Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, поне да съм "задръстен", отколкото "умен", нали? :) 

Чудно, защо така Политбюро на БКП признава, че СИВ и целия измислен соц си заминава завинаги....Ефективност, а? 

dec1988_1.thumb.png.ddb60f188ae9aa68a4d2baa9274f8aca.png

Я питай "умните" @maxthon и @kiro 2025. Те знаят...😂

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Защо постоянно прескачаш от тема в тема? Смяташ ли, да ми отговориш на въпросите, които съм ти задал малко по-рано?

преди 1 минута, communismatic написа:

Защо постоянно прескачаш от тема в тема? Смяташ ли, да ми отговориш на въпросите, които съм ти задал малко по-рано?

Това темата за соца ли е или греша?

преди 1 минута, БаалБек написа:

Това темата за соца ли е или греша?

Ми като е темата за соца, кво общо имат данъците през 30-те години? Ти бавноразвиваща ли си?

Виж балбукащата

Края на соц-а се оказа грешка.

Тъп комунистически вожд - Горбачов

Тука съм 101% съгласен. 

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми като е темата за соца, кво общо имат данъците през 30-те години? Ти бавноразвиваща ли си?

Нали соца е бил много развит, а капитализма в България преди да дойде соца е бил бреме за хората! Ти бавноразвиващ ли си?

И защо постоянно се дотирало "развитото" селско стопанство? Нали не сме смогвали с изнасянето на мега количества продукция за необятния съвеЦки пазар. Ама на каква цена? Ефективно ли е било?

dotacy_selsko.thumb.png.aa5e27a8dabe367f700ad4a65b15a247.png

Нали соца е бил много развит, а капитализма в България преди да дойде соца е бил бреме за хората! Ти бавноразвиващ ли си?

Ми, няма проблем, ето задавам ти въпрос свързан с онова време. За разлика от теб, аз не се притеснявам от простотиите, дето бълваш 24/7. Та... Пак си вкара автогол. Ти бавноразвиваща ли си? В смисъл, знаем отговора, няма нужда, да ни казваш. Та... Как са събирали толкова данъци с толкова селско население, можеш ли да отговориш? УМНИЦЕ? УМНИЦЕ УМНА?

преди 8 минути, kiro 2025 написа:

Края на соц-а се оказа грешка.

Започнал от 1949г....:giggle1:

Ми, няма проблем, ето задавам ти въпрос свързан с онова време.

Не, бе имаш проблем! Нямаш отговор на нищо и питаш постоянно. Ти бавноразвиващ ли си? 

Какво ти нашепват Баева, Сивилов и сие? Те какво мислят за дотирането на нискорентабилните видове селскостопанска продукция по Живково време?

преди 11 минути, БаалБек написа:

Не, бе имаш проблем! Нямаш отговор на нищо и питаш постоянно. Ти бавноразвиващ ли си? 

Мила, кажи ми, какви данъци са плащали селяните през 1923-та примерно? Ти бавноразвиваща ли си?

преди 2 часа, communismatic написа:

Мила, кажи ми, какви данъци са плащали селяните през 1923-та примерно? Ти бавноразвиваща ли си?

Скъпи, кажи ми, защо през 50-те в НРБ е направена парична реформа? Ти бавноразвиващ ли си?

Проф. Пенчо Пенчев: През май 1952 г. в България е проведена парична реформа. Известно е, че чрез нея държавата ограбва спестяванията на голяма част от тогавашните българи. Вестник "Работническо дело" от 11 май 1952 г. обяснява смисъла на реформата - българският лев се обвързва със съветската рубла и се откъсва от американския долар.Това е то - независимост и защита на националния суверенитет.

kurs_na_leva.thumb.png.33b2c82467287c9d22bb9d64e6389049.png

преди 9 часа, чичо Сашо написа:

Как сте как сте с еврото и цените! :giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:  Настъпи ли рая на земята? :giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:

Да живее демокрацията! :giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:

Тепърва ще видите кон боб яде ли?  България трябва да изпрати войски в Украйна по линия на НАТО!  :giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:

НАТО обаче ни пази нали? :giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1::giggle1:

Ти ли си? А какво стана с глупостите, че зимата 2022г. ще ни се види като пионерски лагер? С трепет очаквам да разбера защо не се случиха прокобите ти.

преди 7 часа, communismatic написа:

Ми, няма проблем, ето задавам ти въпрос свързан с онова време. За разлика от теб, аз не се притеснявам от простотиите, дето бълваш 24/7. Та... Пак си вкара автогол. Ти бавноразвиваща ли си? В смисъл, знаем отговора, няма нужда, да ни казваш. Та... Как са събирали толкова данъци с толкова селско население, можеш ли да отговориш? УМНИЦЕ? УМНИЦЕ УМНА?

Задаваш въпрос, но на кой зададен си отговорил? Всички около теб са тъпи, защото не споделят левите ти убеждения. Ми не може всички да са леви. От 1917 г. се упражнявате, но не ви се получава. Ако бъркам, искам да ми посочиш къде е проработила тази лява идиотщина.

