Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

А, и вас ,дето висите по форумите ,ви видяхме какви "правачи" сте...Така оправихте държавата,че се налага индианци да бачкат за търтеи...т.н бизнесмени...Мамата и разкатахте  на България и на българите   ....

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 15 минути, БаалБек написа:

Този човек изглежда да е много запознат с историята на България. Сигурно е прав да го каже това...

Няма идеални строеве, държави и  политици. Всяко нещо си има кусурите.

Тогава не е било добре , защото - само ще спомена ,, Белене " . Белене където са пращали хора , които са били против БКП ( Българска комунистическа партия ) и против строя . 

Хората в Белене са умирали от работа и недохранване .

преди 3 часа, Belefor написа:

Този човек изглежда да е много запознат с историята на България. Сигурно е прав да го каже това...

Само като погледнеш, че работи в НБУ и веднага ти става ясно откъде са дошли парите... Дори няма да си правя труда и да го гледам. Най-добрите специалисти от този период са Евгения Калинова и Искра Баева. Всички други могат само да им дишат прахта.

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Белене където са пращали хора , които са били против БКП ( Българска комунистическа партия ) и против строя . 

Само дето концлагера в Белене не е създаден от комунистите, а още преди 1944-та. Това е една доста удобна манипулация, на която доста хора са се вързали. Концлагери у нас има много преди идването на БКП/ОФ на власт на 9-ти септември 1944-та. Лагери има в Гонда вода, остров "Света Анастасия", Свети Врач, Кръстополе и прочее. Изобщо преди 1944-та у нас не е имало никаква демокрация, понеже особено след 1934-та и преврата на 19-ти май са забранени със закон абсолютно всички партии и организации. Свобода на словото няма никаква, всички вестници и радиа са проправителствени - пишат се само хвалебствия за системата.
Колкото до Белене и останалите концлагери след идването на комунистите на власт - в началото са повече политическите лагеристи, но колкото повече време минава, толкова повече стават криминалите (т.е. повече преобладават те). После бай Тошо ще ги закрие през 1962-ра, но отново ще ги открие след началото на "Възродителният процес".

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Тогава не е било добре , защото - само ще спомена ,, Белене " . Белене където са пращали хора , които са били против БКП ( Българска комунистическа партия ) и против строя . 

Хората в Белене са умирали от работа и недохранване .

В Белене са пращали всякакви които са си заслужавали. Не изключвам и невинни да са попадали, и подскачащи срещу властта, но това къде го няма по света. Аз лично не съм чувал никой от моя град да има пращани там роднини или познати. От друга страна затова е затвор, да им е гадно и тежко на престъпниците, а не като сега - на бели чаршафи с джапанките, закуска, обяд, вечеря, зимата топло, лятото климатици...

преди 37 минути, Joss Bomon написа:

В Белене са пращали всякакви които са си заслужавали. Не изключвам и невинни да са попадали, и подскачащи срещу властта, но това къде го няма по света. Аз лично не съм чувал никой от моя град да има пращани там роднини или познати. От друга страна затова е затвор, да им е гадно и тежко на престъпниците, а не като сега - на бели чаршафи с джапанките, закуска, обяд, вечеря, зимата топло, лятото климатици...

Сега, по време на демократизъма, пращат само невинни хора. А тези, които са за затвора се разхождат на свобода.

Хора примерно, които са писали някакъв пост във Фейсбук. 🤔 

20 месеца в затвора пращат във Великобритания за публикуване на пост във Фейсбук. Друга жена също я тикнаха в затвора, защото е написала да изгори джамията с хората вътре.

🤔

преди 10 часа, communismatic написа:

Само дето концлагера в Белене не е създаден от комунистите, а още преди 1944-та. Това е една доста удобна манипулация, на която доста хора са се вързали.

Признаваш си, че си манипулатор, а? 

А аз ще ти покажа, че си ЛЪЖЕЦ!

Най-голямата система от концлагери се създава след 1944 г.!!!  „Белене“ е създаден от комунистическата власт през 1949 г. Така наречения Концлагер Белене на остров Персин е създаден официално през 1949 г. от комунистическата власт, по решение на правителството на Отечествения фронт.

Остров Персин не е използван като концлагер преди 1944 г. Самият лагер „Белене“ като система за масово политическо въдворяване е създаден през 1949 г. Там са изпращани без съд - опозиционери, земеделци, интелектуалци, свещеници и хора считани за „врагове на народа“.

Това е лагер от съветски тип (ГУЛАГ).

