Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, В. Велев написа:

Колко съм умен! Точно това очаквах че ще напишеш. Всичко това горе което написах го представят за фантазия, утопия и му се присмиват. Присмиват се на това човек да е честен и да работи и мисли не само за себе си, а и за обществото.

Ама това не беше комунизъм. Това беше само една проба, която кръстиха комунизъм. Първо трябва да се оправи съзнанието, мисленето и другите неща за които ти писах и тогава да се строи комунизма и неговата икономика. С други думи трябва коня да се слага пред каруцата, а не обратно. Насила и с бой не се оправя мисленето и съзнанието. И това отговаря на въпроса ти защо паднал социализма.

Насила хубост не става.

Просто беше един експеримент и то спонсориран от богатите. Явно се уплашиха, че някои неща започнаха лека полека да вървят и изключиха захранването.

Големия проблем е че се искат 3-4 поколения и то над 50% от тях възпитани с качествата които изброих. Ама е известно че 1 капка катран разваля цяла каца мед, но една капка мед не оправя вкуса на една каца катран.

Истинският комунизъм никъде не е проработил, не защото някой спонсорирал провала, а защото централизирана система с нулев стимул за лична инициатива и свобода винаги се срива!!! Няма нужда от конспирации, икономическите и човешките закони са си свършили работата, прекрасно при това!!!!! :)

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 28 минути, Staff. написа:

Истинският комунизъм никъде не е проработил, не защото някой спонсорирал провала, а защото централизирана система с нулев стимул за лична инициатива и свобода винаги се срива!!! Няма нужда от конспирации, икономическите и човешките закони са си свършили работата, прекрасно при това!!!!! :)

Написах ти защо никъде не е проработил, ама ти или не четеш или не вдяваш какво е написано.

Никакви централизирани и други системи не играят. Личната инициатива е двигател на капитализма. Тя е собственическа и хищническа. Не зачита околните, а гледа да ги прецака.

Икономическите и човешките закони са измислени от човека. Така че какъвто е човека, такива са и законите.

Кое не е проработило? Две от топ 3 държави в момента какви са? Едната се ръководи от Китайската комунистическа партия, а на всеки, който напише нещо положително за Русия му се лепва прякор "комуне"...

А сега де :D

пп: уп-с-с-с-с, щях да забравя. Третата държава в момента се управлява от руски/комунистически агент на КГБ - агент Краснов. Не ли?

преди 50 минути, В. Велев написа:

Написах ти защо никъде не е проработил, ама ти или не четеш или не вдяваш какво е написано.

Никакви централизирани и други системи не играят. Личната инициатива е двигател на капитализма. Тя е собственическа и хищническа. Не зачита околните, а гледа да ги прецака.

Икономическите и човешките закони са измислени от човека. Така че какъвто е човека, такива са и законите.

Баба разказва как Сталин е убил баща ѝ, тя е израснала в бедност, работела е за стотинки, живяла е в студен комунален апартамент с хлебарки, но... животът е бил хубав, а Сталин е бил просто злато!

Такива баби не са герои за съжаление, а икони на шизо-патриотичния абсурд.

Бабо Велке, да не си била ти? 

Питам, че ти плещиш подобни глупости!

https://www.facebook.com/share/v/16q4sJGSCd/

преди 2 минути, БаалБек написа:

Баба разказва как Сталин е убил баща ѝ, тя е израснала в бедност, работела е за стотинки, живяла е в студен комунален апартамент с хлебарки, но... животът е бил хубав, а Сталин е бил просто злато!

Такива баби не са герои за съжаление, а икони на шизо-патриотичния абсурд.

Бабо Велке, да не си била ти? 

Питам, че ти плещиш подобни глупости!

Бих ти обяснил, но си много малка и не ги разбираш още тия неща.

Но все пак когато идвам до Казанлък ще ти се обадя да пием едно кафе. Ама не с райбер а на обществено място с много хора.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Бих ти обяснил, но си много малка и не ги разбираш още тия неща.

Но все пак когато идвам до Казанлък ще ти се обадя да пием едно кафе. Ама не с райбер а на обществено място с много хора.

Да не си забравиш и патериците от бързане. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

Бъркаш ме с някой. Аз не бързам...

Значи това си бил ти, а не бабата?

https://www.facebook.com/reel/699438826406866

преди 4 часа, Staff. написа:

Ако комунизмът беше толкова хубав, защо трябваше да има стена, телени огради, кучета и граничари, които стрелят в гръб по хора, опитващи се да избягат??? :bye1:

Ама те и сега бягат, тук какво е оправданието?

преди 5 часа, БаалБек написа:

Защо си противоречиш?

Не, бе. Не си противореча. Прости ти се подигравам и ти гледам сеира. Факт е, че не можеш, да отговориш на нито един въпрос. Тръгнеш ли да разсъждаваш веднага лъсва... огромният ти капацитет.

преди 4 часа, Staff. написа:

Защо, след като социализмът беше толкова успешен, след 1989-та година никой народ в Европа не гласува доброволно да се върне към него?

Извинявай, кога е имало подобно питане, че нещо съм пропуснал? Между другото, как решаваш от кой никнейм, да пишеш? Щото към обяд ти четох простотиите от "Саша", а сега вече си Staff. ?😆

преди 2 часа, БаалБек написа:

Ae... ти по цял ден ли киснеш в тоя скапан Фейсбук?! Бахти падението е това момиче...