преди 9 часа, БаалБек написа:

Скъпи, кажи ми, защо през 50-те в НРБ е направена парична реформа? Ти бавноразвиващ ли си?

Ми, щото завещанието от "проспериращата" монархия е много добро, та затова. Даже и преди съм го коментирал с един твой интелектуален близнак. Ти бавноразвиваща ли си? БАВНОРАЗВИВАЩА ЛИ СИ? Да питам пак, ако трябва?

преди 4 часа, parmobil написа:

Задаваш въпрос, но на кой зададен си отговорил?

Точно ти пък да говориш за отговори на въпроси? Баси и наглостта... 😆

току-що, parmobil написа:

@communismatic Къде проработи лявата идиотщина?

Защо не ми отговаряш на конкретните питания, а ме пренасочваш тук и там с нови въпроси? Кви са тия евтини номерца от теб? Такива високи очаквания имах, а то гледай какво стана... 😆

току-що, communismatic написа:

Защо не ми отговаряш на конкретните питания, а ме пренасочваш тук и там с нови въпроси? Кви са тия евтини номерца от теб? Такива високи очаквания имах, а то гледай какво стана... 😆

Истината за социализма е темата. И питам къде проработиха идеите на Маркс, Енгелс и Ленин. Къде те пренасочвам? Искам да ми посочиш страна, която е следвала този път и сега процъфтява.

Да, де. Истината за социализма е темата, ама имаше въпроси в другите теми, дето отново нещо не ги видя... 😆

Иначе, редовният му номер... задаваш му неудобен въпрос, отговора е "не е тук темата", после го питаш същото в "темата", ама той не го вижда. Иначе постоянно си снима постовете, че много му ги изрязвали. Ще кажеш, че направо изпитваме панически страх от "дискусиите" с него. 😆

преди 12 часа, communismatic написа:

Ми, щото завещанието от "проспериращата" монархия е много добро, та затова.

Аха-ха-ха...! Ма верно ли? През 1939 сме в топ 10 в Европа по икономическо развитие...

на 7.02.2026 г. в 11:57, БаалБек написа:

Великия социализъм е на колене, когато фактите говорят!

BG_1939.png.456621dd7fa4e97d1cbfe98cec975ba6.png

...и след 13 години комунделите решават да направят парична реформа, но като причина посочват „неустойчивия“ американски долар, а не „загниващата“ монархия!!!

преди 22 часа, БаалБек написа:

Проф. Пенчо Пенчев: През май 1952 г. в България е проведена парична реформа. Известно е, че чрез нея държавата ограбва спестяванията на голяма част от тогавашните българи. Вестник "Работническо дело" от 11 май 1952 г. обяснява смисъла на реформата - българският лев се обвързва със съветската рубла и се откъсва от американския долар.Това е то - независимост и защита на националния суверенитет.

kurs_na_leva.thumb.png.33b2c82467287c9d22bb9d64e6389049.png

Това наргиле, което постоянно пушиш с различни субстанции, ти е направил мозъка на пихтия. Като на бавноразвиващ. Ти Б-А-В-Н-О-Р-А-З-В-И-В-А-Щ ли си?

През 1939 сме в топ 10 в Европа по икономическо развитие...

В топ 10 си по акъл в България, казах ти, че не ти стига акъла дори да осмислиш написаното и дали реално е възможно това. Колко процента е градското население? КОЛКО?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Това наргиле, което постоянно пушиш с различни субстанции, ти е направил мозъка на пихтия.

Ти пък точно, да говориш за "мозък"... 😆

В топ 10 си по акъл в България, казах ти, че не ти стига акъла дори да осмислиш написаното и дали реално е възможно това. Колко процента е градското население? КОЛКО?

:newspaper:

на 7.02.2026 г. в 11:57, БаалБек написа:

Великия социализъм е на колене, когато фактите говорят!

BG_1939.png.456621dd7fa4e97d1cbfe98cec975ba6.png

Между другото, кво стана с Пламен Умния Ром? Тоя да не е хвърлил каишите от глад? Отдавна не бях се хилил с документите му, ония дето винаги разбираше какво се твърди в тях...

Кога сме живели най-добре - при Аспарух, Калоян или Левски?

Няколко парадокса бележат историята на жизнения стандарт на българина - имало е период, в който сме изпреварвали Западна Европа по материално благосъстояние, Кримската война ни е донесла замогване, а през 1939 г. сме в първата десетка по икономическо развитие. Най-бедните в момента пък са около 30 пъти по-богати в сравнение с предците ни при създаването на българската държава от хан Аспарух. И това е устойчива тенденция на растеж, колкото и да не ни се вярва. Изводът е на професора по стопанска история Пенчо Пенчев от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Критериите са общите световни показатели, тъй като няма конкретни за България. Страната ни обаче не се е отличавала много от съвременниците си в годините на Средновековието.

П.П. Специално за @communismatic , че му е трудно четене с разбиране...😂

Цитат

Кримската война ни е донесла замогване, а през 1939 г. сме в първата десетка по икономическо развитие.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.