Официални източници: Държавна агенция „Архиви“ ( Заповед № 0038 от 27 април 1949 г.,с нея се създава „трудово-възпитателно общежитие“ на остров Персин) и Комисия по досиетата. :diving:

По темата са писали, както твоята любима проф. Искра Баева, така и Проф. Евелина Келбечева и Проф. Пламен Цветков.

Благодаря за вниманието!

преди 4 минути, БаалБек написа:

Признаваш си, че си манипулатор, а? 

Най-голямата система от концлагери се създава след 1944 г.!!!  „Белене“ е създаден от комунистическата власт през 1949 г. Така наречения Концлагер Белене на остров Персин е създаден официално през 1949 г. от комунистическата власт, по решение на правителството на Отечествения фронт.

Остров Персин не е използван като концлагер преди 1944 г. Самият лагер „Белене“ като система за масово политическо въдворяване е създаден през 1949 г. Там са изпращани без съд - опозиционери, земеделци, интелектуалци, свещеници и хора считани за „врагове на народа“.

Официални източници: Държавна агенция „Архиви“ ( Заповед № 0038 от 27 април 1949 г.,с нея се създава „трудово-възпитателно общежитие“ на остров Персин) и Комисия по досиетата. :diving:

По темата са писали, както твоята любима проф. Искра Баева, така и Проф. Евелина Келбечева и Проф. Пламен Цветков.

Благодаря за вниманието!

А, благодарение на демократизъма и на ПППП, цяла България стана Белене. Един лагер.

преди 8 минути, БаалБек написа:

Ти няма как да ми покажеш нищо, просто защото нямаш акъл и за една стотинка.

Най-голямата система от концлагери се създава след 1944 г.!!

Ти щото имаше понятие, че е имало лагери и преди 1944-та, хубаво, че съм аз, че да те "светна"...

Какво е водещото в този тип лагери? Остават ги гладни, а в другите се скъсват от ядене на "Рибай стек"?

„Белене“ е създаден от комунистическата власт през 1949 г. Така наречения Концлагер Белене на остров Персин е създаден официално през 1949 г. от комунистическата власт, по решение на правителството на Отечествения фронт.

Тъй, пак да обясня на най-умното момиче от форума. Концлагера в Белене е създаден преди 9-ти септември, просто комунистите го ползват след това. В края на краищата, аз не съм виновен, че си на един акъл със земноводните и вярваш сляпо на всичко публикувано във "Фейсбук".

преди 14 минути, attj написа:

Проблема е, че когато имаше нужда от тия телевизори ги нямаше никакви. С месеци се чакаше ред за какъвто и да било цветен телевизор камо ли да имаш избор на модел. Не, мерси, не ми трябва такава носталгия/

То пък да не е било такова киснене пред телевизорите като сега?! Прибирахме се да гледаме "На всеки километър" и пак навън с филиите със свинска мас, с лютеница или мармалад...

Супер здравословно е сега, да им текат очите на малки и големи пред малки и големи екрани! :getout:

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

То пък да не е било такова киснене пред телевизорите като сега?! Прибирахме се да гледаме "На всеки километър" и пак навън с филиите със свинска мас, с лютеница или мармалад...

Супер здравословно е сега, да им текат очите на малки и големи пред малки и големи екрани! :getout:

Ако не друго,поне не се гледаше подобна пе.дерастия като сегашната..лъжат ,че всичко е наред,лъжат че няма инфлация,лъжат, че да си джендър е нормално..същия такъв изпозастреля един куп хора..лъжат,че е редно да има "родител 1" и "родител 2",политиците ни използват телевизията да ни лъжат в очите(тези,които им вярват де)..лъжат,че в млечните продукти има мляко и "месото" в магазина е месо,а не половината Менделеева таблица...лъжат,че тези,които управляват ЕС са с всичкия си..щом говорят непрекъсната за война..Лъжат,че българския парламент "кове закони" за добруване на народа...а всъщност са се събрали една шайка престъпници,които мислят само за джоба си ..а всъщност точно тия трябва да са по затворите...Лъжат,че вкарването на работници от чужбина,подобрява икономиката,а всъщност чорбаджиите мислят само колко още да спечелят,без да инвестират в български работници.....Та така...да не ми излизат с номера кое,кога и как е било....

преди 1 час, Proshark написа:

Та така...да не ми излизат с номера кое,кога и как е било....

Разбира се. Твоята дума е над всички. Направо да закриват Държавна Агенция "Архиви",  Комисията по досиетата да ти се извини, че са писали такива злосторни неща за "великия" и "неповторим" социализъм.

