Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, M.Николов написа:

Нещо да ти прави впечатление от тази снимка?

Примерно, че 6 блок не работи на пълна мощност?

Някъде да съм писала, за мощност, за АЕЦ и т.н.?

Прави впечатление, че ти потвърждаваш и моето твърдение, което се различава абсолютно от фейкомета @ruraru

преди 3 часа, ruraru написа:

Майсторите пияници построиха АЕЦ а сегашните майстори трезвеници не могат да подкарат 6ти блок. 

Последно работи ли 6-ти блок? 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 48 минути, Мечо Хубавеца написа:

Служил съм в поделение към МНО. Когато имаше сняг всяка сутрин в 5 часа излизаха войници да ринат пред министерството. Като имаш безплатна и роболепна работна ръка е лесно. Диктатурата си има и добри страни...

Ми то и сега сигурно пред Министерството си е задължение на самото Министерство да си изчисти снега, също както пред блока е задължение на живущите в съответният блок/къща да почистят. Това няма нищо общо с моят пост :)

преди 2 минути, M.Николов написа:

Прочете ли статията?

Може да работи и на 300мвч натовареност, но важното е, че работи.....

преди 7 минути, M.Николов написа:

Прочете ли статията?

Тоест, за теб е едно и също...това:

преди 3 часа, ruraru написа:

не могат да подкарат 6ти блок. 

и това:

преди 2 часа, M.Николов написа:

6 блок не работи на пълна мощност?

ОК! 

На @ruraru фейковете ли защитаваш или не правиш разлика?

:popcorn2:

преди 1 час, communismatic написа:

Добре, де... Сега като за "кадърните" е по-добре, що няма "кадърни"? 

Що да няма кадърни? 

Имаме прекрасни специалисти във всякакви сфери, освен в политиката. Оттам, уви, страдам всички надолу по веригата. 

Но професионалисти има и именно факта, че сега могат да живеят с уменията си добре, а не да са на равна нога с дебилите, ги стимулира. 

преди 1 час, communismatic написа:

Добре, де... Сега като за "кадърните" е по-добре, що няма "кадърни"? 

Що да няма кадърни? 

Имаме прекрасни специалисти във всякакви сфери, освен в политиката. Оттам, уви, страдам всички надолу по веригата. 

Но професионалисти има и именно факта, че сега могат да живеят с уменията си добре, а не да са на равна нога с дебилите, ги стимулира. 

преди 6 часа, kaldata1 написа:

Що да няма кадърни?

Кви кадърни имаш, цяло лято сума ти хора са без вода у нас, а зимата оставаме и без ток. Той Жорко от форума бачкал в Енергото. Кво да коментираме повече? После се чудим, що хората са на свещи. До 10 години в малките населени места няма да имаш, кой да извикаш, да ти смени един бойлер. Вие тук... имам чувството, че си живеете в някакъв измислен свят. Даже и за инфлацията какви глупости изписахте.

преди 6 часа, kaldata1 написа:

Имаме прекрасни специалисти във всякакви сфери, освен в политиката.

Толкова са специалисти, че когато VW искаха да строят завод тук, та се отказаха. Кой да работи? "Братовчедите" от Столипиново?

Кажи, какво стана с многото загуби на руската армия? Що така би отбой от феноменалната си теория за "Росстат" и криенето на убитите? Извикай Пламен Умния, да ти удари едно рамо.

преди 7 часа, M.Николов написа:

Прочете ли статията?

Тя собствените си глупости, дето ги копира от Фейсбук не ги чете, ти очакваш да чете и статии...

преди 7 часа, БаалБек написа:

Някъде да съм писала, за мощност, за АЕЦ и т.н.?

Сигурен съм, че си доста наясно с мощностите на една електроцентрала...

преди 2 часа, communismatic написа:

Кажи, какво стана с многото загуби на руската армия?

Много са наистина - даже Росстат спряха да си публикуват тримесечните демографски отчети. 

