Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 50 минути, communismatic написа:

E, нали уж били "много"? Сега пък нямаш представа? Кое е вярно? Защо така си объркан поначало?

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Как твърдиш, че руснаците крият данните, след като са изкарали годишни данни, които са излели в краят на януари миналата година? Т.е. как по-точно крият данните? И тая година, ще се случи ли, да ми отговориш на въпроса "Какво значение има, кога излизат данните, след като те така или иначе няма да прикрият нищо?". Какво трябва да стане, за да ми отговориш? Поне си признай, че това е поредната тема, по която нямаш никаква идея, какви простотии пишеш. Не, че не го знаем всички. И за Солженицин беше същата работа. Той имал достъп до архивите, ама то било 20 години след като писал книгата за ГУЛАГ. Много добър пост беше, определено.

С човек, който не прави разлика между годишен и тримесечен отчет няма много какво да се дискутира.

А с някой, който смята бивш каторжник в ГУЛАГ за фантазьор - още по-малко.

Разбирам, че този форум е утеха, че имаш себеподобни, които като дойде Русията тука, ще напуснат работата си на охрана на паркинги и ще станат минимум императори с по 10 плеймейтки харем, но ти напомням, че с мен просто удряш на камък. Задай си въпросите по 15 различни начина, прилагай обратна психология, отговаряй на въпроса с въпрос, опитай да ме оплетеш в собствените ми тези - не става. Пустите му руснаци си качили отчета за развитието на РФ (с демографски раздел) с данните за 01-03.2024 в нета и той все още е там. И аз, гадняра, ти го пуснах да му се радваш. Руснаците! Същите, дето уж имали само годишна статистика и нито 1 репортче повече и дето понеже имали годишна статистика (и нито репортче повече!) сега чакаме да благоволят да си обявят демографията за 2025-та.

Само че, като си скриеш 4-те тримесечни репорта за година X, има известна логика да не изкарваш и годишен репор за година X. 

Ако имаш връзки в Кремъл, обади им се да стъкмят някакви цифри и да ги пуснат през февруари като "Демографски данни на РФ за 2025". Два дни ще си най-щастливият скъсан бачкатор на света, на който ЕС му е виновен, че живота му е скапан и заяждането в интернет форум му е основно забавление.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 6 минути, kaldata1 написа:

С човек, който не прави разлика между годишен и тримесечен отчет няма много какво да се дискутира.

Да, де... Каква е разликата? Как по-точно биха се скрили данните? Кво значение има, дали данните излизат на 3 месеца или на 12? Защо отговора на този въпрос е толкова труден за теб? Да пробвам, да ти го моделирам с пластилин?

А с някой, който смята бивш каторжник в ГУЛАГ за фантазьор - още по-малко.

Аз те питам, откъде е черпил данните? Нали твърдиш, че нещата, които пише са истина? Та... От къде Александър Солженицин е черпил данни? Разбрах, че даже не знаеш, кога е писал. Разбрах, че според теб се е ровил из архивите 20 години след като е писал книгата и това беше някаква форма на опорна точка на малоумната ти теза, но... Откъде е имал достъп до архивите? Кристална топка? Звездите му го говорят? Да пробвам с картинка, ако трябва?

Същите, дето уж имали само годишна статистика и нито 1 репортче повече и дето понеже имали годишна статистика (и нито репортче повече!) сега чакаме да благоволят да си обявят демографията за 2025-та.

Да. Само пак да питам, щото отново нещо въпроса ми ти убягна. Последно, крият ли данните руснаците или не? Щото първо ги криеха, после не знаеше, сега пак ги крият. Кое е вярно?

Само че, като си скриеш 4-те тримесечни репорта за година X, има известна логика да не изкарваш и годишен репор за година X. 

Мхм. Има логика, да. Само не е ясна логиката, при положение, че са изкарали годишна за 2024-та през януари 2025-та. Има логика, да. При теб логиката е страшна логика.

Ако имаш връзки в Кремъл, обади им се да стъкмят някакви цифри и да ги пуснат през февруари като "Демографски данни на РФ за 2025". Два дни ще си най-щастливият скъсан бачкатор на света, на който ЕС му е виновен, че живота му е скапан и заяждането в интернет форум му е основно забавление.

