Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, parmobil написа:

Заплата е, заплата е.

Заплата, да. Заплата, дето е 1-2% от минималната... Баси жалкото човече.

И пак амнезия за годините до 1998.

Да? Кво за тях? Оправдание за безумните кражби на оня мазен... "ром"? Кви са оправданията за харизването на "Нефтохим" на руснаците? Пак да питам, понеже все нещо не отговаряш. Много болно фенче на мазния "ром" ще излезеш...

преди 3 минути, parmobil написа:

Не видях коментар с експертиза за заплатата на руските наборници. Неудобно ли ти е?

Аз да се чувствам неудобно, че ти не ми отговаряш на въпроса, как е възможно заплата да е 1-2% от минималната? Нещо взе да изплискваш легена тотално...

преди 4 минути, parmobil написа:

Очаквам избирателното ти цитиране,.

Аз чакам, да ми отговориш на този въпрос... Благодаря за вниманието. Обожавам да те навирам, там където ти е мястото...

преди 16 минути, communismatic написа:

Та... пак да питам, що умните демократи, не могат, да поддържат даже построеното от соца? Що сума ти хора са без вода в днешно време? Какво е оправданието тук? Пак някой им пречи сигурно?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Защо ChatGpt и целият форум на Kaldata се ебават с теб? :giggle1:

Защото все си под масата

преди 3 минути, communismatic написа:

Заплата, да. Заплата, дето е 1-2% от минималната...

Минимална заплата се дава при договор за трудови правоотношения.

на 7.10.2025 г. в 22:16, plamen.spam написа:

Наборниците по трудов договор ли влизат в казармата?

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Мхм. Т.е. не е заплата? Благодаря, че току що потвърди това, което и аз пиша от край време.

преди 13 минути, communismatic написа:

Заплата, да. Заплата, дето е 1-2% от минималната... Баси жалкото човече.

Да? Кво за тях? Оправдание за безумните кражби на оня мазен... "ром"? Кви са оправданията за харизването на "Нефтохим" на руснаците? Пак да питам, понеже все нещо не отговаряш. Много болно фенче на мазния "ром" ще излезеш...

Аз да се чувствам неудобно, че ти не ми отговаряш на въпроса, как е възможно заплата да е 1-2% от минималната? Нещо взе да изплискваш легена тотално...

Аз чакам, да ми отговориш на този въпрос... Благодаря за вниманието. Обожавам да те навирам, там където ти е мястото...

А аз чакам да ми отговориш за заплатата на руските наборници. 

Чакам да ми отговориш за състоянието на държавата до 1998 г. Имаше ли сменени ръководства в заводи, предприятия и т.н.               

И да, заплата беше за българските наборни войници.

Както и руските, за което също се опитваш да отречеш, а съм ти дал линк. А ти се преструваш, че не си прочел.  

Да... естествено пак е имало някой въпрос, на който аз не съм отговорил, преди да си задам моите... Каква изненада само... 😆

току-що, communismatic написа:

Мхм. Т.е. не е заплата? Благодаря, че току що потвърди това, което и аз пиша от край време.

Заплата е, но не за трудови правоотношения. 

преди 8 минути, Zolin написа:

Защото все си под масата

Ти си горе на черешата и за това постоянно ти се привиждат хора под масите, соц незнамсикаквоси, алкохолни телкове...

Въпросът ми обаче си остава: Защо целият форум на Kaldata, барабар ChatGPT и Google се ебават с теб? :giggle1:

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Заплата е, но не за трудови правоотношения. 

Да, първо беше заплата, сега вече не е заплата. ОК, разбрах... Не знам, разбирайте се с костовиста. Вие и двамата сте кажи-речи на един акъл, ще намерите някакъв общ език.

преди 8 минути, plamen.spam написа:

преди 5 минути, communismatic написа:

Да... естествено пак е имало някой въпрос, на който аз не съм отговорил, преди да си задам моите... Каква изненада само... 😆

Ти на нещо отговорил ли си преди да си зададеш твоите?

Ти на нещо отговорил ли си преди да си зададеш твоите?

Виж сега... С тия нелепи опити за измъкване от неудобните въпроси... В смисъл, пробвай с някой на твоят акъл. Ясно е, че си едно най-обикновено жалко човече, дето отговаря само на въпроси, на които му отърва. То ти поне да беше някакъв капацитет, че да отговаряш и влагайки някаква мисъл... ти дори и на тях не отговаряш като адекватен човек. Все тая, де... Не е болка за умиране. И без това нямам високи очаквания.

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, първо беше заплата, сега вече не е заплата. ОК, разбрах...

За пореден път нищо не си разбрал. Свикнали сме ти...

Понятието "минимална работна заплата" се дефинира в Кодекс на труда.
Заплатата на наборниците се определя с ПМС по предложение на Министерство на отбраната.

на 1.09.2025 г. в 23:01, plamen.spam написа:

И за пореден път да ти напомня (явно и това ти е трудно да схванеш), че срочно служещите са с осигурено хранене, дрехи, място за преспиване и т.н.

Понятието "минимална работна заплата" се дефинира в Кодекс на труда.
Заплатата на наборниците се определя с ПМС по предложение на Министерство на отбраната.

Т.е. то е заплата, която не е минимална заплата, ама е 1% от нея и не е и по Кодекс на труда? Т.е. пак съм прав? 😆

УНИКАЛЕН! Заклевам се... УНИКАЛЕН! 😆

преди 2 минути, plamen.spam написа:

И за пореден път да ти напомня (явно и това ти е трудно да схванеш), че срочно служещите са с осигурено хранене, дрехи, място за преспиване и т.н.

