Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Аз ти доказах, че грешиш.

Tи ми доказа, че си изключително умно и интелигентно момче. Задавам за 245-ти път въпроса "Кво значение има, кога се изкарват данните за населението на Русия? Дали през три месеца или през дванадесет месеца? Толкова ли е сложен въпроса...

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Като малък обръщаше ли масата, като губеше на "Не се сърди, човече"? 

Ми не помня, ама най-вероятно дори тогава ще съм бил по-разсъждаващ от теб в момента. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

А къде са пресните данни за населението на есср?

Не, много е тежко положението с тоя... Русия била криела данните, понеже ВСУ ги смазвало... ама то данни има. Сега вече проблема бил, че те не изкарвали данните толкова често. Все едно, има някакво значение. Пламен Умния и той се намеси, завалията... ама за пореден път, не беше разбрал, какво точно се твърди от постнатото от него. 😆

преди 13 минути, kaldata1 написа:

Я да видим...

"Последните същински преброявания на населението в страните членки на ЕС се проведоха около 2021 г., като част от европейския цикъл, но много страни, като България, вече разчитат силно на административни регистри и други източници за годишни оценки на населението, въпреки че се изисква формално преброяване на всеки 10 години, като следващият голям цикъл е около 2031 г.. ".

А какво знаем за стъкмистиката в есср?

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Я да видим...

"Последните същински преброявания на населението в страните членки на ЕС се проведоха около 2021 г., като част от европейския цикъл, но много страни, като България, вече разчитат силно на административни регистри и други източници за годишни оценки на населението, въпреки че се изисква формално преброяване на всеки 10 години, като следващият голям цикъл е около 2031 г.. ".

А какво знаем за стъкмистиката в есср?

Какво искаш да кажеш? Естествено, че няма преброяване на населението всяка година - никъде по света няма. 

Прави се веднъж на 10 години, през останалото време се правят демографски данни на база на починали, родени, напуснали и дошли. В ЕС - веднъж годишно, в Русия - всеки месец (до 01.2025, после, както 45 пъти написах на фена на Дагестан - вече няма, не са и обявили каква ще им е новата честота). 

Колкото до ЕССР - какви доказателства имаш, че си раздуват населението? 

В ЕС - веднъж годишно, в Русия - всеки месец (до 01.2025, после, както 45 пъти написах на фена на Дагестан - вече няма, не са и обявили каква ще им е новата честота). 

Баси абсурдният тип, честно... 😆

преди 41 минути, communismatic написа:

Не, много е тежко положението с тоя... Русия била криела данните, понеже ВСУ ги смазвало... ама то данни има. Сега вече проблема бил, че те не изкарвали данните толкова често. Все едно, има някакво значение. Пламен Умния и той се намеси, завалията... ама за пореден път, не беше разбрал, какво точно се твърди от постнатото от него. 😆

Важното е, че твърдеше, че Русия не е публикувала данни по-често от веднъж годишно. След като ти показах с линкове, че грешиш, тезата ти вече стана "Еми, хубаво, и какво от това, не виждам проблем!" 

Смятам дискусията за приключена. Ти, ако искаш, пиши на Кремъл с молба да си възобновяват данните, боли ме. 

преди 2 минути, communismatic написа:

Баси абсурдният тип, честно... 😆

Не вдигай кръвно само, просто следващият път си проверявай тезите, преди да влизаш в спор. Аз така правя, именно защото не обичам да не съм прав. 

преди 7 минути, kaldata1 написа:

Не вдигай кръвно само, просто следващият път си проверявай тезите, преди да влизаш в спор.

Ти сериозно ли смяташ, че вдигам кръвно от глупостите, които пишеш? 😆😆😆😆😆😆😆
Иди се прегледай, ако е така... Не, не се шегувам. Ако бях на твое място, направо бих се метнал от първата тераса.

Аз така правя, именно защото не обичам да не съм прав.

Мда, виждам, че редовно проверяваш тезите си. Особено и по тази... 😆

Важното е, че твърдеше, че Русия не е публикувала данни по-често от веднъж годишно. След като ти показах с линкове, че грешиш, тезата ти вече стана "Еми, хубаво, и какво от това, не виждам проблем!" 

Не, бе... БЕЗКРАЙНО УМНО МОМЧЕ ТАКОВА. Малоумната ти теза е свързана с факта, че руските загуби били огромни и "Росстат" криели статистическите изследвания заради това. Затова ти написах, че абсолютно никой не ги крие, просто излизат ежегодишно. Затова и ти зададох над 200 пъти въпроса "Кво значение има, кога излизат!?" Та... Кво значение има, кога излизат БЕЗКРАЙНО УМНО МОМЧЕ ТАКОВА!? Това, че не можеш, да разбереш нещо от една година насам... не значи, че аз съм си изменял тезата. С Пламен Умния направо сте си като интелектуални близнаци...