И всички историци, които са ровели по извори да опишат реално социализма, лично ги изпрати в новите лагери (ГУЛАГ)...там да работят, че комунист е известно на всички, НЕ работи...

:writealetter:

преди 6 минути, БаалБек написа:

Разбира се. Твоята дума е над всички. Направо да закриват Държавна Агенция "Архиви",  Комисията по досиетата да ти се извини, че са писали такива злосторни неща за "великия" и "неповторим" социализъм.

И всички историци, които са ровели по извори да опишат реално социализма, лично ги изпрати в новите лагери (ГУЛАГ)...там да работят, че комунист е известно на всички, НЕ работи...

:writealetter:

За теб и три пъти да съмне,няма да ти светне.....

Сборникът „България и комунизмът“ на фондация "Конрад Аденауер" с девет статии на видни историци и изследователи поднови разговора за годините на комунистическа диктатура в България.

Авторите на статиите в сборника са: проф. Момчил Методиев, проф. Евелина Келбечева, Христо Христов, Румяна Маринова-Христиди, Мариян Гяурски, Кристофер Неринг и Щефан Апелиус.

Цитат

Докато преди 10 години мнозина в България са имали съзнанието, че темата за комунизма трябва да се забрави, сега нещата са се променили, заяви проф. Момчил Методиев, историк, преподавател в НБУ и автор на два от текстовете в книгата.

Цитат

Проф. Евелина Келбечева: По думите ѝ, българинът продължава да не е наясно „кой е добрият и кой е лошият“ в приказката на миналото, заради „ментални проблеми свързани с метастазите на комунизма“. „Цели 77 години непрекъсваща пропаганда на комунистическите мантри до такава степен са изкривили самосъзнанието на поколения наред, че фактът, че имаме модерна историография, не променя голямата картина. Има Марианска падина между голямото академично знание базирано на достъпа до архивите и спомените на жертвите – и тези на партийните фунционери.“

Цитат

Проф. Келбечева представи резултатите от знакови изследвания за паметта на българите относно комунистическото минало. Първото е от 2011 г. в сътрудничество с НБУ и е най-голямото изследване на всички етноси в България. Ето какво показва: местата свързани с причинена от комунистите смърт са споменати само в 2.2% от отговорите на всички респонденти; памет за концлагерите в Ловеч и Белене изцяло липсва; личностите свързани с комунизма са 5.7% от всички личности, споменати от анкетираните, като най-голям процент се държи от Тодор Живков, и то при ромското население. „Изводът ни е, че паметта на българите за 45 години комунистическа диктатура не е част от тяхното самосъзнание като отделен исторически период“, обощи проф. Келбечева. Второто проучване от 2013 г. на фондация „Конрад Аденауер“ проверява конкретната памет за отделни личности. Резултатите са наистина много страшни: 65% от хората между 15 и 35 години не знаят кога е създадена Желязната завеса; 30% искат да живеят в комунизма; 30% смятат Съветската армия за освободителка; 30% не знаят нищо за Белене; 66% не знаят какво е колективизация; 87% не знаят нищо за горяните; 64% не знаят нищо за инвазията Варшавския договор в Чехословакия; 40% не знаят нищо за ДС; 51% не са чували името на Георги Марков (Георги Марков не се учи по литература до 12-и клас); частици от процента знаят кои са Хавел, „Солидарност“, а за Гулаг казват, че е интернет търсачка. Трето изследване от 2014 г. на агенция „Алфа рисърч“ установява: 94% от младото поколение (16-30 години) не знаят почти нищо за периода на комунизма; а 40% не могат да посочат дали краят на комунизма е белязан от рухването на Берлинската, Московската, Софийската или Китайската стена.

преди 12 минути, Proshark написа:

За теб и три пъти да съмне,няма да ти светне.....

Недей да визираш себе си, уж споменаваш мен...:hush:

Сборникът „България и комунизмът“ на фондация "Конрад Аденауер"

Чуя ли "фондация" и работата е ясна. Създадена от чужбина с чуждестранни средства и дейност за унищожаване на историята и народа на набелязаната държава.

