Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Умен Генчо, що така услужливо ми бягаш от въпросчетата? Нали уж аз трябва, да чета книжки?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 15 минути, communismatic написа:

Първата мантра беше, че убитите от ПТП-та били по-малко през демокрацията ...

Нали знаеш че на интернета може да намериш официални статистики.

През 1988г от катастрофи у нас са загинали 1153 граждани, а 6929 са били ранени. За сранение, през 2025г загиналите са 456 души, а ранените са 8294.

Защо трабва да сравняваме целият период на соца с целия период на демокрация. В първите години на соца у нас е имало много малко автомобили, така че сравнението няма да е равнопоставено. Сравняваш период с малко автомобили срещу период с много автомобили.

Ето ти статистиката за 1988г:
https://www.desebg.com/2011-01-13-09-25-08/2127-2015-01-05-11-58-47

image.png

току-що, Волен написа:

Защо трабва да сравняваме целият период на соца с целия период на демокрация.

Ми щото иначе е стъкмистика, та затова... Иначе бай Генчо Умното първо такава статистика вади, ама след като не му отърва, реши да завърти гъзицата. Иначе много се обиждате...

преди 1 минута, Волен написа:

Защо да е стъкмистика?

Защото си фашист!

И защото при социализма нямаше надрусани.

преди 1 минута, communismatic написа:

Умен Генчо, що така услужливо ми бягаш от въпросчетата? Нали уж аз трябва, да чета книжки?

Браво другарю, точно това очаквах от теб. Пускаш една лъжа, почваш да гравитираш от нея и накрая като нямаш доводи (защото по начало тръгваш с лъжа да доказваш разни неща), другия не отговаря. Просто кажи, защо беше необходимо да обвиняваш друг в лъжа, при положение, че ти самият го правиш. И сега като виждаш, че няма нищо такова… мълчание, другия не ми отговаря. Можеше да кажеш, че си се объркал. Никой не е перфектен, нито аз нито ти.
Класически комунист. Ако знаеш колко си пропуснал, че не си живял преди 1989 - щеше да имаш бляскава кариера в линиите на БКП 😄

Хайде да изясним първо това с което ти започна - че съм излъгал, и тогава да видим какво друго те интересува ? Добавям отново моят коментар за който твърдиш, че лъжа :

image.png

преди 3 минути, В. Велев написа:

Защото ...

Велев, какво ти е направила демокрацията? Пропит си омраза и ненавист. 🙄

преди 6 минути, Волен написа:

Защо да е стъкмистика?

Ми щото например в началото на 90-те години има повече умрели от ПТП-та, само дето на бай Генчо Умния това не му отърва, та не гледа тия данни... Та, затова е "стъкмистика".

преди 11 минути, communismatic написа:

Ми щото иначе е стъкмистика, та затова... Иначе бай Генчо Умното първо такава статистика вади, ама след като не му отърва, реши да завърти гъзицата. Иначе много се обиждате...

Дали ще престанеш да ме наричаш така другарю комунист ? Можеш да опиташ и без такива обръщения надявам се. Защо не ти се вярва за пореден път, че днес може да имаме по-малко жертви от преди 1989 година. Много ли те учудва, че за период от едни 20 години жертвите са средно над 1000 годишно (1970-1989), а миналата година са под 500 ?

току-що, Волен написа:

Защо трабва да сравняваме целият период на соца с целия период на демокрация. В първите години на соца у на е имало много малко автомобили, така че сравнението няма да е равнопоставено. Сравняваш период с малко автомобили с период с много автомобили.

Личи си че с Генчо Тъпото сте от едно котило. Защо сравняваш периоди на автомобили като лади и трабанчета, които нямат въздушни възглавници или други мерки за безопасност с днешни дни?

Днес има повече катастрофи и повече пострадали като цяло, което може да означава само едно - по-ожесточена война по пътищата. По-малкият брой загинали се дължи на напредъка на медицината и технологиите за безопасност, но това съвсем не значи че войната по пътищата е по-малка от колкото тогава.

преди 4 минути, communismatic написа:

Ми щото например в началото на 90-те години има повече умрели от ПТП-та ...

В началото на 90-те все още имаме наследство от соца. ПТП-та няма да спрат изведнъж само защото се е сменила политическата система.

Сравнението между последната година на соца - 1988г - и сега е много по-показателно.

Тази тема е като куха без комсомолеца Кокич ? Друго си е да е тук - майка му е забременяла с него през бригадирскато движение през 1951-1952 година.

И после за всичко само комунистите са му виновни? Стига Бан за подобна музейна реликва ! Нека си е жив и здрав. Пише ми глупости на лични и се сърди, че е докладван. Той е реален бисер - как да го докладваш ??? Не сме ние.

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Дали ще престанеш да ме наричаш така другарю комунист ? Можеш да опиташ и без такива обръщения надявам се. Защо не ти се вярва за пореден път, че днес може да имаме по-малко жертви от преди 1989 година.

Защо днес имаме по-малко жертви, Господин "Обратното на острото"?

току-що, ivottoshev написа:

Личи си че с Генчо Тъпото сте от едно котило. Защо сравняваш периоди на автомобили като лади и трабанчета, които нямат въздушни възглавници или други мерки за безопасност с днешни дни?

