Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, kaldata1 написа:

Монетата винаги има две страни. 

Факт е, че Германия не скри рецесията си, Франция не крие дълга си, а Италия не е забранила снимането на всякаква африканска паплач. Митингите на АфД са си там и са все по-многолюдни. Reform UK води в проучванията, които във Великобритания са публични.

За някои това е сила, прозрачност и демокрация. За мен е чиста глупост - щом враговете ти обявяват каквато си искат информация (ако въобще благоволят), ти от какъв зор си със свалени карти? Ако искаш силен ЕС, защо си тръбиш слабостите? 

Европа ще научи по трудният начин, че играе по правила, които вече отдавна не важат. И ако продължава да си вее мръсните гащи, докато другите горят техните или го заравят дълбоко в двора, да не се сърди, че според квартала само тя има мръсно бельо. 

Това което обявяват и се пише в медиите и което си написал че не се крие...Ъъъ, какво точно му е важното и критичното? Ако въобще има важни и критични информации, които не трябва да са публични, те със сигурност не са в медиите. В медиите както винаги плява и пропаганда. Впрочем, можеш ли лично да преброиш населението на есср, за да си уверен че не лъжат за броя ни? Как все се случва да гласуват мъртви души, да има изборен туризъм и прочие, а?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 часа, kaldata1 написа:

За някои това е сила, прозрачност и демокрация. За мен е чиста глупост - щом враговете ти обявяват каквато си искат информация (ако въобще благоволят), ти от какъв зор си със свалени карти? Ако искаш силен ЕС, защо си тръбиш слабостите? 

Европа ще научи по трудният начин, че играе по правила, които вече отдавна не важат. И ако продължава да си вее мръсните гащи, докато другите горят техните или го заравят дълбоко в двора, да не се сърди, че според квартала само тя има мръсно бельо. 

Така работи демокрацията. Иначе се превръщаме в диктатура от типа на Китай и РФ. Варианта демокрацията да се противопостави на армията от тролове, бълващи дезинформация и лъжи е правила (правна рамка), която да направи социалните мрежи по-прозрачни, отговорни и по-малко уязвими за фалшиви акаунти, тролове и манипулации. Европейският съюз работи активно върху тези правила. Вече има Закон за цифровите услуги (Digital Services Act, DSA). Той ще търпи промени, които ще направят по-трудни дезинформацията, фалшивите акаунти и лъжите на троловете, които са против демокрацията и мечтаещи за автокрация и диктатура.

преди 9 минути, БаалБек написа:

Европейският съюз работи активно върху тези правила. Вече има Закон за цифровите услуги (Digital Services Act, DSA). Той ще търпи промени, които ще направят по-трудни дезинформацията, фалшивите акаунти и лъжите на троловете, които са против демокрацията и мечтаещи за автокрация и диктатура.

Т.е. ЕС който е "за" демокрацията създава закон, в който ограничава "дезинформацията"... 😆

преди 8 минути, communismatic написа:

Т.е. ЕС който е "за" демокрацията създава закон, в който ограничава "дезинформацията"... 😆

Тоест, за теб демокрацията трябва да търпи лъжи и да изгони истината? Ясно! Много си в ред. 

Това ли е причината за твоята НЕадекватност?

comuneto_comuna.thumb.png.73d469c691fa16070dcd1c36719d3861.png

Или се радваш на добри новини от медицината?

bratovched.thumb.png.b5a3005a70d05b3ab38313ea40860d5f.png

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 9 минути, БаалБек написа:

Тоест, за теб демокрацията трябва да търпи лъжи и да изгони истината? Ясно! Много си в ред. 

Не, друго имах предвид, ама карай. Както обикновено нищо не си разбрала...

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Това което обявяват и се пише в медиите и което си написал че не се крие...Ъъъ, какво точно му е важното и критичното? Ако въобще има важни и критични информации, които не трябва да са публични, те със сигурност не са в медиите. В медиите както винаги плява и пропаганда. Впрочем, можеш ли лично да преброиш населението на есср, за да си уверен че не лъжат за броя ни? Как все се случва да гласуват мъртви души, да има изборен туризъм и прочие, а?

Кои са тия "важни" и "критични" информации, които ЕС крие, като охотно отразява рецесии, скандали, протести и въобще всичко, което БИ СЛЕДВАЛО да крие? 

Да си чул Китай да бие тъпана за демографската си криза, за имотния си балон или за социалния си точков рейтинг и плащане с камери? 

