Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, Topor написа:

Ако е толкова смел Пламенчо, ще го вкарам една нощ в Столипиново да се прави на интересен. Освен бит, е*бан и насран ще си тръгне, защото полицията след ул.Къпина не иска да влиза. 

Е, той Пламен Умния може и да живее в Столипиново. Съдейки по интелекта му... Нищо чудно. :) 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 7 минути, Topor написа:

Не ме карай да ти изкарвам пък случаите с убити/изчезнали хора след 1989 година които до ден днешен не са намерени.

Тоест НЕможеш да дадеш достоверна статистика и информация за времето преди 1989г.,с която да сверим данните за след 1989г. Ясно!

С две думи си призна, че бай Тошо и социализЪма са лъгали на поразия....

:writealetter:

преди 3 минути, Topor написа:

По времето на Генерал Стою, циганските квартали не бяха недосегаеми зони за помилицията

И затова се стига до саморазправа, обсада и масово насилие?

преди 9 минути, Topor написа:

част от плана за интеграция

Вярваш ли си? Влизал ли си в Столипиново през 70-те?
Интеграция на малцинства не се прави с изолирането им в гета.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Тоест НЕможеш да дадеш достоверна статистика и информация за времето преди 1989г.,с която да сверим данните за след 1989г. Ясно!

С две думи си призна, че бай Тошо и социализЪма са лъгали на поразия....

:writealetter:

Няма какво да признавам, то е ясно, че са лъгали, а свинята и банкята в днешно време не лъжеха ли народа толкова много години та да докарат хората да мизеруват, пари за хляб да нямат?

Нали се пишеш за умна, не гледаш ли че хората всеки ден протести правят и са изнервени от немотия или ти още си в землянката и там повтаряш като грамофонна плоча едни и същи глупости.

Аз не съм фен на социализма казвал съм го няколко пъти, но тогава това което построиха и направиха за държавата, сега дори нямат пари да го поддържат, защото крадат на макс. Пример: Водна криза в БГ.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

И затова се стига до саморазправа, обсада и масово насилие?

Вярваш ли си? Влизал ли си в Столипиново през 70-те?
Интеграция на малцинства не се прави с изолирането им в гета.

Едно време циганина си знаеше мястото Пламенчо, сега циганина ще те купи и продаде защото им дадоха власт и пари.

Няма смисъл да правиш съпоставки Столипиново 70-те и сега. Разликата в картината е умопомрачителна.

Няма смисъл да правиш съпоставки Столипиново 70-те и сега.

Мизерията беше по-голяма.

преди 2 минути, Topor написа:

Няма какво да признавам, то е ясно, че са лъгали, а свинята и банкята в днешно време не лъжеха ли народа толкова много години та да докарат хората да мизеруват, пари за хляб да нямат?

Ама сега го разбираш, че при бай Тошо са лъгали на порзаия, нали?

Ама демокрацията ви е виновна, че сте информирани, а? КомунизЪма ви е размътил главата и сега кълвете на всичко про-русия и анти-ЕС. 

току-що, БаалБек написа:

Ама демокрацията ви е виновна, че сте информирани, а? КомунизЪма ви е размътил главата и сега кълвете на всичко про-русия и анти-ЕС. 

Баалбек пак се мъчи, да разсъждава, горката... 😆

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Т.е. ти наистина си циганин? Е, това вече обяснява доста неща... 😆

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Една актуална снимка от Столипиново. Ако за теб това не е мизерия, значи ти си един истински циганин и трябва да сложим точка на спора, поздрави.

sokol_41.jpg

Е, аз мисля, че щом е наясно с "мизерията" в циганските гета едно време и сега, та и чак прави съпоставка... то друго обяснение няма. Освен това, щом е от "ромското" (нека бъдем политкоректни) малцинство, то това обяснява доста неща. Особено относно интелектуалната му мощ... 😆

преди 2 минути, БаалБек написа:

И какво като хората са информирани? Поне тогава знаеха, че имат работа, покрив над главата и безплатно здравеопазване и образование. Днес сме информирани така е, ама задаваш ли си въпроса  колко хора не могат да си платят сметките или лекарствата. От лъжата за сигурността на утрешния ти ден няма нищо по-страшно, а в днешно време това е съдбата на стотици семейства в нашата родина.