Днес има повече катастрофи и повече пострадали като цяло, което може да означава само едно - по-ожесточена война по пътищата. По-малкият брой загинали се дължи на напредъка на медицината и технологиите за безопасност, но това съвсем не значи че войната по пътищата е по-малка от колкото тогава.

Другарю Тошев, уж сме културни а почваш и ти с обидите, можеш и по-добре надявам се 😄Тъпото можеш да казваш на баща си, че те е направил.

Та какво го дискутирахме, очевидно дори и за теб, днес има по-малко жертви по пътищата спрямо периода от преди 1989 г. Надявам се помниш все още и нямаш поредните драми с това.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

По-малкият брой загинали се дължи на напредъка на медицината и технологиите за безопасност ...

Ами да. Тогава как при соца е по-хубаво, ако повече хора са умирали от ПТП-а - при положение, че войната по пътищата е същата.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Защо днес имаме по-малко жертви, Господин "Обратното на острото"?

Чакам да го повторим, имаш проблем с паметта г-н син на Тъпото 😄Припомни ми, кеф ми е да го чуя отново. Явно ти се губи, да припомним, че съвсем логично има развитие в технологиите през последните години и независимо, че днес имаме в пъти повече автомобили по пътищата, жертвите спадат. Така ли беше сравнението със социализма или бъркам нещо ?

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Пускаш една лъжа, почваш да гравитираш от нея и накрая като нямаш доводи (защото по начало тръгваш с лъжа да доказваш разни неща), другия не отговаря.

Имаш предвид твоите лъжи ли?
{F3F1DB55-DAA4-4E5C-95BB-768BEF76844F}.png

преди 8 минути, Волен написа:

В началото на 90-те все още имаме наследство от соца. ПТП-та няма да спрат изведнъж само защото се е сменила политическата система.

Т.е. умрелите на пътя са следствие от политическата система. Тия дето са гинали са били "сини", а другите са били "червени" и с чугунени кратуни? Ти си на един акъл с бай Генчо, заклевам се...

току-що, communismatic написа:

Имаш предвид твоите лъжи ли?

Толкова ли ти е трудно наистина. Включи се да отговориш на пост който изобщо не е към теб, нарече го лъжа и после не можеш да посочеш какво не е вярно в него.

Опитвам няколко пъти да видя и аз, може да съм се объркал нещо, но ти мълчиш.. явно лъжата е от теб, не от мен.

Генчо,защо спориш с комунета-при тях ечи залпът на аврората ,в главите имат само сърп и чук.....

Ето малко реалити

след 10 ноември 1989 г. новият генерален секретар на БКП Петър Младенов признава само пред ръководителите на МВР и Държавна сигурност катастрофалното положение, до което е докарана България под ръководството на Българската комунистическа партия.

Къв Соц,къв комунизъм,пълен провал....

Петър Младенов (и ЦК на БКП) 😡 на пленума от 10 ноември 1989

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. умрелите на пътя са следствие от политическата система.

Не ми изопачавай думите. Казах, че статистиката от 90-те години е наследство от соца. Затова не гледаме 90-те години, а гледаме сега.

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Не разбрах тия двамата в ареста ли са или в болницата?

и аз не разбрах, после пак ще гледам новините вечерната емисия да разбера.

току-що, nnnkjkklllk; написа:

Генчо,защо спориш с комунета-при тях ечи залпът на аврората ,в главите имат само сърп и чук.....

Ето малко реалити

след 10 ноември 1989 г. новият генерален секретар на БКП Петър Младенов признава само пред ръководителите на МВР и Държавна сигурност катастрофалното положение, до което е докарана България под ръководството на Българската комунистическа партия.

Къв Соц,къв комунизъм,пълен провал....

Петър Младенов (и ЦК на БКП) 😡 на пленума от 10 ноември 1989

Съвсем прав си.. с комунисти трудно се спори. Дори и като лъжат не падат по гръб. За тях Чернобил не бил нищо особенно, Статистиката когато не ги устройва, не е вярна и т.н.. Безмислен опит за диалог с тях.

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

Включи се да отговориш на пост който изобщо не е към теб, нарече го лъжа и после не можеш да посочеш какво не е вярно в него.

Ми то е посочено, кое не е вярно. Ако си бавноразвиващ, там не мога, да ти помогна...

преди 5 минути, Волен написа:

Не ми изопачавай думите. Казах, че статистиката от 90-те години е наследство от соца. Затова не гледаме 90-те години, а гледаме сега.

Т.е. е стъкмистика, благодаря ти, че ме подкрепи.

току-що, communismatic написа:

Ми то е посочено, кое не е вярно. Ако си бавноразвиващ, там не мога, да ти помогна...

Очевидно доказваш, че си лъжец. Поздравления за признанието, поне се разбрахме !

току-що, Gencho 123 написа:

Очевидно доказваш, че си лъжец. Поздравления за признанието, поне се разбрахме !

Пак да повторя - ако си бавноразвиващ, не мога, да ти помогна. Дал съм точен скрийншот, мога даже и да продължа с лъжите ти относно въпросната статистика, само че не ми се занимава, да ти диря тъпотиите, дето са безброй. Та... ако искаш, да се спрем първо на това от снимката и да го коментираме. Съгласен ли си? :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.