Бахти неадекватният тип...😆
Направо се метни от някой небостъргач за по-сигурно.

преди 7 часа, kaldata1 написа:

до 01.2025

Не че нещо, но данните на есср са също с тази дата на валидност. Това че публикацията в която ги посочваш е от лятото не променя факта за датата на изготвяне на самата статистика. Наистина ли си представяш че ония мързеливи бюрократи правят статистиката по-често от веднъж годишно? Това да не ти е worldometer или някой друг частен брояч на нещо си там... Навремето беше популярен заедно с един-два други сайта заради статистиката за заразени и убити с биологичното оръжие на сащ ковид-19.

Комунета, още ли не сте направили разлика между онова ваше пропиляно време и днешното?

Само за два–три часа полет от България вече можеш да бъдеш в сърцето на Европа! Амстердам, Берлин, Париж, Барселона, Милано, Рим или Прага.
Там имаш правото да избереш своя път да живееш, да работиш, да учиш и да създадеш дом, ако пожелаеш. Това е силата на свободния свят  възможността, не принудата. Европа отдавна разбра, че истинското влияние не се постига с бронирани колони, а с доверие, сътрудничество и човешки обмен. Не е нужно да разрушиш нечия държава, за да бъдеш част от нейното бъдеще. Границите могат да бъдат мостове, а не фронтови линии. Историята ви е учила, че териториалната експанзия е въпрос на чест. Днес знаем, че честта на една нация се измерва в благополучието на хората ѝ, не в квадратните километри. И Европа го доказа, без един изстрел, чрез партньорства и съюзи, беше постигнато повече, отколкото чрез конфликти. България може вече да не бъде определяна „на три морета“, но днес тя е част от нещо много по-голямо - не на три бряга, а на цял континент от възможности. Защото България е част от Европа и бъдещето ѝ е европейско по дефиниция, а не по завоевание.

Съжалявам, че младостта ви е минала в такъв затвор и манипулации!

преди 5 часа, Sliderum2 написа:

Не че нещо, но данните на есср са също с тази дата на валидност. Това че публикацията в която ги посочваш е от лятото не променя факта за датата на изготвяне на самата статистика. Наистина ли си представяш че ония мързеливи бюрократи правят статистиката по-често от веднъж годишно? Това да не ти е worldometer или някой друг частен брояч на нещо си там... Навремето беше популярен заедно с един-два други сайта заради статистиката за заразени и убити с биологичното оръжие на сащ ковид-19.

Прави впечатление, че ЕС винаги е имал демографска статистика веднъж годишно - нито повече, нито по-малко. Близо 30 отделни статистически служби се стиковат за целта и според мен е нормално да нямат по-често обновяване.

Възможно е Русия също да минава на годишно отчитане, предстои да разберем. Можеха да мъцнат, че промянят честотата на обявяване на данни, за да не си спекулираме ние, ама все тая. Важното е да има напрежение :)

преди 31 минути, kaldata1 написа:

Възможно е Русия също да минава на годишно отчитане, предстои да разберем.

Е, нали уж имали много загуби от войната? Сега, кво... Даваш назад от твърдението си ли? За какво ни проглуши ушите сума ти време? 😆

преди 8 минути, communismatic написа:

Е, нали уж имали много загуби от войната? Сега, кво... Даваш назад от твърдението си ли? За какво ни проглуши ушите сума ти време? 😆

Да не са си изнесли най-накрая данните след 01.2025? Я дай линк. 

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Извинявай, ти май още не си разбрал, кога изнасят данните за изминалата година? Да пробвам с картинка? И не разбрах... сега последно... загубите им големи ли са? Щото нещо май тръгна, да даваш назад от малоумното си твърдение? 😆

преди 1 час, kaldata1 написа:

Публикуване на данни за населението на ЕС

Разговор с Gemini

Обикновено ЕС предоставя годишен доклад за броя на населението с дата 1 януари. Но кога обичайно се публикува в сайта?

Евростат (статистическата служба на Европейския съюз) публикува данните за населението на няколко етапа през годината, като графикът зависи от това дали търсите предварителни оценки или окончателни, детайлни данни.

Ето обичайния график на публикациите:

1. Предварителни данни (Юли)

Най-важната дата за широката общественост е около 11 юли (Световният ден на населението). На тази дата или няколко дни преди нея, Евростат обикновено публикува официално прессъобщение с първите реални оценки за общия брой на населението към 1 януари на текущата година.