преди 1 минута, Topor написа:

Поне тогава знаеха, че имат работа, покрив над главата и безплатно здравеопазване и образование.

Най-голямата смешка и доказателство как са ти промили мозъка. Слагай самовара, да завира чая и не се притеснявай. 

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. ти наистина си циганин? Е, това вече обяснява доста неща... 😆

Тц. През 70-те живеех в "Изгрев", та затова съм наясно.
А ти пак се прояви като най-тъпото парче на форума.

Една актуална снимка от Столипиново. Ако за теб това не е мизерия, значи ти си един истински циганин и трябва да сложим точка на спора, поздрави.

И тогава не беше по-различно по улиците, но самите цигани живееха в пъти по-бедно и мизерно, отколкото сега.

преди 10 минути, БаалБек написа:

Най-голямата смешка и доказателство как са ти промили мозъка. Слагай самовара, да завира чая и не се притеснявай. 

Простено ти е с личните атаки всички знаем че си от партията "Карлуково". Лошото е, че личната атака ти е най-силният аргумент срещу факта, че социализмът налагаше задължителен труд и ред в тези квартали и предлагаше малко по-спокоен живот на хората за утрешния ден.

Много пъти съм ти повтарял, като няма какво да кажеш по-добре си замълчи, защото в противен случай потвърждаваш теориите на мнозина, че си един бавноразвиващ се човекоподобен.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

И тогава не беше по-различно по улиците, но самите цигани живееха в пъти по-бедно и мизерно, отколкото сега.

Самите цигани избягаха да работят по чужбините, изградиха къщи и палати с мрамор, бутнаха землянките и купиха беемвета. И ако на циганина му кажеш нещо, ще извика още 100 себеподобни защото се пазят и ще те изядат. Не една среднощна спецакция откри в една циганска землянка над 10 броя различни автомати по цвят. 

И въпреки всичко циганина си остава циганин и това не е обида по етническа основа, такива са нещата техния бит и култура е простичък, мизерен и беден по култура. И замък да построи той ще върже коня в кухнята, защото за него това е нормално и така трябва да бъде. И тези същите вече се имат за повече от един средностатистически българин и бавно се пропива в тяхното съзнание чувство за безнаказаност, защото в България то става все по оскъдно.

преди 5 минути, Topor написа:

Простено ти е с личните атаки всички знаем че си от партията "Карлуково". Лошото е, че личната атака ти е най-силният аргумент срещу факта, че социализмът налагаше задължителен труд и ред в тези квартали и предлагаше малко по-спокоен живот на хората за утрешния ден.

Много пъти съм ти повтарял, като няма какво да кажеш по-добре си замълчи, защото в противен случай потвърждаваш теориите на мнозина, че си един бавноразвиващ се човекоподобен.

Ама разбира се, че ти пишеш много истини. Като тази:

преди 19 минути, Topor написа:

Поне тогава знаеха, че имат работа, покрив над главата и безплатно здравеопазване и образование.

Ще обясниш ли този феномен? 

току-що, БаалБек написа:

Ама разбира се, че ти пишеш много истини. Като тази:

Ще обясниш ли този феномен? 

Мога да ти обясня, но не си струва. Ти не разбираш, сивото ти вещество е тотално пропито с пропаганда, а освен това не е в голямо количество, поздрави.

преди 1 минута, Topor написа:

Мога да ти обясня, но не си струва. Ти не разбираш, сивото ти вещество е тотално пропито с пропаганда, а освен това не е в голямо количество, поздрави.

То друго не се очакваше от теб!  Само ти и двойника ти @В. Велев пишете така, когато изпаднете в умствено затруднение. ;)

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Мда, толкова "тъпо парче" съм, че чак излязох прав, че си живял в цигански квартал. Много съм "тъп", явно. Иначе за другото не съм прав, нали...? 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Мда, толкова "тъпо парче" съм, че чак излязох прав, че си живял в цигански квартал. Много съм "тъп", явно. Иначе за другото не съм прав, нали...? 😆

Ти не си тъп. Ти си обикновен излишък, който си брои дните - не годините

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ти не си тъп. Ти си обикновен излишък, който си брои дните - не годините

Пак ли ще ме биеш, бе? Колко пъти вече... Айде идвай до Русе и да се приключва мъката. Вече 200 пъти те карам и все ми бягаш по тъча... Що така? :) Идвай, имам бая авери, дето ще ти начупят гагата за отрицателно време. ;) 

Между другото, аз и тоя подозирам, че е циганин. Нали бил бакшиш... 😆

преди 33 минути, communismatic написа:

Айде идвай до Русе и да се приключва мъката. Вече 200 пъти те карам и все ми бягаш по тъча... Що така?