преди 6 часа, Staff. написа:

Истинският комунизъм никъде не е проработил

Аде бе, а Китай? :) => Вижда се как един комунист може да работи с капитали! :) 

преди 7 часа, communismatic написа:

Ама те и сега бягат, тук какво е оправданието?

Не, бе. Не си противореча. Прости ти се подигравам и ти гледам сеира. Факт е, че не можеш, да отговориш на нито един въпрос. Тръгнеш ли да разсъждаваш веднага лъсва... огромният ти капацитет.

Извинявай, кога е имало подобно питане, че нещо съм пропуснал? Между другото, как решаваш от кой никнейм, да пишеш? Щото към обяд ти четох простотиите от "Саша", а сега вече си Staff. ?😆

Не се опитвам да ти отговарям на фантазии и измислени сценарии. Сега хората пак бягат, но днес поне не ги застрелват на границата, както беше по вашия любим режим! 😂 Това нещо да ти говори? Или пак ще чакаме следващите 50 години за правилния комунизъм?

Забелязал съм, че когато не можеш да обориш фактите, започваш да говориш за никове!😂  Хубав ден, другарю!!! :newspaper:

преди 2 минути, Staff. написа:

Сега хората пак бягат, но днес поне не ги застрелват на границата, както беше по вашия любим режим!

Aха. Т.е. сега пак е същото, само дето никой не те стреля. ОК, това ли е позитивното от демокрацията? 😆

преди 3 минути, Staff. написа:

Това нещо да ти говори?

Говори ми абсолютно същото, както когато вчера твърдеше, че влизането ни в еврозоната ще ни вдигне пенсиите. Че пишеш само простотии.

преди 3 минути, Staff. написа:

Забелязал съм, че когато не можеш да обориш фактите, започваш да говориш за никове!

Кога не съм успявал, да ти оборя фактите? Я дай конкретен пример. А за никове говоря абсолютно винаги, понеже е адски смешно... някакъв тип, да влиза от 20-30 акаунта тук, понеже се стреми, да отмие срама, който сам си създава. Вчера към обяд пишеше от акаунта "Саша", сега си от тоя. Как избираш, кога от кой да пишеш? Не се ли бъркаш? 😆

преди 5 минути, Staff. написа:

Хубав ден, другарю!

Моя ще е хубав, твоят дали ще е такъв... Бая рев ще има, ако пишеш тук цял ден.

преди 11 часа, communismatic написа:

Факт е, че не можеш, да отговориш на нито един въпрос.

А ти, кога си задавал въпроси?

преди 2 часа, БаалБек написа:

А ти, кога си задавал въпроси?

Правилно, да. Пропуснах, че трудно четеш с разбиране...

преди 4 минути, БаалБек написа:

Защо тогава пишеш глупости?

Защото ти се подигравам. Наясно съм, че ти няма как да отговориш, ако не потърсиш помощ от така обичаният от теб - "Фейсбук". Толкова са ти възможностите.

преди 51 минути, communismatic написа:

Защото ти се подигравам.

Защо си противоречиш?

преди 52 минути, communismatic написа:

Наясно съм, че ти няма как да отговориш

На кое? Ти никога не си питал за нищо. Създаваш впечатление, че доста подробно и аргументирано си изразяваш тезата. Ако си имал някога въпроси те са били риторични, защото в тях се е съдържал отговора. Браво! Нагледно показваш как трябва да се развива и защитава тезата, която винаги е смислена.

преди 12 минути, БаалБек написа:

На кое?

Веднага ти давам въпрос. Какво стана с приватизацията на БГА "Балкан"!? Костов ли е виновен!? Нали се уповаваме на Антон Тодоров? Той какво твърди? Щото ме нарече "лъжец", а се оказа, че аз говоря истината, а ти лъжи. :))) 

преди 1 час, communismatic написа:

Веднага ти давам въпрос

Я! Това ти е за първи път! Как се престраши?

Какво стана с приватизацията на БГА "Балкан"!? Костов ли е виновен!? Нали се уповаваме на Антон Тодоров? Той какво твърди?

преди 1 час, БаалБек написа:

Създаваш впечатление, че доста подробно и аргументирано си изразяваш тезата. Ако си имал някога въпроси те са били риторични, защото в тях се е съдържал отговора. Браво! Нагледно показваш как трябва да се развива и защитава тезата, която винаги е смислена.

преди 2 минути, communismatic написа:

Мда... Не иска да отговори. Каква изненада! 😆😆😆

С кой си говориш?

преди 8 минути, БаалБек написа:

С кой си говориш?

Ми не знам, как те наричат в Карлуково. Мики Маус? Спагетеното чудовище? Батман? 

Щото ме нарече "лъжец", а се оказа, че аз говоря истината, а ти лъжи. :))

Ти и ИСТИНАТА - не ставай смешен!

ЛЪЖЕЦ и ФЕЙКОМЕТ си - доказано многократно. 
Ползваш търсачката и си виждаш лъжите. Покажи поне две последователни неща, които си писал да са истина?

Ще се справиш ли? 
Всички във форума ти стискаме палци. Успех!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.