Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 часа, communismatic написа:

Така е, да...
1.jpg

Дали имаш идея колко стотин хиляди е била числеността на армията по това време?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 17 часа, communismatic написа:

Така е, да...
1.jpg

Ти в казарма не си бил, нали? Да те осветля при мен как беше - чифт "кубинки", чифт летни и чифт зимни дрехи за 27 м. служба. Пиша ти го, за да не мислиш, че по соц-а са ни обували и обличали много.

преди 19 часа, В. Велев написа:

Колкото и да ти е мъчно малка фашистке, преди девети го е нямало. Защото и тогава както и сега е имало 4-5% богати. Всичко останало е бедно.

А при социализма всички бяха богати, защото всички имаха работа и затова кръчмите и кафенетата при социализма бяха пълни. Даже и в Париж им завиждаха...

Мислиш ли? Само се заяждаш за спорта.

По времето на социализма в България са изградени напоителни системи, напояващи 12 млн. от общо 46 млн. декара обработваема земя. След 1990-та година бяха унищожени!
May be an image of grass

преди 9 минути, В. Велев написа:
По времето на социализма в България са изградени напоителни системи, напояващи 12 млн. от общо 46 млн. декара обработваема земя. След 1990-та година бяха унищожени!
May be an image of grass

И болните бяха по-малко болни. И родните джуджета бяха по-високи и всичко беше по-голямо.

преди 3 часа, parmobil написа:

Мислиш ли? Само се заяждаш за спорта.

Естествено, че не го мисли, а само се заяжда. На него му личи. 

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Дали имаш идея колко стотин хиляди е била числеността на армията по това време?

Извинявай, мен ли питаш? Човека, който няма грам понятие по историческите въпроси? Ти ли ще ми даваш акъл на мен? 😆
Между другото, още чакам, да продължим дискусията за Санстефанският мирен договор и "престъпленията" на Руската империя, беше доста забавно...

преди 5 часа, parmobil написа:

Ти в казарма не си бил, нали? Да те осветля при мен как беше - чифт "кубинки", чифт летни и чифт зимни дрехи за 27 м. служба. Пиша ти го, за да не мислиш, че по соц-а са ни обували и обличали много.

Сиреч, почнахме, да сравняваме казармата с военното положение на българската армия по време на войната през 40-те години... Боже мили! 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Извинявай, мен ли питаш? Човека, който няма грам понятие по историческите въпроси? Ти ли ще ми даваш акъл на мен? 😆
Между другото, още чакам, да продължим дискусията за Санстефанският мирен договор и "престъпленията" на Руската империя, беше доста забавно...

Сиреч, почнахме, да сравняваме казармата с военното положение на българската армия по време на войната през 40-те години... Боже мили! 😆

Ти постна нещо, а аз ти отговорих, С нещо, което е лично изживяно, а не "една жена ми каза на пазара" и не "имам 200-та руски приятели".

Бил съм на задължителна служба и знам как съм обуван и обличан. На теб какво ти е харесало от написаното и казаното от Баева и Сивилов няма нищо общо с действителността.

преди 1 минута, parmobil написа:

А ти какво фотокопие постна? Дай си време и обработи.

Постнах фотокопие с това, как при положение, че цялата ни икономика през войната е буквално на военни релси, не може, да осигури елементарни потребности за собствените си войници, които се бият на фронта. И то в момент, когато УЖ това е върха на българската икономика до 1944 г. Кво ми пишеш тъпотии за казарми и глупости. Въобще ква връзка има едното с другото?

Ако искаш... смени пак темата, няма проблеми... Свикнал съм ти. Ти си бетер Джокович и Баалбек.

преди 1 минута, communismatic написа:

Постнах фотокопие с това, как при положение, че цялата ни икономика през войната е буквално на военни релси, не може, да осигури елементарни потребности за собствените си войници, които се бият на фронта. И то в момент, когато УЖ това е върха на българската икономика до 1944 г. Кво ми пишеш тъпотии за казарми и глупости. Въобще ква връзка има едното с другото?

Какъв фронт преди 9.9.1944 година?