• Какво съдържа: Общ брой на населението за ЕС и по държави, основни тенденции (ръст или спад) и демографски баланс (раждаемост/смъртност).

2. Първи оценки в базата данни (Юни – Юли)....

Я пак опитай с въпроса. За данни след 1 януари 2025, следва доклад за 1 януари 2026, който ще бъде публикуван на обичайната дата през лятото публично. Защо очакваш междинни доклади публикувани много по-рано от Русия, след като има стандартни срокове кога се случва. Само защото не е есср членка ли?

преди 1 час, communismatic написа:

Извинявай, ти май още не си разбрал, кога изнасят данните за изминалата година? Да пробвам с картинка? И не разбрах... сега последно... загубите им големи ли са? Щото нещо май тръгна, да даваш назад от малоумното си твърдение? 😆

Не знам какви са загубите... защото спряха да дават статистика. Не съм чувал някой да крие данни от хубаво, така че вероятно загубите са големи. 

Пак питам - искаш ли схема, ако не разбираш български? 

току-що, kaldata1 написа:

Не знам какви са загубите... защото спряха да дават статистика.

Aха, сега вече не знаеш. Що даваш назад от тъпата си теза? Пак си наврян май... 

Не съм чувал някой да крие данни от хубаво, така че вероятно загубите са големи. 

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Пак да питам... Кой крие данните като са излезли в краят на януари миналата година? Ти малоумен ли си? Ти малоумен ли си? Ти малоумен ли си? Ти малоумен ли си? Малоумен ли си? Малоумен ли си? Малоумен ли си?

Пак питам - искаш ли схема, ако не разбираш български?

Аз много добре разбирам, тоя дето не ми отговори на въпроса "Кво значение има, кога излизат данните сега или след няколко месеца?" си ти, а не аз. Та... за 4584-ти път... Какво значение има кога излизат данните? Дали на три месеца или на дванадесет месеца? Ще ми отговориш ли на тоя простичък въпрос? :)) 

преди 1 минута, Sliderum2 написа:
Публикуване на данни за населението на ЕС

Разговор с Gemini

Обикновено ЕС предоставя годишен доклад за броя на населението с дата 1 януари. Но кога обичайно се публикува в сайта?

Евростат (статистическата служба на Европейския съюз) публикува данните за населението на няколко етапа през годината, като графикът зависи от това дали търсите предварителни оценки или окончателни, детайлни данни.

Ето обичайния график на публикациите:

1. Предварителни данни (Юли)

Най-важната дата за широката общественост е около 11 юли (Световният ден на населението). На тази дата или няколко дни преди нея, Евростат обикновено публикува официално прессъобщение с първите реални оценки за общия брой на населението към 1 януари на текущата година.

• Какво съдържа: Общ брой на населението за ЕС и по държави, основни тенденции (ръст или спад) и демографски баланс (раждаемост/смъртност).

2. Първи оценки в базата данни (Юни – Юли)....

Я пак опитай с въпроса. За данни след 1 януари 2025, следва доклад за 1 януари 2026, който ще бъде публикуван на обичайната дата през лятото публично. Защо очакваш междинни доклади публикувани много по-рано от Русия, след като има стандартни срокове кога се случва. Само защото не е есср членка ли?

Ставаше дума за Русия. Те, както доказах и на досадното пишлеме по-горе, са имали демографски репорти няколко пъти годишно, а сега вече нямат от 11 месеца - и не са и обявили причината или какво друго са решили. 

Данните на ЕС са ясни - кога ги изкарват, за кога се отнасят и кога се очакват. 

Те, както доказах и на досадното пишлеме по-горе, са имали демографски репорти няколко пъти годишно, а сега вече нямат от 11 месеца - и не са и обявили причината или какво друго са решили. 

Уникален... 😆

току-що, communismatic написа:

Aха, сега вече не знаеш. Що даваш назад от тъпата си теза? Пак си наврян май... 

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Пак да питам... Кой крие данните като са излезли в краят на януари миналата година? Ти малоумен ли си? Ти малоумен ли си? Ти малоумен ли си? Ти малоумен ли си? Малоумен ли си? Малоумен ли си? Малоумен ли си?

Аз много добре разбирам, тоя дето не ми отговори на въпроса "Кво значение има, кога излизат данните сега или след няколко месеца?" си ти, а не аз. Та... за 4584-ти път... Какво значение има кога излизат данните? Дали на три месеца или на дванадесет месеца? Ще ми отговориш ли на тоя простичък въпрос? :)) 

Ти сериозно ли си толкова зле или тролиш всички - най-вече мен? 