преди 2 часа, Proshark написа:

Ако не друго,поне не се гледаше подобна пе.дерастия като сегашната..лъжат ,че всичко е наред,лъжат че няма инфлация,лъжат, че да си джендър е нормално..същия такъв изпозастреля един куп хора..лъжат,че е редно да има "родител 1" и "родител 2",политиците ни използват телевизията да ни лъжат в очите(тези,които им вярват де)..лъжат,че в млечните продукти има мляко и "месото" в магазина е месо,а не половината Менделеева таблица...лъжат,че тези,които управляват ЕС са с всичкия си..щом говорят непрекъсната за война..Лъжат,че българския парламент "кове закони" за добруване на народа...а всъщност са се събрали една шайка престъпници,които мислят само за джоба си ..а всъщност точно тия трябва да са по затворите...Лъжат,че вкарването на работници от чужбина,подобрява икономиката,а всъщност чорбаджиите мислят само колко още да спечелят,без да инвестират в български работници.....Та така...да не ми излизат с номера кое,кога и как е било....

Айде, айде... Хвостохранилището над Враца - колонка във вестника. Понтонния мост при Белослав - колонка във вестника. Трагедията при Китен - колонка във вестника. Трамвая на Красна поляна - колонка във вестника. Вранча и Свищов - колонка във вестника. Дерейлиралия влак на Червен брях - колонка във вестника. Двойно и отгоре на днешните жертви на ПТП - нито дума. 

Много ясно, че ще имате добри спомени от соца - всички трагедии, катастрофи и скандали са скрити, а се плямпа само за някакви успехи и победи. 

преди 14 минути, В. Велев написа:

Чуя ли "фондация" и работата е ясна. Създадена от чужбина с чуждестранни средства и дейност за унищожаване на историята и народа на набелязаната държава.

Тази фондация заедно с другата фондация - "Ханс Зайдел" са дали парите за създаването на ГЕРБ, което е нагло вмешателство във вътрешните работи на суверенна държава. Сметай що за фондация са...

преди 1 час, В. Велев написа:

Евелина Келбечева е една от най-"модерните" историци в днешно време. Тая е ясно откъде е финансирана, не случайно преподава в Американският университет. Колкото пъти съм и слушал изказванията, абсолютно винаги предизвикват у мен смях. В моят YouTube канал преди няколко години правих разбивка факт по факт на малоумният филм, дето подготви за България и Втората световна война - "Второто освобождение". Там имаше даже умело изрязани цитати от родни политици, само и само за да може, да се натъкми "истината", която цели да плясне в жалкото си филмче... като истина. Последната тъпотия, дето й четох - България била платила 32 тона злато на Руската империя за освобождението.

Цитат

„България плаща за своето Освобождение на руснаците. Тези пари сега означават 32 тона злато”. Това заяви историкът проф. Евелина Келбечева. „Забравяме великите думи на Апостола, който казва: „Този, който ни освободи, той ще ни пороби”, каза още тя. „България е окупирана от Руската армия, която издържаме тук и чак Берлинският договор намалява срока на окупацията”.

Хабер няма от света... Даже не съм сигурен, дали е толкова тъпа или просто толкова добре й плащат. Дано да е второто, щото иначе е доста жалко. От тия всичките изброени... мисля, че само Веселин Методиев е що годе "нормален", въпреки, че и той е изприказвал доста глупости. Но Христо Христов специално е толкова ясно спонсориран, че няма накъде. Той е един от хората, дето подхванаха мантрата, че лагер в Белене не е имало преди 1944-та.

преди 1 час, kaldata1 написа:

Много ясно, че ще имате добри спомени от соца - всички трагедии, катастрофи и скандали са скрити, а се плямпа само за някакви успехи и победи. 

Е, хубаво е, че в момента поне има свобода на словото, нали? Ти гледаш ли БНТ, БТВ и Нова примерно? Слушаш ли Дарик и БНР?

преди 9 часа, communismatic написа:

Е, хубаво е, че в момента поне има свобода на словото, нали? Ти гледаш ли БНТ, БТВ и Нова примерно? Слушаш ли Дарик и БНР?

Не бих казал. Не знам дали ми се събират 1 час гледане на ТВ седмично и то не у нас. Радио не съм слушал от години. Но хората коментират широко, че даже им ПИСВА от трагедии, лешоядстване, гонене на рейтинг и прочее ... та отварям аз сайта на БТВ новините и попадам на следните "удобни заглавия":

https://btvnovinite.bg/bulgaria/oranzhev-i-zhalt-kod-za-porojni-dazhdove-v-nedelja.html

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sadat-postanovi-zadarzhane-pod-strazha-za-mazha-namushkal-dvete-si-deca-i-majka-si.html

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/zov-za-pomosht-21-godishnijat-daniel-e-v-tezhko-sastojanie-sled-poboj.html

https://btvnovinite.bg/bulgaria/protest-v-sofija-zaradi-parkiraneto.html

https://btvnovinite.bg/bulgaria/chetirima-postradali-pri-tezhka-katastrofa-na-am-trakija.html

Колко от тези заглавия щеше да ги има в "Работническо дело" според теб? 