Аз не се заяждам с никой, просто за пореден път твърдиш уникални простотии, та когато искам да се аргументираш и почваш, да ми увърташ. Това не е заяждане, просто се подигравам на акъла ти. Щото просто акъла ти е за подигравка. :) 

преди 14 минути, communismatic написа:

Да, де... Каква е разликата? Как по-точно биха се скрили данните? Кво значение има, дали данните излизат на 3 месеца или на 12? Защо отговора на този въпрос е толкова труден за теб? Да пробвам, да ти го моделирам с пластилин?

Ами просто е - за 2024 имаме и тримесечни, и годишни репорти.

За 2025 обаче спират тримесечните репорти. Годишният репорт явно също няма да излиза - иначе защо ще спират тримесечните му подиздания? Пестят ресурс, хартия (той е онлайн) или просто е било голяма занимавка?

Къде са тримесечните репорти за 2025-та? Защо ги няма? Казвай, не увъртай.

Цитат

Аз те питам, откъде е черпил данните? Нали твърдиш, че нещата, които пише са истина? Та... От къде Александър Солженицин е черпил данни? Разбрах, че даже не знаеш, кога е писал. Разбрах, че според теб се е ровил из архивите 20 години след като е писал книгата и това беше някаква форма на опорна точка на малоумната ти теза, но... Откъде е имал достъп до архивите? Кристална топка? Звездите му го говорят? Да пробвам с картинка, ако трябва?

Виктор Франкъл откъде ли черпи информация?

Впрочем, фантазьора и кумира ти. Що така?

zx1200y675_533747.jpg

току-що, kaldata1 написа:

Ами просто е - за 2024 имаме и тримесечни, и годишни репорти.

Ми ОК, щом е толкова просто... та, какво значение има, дали данните излизат на година или на три месеца? Нали било "просто"? Щом е "просто", та отговори най-накрая на въпроса. Ти си доста умно момче, надявам се, че ще се справиш...

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Годишният репорт явно също няма да излиза - иначе защо ще спират тримесечните му подиздания?

Явно, да. Ама що има годишен такъв за изминалата година? Явно? Явно какво? Явно си безкрайно умен и интелигентен? То, това е видно за всеки...

Защо ги няма? Казвай, не увъртай.

Има годишен. Щом има такъв, за какво да има тримесечни и каква е разликата? А ти твърдиш, че даже нямало и да излиза годишният. Интересно, на какво се базират твоите феноменални умозаключения, при положение, че за изминалата година има такъв? 

Кажи, откъде Солженицин е черпил данни за книгата си? Стига ми бяга по тъча... Повярвай ми, ще става по-лошо... Страшна "драка" съм, изпитвам огромно удоволствие, да се забавлявам с хора като теб. :) 

преди 5 минути, communismatic написа:

Кажи, откъде Солженицин е черпил данни за книгата си? Стига ми бяга по тъча... Повярвай ми, ще става по-лошо... Страшна "драка" съм, изпитвам огромно удоволствие, да се забавлявам с хора като теб. :) 

От прекараното време в ГУЛАГ, от разкази, от изповеди на каторжници и от информатори. С какво конкретно не си съгласен? ГУЛАГ е бил увеселителен парк за свещеници, лекари, офицери и троцкисти, но гадния дисидент е натопил СССР?

Става все по-забавно с тоя. Каторжниците ще имат понятие, каква е числеността на въдворените в концлагери по времето на Йосиф Висарионович Сталин? Ти пиеш ли си хапчетата?

Абсолютно никаква информация няма Александър Солженицин за твърденията в тъпите си книги. За да има понятие, колко са въдворените в лагери, той трябва да има достъп до архивите на КГБ. Щом няма достъп до архивите, съответно той си пише някакви абсолютни измишльотини. Останалото са глупости на хора, дето не си пият хапчетата.

Кажи, как реши, че "Росстат" прикриват загубите на руската армия от СВО-то и защо нямало да излиза годишният отчет за населението на РФ...

преди 3 минути, communismatic написа:

Става все по-забавно с тоя. Каторжниците ще имат понятие, каква е числеността на въдворените в концлагери по времето на Йосиф Висарионович Сталин? Ти пиеш ли си хапчетата?

Абсолютно никаква информация няма Александър Солженицин за твърденията в тъпите си книги. За да има понятие, колко са въдворените в лагери, той трябва да има достъп до архивите на КГБ. Щом няма достъп до архивите, съответно той си пише някакви абсолютни измишльотини. Останалото са глупости на хора, дето не си пият хапчетата.

https://www.reuters.com/article/world/putin-says-solzhenitsyn-s-life-dedicated-to-russia-idUSL12209501/

Ще ти се скарат, недей обижда така фаворита на Вовата.