Русия обширно да интервюира хората с кални точки вместо паркинги? 

Бразилия да се занимава денонощно с драмите на живеещите във фавелите? 

Иран да започва новините с качеството на въздуха в Техеран? 

Именно. 

А в Европа няма проблем, който да не се вее от вестници, телевизия, социални медии и от политици нон-стоп.

И така до момента, в който плащаме двойно за биоразградими опаковки , докато целият останат свят яде храна в Найлон, увита в още Найлон и накрая сложена в пластмасова кутийка и пет пари не дава. 

преди 5 минути, kaldata1 написа:

Кои са тия "важни" и "критични" информации, които ЕС крие, като охотно отразява рецесии, скандали, протести и въобще всичко, което БИ СЛЕДВАЛО да крие? 

Мога ли да дам пример с една държава от ЕС, в която беше забранено на руската посланичка, да говори в националното радио? Това е толкова демократично, че направо ум да ти зайде...

преди 19 минути, communismatic написа:

Мога ли да дам пример с една държава от ЕС, в която беше забранено на руската посланичка, да говори в националното радио? Това е толкова демократично, че направо ум да ти зайде...

Е, държава, която ни е обявила за вражеска, е логично да няма поле за изява в Националното радио и то в предаването на кандидат за евродепутат. Все пак данъкоплатеца плаща за него. БНР е обект на националната сигурност (както гари, летището, министерства) , между другото и в случай на военен конфликт сигурността му е на директно подчинение на Министъра на отбраната. 

Освен това, няма гаранции, че един посланик ще говори само истини и всъщност няма да и полза националния ефир да разпространява лъжи. Което в случай на вражески държави си е директно информационна операция върху врага.

Уви, ЕС така и на намери начин да озапти малко социалните мрежи:

Що не дадат на някой европейски посланик да говори в руския национален ефир? Защото руснаците искат да печелят, а не да играят честно и прозрачно. Това евродебилите така и не го разбраха.

преди 12 минути, kaldata1 написа:

Е, държава, която ни е обявила за вражеска, е логично да няма поле за изява в Националното радио и то в предаването на кандидат за евродепутат

А тя защо ни обяви за вражеска, би ли обяснил? И освен това... много ти са двойни аршините по отношение на свободата на словото.

преди 13 минути, kaldata1 написа:

БНР е обект на националната сигурност (както гари, летището, министерства) , между другото и в случай на военен конфликт сигурността му е на директно подчинение на Министъра на отбраната. 

Това е потресаваща тъпотия, която написа току що. Ще се направя, че не съм го прочел.

преди 13 минути, kaldata1 написа:

Освен това, няма гаранции, че един посланик ще говори само истини и всъщност няма да и полза националния ефир да разпространява лъжи.

Мхм. Американският посланик само истини ли говори? А полският?

преди 14 минути, kaldata1 написа:

Което в случай на вражески държави си е директно информационна операция върху врага.

Мхм, Путин да няма да ни напада?

преди 14 минути, kaldata1 написа:

Уви, ЕС така и на намери начин да озапти малко социалните мрежи:

Т.е. да не я допуска и в YouTube? Каква демокрация само...

преди 15 минути, kaldata1 написа:

Що не дадат на някой европейски посланик да говори в руския национален ефир?

Ми да говори, кой ги е спрял... В Русия има даже опозиционни медии. Ама ти откъде да ги знаеш тия работи.

преди 1 час, kaldata1 написа:

Що не дадат на някой европейски посланик да говори в руския национален ефир? Защото руснаците искат да печелят, а не да играят честно и прозрачно.

Не разбирам. Ти одобряваш че и тук е като в Русия ли?

Тук болшинството от т.нар. "антикомунисти" са си живи комунисти, ама пар екселанс. Антикомунисти само когато им отърва, през останалото време нямат абсолютно никакви проблеми, да забраняват. Митрофанова била от вражеска държава, щяла и да говори лъжи, а и освен това БНР бил "обект на националната сигурност". Направо да се смееш ли, да плачеш ли... Абсолютно никъде няма никаква свобода на словото, нито тук, нито в Русия, нито в ЕС, нито в САЩ. Само дето за едните се вие на умряло, а за другите... "Кво пък толкова е станало?". Между другото, в НЕопозиционните медии в Русия (например в "Mediazona") се публикуват постоянно руските загуби от войната. Всъщност само убитите, понеже дирят некролозите тук и там. И за огромно съжаление на умнокрасивите... оказва се, че изобщо не са толкова много. 156К умножено по 2,5 = 390К. Естествено, надали са изнамерили всички некролози, ама...
1.jpg

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Не разбирам. Ти одобряваш че и тук е като в Русия ли?