Та така ... между милионите гостувания на Възраждане и Величие по медиите, огромни ютуб канали и фейсбук страници за плюене по властта, протестите за щяло и нещяло, ваденето на лоша статистика по националните медии и подкастите на Карбовски и Народно дело ... къде е цензурата?

Имаш предвид, да се отрази това...

Цитат

Оранжев код за валежи между 25 и 35 литра на квадратен метър е обявен за крайните южни райони на България в областите Благоевград, Смолян и Кърджали.

Ми, в "Работническо дело" едно време са писали метеорологични прогнози, по принцип.

Тоя @kaldata1... колкото повече пише, толкова по-смешен и жалък изглежда... тотална липса на всякаква мисъл, даже няма и никакви наченки това да се случи. За подобен тип "свободата на словото" се изразява в това, да се отрази в някакъв вестник, дали някакъв бил бит, дали щяло да вали и прочее... Най-тъжното е, че такива твари като тоя (както и една дузина от хората, дето пишат тук) ни решават съдбата чрез гласа си. Неска съвсем сериозно ми е написал, че Вучич бил виновен за падналата козирка в Нови Сад, понеже бил... "създал условия за корупция". Акъл море, глава шамандура... 

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/gdbop-diri-administratora-na-stranitsata-kopeykin-zaradi-video-s-ryazane-na-rusko-zname

Любопитно ... уж "евроатлантическото" правителство в оставка дири администратора на най-големата страница във Фейсбук срещу руска пропаганда, за да го обвини за подстрекателство към престъпления спрямо национален флаг. 

Нещо да мъцнете? Палиха се ЕС знамена, сградата на ЕП беше залята с червена боя - нищо. "Недейте повече да правите така". Обаче вече за пипане на руския флаг се задейства МВР на члена на ЕНП Митов. 😃

преди 59 минути, communismatic написа:

Имаш предвид, да се отрази това...

Ми, в "Работническо дело" едно време са писали метеорологични прогнози, по принцип.

Тоя @kaldata1... колкото повече пише, толкова по-смешен и жалък изглежда... тотална липса на всякаква мисъл, даже няма и никакви наченки това да се случи. За подобен тип "свободата на словото" се изразява в това, да се отрази в някакъв вестник, дали някакъв бил бит, дали щяло да вали и прочее... Най-тъжното е, че такива твари като тоя (както и една дузина от хората, дето пишат тук) ни решават съдбата чрез гласа си. Неска съвсем сериозно ми е написал, че Вучич бил виновен за падналата козирка в Нови Сад, понеже бил... "създал условия за корупция". Акъл море, глава шамандура... 

Нещо по същество ще кажеш ли? Колко от тези новини биха намерили място в "РД"? Защо трагедии с по 50-60 (при Враца - между 120 и 500) жертви не са били отразявани? Дали има нещо общо с факта, че за живелите при комунима тогава не е имало аварии, не е имало катастрофи, не е имало кражби, убийства, изнасилвания и със сигурност не е имало корупция?

преди 8 минути, kaldata1 написа:

Нещо да мъцнете? Палиха се ЕС знамена, сградата на ЕП беше залята с червена боя - нищо. "Недейте повече да правите така". Обаче вече за пипане на руския флаг се задейства МВР на члена на ЕНП Митов.

Е, нали уж ПП-ДБ бяха единствените, дето не бяха проруски? Сега техен човек е служебен премиер? Нещо да "мъцнеш"? Или пак дългата ръка на Кремъл е навсякъде и са "пробили" и в ПП-ДБ? 

преди 9 минути, kaldata1 написа:

Колко от тези новини биха намерили място в "РД"?

Мисля, че вече обясних, че в "Работническо дело" са отразявани метеорологични прогнози. Това, че ти дето си бил свидетел на оня режим не го знаеш, а трябва момче на 34 години, да ти го пише... не говори добре за акъла ти.

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Защо трагедии с по 50-60 (при Враца - между 120 и 500) жертви не са били отразявани?

Трагедията с Калушев и връзката му с ПП-ДБ, да не би да беше отразена правилно от "медиите" в днешно време?

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Дали има нещо общо с факта, че за живелите при комунима тогава не е имало аварии, не е имало катастрофи, не е имало кражби, убийства, изнасилвания и със сигурност не е имало корупция?

А дали има и нещо общо с факта, че тогава всичко това е било в много по-малки мащаби от сега? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.