Питам те пак, с кое твърдение не си съгласен и как ще обориш?

Цитат

Кажи, как реши, че "Росстат" прикриват загубите на руската армия от СВО-то и защо нямало да излиза годишният отчет за населението на РФ...

Защото са прекратили изкарването на такава информация, считано от 01.2025. 

Питам те пак, с кое твърдение не си съгласен и как ще обориш?

Кво ме питаш пак, като аз вече съм обяснил. Солженицин няма как да знае колко са въдворените в концлагери, понеже не е имал достъп до архивите. А Путин не знам, що реши, че ме вълнува, но както и да е. Ти кога ли си бил адекватен... 

Защото са прекратили изкарването на такава информация, считано от 01.2025. 

Т.е. те са прекратили изкарването на годишната статистика, според теб, но в същото време не е минала една година от изкарването на последната. Ти си безкрайно умно и интелигентно момче. Да не вдигаш кофи на някой строеж?

току-що, communismatic написа:

Т.е. те са прекратили изкарването на годишната статистика, според теб, но в същото време не е минала една година от изкарването на последната. Ти си безкрайно умно и интелигентно момче. Да не вдигаш кофи на някой строеж?

Прекратили са всякаква демографска статистика. Иначе щеше да има тримесечна. Панимаеш?

Направо го въртя на шиш. Каква демографска статистика са прекратили, като са изкарали годишна през януари 2025-та, та дори не е минала и една година от последната такава. Т.е. за пореден път твърдиш някакви феноменални глупости и точно като Пламен Умния те гавря до пръскане... 

Кажи, откъде Солженицин е разбрал колко са въдворените в концлагери по времето на Сталин? Да не му го е казал Исус Христос?

Ето я статистиката за 2024-та... Интересно, как реши, че някой крие нещо? Много странно, наистина...
https://rosstat.gov.ru/folder/313/document/256503

преди 14 минути, communismatic написа:

Направо го въртя на шиш. Каква демографска статистика са прекратили, като са изкарали годишна през януари 2025-та, та дори не е минала и една година от последната такава. Т.е. за пореден път твърдиш някакви феноменални глупости и точно като Пламен Умния те гавря до пръскане... 

Кажи, откъде Солженицин е разбрал колко са въдворените в концлагери по времето на Сталин? Да не му го е казал Исус Христос?

Ето я статистиката за 2024-та... Интересно, как реши, че някой крие нещо? Много странно, наистина...
https://rosstat.gov.ru/folder/313/document/256503

Спри се, ставаш за смях пред всички. 

Къде са тримесечните отчети за 2025-та, щом не са ги прекратили? Намери ми ги. 

Да, де... Ясно е кой е тоя, дето става за смях... Оня дето така и не може, да обясни, какво значение има, данните дали излизат през 12 месеца или през 3 и как по-точно "Росстат" не давали данните за населението, при положение, че за миналата година са публикували годишна статистика. Същият, дето така и не може, да обясни Солженицин, откъде ще има понятие, колко са въдворените в концлагери по времето на Йосиф Висарионович Сталин...

Забавна вечер, определено... Пламен Умния номер две.

преди 4 минути, communismatic написа:

Да, де... Ясно е кой е тоя, дето става за смях... Оня дето така и не може, да обясни, какво значение има, данните дали излизат през 12 месеца или през 3 и как по-точно "Росстат" не давали данните за населението, при положение, че за миналата година са публикували годишна статистика. Същият, дето така и не може, да обясни Солженицин, откъде ще има понятие, колко са въдворените в концлагери по времето на Йосиф Висарионович Сталин...

Забавна вечер, определено... Пламен Умния номер две.

Данните вече не излизат, само това има значение. И е достатъчно показателно за случващото се в руснаците в Украйна.

А мнението ти за доказан капацитет, признат и от свои, и от чужди като будната съвест на Русия, топ хуманист, опитал се да даде на милионите избити място за вечна памет, е достатъчно показателно. Мизантропите всички сте такива. 

Данните вече не излизат, само това има значение. И е достатъчно показателно за случващото се в руснаците в Украйна.

Данните не излизат? Верно? Да постнат годишна статистика през юли?

А мнението ти за доказан капацитет, признат и от свои, и от чужди като будната съвест на Русия, топ хуманист, опитал се да даде на милионите избити място за вечна памет, е достатъчно показателно. Мизантропите всички сте такива. 