Пак питам - къде са данните по тримесечия за 2025, които Русия ИНАЧЕ изкарваше всяко тримесечие досега? Къде са данните 01-03.2025, 04-06.2025, 07-09.2025? Къде са, льольо? Защо 2024 всяко тримесечие има данни за предходното, а през 2025 - няма?

И щом и ти си съгласен, че ги няма, как реши, че е от хубаво? Кой си крие статистиката, ако е положителна??? 

Пак питам - къде са данните по тримесечия за 2025, които Русия ИНАЧЕ изкарваше всяко тримесечие досега? Къде са данните 01-03.2025, 04-06.2025, 07-09.2025? Къде са, льольо? Защо 2024 всяко тримесечие има данни за предходното, а през 2025 - няма?

Т.е. ти си малоумен, така да разбирам? Още не можеш, да разбереш? 😆

И щом и ти си съгласен, че ги няма, как реши, че е от хубаво? Кой си крие статистиката, ако е положителна??? 

Трудна работа... 😆
Какво значение има, кога излизат данните след като излизат? Това ще промени ли представата на населението за загубите им на фронта? Може ли постоянно, да поствате всякакви тъпотии и после като ви навра, точно там, където ви е мястото и после да ми задавате един и същ тъп въпрос по 200 пъти? Кво значение има кога излизат? Колко пъти, да те питам едно и също нещо? Нямало било данни? Има данни, това че ти не можеш, да вденеш с умната си глава, че излизат в краят на януари месец всяка година не е мой проблем, а е твой. Иди на психиатър, може да ти помогне. Има и модерна апаратура, може и да ти присадят някой мозък от жираф, ще ти послужи повече от сегашният.

преди 42 минути, kaldata1 написа:

Ставаше дума за Русия. Те, както доказах и на досадното пишлеме по-горе, са имали демографски репорти няколко пъти годишно, а сега вече нямат от 11 месеца - и не са и обявили причината или какво друго са решили. 

Данните на ЕС са ясни - кога ги изкарват, за кога се отнасят и кога се очакват. 

Това колко пъти има доклади не е нещо непроменно. Може да е, и е въпрос на политика. Може спокойно да има доклади и те да не са споделяни със запада и въобще да не са публични. Как да ти обясня защо. Един пример. Китай участваше в класацията топ 500 за суперкомпютри до 2015 и споделяше и се гордееше и оглавяваше класацията в някои от тези години. Може би не е споделял само данни за някои с чисто военно предназначение машини, но не знам дали е така. Откакто сащ реши да санкционира Китай, китайците спряха да споделят данни по въпроса. Това не значи че са спрели, нито изостанали толкова много, че да се срамуват да участват в класацията, просто намразиха проклетата кравария и защо пък да им предоставят на западняците подробности с какво и колко разполагат в действителност.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Това колко пъти има доклади не е нещо непроменно. Може да е, и е въпрос на политика. Може спокойно да има доклади и те да не са споделяни със запада и въобще да не са публични. Как да ти обясня защо. Един пример. Китай участваше в класацията топ 500 за суперкомпютри до 2015 и споделяше и се гордееше и оглавяваше класацията в някои от тези години. Може би не е споделял само данни за някои с чисто военно предназначение машини, но не знам дали е така. Откакто сащ реши да санкционира Китай, китайците спряха да споделят данни по въпроса. Това не значи че са спрели, нито изостанали толкова много, че да се срамуват да участват в класацията, просто намразиха проклетата кравария и защо пък да им предоставят на западняците подробности с какво и колко разполагат в действителност.

Монетата винаги има две страни. 

Факт е, че Германия не скри рецесията си, Франция не крие дълга си, а Италия не е забранила снимането на всякаква африканска паплач. Митингите на АфД са си там и са все по-многолюдни. Reform UK води в проучванията, които във Великобритания са публични.

За някои това е сила, прозрачност и демокрация. За мен е чиста глупост - щом враговете ти обявяват каквато си искат информация (ако въобще благоволят), ти от какъв зор си със свалени карти? Ако искаш силен ЕС, защо си тръбиш слабостите? 

Европа ще научи по трудният начин, че играе по правила, които вече отдавна не важат. И ако продължава да си вее мръсните гащи, докато другите горят техните или го заравят дълбоко в двора, да не се сърди, че според квартала само тя има мръсно бельо. 

Между другото, де се дяна Пламен Умния... Много липсва на форума с "аргументираните" си тези. Отдавна не е вадил документ, който да РАЗБИРА... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.