Ако тук беше като в Русия, то Карбовски, Чуков, Вацев и Киро Брейка щяха да са в затвора. За радост или не, те са си на свобода, даже на свободия.

преди 17 минути, kaldata1 написа:

Ако тук беше като в Русия, то Карбовски, Чуков, Вацев и Киро Брейка щяха да са в затвора. За радост или не, те са си на свобода, даже на свободия.

Гледам че се радваш на фактът, че чужд посланик няма достъп до медиите ни. Същото положение, каквото твърдиш че било и в Русия. Разбираш от къде идва объркването ми, нали?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Гледам че се радваш на фактът, че чужд посланик няма достъп до медиите ни. Същото положение, каквото твърдиш че било и в Русия. Разбираш от къде идва объркването ми, нали?

Факта е, че всеки посланик има пълен и свободен достъп до ко която медия пожелае. Факт е, че послоника на една вражеска, враждебна държава няма достъп до никоя медия. Разбираш ли къде е ключа към загатката? 😉

преди 32 минути, kaldata1 написа:

Ми не. Знаеш ли какво стана с онази патица Марина Овсяникова с плаката против войната в студиото на новините?

Разстреляха я? - Оооо не, не са.

Пратиха я в Сибир? - изобщо не са си и помисляли

Пратиха я в затвора? - Също "не"

Въпросната патица получи само глоба, след което безпрепятствено замина за Немция, където работи един месец в Die Welt. Тя обаче реши че това не ѝ е достатъчно. Искаше да капитализира с повечко финанси нейните "пет минутки слава", а заплатата в немски вестник се оказа недостатъчна. Реши да се върне в Русия и да пробва пак от същото. Пак я хванаха и тогава вече в условията на рецидив получи по-тежка присъда - две допълнителни глоби + домашен арест. Отново избяга, този път във Франция и издаде книга. Предполагам че най-накрая е получила финансите, които бяха цел на този цирк, взе че се кротна и вече две години нищо не се чува за нея.

Джокера и той е върл антикомунист, най-големият антикомунист от ГЕРБеротираджийската маса. Той и Бойко беше антикомунист, доколкото си спомням...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Лъжеш!!!

Браво. Накара ме да ескалирам. Стига ти толкова. За теб по един отговор на вечер, колкото да не си капо :P

Цитат

САЩ призова американците: Незабавно напуснете тази страна

„Гражданите на САЩ в Русия трябва незабавно да напуснат страната“, се казва в него. „Руските власти често разпитват и заплашват американски граждани без причина“.

В предупреждението се отбелязва, че има прецеденти, при които руските служби за сигурност са арестували американци по фалшиви обвинения. „На американците е отказвано справедливо отношение и са били осъждани без достоверни доказателства“.

Пътуващите са посъветвани също да обмислят дали да носят електронни устройства в страната. Трябва да се приема, че всички електронни комуникации и устройства се наблюдават.

Твоите касачоци май, май прекрачиха всички граници? 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Джокера и той е върл антикомунист, най-големият антикомунист от ГЕРБеротираджийската маса. Той и Бойко беше антикомунист, доколкото си спомням...

На човека му е скучно по тир-паркингите в чужбинско и забавлението му е да пише тук глупости за да "ескалират" хората. 

Аз понеже съм пич му написах един отговор, но с това изпълних дълга си пред обществото. Ако някой друг иска да го забавлява - нека да поеме щафетата :)

Най-много обичам, кгота ме обвинят в лъжа..... 😆

Заставам зад всяка една дума написана от мен. Доказал съм всичко за което се твърди, че е лъжа. 😆 Едва ли Тошев прави разлика между враг и приятел, от там идва объркването му за допускане на посланик до наша медия.... 😆 В руZия допускат ли вражески посланици да говорят в медиите? 😆

"Стига толкова" е признаване, че съм прав! 🤭

преди 2 минути, ivottoshev написа:

На човека му е скучно по тир-паркингите в чужбинско и забавлението му е да пише тук глупости за да "ескалират" хората. 

