Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 26 минути, M.Николов написа:

Я виж тук едни хора се оплакват, че комунистите в Полша са отнели земята от големите земевладелци и са я раздали на други хора.

Ха сега де... Комунето питаше за комасация, а полските комунисти взели, че разпарчетосали големите ферми:

On September 6, 1944, the Land Reform Decree was promulgated, under which all landowners with more than 100 hectares or 50 hectares of usable area were expropriated and deprived of all property. The land reform decree was implemented by the PKWN, granting land to smallholder peasants, middle-aged peasants and farm workers. According to the decree, some 6.1 million hectares of land were parceled out among 1.1 million peasant families. The communist authorities of the time fragmented land acreage and created small farms, which ranged between 2 and 10 hectares. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Ха сега де... Комунето питаше за комасация, а полските комунисти взели, че разпарчетосали големите ферми:

преди 35 минути, M.Николов написа:

Комунистическите власти по това време раздробяват земеделските площи и създават малки ферми, които варират между 2 и 10 хектара. На това не се отдава особено значение, тъй като според ленинско-сталинските предположения намерението е било скоро да се колективизира селските райони и да се създадат кооперации или държавни стопанства с бивши селяни като селскостопански работници, работещи под надзора на комунистически администратори."

"Мисия на всеки". Луиза Славкова, която разказва за тоталитарното минало

Тя разказва за тоталитарното минало на България. По образование тя е политолог. Родена е във Велико Търново, но живее на различни места в страната и в чужбина. А най-близки са ѝ темите за демокрацията, гражданското образование и паметта за тоталитарното минало.

В България все още няма музей за историята на режима, затова фестивалът превръща самата столица в музей чрез турове и изложби, разказва Славкова.

"Белене" е концлагер, създаден от комунистическата власт в България през 1949 г. Там са били изпращани хора, които по един или друг начин са се противопоставяли на комунистическата идеология. До 1989 г., през лагера са минали 15 000 души.

преди 8 минути, БаалБек написа:

"Мисия на всеки". Луиза Славкова, която разказва за тоталитарното минало

Тя разказва за тоталитарното минало на България. По образование тя е политолог. Родена е във Велико Търново, но живее на различни места в страната и в чужбина. А най-близки са ѝ темите за демокрацията, гражданското образование и паметта за тоталитарното минало.

В България все още няма музей за историята на режима, затова фестивалът превръща самата столица в музей чрез турове и изложби, разказва Славкова.

"Белене" е концлагер, създаден от комунистическата власт в България през 1949 г. Там са били изпращани хора, които по един или друг начин са се противопоставяли на комунистическата идеология. До 1989 г., през лагера са минали 15 000 души.

А кой финансира въпросното лице Славкова? Дано не се окаже, че това няма никакво значение....

Някакъв тъпанар беше писал тука в темата че при социализма било сиво и мрачно. Ето да види през 1982 година например колко сиво и мрачно е било:

преди 10 минути, maxthon написа:

А кой финансира въпросното лице Славкова? Дано не се окаже, че това няма никакво значение....

А кой финансира теб? Защото не съм виждал друг, който да се включва с телефон по всяко време и да брани глупости?

преди 7 минути, parmobil написа:

А кой финансира теб?

Приемам само банкноти с номинал от 4000 лв.

който да се включва с телефон по всяко време

Айде да не посочваш кога мога да се включвам и кога не.

и да брани глупости

За независим анализатор става дума нали? Тоест сама се финансира защото няма друг вариант да си независим.

Някакъв тъпанар беше писал тука в темата че при социализма било сиво и мрачно. Ето да види през 1988 година например колко сиво и мрачно е било:

преди 1 минута, maxthon написа:

Приемам само банкноти по 4000 лв.

Айде да не посочваш кога мога да се включвам и кога не.

За независим анализатор става дума нали? Тоест сама се финансира защото няма друг вариант да си независим.

Какво се опита да кажеш?

току-що, parmobil написа:

Какво се опита да кажеш?

Каквото съм написал. Нямам отношение към това, че не си разбрал.

преди 1 минута, maxthon написа:

Каквото съм написал. Нямам отношение към това, че не си разбрал.

Освен да ми накъсаш поста на срички, аз не видях отговор.

Освен да ми накъсаш поста на срички, аз не видях отговор.

Е как да няма отговор питаш ме кой ме финансира. Аз отговарям, че приемам само банкноти с номинал от 4000 лв.

Дай дефиниция на отговор? Да не се окаже, че трябва да получиш специфична комбинация от думи като отговор.

преди 9 минути, В. Велев написа:

Някакъв тъпанар беше писал тука в темата че при социализма било сиво и мрачно. Ето да види през 1988 година например колко сиво и мрачно е било:

Дай и 78? Пак е социализъм.

преди 2 минути, maxthon написа:

Е как да няма отговор питаш ме кой ме финансира. Аз отговарям, че приемам само банкноти с номинал от 4000 лв.

Дай дефиниция на отговор?

Имахме и 50000 лв. Не се ли котираха?

преди 1 минута, В. Велев написа:

Покажи всичко, де! И аз мога да монтирам "Коньовица" колко прекрасна беше. 

преди 2 минути, parmobil написа:

Само 4000 лв номинал работят.

преди 4 минути, parmobil написа:

Покажи всичко, де! И аз мога да монтирам "Коньовица" колко прекрасна беше. 

Ти да не мислиш че аз съм го снимал това, че и да монтирам.

току-що, В. Велев написа:

Ти да не мислиш че аз съм го снимал това, че и да монтирам.

Не, разбира се! Затова ти се чудя, че пробутваш монтаж, който аз трябва да приема. Все пак, очевидец съм.

преди 37 минути, maxthon написа:

Ясно е, че с всичко написано сте съгласни и не можете да го оспорите. Затова единствено ви остана "лицето Славкова". СмеХ...

Ама мнооо сте прозрачни и елементарни. 

:popcorn2:

Девалвация?

Ем питаш кака ти Лена. Тя ги беше измислила тия 4000 лв.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Затова единствено ви остана "лицето Славкова".

Как да наричам лице получаващо пари извън България за да пише? Независим анализатор ли?

преди 8 минути, maxthon написа:

Ем питаш кака ти Лена. Тя ги беше измислила тия 4000 лв.

Сега и Лена ли намеси? 

Защото винаги си на линия и следиш постовете ми, не може да не си забелязал, че не съм парламентарно представен, нали?

edit Подчертавам, че гласувам!

преди 6 минути, maxthon написа:

Как да наричам лице получаващо пари извън България за да пише? Независим анализатор ли?

Фактолог!!! ;)

Когато фактите говорят, макстънката се гърчи в спазми на безпомощност. 😂😂

преди 3 минути, parmobil написа:

Сега и Лена ли намеси? 

Е нали тя въведе този номинал? Кой да намеся в такъв случай?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.