Е, по-добре да не съм като теб, човек дето даже да не е разбрал книгата, която толкова хвали, кога е написана и откъде са черпени данните за нея...

на 9.01.2026 г. в 21:20, БаалБек написа:

1025351067_.png.ba455a5ba843b82e9fcf0baf708629f7.png

:popcorn2:

Фейкаджия

И "злите езици" казват, че по времето на пияниците и въпреки построяването на АЕЦ е имало режим на тока! Защо? 

Един блок на АЕЦ трябва да работи на пълна мощност и малко повече даже. 

Страх ги е, че менте частите няма да издържат.

А за режима на тока 4 има 4 няма, все пак се е мислело за повишаване на раждаемостта а и хората си се почивали от пропагандата по Първа програма и Хоризонт    :super:

Най-успешни бяха седемте месеца управление на ПП-ДБ, защото беше:
1. Първото в света, правителство, което оказа военна помощ на Украйна. Което потомствения комунист и путинофил, Борисов, нарече прибързано.
2. Първото в България, правителство, което имаше дързостта да изгони половината руско посолство и да неглижира просташкия ултиматум-заплашване на таваришч Митрофанова. Което потомствения комунист и путинофил, Борисов, нарече грешка.
3. Първото в България, правителство, което инициира унищожаването на МОЧА . За чието съхранение и поддръжка, потомственият комунист и путинофил, Борисов, беше награден от руския посланик, Потапов, с орден „Ломоносов“. Е, ГЕРБ направи услуга на Москва, като бламира антируското правителство на ПП-ДБ. ( Така, както марксиста Желев, бламира антируското правителство на СДС. И реформите и лустрацията бяха прекратени ). И унищожаването на МОЧА беше прекратено.
4. Първото в България, правителство, което рязко повиши пенсиите. Което потомственият комунист и путинофил, Борисов, гузно премълча.
А сега паникьосан от катастрофалното изпадане на ГЕРБ от А-група, криминогена, крадеца на луксозни автомобили, пандизчията от Панкрац-Прага, СИК-аджията и далавераджията ( Мишо Бирата, Ало Ваньо, прокурора Кокинов и пр. ), Борисов, пак плещи врели-некипели пред лумпените-клакьори.
Все едно...„Отборът Z-121 +“, отвя „най-успешното за последните 11 месеца“ управление на България и натика ГЕРБ и НН в нужника на българската история.

Аз си признавам... че никога не ми е минавало през акъла, че ще се появят такива политически недоразумения, които не само, че нищо няма да направят (то това си е обичайна практика у нас), но и ще върнат бай Тиквун на бял кон. ПП-ДБ просто са една най-обикновена политическа измет, тия хора са доказани некадърници. Остави факта, че са американски келнери, те и ГЕРБ-ерите не са по-различни, ама Буци поне гледа тук-там да лавира, докато тия за една снимка с американският посланик са готови направо да му го... Той Кирил Петков не прави разлика между девалвация и денониминация, как се очаква тоя човек, да взима тежки решения във време на икономическа стагнация? Понеже онова недоразумение по-горе смята, че бутането на Паметника на РККА било някакъв грандиозен успех за България. Първо, ПП-ДБ даже не успяха и да я свършат тая работа като хората. В момента по средата на едновремешният паметник има едно нищо, дето е оградено и изглежда направо смешно. Второ... понеже от ПП-ДБ 90% са на едно ниво с гласоподавателите си, да бяха прочели поне една книга през живота си, че да са наясно, че българската армия е била част от РККА в заключителният етап на Втората световна война. Близо 100 000 души са се "влели" в редиците на Трети украински фронт под ръководството на генерал Владимир Стойчев. Та, когато болните мозъци си правят торта с останките от въпросният паметник и зомбираните им привърженици се хилят тъпо от задоволство... по тоя начин те демонстрират и огромното си "уважение" към българският войник. Давали били помощ за Украйна? Мхм, добре... Ама българина, това как по-точно го прави по-щастлив, по-богат, по-малко беден? Като подариш 100-те БТР-а на Украйна и разни техни умни привърженици, да ми обясняват, че нищо не ставало от тях, ама можело украинците, да си ги ремонтират и да ги ползват. Иначе нищо не ставало от тях, много им пушели двигателите и ние нямало, да можем, да ги ремонтираме, та затова ВСУ ще ги използват, за да бият по тях Искандери и Кинжали, но на бойното поле няма да има причина, те да пушат. Та... подаряваш им БТР-и, но най-важното е, че американските компании ще ни продадат други (далаверата със Страйкърите). Преди това ни продадоха и едни доста евтини Ф16-ки, дето ги чакаме още като месия. Спряхме руският газ, понеже беше много скъп. Тук е мястото, да отбележа, че Просто Киро и тъпанарите около него (Георги Ганев например) ни убеждаваха, че щял да пристигне по-евтин от САЩ, от Азербайджан и прочее. Видяхме, че излязоха прави... и изобщо не лъжат. Докараха американските танкери с втечнен газ и цените скочиха десетократно. Сега дебелият хомосексуалист Асен Василев успешно яхна протестите срещу правителството, постоянно цитират "Кой разпореди това безобразие?", само не е много ясно... след като ПП-ДБ и самият той са за влизането ни в Еврозоната и че бюджета ни е пробит именно поради тази причина, та... неговите привърженици наясно ли са с всичко това или по принцип са доста умни!? Щото помним как им обясняваше, че Полша не била готова за влизането в Еврозоната, щото не покривала критериите. Ама ние сме ги били покривали... И не беше ли "безобразие", да купуваме прескъпи американски танкери с втечнен газ? Или Страйкъри? Или оборудване за АЕЦ-а? Или да подаряваш БТР-ите на Украйна? Това не е ли "безобразие"? Или май по-скоро е "безобразие", че не са в коалиция с ГЕРБ, че да крадат заедно? Чакай... грешка. Те не бяха в коалиция, това беше "сглобка" в името на българският народ.

