Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

https://www.facebook.com/share/v/1KtUj6uVAx/

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 4 часа, parmobil написа:

Защото ми давате нелеп пример с Китай. На Китай им насипаха технологии и заводи, за да ги "отдалечат" от руснаците. Разбира се, че и печалбата от евтината работна ръка я имаше, но не ми обяснявайте, че китайската политика и далновидност ги доведе до това положение.

Верно ли? А САЩ и цяла Европа не използват ли евтината работна ръка, борейки се в същото време с въпросното "зло" и "злият" комунистически режим там? Били им дали технологиите? Ми, цялата европейска икономика функционира години наред с руските ресурси... Хабер нямаш от света, изобщо няма тема, по която да си компетентен. Нито една, пак да повторя.

преди 6 часа, nusho73 написа:

Какво значи "злоупотребил съм с алкохол ? "Да не би да съм си измил с него обувките ? Напих си се като човек !

?Буги Барабата?

преди 33 минути, ммм1 написа:

Другарката предупреждава: Другари пазете се.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Таня Мирчева 1h 1h Всичко е с цел ие и е на световен мащаб. ШОКИРАЩО ПРеДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО МОЗЪЧЕН ХИРУРГ ПреДУПРЕЖДАВА: ПРЪСКАТ НАНО-АЛУМИНИЙ въВ възДУХА и ТОЙ ОТИвА ПРЯКО в МОЗЪКА ви'

ето ти малко истинско-намагнитено.................. не съм записал търсенето и за графен-наномагнитниклъстери и пр. , които се натрупват в нервна система цнс

биогенен магнетит и замърсители при човека 1.odt биогененн магнетит при бозайници и човек 1.odt графенови магнитни,феромагнитни,магнетитни нанокомпозити - ГМНК 1.odt нанографен и абсорб. 2.odt нанографен и абсорб. 3.odt нанографен и абсорбция на емг 1.odt

преди 9 минути, laplandetza написа:

А така пазете се

на 4.06.2026 г. в 16:01, ох боже! написа:

Начи това финансовото ограмотяване, чак даже и на децата от детската градина - това е едно от най-отвратителните неща при днешната система.

Защото децата фактически ги зарибяват с хазарт. Още от малки. А аз си спомням един бандюга, макар и петоразряден, как веднъж кога мина един дето продаваше билетчета от държавната лотария някъде през деветдесетте, как му каза, че с държавата хазарт не играе. А да й изобщо използваш на държавата особено днешната твърде развинтена и усложнена финансова система си е точно хазарт. Ти нямаш шанс срещу държавата. Ако тя иска да злоупотреби максимално с тоя инструмент, тя ще го направи. А ако се въздържа, както през соца, значи е било поради нейно благоволение, а не поради знанието за финансите.

На днешно време, злоупотребата и дезинформацията, демагогията, фарисейщината с тая финансова система от държавата е върховната злоупотреба с власт.

А па да учи и децата от малки, като им налива в главите лъжи - това означава, че ги подготвя за шарани от всякъде. Защото не само с финасите са деформациите на образователната система.

Е сега, слушам за поредния инцидент с тротинетка. Новината е, че тротинетка е ударила дете. Ама тротинетката кой я е карал, бе рожби ненагледни? Що криете, че най-вероятно тротинетката е карана именно от дете. И после изкараха един свирчо, дето уж експерт по движението по пътищата. Оня наговори маса тъпотии, дето са просто възмутителни. Вкл. за това, че трябвало да има обучение за тротинеткаджиите, щото били с моторче - ама пак се сетили малко късничко, че са с моторче. А до сега, тротинетките били приравнявани с велосипедите и не било нужно да се учи правилник за движение.

Ама верно ли не е нужно, децата с колелата и изобщо и останалите, да не знаят правилата за движение и да са в пълно неведение, за правилата на движение? Навремето през лошия соц, още някъде в трети клас ни учеха на тия неща. В едно от училищата имаше маркировка, където се провеждаха практически обучения на движение с велосипеди. Тогава имаше малко велосипеди и малко МПСта. А учеха децата на тия неща. Вкл. като пешеходци. А сега нямало нужда - кой трябва да ги избеси тия гадове?

Днешните деца не знаят от коя страна на улицата се кара куулото. Постоянно очаквам някое да ме удари, при десен завой и липса на видиомост, кой идва от дясно.