Постнах фотокопие с това как при положение, че цялата ни икономика през войната е буквално на военни релси, не може, да осигури елементарни потребности за собствените си войници, които се бият на фронта. И то в момент, когато УЖ това е върха на българската икономика до 1944 г. Кво ми пишеш тъпотии за казарми и глупости. Въобще ква връзка има едното с другото?

Ако искаш... смени пак темата, няма проблеми... Свикнал съм ти. Ти си бетер Джокович и Баалбек.

А аз ти отговарям, че в родната казарма, по соц-време, имах едни обувки и едни дрехи за година!!! Сивилов и Баева не ти ли го казаха? Нали с тях си на малко име?

преди 5 минути, parmobil написа:

А аз ти отговарям, че в родната казарма, по соц-време, имах едни обувки и едни дрехи за година!

Пак да питам - кво общо има казармата с родната ни армия по време на война? Конкретно? Как навърза едното с другото? 😆

Баси потресаващото ниво в тоя форум! Направо имам чувството, че пиша във форума на Карлуково...

преди 9 минути, jhoro написа:

Какъв фронт преди 9.9.1944 година?

Ми, има изпратени окупационни корпуси в "новоприсъединените територии"... Не знам, дали си наясно, ама...

Пак да питам - кво общо има казармата с народната ни армия по време на война? Конкретно? Как навърза едното с другото? 😆

Баси потресаващото ниво в тоя форум! Направо имам чувството, че пиша във форума на Карлуково...

Ми, има изпратени окупационни корпуси в "новоприсъединените територии"... Не знам, дали си наясно, ама...

А аз питам как твоето фотокопие принизява вещевото доволствие (русизъм) в казарамите, със същото през соц-а?

Кви казарми, бе, умник? Държавата няма средства, да осигури елементарните нужди на собствената си армия. И то на фона на реквизити, висока инфлация, военна икономика, която е изцяло зависима от Третият райх и огромни дългове. Абсолютно същата история, както и по време на Първата световна война, когато армията ни направо умира от глад, докато "интелигенцията" се тъпче на воля.

Само, не можах, да вдяна... Кво общо има казармата с всичко това? В смисъл... как го навърза? Ама като те знам... пак ще отклоним темата, та... по-добре, да не питам. Така или иначе отговор няма и да получа. Колкото отговори на всички останали мои въпроси, толкова и на последният. Толкова можеш, това е... Няма какво да ти се сърдя. Въпрос на капацитет.

преди 4 минути, communismatic написа:

Кви казарми, бе, умник? Държавата няма средства, да осигури елементарните нужди на собствената си армия. И то на фона на реквизити, висока инфлация, военна икономика, която е изцяло зависима от Третият райх и огромни дългове. Абсолютно същата история, както и по време на Първата световна война, когато армията ни направо умира от глад, докато "интелигенцията" се тъпче на воля.

Само, не можах, да вдяна... Кво общо има казармата с всичко това? В смисъл... как го навърза? Ама като те знам... пак ще отклоним темата, та... по-добре, да не питам. Така или иначе отговор няма и да получа. Колкото отговори на всички останали мои въпроси, толкова и на последният. Толкова можеш, това е... Няма какво да ти се сърдя. Въпрос на капацитет.

Е, защо по соц-а, когато аз служех, нямаше обувки и дрехи няколко пъти годишно? Държавата нямаше средства? Нали по соц-а имаше всичко? Сивилов, с когото си на "Сашо", не ти ли е разказвал?

Ъ... извинявай, брато... ти бавноразвиващ ли си? Кажи ми, какво общо има едното с другото? Да задам за 340-ти път въпроса си? Как го навърза? В казармата отиваш за да получиш базисни знания, ако евентуално се наложи, да браниш родината. Дали ще си с редовно сменяни кубинки не е от особено значение. Но в същото време, при другия случай... войската ни трябва да е добре оборудвана, понеже ще се превърне иначе в пушечно месо.