Не подхождаш правилно. Той няма парички за нет и за това ходи само на места, където знае къде е безплатното WiFi.

Ако му подскажеш няколко такива точки в Русе, тогава може и да дойде. Човекът не рискува да остане без нет, защото тогава няма да може да ни се хвали колко е велик :)

На 20 декември се навършват 80 години от разстрела на шестте ястребинчета и техните родители
"ЧИЧКО, НЕ МЕ УБИВАЙ. АЗ СЪМ МАЛЪК!"

доц. д-р Петър Ненков

Децата са най-хубавото нещо в живота ни . Те са нашето бъдеще и надежда. Най-великото щастие е да даряваш живот! Най-голямото престъпление е да го отнемаш, когато той едва е започнал.Няма нищо по-страшно от угасналите детски очи, от опустошената невръстна душевност, от прекършения, едва започнал живот ....

В годините на антифашистката съпротива у нас, на 20 декември 1943 година в село Ястребино, Търговишко се разиграва една драматична история, изпълнена с безсмислен садизъм и жестокост, която не може да не разтрепери човешкото сърце.
Тузлушкият край е блокиран от войска, полиция и жандармерия, които провеждат операция под кодовото наименование " Омуртаг". Целта е да се разгроми Омуртагския партизански отряд.

В село Ястребино действа втора картечна рота на 19-ти пехотен полк от Шумен, с командир, подпоручик Константин Йорданов. В цивилния си живот той е учител и баща на две невръстни деца.

Подпоручикът имал заповед от командира на полка, полковник Атанасов да ликвидира близките на нелегалните. Той изпълнява стриктно заповедта и дори се престарал.

В селото са арестувани и разстреляни от войската 18 души, близки на партизаните, от които шест са невръстни и невинни деца. Три от невръстните жертви са от семейството на Петър и Стоянка Калайджийски. Това са Надежда - на 12 г., Иван - на 9 г., и Стойне - на 7 г. Семейство Иван и Мария Янкови са разстреляни заедно дъщерите си - близначки Ценка и Цветанка - на 13 г. Петко и съпругата му Лазарка Стоичкови са разстреляни с дъщеря им Димитринка, на 11 г.

Разстрелът на арестуваните хора от Ястребино командвал фелдфебел-школникът Никола Маринов, а поручик Йорданов след това доубивал с пистолета си тези които били все още живи .

Незасегнат между труповете остава малкият Стойне. Зашеметен и уплашен, той простенъл : "Чичко не ме убивай, аз съм малък!" - крехкото му гласче било заглушено от смъртоносния изстрел на изверга.

След разстрела, всички убити са заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на убитите са изгорени на клада за да се прикрият следите от гнусното престъпление.

След 9 септември 1944 година разстреляните невръстни деца са наречени шестте ястребинчета. Всички ученици учеха за трагичната им съдба, посещаваха мемориалния комплекс в село Ястребино и изследваха живота им.....

.Днес 30 години след така наречените демократични промени у нас, тези деца - невинни жертви на класово-партийната вакханалия - отдавна са забравени, като много други святи неща от нашата история.

Сякаш политиците ни искат да прикрият гузната си съвест с пепелта на забвението !?

May be an image of one or more people, bangs and text that says 'Иван Падежца Димнтриика ViogAd Стойне 7 7год. Ценка Цветаика'

"Човешкото" лице на социализма! Да се кланяш на мумия, "винаги верни на партията" и съветските знамена да са повече от българските. В "чудесно" време сте живяли...

mumiq-gd.png

verni_na_BKP.png.d55580a68c7174d6f6e0e44d54c8f347.png

ussr-bg.png

Парадоксът на комунизма: За да няма частна собственост и пазарна икономика, една социална група превръща държавата в своя частна собственост.

Парадоксът на посткомунизма: За да върне частната собственост само в своя полза, същата социална група не позволява завзетата държава да стане правова.

:newspaper:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.