И кои са свестните - долнопробните шмекери, те ли са? Обърнах ти внимание, че хазарнтата машинка я управлява нейният собственик. Да ми го пробутваш тоя смотаняк, че щял да ми каже, как да спечеля от машинката, означава, че не ти е ясно, че машинката трябва да бъде строшена, не да се играе на нея.

Аз предлагам да бъде строшена. Щото ми е пределно ясно, че е невъзможно при тая система да излъжеш самата система и тоя дето я е измислил.

Съответно "глупецът вредом всеки почита, богат е, казва, пък го не пита" - ми ето ти го глупецът, който ти почиташ, понеже е богат. Ивелин кой там беше - той е.

Социализма..... ех, да, хубаво беше, но времето му отмина. Носталгията по него остава за зависливите и некадърни, неграмотни утрепки, които завиждат на успелите. През онзи период на равност, точно тези индивиди бяха на равно с тези, на които днес завиждат! В едно свободно общество успелите хора най-често са инвестирали време, образование, денонощен труд, рискували са и са проявили предприемчивост. Когато някой комунист погледне такъв човек, вместо да се вдъхнови, изпита злоба, това е класическа проява на ревност към неговият успех! Нагласата всички да сме еднакво зле, за да не ме е яд мен наистина е разрушителна. Тя убива иновациите, амбицията и прогреса. Когато обществото наказва успелите, за да угоди на недоволните, то затъва в посредственост. Точно това правеше комунистическата идеология на практическо ниво, изравняваше ни надолу, вместо нагоре!

преди 1 минута, Звяра! написа:

...............зависливите и некадърни, неграмотни утрепки, които завиждат на успелите..............

ето това съм аз -жалка,неграмотна, завистлива утрепка. Такъв съм си, като те видя успял и не се свъртам в кирливата си кожа.................. Тогава е разбираемо защо съм отритнат от българското преуспяло общество , новите строители на демократо-капиталистическа България. Такива аутсайдери и лузъри като мен, нямат място в просперираща България !

преди 5 минути, laplandetza написа:

ето това съм аз -жалка,неграмотна, завистлива утрепка. Такъв съм си, като те видя успял и не се свъртам в кирливата си кожа.................. Тогава е разбираемо защо съм отритнат от българското преуспяло общество , новите строители на демократо-капиталистическа България. Такива аутсайдери и лузъри като мен, нямат място в просперираща България !

Съжалявам те за което! 😕

Заради такива като теб, България все още е с единият крак в батака/комунизма!

преди 7 минути, Звяра! написа:

Съжалявам те за което! 😕

Заради такива като теб, България все още е с единият крак в батака/комунизма!

такива като мен се стремяха към това

https://www.actualno.com/cosmos/proekt-za-20-miliarda-dolara-nasa-shte-postroi-obitaema-baza-na-lunata-do-2032-g-vmesto-orbitalna-stancija-news_2603674.html

преди 1 минута, laplandetza написа:

И след този стремеж, къде си? Само не ми казвай, че си все още на Земята!

преди 4 минути, Звяра! написа:

И след този стремеж, къде си? Само не ми казвай, че си все още на Земята!

и аз се чудя къде съм................ бе къде съм бе? ............... в някой анимационен фил при анимационерите от комиксите.

преди 2 часа, laplandetza написа:

лапландец, защо му се връзваш на тоя зверко, не виждаш ли, че е фантазьор от класа. Хората на социализма били завиствливи и некадърни, а той бил в крак с времето. Айде бе. ОБРАТНОТО Е-той е завистливата личност и останалите определения, които казваш.

преди 3 часа, Веси Филипова написа:

лапландец, защо му се връзваш на тоя зверко, не виждаш ли, че е фантазьор от класа. Хората на социализма били завиствливи и некадърни, а той бил в крак с времето. Айде бе. ОБРАТНОТО Е-той е завистливата личност и останалите определения, които казваш.

В сравнение с лапландеца ние сме аматьори, той човека има планове за бъдещето, един истински комунист на 21 век (Пол Пот на нашето време) :

image.png

преди 2 минути, nusho73 написа:

преди 2 минути, nusho73 написа:

Ну, погоди! Кажи, само, кой разпродаде България ?

Как кой!? Комунистите я разпродадохме!.............. и бандата на Путин.

Генчо направо да си хвърля бг ,паспорта и да хваща гората .България заради такива като него няма да я има .

А ,вярно то гори не останаха изсякоха ги .

преди 4 минути, nusho73 написа:

............

А ,вярно то гори не останаха изсякоха ги .

Изсякохме ги..............пак ние, Комунистите !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.