Дай да сменяме темата, докато е време? Дай, че пак ще станеш за кашмер... Прави ако искаш като Баалбек и Джокович, те отговарят само на 5% от зададените им въпроси. Ти малко си вдигнал мизата... недей така, че става страшно после. Прави се на невидял...

преди 23 минути, communismatic написа:

Ъ... извинявай, брато... ти бавноразвиващ ли си? Кажи ми, какво общо има едното с другото? Да задам за 340-ти път въпроса си? Как го навърза? В казармата отиваш за да получиш базисни знания, ако евентуално се наложи, да браниш родината. Дали ще си с редовно сменяни кубинки не е от особено значение. Но в същото време, при другия случай... войската ни трябва да е добре оборудвана, понеже ще се превърне иначе в пушечно месо.

Дай да сменяме темата, докато е време? Дай, че пак ще станеш за кашмер... Прави ако искаш като Баалбек и Джокович, те отговарят само на 5% от зададените им въпроси. Ти малко си вдигнал мизата... недей така, че става страшно после. Прави се на невидял...

Брато, защо пусна фотокопието? За да станеш за смях. Опита се да се присмееш на нещо, нали? Но не си бил на служба, а ми се правиш на важен! А аз съм бил с едни обувки годишно. Защо не изнамериш фотокопие и за тези славни години? Все пак, говорим за неща, дето са през развит социализъм. Сивилов Сашо ще ти помогне, а защо не и Баева?

Естествено, няма да получа отговор на въпроса си... Каква изненада само. 😆😆😆😆

Баси недостойните хора. Тоя е на годините на баща ми сигурно...

преди 1 минута, communismatic написа:

Естествено, няма да получа отговор на въпроса си... Каква изненада само. 😆😆😆😆

Баси недостойните хора. Тоя е на годините на баща ми сигурно...

А аз получих ли отговор?

преди 3 часа, parmobil написа:

А аз получих ли отговор?

Ми... извинявай, ама по-елементарно от това, не мога, да го обясня.

преди 4 часа, communismatic написа:

Кажи ми, какво общо има едното с другото? Да задам за 340-ти път въпроса си? Как го навърза? В казармата отиваш за да получиш базисни знания, ако евентуално се наложи, да браниш родината. Дали ще си с редовно сменяни кубинки не е от особено значение. Но в същото време, при другия случай... войската ни трябва да е добре оборудвана, понеже ще се превърне иначе в пушечно месо.

За*би, аз и преди това написах, че така или иначе отиваме до смяна на темата. Така се води дискусия с теб. Или да излъжеш по най-нагъл начин, както за цените в Русия.

Ехааа... @communismatic, колко си начетен! Какви знания и свръх познания показваш! И как подробно и аргументирано си отговорил!

Гледай:

преди 9 часа, communismatic написа:

Извинявай, мен ли питаш? Човека, който няма грам понятие по историческите въпроси? Ти ли ще ми даваш акъл на мен? 

И даже не си правиш труда да изместиш темата. То от само себе си се получава.

преди 9 часа, communismatic написа:

Но пък не пропускаш да направиш забележка на други:

преди 8 часа, communismatic написа:

Абе както вървят нещата изглежда, че никой не може да те обори. 

Затова добре си написал...

преди 57 минути, communismatic написа:

Баси потресаващо ниското ниво в тоя форум! 

Ужас...

току-що, БаалБек написа:

И даже не си правиш труда да изместиш темата.

Няма проблем, включи се по темата. Докажи, че си умно момиче... Искаш ли? : )

Забрави да напишеш това:

на 8.06.2025 г. в 22:08, communismatic написа:

Аз не водя дискусия с теб, просто ти се подигравам...

Не че е важно, но не го забравяй. Винаги има ефект..Направо ни съсипваш и си тръгваме разревани от форума...🥲

Що реши, че го забравям при положение, че не съм спрял, да се хиля на малоумните ти постове от ден първи в тоя форум...? Ти верно имаш някакво много високо мнение за себе си. Странно щото освен Джокович, май друг не ти се връзва на тъпотиите... 

Искаш ли да дискутираме темата? Да или не? Или пак ще си тръгнеш на*рана... както винаги? 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.