на 11.01.2026 г. в 7:09, communismatic написа:

Аз си признавам... че никога не ми е минавало през акъла, че....

...че СССР ни е освободил? Ти кога си имал акъл?

communismatic.thumb.png.d53b4a80b2383519673150f3c2e6bd8e.png

...и да знаеш - Капитализмът е допринесъл за преодоляването на глада и бедността повече от всяка друга система в световната история. Най-тежките периоди на причинен от човека глад през последните 100 години са при социализма. След болшевишката революция гладът в Русия през 1921 – 1922 г. отнема живота на 5 милиона души (според официалната статистика в „Большая советская энциклопедия“ от 1927 г.). Най-високите числа говорят за 10 до 14 милиона, умрели от глад. Само 10 години след това социалистическата колективизация на Йосиф Сталин, приложена в селското стопанство, и „ликвидирането на кулаците“ довеждат до следващия голям глад, уморил между 6 и 8 милиона души. 

Бъбрече, 1921-22г. не влизат в рамката "последните 100 години"!😄
А що се отнася до големите измирания от глад в исторически план, те са следните:
"Историята познава няколко катастрофални глада, които са причинили смъртта на милиони хора. Ето най-големите от тях по брой жертви:

1. Големият китайски глад (1959–1961): Смятан за най-смъртоносния в историята, той е пряк резултат от кампанията „Големият скок напред“ на Мао Дзедун. Оценките за смъртността варират между 15 и 45 милиона души [1, 2].
  2. Гладът в Китай (1907): Причинен от масивни наводнения, които унищожават реколтата в Източен Китай. Загиват около 25 милиона души [2, 3].
  3. Големият глад в Индия (1876–1878): По време на британското управление, комбинация от суша и износ на зърно води до смъртта на между 5 и 10 милиона души [4, 5].
  4. Гладът в Бенгалия (1770): Опустошителен глад под управлението на Британската източноиндийска компания, при който загиват около 10 милиона души (приблизително една трета от населението на региона по това време) [3, 6].
  5. Гладоморът в Украйна (1932–1933): Изкуствено предизвикан глад от съветския режим на Сталин чрез насилствена колективизация. Жертвите се оценяват на 3,5 до 7 милиона души [1, 7].
  6. Гладът в Русия/СССР (1921–1922): Предизвикан от комбинация от Първата световна война, Гражданската война в Русия и суша. Загиват около 5 милиона души [1, 2].
  7. Големият глад в Ирландия (1845–1852): Известен като „Картофеният глад“. Болест по картофите и липсата на политическа воля от страна на Великобритания водят до смъртта на 1 милион души и масова емиграция [5, 8]."

Краят на комунизма в Китай и в Съветския съюз е съществен фактор за намаляването на случаите на глад с 42% между 1990 и 2017 г. Типично погрешно схващане е, че когато мислят за „глад и бедност“, хората ги приписват на капитализма, а не на социализма. Системата, причинила най-сериозните случаи на масов глад през XX век.