преди 2 часа, communismatic написа:

Кви кадърни имаш, цяло лято сума ти хора са без вода у нас, а зимата оставаме и без ток. Той Жорко от форума бачкал в Енергото. Кво да коментираме повече? После се чудим, що хората са на свещи. До 10 години в малките населени места няма да имаш, кой да извикаш, да ти смени един бойлер. Вие тук... имам чувството, че си живеете в някакъв измислен свят. Даже и за инфлацията какви глупости изписахте.

Какво общо има сушата или прекъсването на тока зимата със специалистите??? Завява снежна виелица, къса кабелите, кабелите се оправят - всичко е точно.

Колкото до малките населени места и бойлерите - ако беше соца, щеше някой изтеглил късата клечка да е пратен по разпределение електротехник в Маджарово да ги прави. Има-няма нужда - той е там. Сега електрота има там, където има хора, пари и бойлери за правене. 

Да си чул за бивш електро, впрочем??? И аз не съм. Тоя гаден капитализъм, хората си взимат занаят, изкарват яко кинти от него и са доволни. Това ме дразни и като дойде пак соца, ще ги предложа за разстрел. Има няколко майстора с хубави жилища, ще им ги вземем.

преди 16 минути, kaldata1 написа:

Много са наистина - даже Росстат спряха да си публикуват тримесечните демографски отчети. 

Много са, да. А как би се променило всеобщото негодувание от руският народ, ако ги публикуват през три месеца и през дванадесет месеца? Да питам отново, че нещо все ми пропускаш питанката. И що реши, че са много. Нали уж нямало данни?

Завява снежна виелица, къса кабелите, кабелите се оправят - всичко е точно.

Т.е. електропреносната и електроразпределителната мрежа така е изградена, че кабелите, да се късат всяка зима и хората масово да стоят без вода и ток, понеже всичко живо краде като изоглавено? Всичко е точно...

Сега електрота има там, където има хора, пари и бойлери за правене. 

Мхм, що вкарваме хора от Пакистан, Узбекистан и прочее? Какво ли е обяснението тук? Що VW не си направи завода тук? Ниски данъци, ниски заплати... Каква ли е причината? Много странно...

Да си чул за бивш електро, впрочем?

Ми, аз само като се сетя, че Жорко от нашия форум работи в енергото и ми иде да си изплюя кафето от смях. Тоя и името си не може, да напише... 

преди 8 минути, communismatic написа:

Много са, да. А как би се променило всеобщото негодувание от руският народ, ако ги публикуват през три месеца и през дванадесет месеца? Да питам отново, че нещо все ми пропускаш питанката. И що реши, че са много. Нали уж нямало данни?

Т.е. електропреносната и електроразпределителната мрежа така е изградена, че кабелите, да се късат всяка зима и хората масово да стоят без вода и ток, понеже всичко живо краде като изоглавено? Всичко е точно...

Мхм, що вкарваме хора от Пакистан, Узбекистан и прочее? Какво ли е обяснението тук? Що VW не си направи завода тук? Ниски данъци, ниски заплати... Каква ли е причината? Много странно...

Ами от 01.2025 нямаме каквито и да е данни, така че нямам представа. Ти се надяваш скоро на някакви митични данни за 2025 към 01.2026, да видим, може да ни огрее. Не знам как си решил, че това ще им е новата честота на публикуване - те така и не са обявили каква ще е промяната.

Иначе да, реших че загубите са много, защото като спреш да публикуваш данни изведнъж, обикновено не е от хубаво. Не знам, Русия може да е първата държава в света, която да крие данни, които са в нейна полза. Всичко е възможно. Аз лично не бих залагал на това.

Електропреностната мрежа е изградена от кабели, не от бетон. 

https://www.reuters.com/world/thousands-without-power-russias-icy-far-east-after-heavy-snow-2020-11-20/

Шок! Бомба! В Русия също имало повреди на кабели заради снежни виелици. 

преди 4 часа, kaldata1 написа:

Тоя гаден капитализъм, хората си взимат занаят, изкарват яко кинти от него и са доволни. 

Ще измрат дъртите майстори и тогава ще всички ние ще видим кон боб консумира ли и свинкя у джамия качва ли се.