Аз понеже съм пич му отговорих, но с това изпълних дълга си пред обществото. Ако някой друг иска да го забавлява - нека да поеме щафетата :)

Ммм да, когато свършат аргументите - започват опитите за обида, що така? 😆 Не ви ли омръзна едно и също да го пишете всеки път когато напиша яргументи по някоя тема? 🤭

преди 7 часа, "Саша" написа:

Най-много обичам, кгота ме обвинят в лъжа..... 😆

Заставам зад всяка една дума написана от мен. Доказал съм всичко за което се твърди, че е лъжа. 😆 Едва ли Тошев прави разлика между враг и приятел, от там идва объркването му за допускане на посланик до наша медия.... 😆 В руZия допускат ли вражески посланици да говорят в медиите? 😆

"Стига толкова" е признаване, че съм прав! 🤭

Ммм да, когато свършат аргументите - започват опитите за обида, що така? 😆 Не ви ли омръзна едно и също да го пишете всеки път когато напиша яргументи по някоя тема? 🤭

Ако наистина си ТИР-аджия и НЕ си русороб, то ти си за интервю! 

Как издържаш на останалите си колеги, които ако не беше гадната демокрация, щяха да са минимум междугалактически императори с 15 жени и три гаража с лимузини?

преди 8 часа, "Саша" написа:

Доказал съм всичко за което се твърди, че е лъжа.

Така е, да. Помним как "доказа", че не пишеш от 20 акаунта едновременно. Снима си стаята, там имаше няколко компютъра и всичките бяха с отворена kaldata.com. Интересно, защо му е на един човек с ЕДИН акаунт, да използва няколко компютъра и да влиза с един и същ профил. Наистина много странно. А още по-странно е защо реши и да го снимаш. Ама то логика при теб, как пък и да търсим...

Пък тоя kaldata1... направо потресаващи са нещата при него. Все едно с тираджията, да нищя сериозни теми. Абсолютно никакви наченки на мислене и при двамата.

преди 3 минути, communismatic написа:

Пък тоя kaldata1... направо потресаващи са нещата при него. Все едно с тираджията, да нищя сериозни теми. Абсолютно никакви наченки на мислене и при двамата.

Не преценявай хората само по този признак. Има хора, работещи физически труд, които са честни, добри, милосърдни и умни. Има и хора, които са с лъскава опаковка, но ако не са мама и тати, ще умрат под някой мост. Ще поживееш и ще видиш. 

Aз преценявам тукашните по техните постове, ква работа, кви пет лева... Кво ме интересува, кой какво работи? Ти нормален ли си изобщо? В случаят, нито ти, нито тираджията показвате някакви наченки на логическа мисъл.

преди 11 минути, communismatic написа:

Aз преценявам тукашните по техните постове, ква работа, кви пет лева... Кво ме интересува, кой какво работи? Ти нормален ли си изобщо? В случаят, нито ти, нито тираджията показвате някакви наченки на логическа мисъл.

Като не те интересува кой какво работи, защо казваш "как с тираджията ще нищя сериозни теми"?

И спри с това "всички сте олигофрени", "нормални ли сте" и прочее. Не си помагаш, като смяташ само своето мнение за заслужаващо внимание. Във форум си, не си у вас. 

преди 9 минути, kaldata1 написа:

Като не те интересува кой какво работи, защо казваш "как с тираджията ще нищя сериозни теми"?

Абсолютно никой не се интересува той какво работи, просто под "тираджия, който е гласоподавател на ГЕРБ" визирам точно тия хора, дето са направо промити от пропаганда и съвсем случайно не демонстрират особена... айде, да речем логическа мисъл. Щото един тираджия няма как да е чел нито Шекспир, нито Гьоте и т.н. Абсолютен тираджия, пар екселанс. На всичкото отгоре е и болен мозък, щом ми дири постовете из сума ти форуми, та даже и се хвали с всичко това. Ти прави сметка какъв му е реалният живот, щом аз съм му толкова важен.

преди 9 минути, kaldata1 написа:

И спри с това "всички сте олигофрени", "нормални ли сте" и прочее. Не си помагаш, като смяташ само своето мнение за заслужаващо внимание. Във форум си, не си у вас. 

Ми, извинявай, ама ти не си с нищо по-различен от него. Справка - последните страници. Нито за "загубите" на руската армия написа нещо, дето да има някаква логика, нито за свободата на словото. Абсолютно същата работа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.