Който разбрал, разбрал!

преди 5 минути, M.Николов написа:

И кога е дошъл краят на комунизма в Китай?😄

Николов, защо постоянно изпъкваш с функционалната си неграмотност? 

Въпросът ти показва смесване на различни понятия. "Край на комунизма" не означава задължително край на еднопартийната система или на държавния контрол изобщо. В Китай комунистическата партия остава на власт, но икономическият комунизъм приключва, когато се преминава към пазарни механизми, частна инициатива и отказ от колективното земеделие. Именно отказът от комунистическия икономически модел, а не смяната на партията, води до рязкото намаляване на глада. Същото важи и за СССР и Източна Европа след 1990 г.

Едва ли ти е станало ясно, ама...:laughing5:

на 11.01.2026 г. в 7:09, communismatic написа:

Аз си признавам... че никога не ми е минавало през акъла, че ще се появят такива политически недоразумения, които не само, че нищо няма да направят (то това си е обичайна практика у нас), но и ще върнат бай Тиквун на бял кон. ПП-ДБ просто са една най-обикновена политическа измет, тия хора са доказани некадърници. Остави факта, че са американски келнери, те и ГЕРБ-ерите не са по-различни, ама Буци поне гледа тук-там да лавира, докато тия за една снимка с американският посланик са готови направо да му го... Той Кирил Петков не прави разлика между девалвация и денониминация, как се очаква тоя човек, да взима тежки решения във време на икономическа стагнация? Понеже онова недоразумение по-горе смята, че бутането на Паметника на РККА било някакъв грандиозен успех за България. Първо, ПП-ДБ даже не успяха и да я свършат тая работа като хората. В момента по средата на едновремешният паметник има едно нищо, дето е оградено и изглежда направо смешно. Второ... понеже от ПП-ДБ 90% са на едно ниво с гласоподавателите си, да бяха прочели поне една книга през живота си, че да са наясно, че българската армия е била част от РККА в заключителният етап на Втората световна война. Близо 100 000 души са се "влели" в редиците на Трети украински фронт под ръководството на генерал Владимир Стойчев. Та, когато болните мозъци си правят торта с останките от въпросният паметник и зомбираните им привърженици се хилят тъпо от задоволство... по тоя начин те демонстрират и огромното си "уважение" към българският войник. Давали били помощ за Украйна? Мхм, добре... Ама българина, това как по-точно го прави по-щастлив, по-богат, по-малко беден? Като подариш 100-те БТР-а на Украйна и разни техни умни привърженици, да ми обясняват, че нищо не ставало от тях, ама можело украинците, да си ги ремонтират и да ги ползват. Иначе нищо не ставало от тях, много им пушели двигателите и ние нямало, да можем, да ги ремонтираме, та затова ВСУ ще ги използват, за да бият по тях Искандери и Кинжали, но на бойното поле няма да има причина, те да пушат. Та... подаряваш им БТР-и, но най-важното е, че американските компании ще ни продадат други (далаверата със Страйкърите). Преди това ни продадоха и едни доста евтини Ф16-ки, дето ги чакаме още като месия. Спряхме руският газ, понеже беше много скъп. Тук е мястото, да отбележа, че Просто Киро и тъпанарите около него (Георги Ганев например) ни убеждаваха, че щял да пристигне по-евтин от САЩ, от Азербайджан и прочее. Видяхме, че излязоха прави... и изобщо не лъжат. Докараха американските танкери с втечнен газ и цените скочиха десетократно. Сега дебелият хомосексуалист Асен Василев успешно яхна протестите срещу правителството, постоянно цитират "Кой разпореди това безобразие?", само не е много ясно... след като ПП-ДБ и самият той са за влизането ни в Еврозоната и че бюджета ни е пробит именно поради тази причина, та... неговите привърженици наясно ли са с всичко това или по принцип са доста умни!? Щото помним как им обясняваше, че Полша не била готова за влизането в Еврозоната, щото не покривала критериите. Ама ние сме ги били покривали... И не беше ли "безобразие", да купуваме прескъпи американски танкери с втечнен газ? Или Страйкъри? Или оборудване за АЕЦ-а? Или да подаряваш БТР-ите на Украйна? Това не е ли "безобразие"? Или май по-скоро е "безобразие", че не са в коалиция с ГЕРБ, че да крадат заедно? Чакай... грешка. Те не бяха в коалиция, това беше "сглобка" в името на българският народ.

ИИ написа..... плява.... :getout:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.