Хубаво, че ни го напомни. Нямахме идея...

преди 3 минути, communismatic написа:

Виж сега... С тия нелепи опити за измъкване от неудобните въпроси... В смисъл, пробвай с някой на твоят акъл. Ясно е, че си едно най-обикновено жалко човече, дето отговаря само на въпроси, на които му отърва. То ти поне да беше някакъв капацитет, че да отговаряш и влагайки някаква мисъл... ти дори и на тях не отговаряш като адекватен човек. Все тая, де... Не е болка за умиране. И без това нямам високи очаквания.

Ти на никой не си отговорил, а само си задаваш своите.

Ето, сега те питах защо руската наборна армия е със заплата 58 лв. (закръглявам нагоре) и ти пак се правиш на непрочел.

Естествено как. Той и Тошев те питаше за въпросната заплата, която е 1% от МРЗ, но се оказа, че и той не ти бил отговарял на въпросите. Странна работа... 😆

Ето, сега те питах защо руската наборна армия е със заплата 58 лв. (закръглявам нагоре) и ти пак се правиш на непрочел.

Има ли смисъл, да коментирам след като интелектуалният ти близнак потвърди това, което и аз твърдя. ЧЕ ТОВА НЕ Е ЗАПЛАТА! 

Т.е. то е заплата

Ей тук ако спреш и ще си прав.

Хубаво, че ни го напомни. Нямахме идея...

По онова време ти нямаше.

току-що, communismatic написа:

Естествено как. Той и Тошев те питаше за въпросната заплата, която е 1% от МРЗ, но се оказа, че и той не ти бил отговарял на въпросите. Странна работа... 😆

Има ли смисъл, да коментирам след като интелектуалният ти близнак потвърди това, което и аз твърдя. ЧЕ ТОВА НЕ Е ЗАПЛАТА! 

Заплата е. Или и руснаците лъжат?

току-що, parmobil написа:

Не се сърди, ама след случая с цените на яйцата, на теб вече не може да ти се има вяра за нищо, свързано с финанси в Русия. Кълвеш на голи кукички.

току-що, ivottoshev написа:

Не се сърди, ама след случая с цените на яйцата, на теб вече не може да ти се има вяра за нищо, свързано с финанси в Русия. Кълвеш на голи кукички.

Той оня ден постна статия, която даже не беше и прочел. Кво да коментираме повече... Баалбек в мъжки вариант.

Заплата е. Или и руснаците лъжат?

Не знам, разбирайте се с Пламен. Той току що написа, че не е заплата.

По онова време ти нямаше.

Мхм. Само от теб черпя информация. Човека с документите... 😆

току-що, ivottoshev написа:

Дайте пак за яйцата! Дайте после и за маслото, за което ви заковах в грамаж и цени. Гола кукичка е този сайт, на който се позовавам за заплата на наборник в РФ?

Вие сте срам за руската пропаганда! 

Дайте пак за яйцата! Дайте после и за маслото, за което ви заковах в грамаж и цени. Гола кукичка е този сайт, на който се позовавам за заплата на наборник в РФ?

Вие сте срам за руската пропаганда! 

Баси нагляра... 😆😆😆
2.jpg
1.jpg

Изключително болен тип. ДОКАЗАНО БОЛЕН ТИП! 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Не знам, разбирайте се с Пламен. Той току що написа, че не е заплата.

ЛЪЖЕШ, късокрак, дългонос, плиткоумнико...
Това е поредното ти безумозаключение. Не съм написал такова нещо.

image.png
image.png

на 20.06.2025 г. в 12:06, plamen.spam написа:

Каквото и да си говорим обаче, най-добре са били през 1999 г. Заплата на редник от 1.07.1999 г. (ПМС №149/05.07.1999, ДВ №63/13.07.1999) - фантастичните 4800 лв. 🤣
@communismatic , специално за теб, подчертавам в червено:

image.png

плиткоумнико...

Извинявай, ама ти да твърдиш за някой, че е "плиткоумен" е доста жалко. Ти дето даже нямаш акъл, да си разчетеш документите, дето ги постваш... 😆

Не съм написал такова нещо.

Тъй ли? Еми нали уж не било по Кодекса на труда? Е каква заплата е тогава? Т.е. са джобни пари, както аз твърдях? Или? Как мислиш? :) 

Вчера кво вика... СССР бомбардирало България, щото били объркали картите. 😆😆😆😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Баси нагляра... 😆😆😆
2.jpg
1.jpg

Изключително болен тип. ДОКАЗАНО БОЛЕН ТИП! 😆

И? Какво доказа? Отваряш и сравняваш!

Чакай, сега се сещам, че ми вменяваше и за насилствена мобилизиация.

Покрай яйцата ще погледнеш ли заплатата на наборник в РФ?

А после ще ми обясниш ли за периода между 1990-1998?

Въпросчета, разбираш ли, които все игнорираш, за да поставиш твоите. Нали няма и ти като колегата @Proshark да ми обяснваш, че масовата приватизация и боновите книжки са при Костов? Защото и това прочетох от Ентелегенти като вас.

преди 5 минути, communismatic написа:

Е каква заплата е тогава?

Не е "работна".

В България, по-официално нещо от Държавен вестник няма. 
Пише ли "заплата"? Пише.

Аз твърдя нещо - показвам документ.
Ти твърдиш противоположното - покажи и ти документ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.