Днес никой не ще да се цапа и да учи занаят, всеки иска да работи "на компютър". Ето моят личен опит:

на 1.04.2025 г. в 16:23, ivottoshev написа:

Ще изчезват професии, а майсторите които все още ги практикуват ще вдигат цените за труда си, пък после нека келешчетата да реват че им е скъпо. При мен например вече смяна на четири гуми е под сто лева само за най-малките коли (92лв), а цената за най-големите джипове е 212лв. Ама когато преди година и половина пуснахме обява че даваме чисти 100лв надник на хора които да обучим и ако искат да ги назначим след това на още по-големи пари, познай колко човека се явиха? Един, ама се отказа на втория ден, щото работата била тежка.

Някой помни ли едно време през СОЦА, кога беше референдума за въвеждане на задължително изучаване на
руский язък?

преди 50 минути, ivottoshev написа:

Ще измрат дъртите майстори и тогава ще всички ние ще видим кон боб консумира ли и свинкя у джамия качва ли се.

Днес никой не ще да се цапа и да учи занаят, всеки иска да работи "на компютър". Ето моят личен опит:

Пазара ще реши какво ще се консумира. Последното електро, от което получих оферта при ремонта на новия ми апартамент, беше на не повече от 35, с браниран суитчър с логото на фирмата и беше супер в час. Ако няма мегдан да бачка в офис, явно е намерил друга ниша. 

По-скоро се надявам да заминат паразитите - ютубър, инслуеснър, тиктокър и прочее сган, която с нищо не допринася за обществото - ни от офис, нито от комбайн, ни от кола, ни от поточна линия. 

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Пазара ще реши какво ще се консумира. Последното електро, от което получих оферта при ремонта на новия ми апартамент, беше на не повече от 35, с браниран суитчър с логото на фирмата и беше супер в час. Ако няма мегдан да бачка в офис, явно е намерил друга ниша. 

По-скоро се надявам да заминат паразитите - ютубър, инслуеснър, тиктокър и прочее сган, която с нищо не допринася за обществото - ни от офис, нито от комбайн, ни от кола, ни от поточна линия. 

От електро и ВиК инженери, специалисти и монтажници винаги ще има нужда. Много от роднините ми се занимават с това. Най-младия е 22г. Имат работа за две години напред...Обучават постоянно нови хора. Някои напускат, защото смятат, че е много мръсно и зимата студено. Тези, които остават ще бъдат търсени и винаги ще имат добри доходи.

П.П.: Същото е с шивашките услуги....

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 5 минути, БаалБек написа:

От електро и ВиК инженери, специалисти и монтажници винаги ще има нужда. Много от роднините ми се занимават с това. Най-младия е 22г. Имат работа за две години напред...Обучават постоянно нови хора. Някои напускат, защото смятат, че е много мръсно и зимата студено. Тези, които остават ще бъдат търсени и винаги ще имат добри доходи.

П.П.: Същото е с шивашките услуги....

То и за чистачи винаги ще има работа, ама никой не се хвали с това по празниците..

преди 6 минути, Topor написа:

То и за чистачи винаги ще има работа, ама никой не се хвали с това по празниците..

В Русия е вероятно да останат, но в развитите страни ще бъдат заменени с роботи. Даже сега се ползват машини за почистване на басейни, без да се източва., а не влиза водолаз да чисти. 🤡 Докато трудът на електротехниците, водопроводчиците, шивачите трудно би се заменил с роботи. 

преди 2 минути, БаалБек написа:

Докато трудът на електротехниците, водопроводчиците, шивачите трудно би се заменил с роботи. 

Е, някой трябва и каналите да отпушва, нали затова сме на еволюционни стъпала.

bogat_velik_ussr.png.c7dbced40d3a07254e8e452ac00a5133.png

преди 1 час, Topor написа:

Е, някой трябва и каналите да отпушва, нали затова сме на еволюционни стъпала.

