758165532969_n.jpg

преди 3 минути, "Саша" написа:

Тези 200 човека, не бяха ли 2000?

Ама те и 2000 да са, ти пак няма да го разбереш. Толкова ти е акъла просто, нали това ти обяснявам сума ти време. Твоите възможности опират до това, да караш тир. Такива хора никога не са блестели с някакъв интелект и разсъдлива мисъл.

Умен Пламене, кво стана с комасацията? Що така избЕга отново? :) 

Ама те и 2000 да са, ти пак няма да го разбереш. Толкова ти е акъла просто, нали това ти обяснявам сума ти време. Твоите възможности опират до това, да караш тир. Такива хора никога не са блестели с някакъв интелект и разсъдлива мисъл.

Тоест, не можеш да отговориш? 😆 Уж цяла вагонетка с книжки беше прочел. 😆😆😆 Тези 2000 човека, сега с теб в стаята ли са? 😆 Утре сигурно ще станат 200 000.... 😆😆😆😆😆

преди 2 минути, "Саша" написа:

Тоест, не можеш да отговориш?

Напротив, мога. Отговаряш ми на въпросите и аз ще ти отговоря на твоите. Това е... :) 

Не за друго, а просто искам, да те изгавря яко... Такива хора като теб си заслужават съдбата. :) 

преди 10 минути, communismatic написа:

Дечко, цупиш ли се? Колко пъти да ти кажа, че не си ми приоритет.
Възрастните си имаме и други неща за вършене. 

преди 1 минута, communismatic написа:

Питам те, как се обработва некомасирана земя? Твърдиш, че можело и да не се прави колективизация, обясни ми как се обработва раздробена земя на милиони парчета? Що така не смееш, да отговориш? Пак ще станеш жалък, нали? :) 

Тояга v.s. Морков
Държавата създава условия за доброволно коопериране и комасиране.

Тук първо се изземва техниката (под формата на принудително "изкупуване" на безценица) на по-едрите земевладелци и после им се налагат непосилни наряди, след това ги "колективизират, а накрая ги изключват от ТКЗС, без да имат право на земята си.

През 1956 г. в Полша тръгват по обратния път - създават "машинни обединения" за обслужване на кооперативите, ограничават задължителните квоти, вдигат изкупните цени и създават възможности за кредитиране. 
Имаш и държавни стопанства, но като бройка са значително по-малко.

В крайна сметка, Полша беше тази, която не изгони, а запази голяма част селското си население. Съхрани частното обработване на земята и затова след промените ядеш полски ябълки и други плодове и зеленчуци.

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Съхрани частното обработване на земята и затова след промените ядеш полски ябълки и други плодове и зеленчуци.

Тцъ, ядеш полски ябълки и други плодове и зеленчуци, защото Полша договори много добри условия за нейния селскостопански сектор при преговорите за присъединяване.

Получават едни от най-високите субсисии в ЕС за производителите си.

Колко пъти да ти кажа, че не си ми приоритет.

Ама естествено, че не съм ти приоритет. Предният път даже едночасово предаване гледа, което кореспондира напълно с тезата, че аз не съм ти приоритет... 😆

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Възрастните си имаме и други неща за вършене.

Четеш книги предполагам? Щото си доста начетено момче, та затова...

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Държавата създава условия за доброволно коопериране и комасиране.

Верно? И как по-точно ДОБРОВОЛНО ще се кооперират и комасират толкова много територии? Ти изобщо имаш ли понятие, какви тъпотии приказваш? Естествено, че нямаш, де... то беше реторичен въпрос.

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Тук първо се изземва техниката (под формата на принудително "изкупуване" на безценица) на по-едрите земевладелци и после им се налагат непосилни наряди, след това ги "колективизират, а накрая ги изключват от ТКЗС, без да имат право на земята си.

Аха. И? Това до какво довежда по-точно? До разпад на селското стопанство? Колко процента са били "по-едрите земевладелци", имаш ли представа? Знам, че нямаш, де... то беше реторичен въпрос.

преди 4 минути, plamen.spam написа:

В крайна сметка, Полша беше тази, която не изгони, а запази голяма част селското си население.

Аха. Как да стане индустриализацията у нас без изсмукване от селското население? Дай някаква насока... Почвам да си записвам.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Съхрани частното обработване на земята и затова след промените ядеш полски ябълки и други плодове и зеленчуци.

Аха, то на това се дължало значи. А не на връщането земята в реални граници от простаците от СДС.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Тцъ, ядеш полски ябълки и други плодове и зеленчуци, защото Полша договори много добри условия за нейния селскостопански сектор при преговорите за присъединяване.

Получават едни от най-високите субсисии в ЕС за производителите си.

Успя да ги договори, защото имаше най-добрите изходни позиции в селското стопанство.

преди 8 минути, communismatic написа:

Ама естествено, че не съм ти приоритет. Предният път даже едночасово предаване гледа, което кореспондира напълно с тезата, че аз не съм ти приоритет... 😆

Четеш книги предполагам? Щото си доста начетено момче, та затова...

Верно? И как по-точно ДОБРОВОЛНО ще се кооперират и комасират толкова много територии? Ти изобщо имаш ли понятие, какви тъпотии приказваш? Естествено, че нямаш, де... то беше реторичен въпрос.

Аха. И? Това до какво довежда по-точно? До разпад на селското стопанство? Колко процента са били "по-едрите земевладелци", имаш ли представа? Знам, че нямаш, де... то беше реторичен въпрос.

Аха. Как да стане индустриализацията у нас без изсмукване от селското население? Дай някаква насока... Почвам да си записвам.

Аха, то на това се дължало значи. А не на връщането земята в реални граници от простаците от СДС.

Колективизацията и национализацията по справедлив начин ли са били извършени в България?

Колективизацията и национализацията по справедлив начин ли са били извършени в България?

Това коментираме ли го? Щото нали малоумната ти теза беше, че комунистите били мега некадърни? До момента не само, че не потвърждаваш това, а даже потвърждаваш тъкмо обратното, при това със собствените си статистики...

Това коментираме ли го? Щото нали малоумната ти теза беше, че комунистите били мега некадърни? До момента не само, че не потвърждаваш това, а даже потвърждаваш тъкмо обратното, при това със собствените си статистики...

Не го коментираме. Искам да разбера ценностната ти система.
И продължаваме...

Не го коментираме. Искам да разбера ценностната ти система.
И продължаваме...

Аха, вече не го коментираме. Пак нова мантра, предполагам? То откъде тръгнахме, до къде стигнахме... 😆

Аха, вече не го коментираме. Пак нова мантра, предполагам? То откъде тръгнахме, до къде стигнахме... 😆

Ясно... Нямаш отговор...
Колко предвидимо.

Отговор за кое? Ние не коментираме, дали било справедливо или не. Коментираме тъпата ти теза, че БКП било некадърно. За пореден път плещиш уникални малоумщини и сега правиш поредните си жалки опити, да излезеш с поне капка достойнство от дискусията, като сменяш мантрата, измествайки темата на дискусията... Това ти са възможностите просто. Ти си на едно ниво с тираджията, това е... Ти един документ не можеш, да разчетеш, какво да коментираме повече.

преди 6 минути, communismatic написа:

Да, сигурен съм, че ти искрено вярваш на тия простотии... 

Пак е в стенограма.
Лично др. В. Червенков чете писмото:

image.png

Протокол от пленума на ЦК на БКП, състоял се на 23 април 1951 г. за обсъждане мероприятията за подобряване работата на партията в селата
Източник: Информационна система на държавните архиви

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.