Za ваша жалост вие рашистите сте на най-долното. Трудно ще изкачите дори едно нагоре...😆

преди 16 часа, ivottoshev написа:

Ми то и сега сигурно пред Министерството си е задължение на самото Министерство да си изчисти снега, също както пред блока е задължение на живущите в съответният блок/къща да почистят. Това няма нищо общо с моят пост :)

Казармата в която служех, не беше в сградата на министерството. Освен него войниците почистваха и нея. Полковниците и генералите от МНО обаче не излизаха да чистят снега. Имаха си роби войници, които го чистеха за 1,50/2,50 лв на месец плюс храна за около 5,50 лева на ден. Сега такова робство за щастие няма... П.п.  Тоталитарната държава няма проблеми с почистването на пътищата. Това ми беше мисълта.

преди 31 минути, БаалБек написа:

bogat_velik_ussr.png.c7dbced40d3a07254e8e452ac00a5133.png

Za ваша жалост вие рашистите сте на най-долното. Трудно ще изкачите дори едно нагоре...😆

Ти нас не ни гледай, гледай си твоето семсиле. Важното е, че животът им е разграфен по чужди тоалетни и табла до 2028-ма, спи спокойно. 🤡😂

Малко хора у нас знаят, че през социализма Джон Ленън посещава България по покана на двама братя близнаци от село Бохот, Плевенско. С интерес участва в традиционни български обичаи. Джон Ленън е бил възхитен от традицията на колене на прасе за Нова година както и приготвянето на домашен алкохол. Подава документи за българско гражданство още през 1973 г., но ЦРУ и МИ6 осуетяват приемането им и получаването на паспорт от НРБ. В знак на протест той (както се вижда на снимката) отказва да облича марков анцуг на Адидас и купува само анцузи и обувки-пионерки, произведени у нас:

Няма налично описание на снимката.

:D

преди 33 минути, ivottoshev написа:

Малко хора у нас знаят, че през социализма Джон Ленън посещава България по покана на двама братя близнаци от село Бохот, Плевенско. С интерес участва в традиционни български обичаи. Джон Ленън е бил възхитен от традицията на колене на прасе за Нова година както и приготвянето на домашен алкохол. Подава документи за българско гражданство още през 1973 г., но ЦРУ и МИ6 осуетяват приемането им и получаването на паспорт от НРБ. В знак на протест той (както се вижда на снимката) отказва да облича марков анцуг на Адидас и купува само анцузи и обувки-пионерки, произведени у нас:

Няма налично описание на снимката.

:D

Вярно е,  хита му "Jealous guy" е посветен на ревността му към Кева заради нейният съпруг, Гъдьо, един от напетите текезесари. 

преди 10 часа, kaldata1 написа:

Ами от 01.2025 нямаме каквито и да е данни, така че нямам представа.

E, нали уж били "много"? Сега пък нямаш представа? Кое е вярно? Защо така си объркан поначало?

Ти се надяваш скоро на някакви митични данни за 2025 към 01.2026, да видим, може да ни огрее. Не знам как си решил, че това ще им е новата честота на публикуване - те така и не са обявили каква ще е промяната.

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Как твърдиш, че руснаците крият данните, след като са изкарали годишни данни, които са излели в краят на януари миналата година? Т.е. как по-точно крият данните? И тая година, ще се случи ли, да ми отговориш на въпроса "Какво значение има, кога излизат данните, след като те така или иначе няма да прикрият нищо?". Какво трябва да стане, за да ми отговориш? Поне си признай, че това е поредната тема, по която нямаш никаква идея, какви простотии пишеш. Не, че не го знаем всички. И за Солженицин беше същата работа. Той имал достъп до архивите, ама то било 20 години след като писал книгата за ГУЛАГ. Много добър пост беше, определено.

Електропреностната мрежа е изградена от кабели, не от бетон. 

И като не е изградена от бетон, трябва ли, най-редовно сума ти хора да са без електричество и течаща вода?

В Русия също имало повреди на кабели заради снежни виелици. 

Мойто момче, в Русия, ако отидеш... там улиците само като им видиш, ще разбереш, че сравненията, дето ги правиш са от нелепи по-нелепи. А и може и да не разбереш. Съдейки по простотиите, които постваш 24/7.

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Аз имам чувството, че 90% от писарушките от тоя форум, изобщо не излизат от тях. Това да не забележиш, че има криза на кадри буквално на всички нива... Иван Умния даже твърдеше, че здравеопазването ни било "на ниво".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.