Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

Към основните поделения имаше "специални", които изцяло отглеждаха собствени животни, а за другото, то се ползваше наборниците по подобие на бригадното движение в училищата. 

Кво? 😆😆😆😆

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Кво? 😆😆😆😆

Ъ, ъ, тъ Ъ въ! :) 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Ъ, ъ, тъ Ъ въ! :) 

Ти кой набор си? Щото гледам, че говориш за ситуацията през 40-те години от първо лице... 😆

Уникален форум! Заклевам се...

преди 20 минути, (:IdioibI:) написа:

Беше на самоиздръжка! :) Към основните поделения имаше "специални", които изцяло отглеждаха собствени животни, а за другото, то се ползваше наборниците по подобие на бригадното движение в училищата. 

На кой си тръгнал да обясняваш? За тях това им звучи като извънземно! 

Аз служих в поделение със собствена ферма, че и кокошки отглеждахме за щаба на девизията!

преди 6 минути, communismatic написа:

Ти кой набор си?

За какво ти е да знаеш?! 

току-що, чичо Сашо написа:

Сашо, малко е странно... някакъв човек, дето никога не е бил свидетел на тия събития (щото говорим за ситуацията от ВСВ), да говори за тях от първо лице... Пак да повторим, да преговорим и прочее... че говорим за ситуацията с нашата армия от 40-те години. Благодаря за вниманието...

току-що, (:IdioibI:) написа:

За какво ти е да знаеш?! 

Не, беше реторичен въпрос. Майната му... Остави. Трудно ще се разберем. 😆

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Е, те дори не знаят колко са стрували на родителите си, но иначе знаят! :) 

И, както в оня виц: Нека питат - нека знае! :) 

Нека пита : Смешни истории, смешни снимки, вицове, хумор - kafence.com ..

преди 3 минути, communismatic написа:

Трудно ще се разберем. 😆

Не, еднопосочно е разбирането, т.е. ти на моето положение ще станеш, но аз на твоето - не! :) 

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Не, еднопосочно е разбирането, т.е. ти на моето положение ще станеш, но аз на твоето - не!

На твоето положение да се надявам, да не ставам. Че трябва да влизам в психиатрията...

преди 7 минути, communismatic написа:

На твоето положение да се надявам, да не ставам. Че трябва да влизам в психиатрията...

Да, този свят не е за психически лабилни! :) 

Никога не разбрах българина!? В спор с някой, почне ли да му липсват аргументи да обори другия, минаваме на обиди! 

преди 2 минути, Сани написа:

Никога не разбрах българина!? В спор с някой, почне ли да му липсват аргументи да обори другия, минаваме на обиди! 

Манталитет, култура и възпитание...

преди 2 минути, чичо Сашо написа:

Манталитет, култура и възпитание...

Или избиване на комплекси! Също като синът ми...той трябва да е прав във всички случаи, и става агресивен ако не е така.

преди 4 часа, "Саша" написа:

Какво се е случило с Ивелин Михайлов?

Това е преди 10 месеца, когато народното събрание по заповед на БББ и в изпълнение от "Възраждане" (разбирай Костадинов) направиха комисия за Исторически парк. Представяш ли си Народно събрание да се занимава с неща с които трябва да се занимава НАП. Народното събрание да разследва частни бизнеси!!!

преди 3 минути, Сани написа:

Или избиване на комплекси! Също като синът ми...той трябва да е прав във всички случаи, и става агресивен ако не е така.

Аз за това избягвам да споря с тях. Много пъти е безмислено. Те са друг свят.

преди 10 минути, Сани написа:

спор с някой, почне ли да му липсват аргументи да обори другия, минаваме на обиди! 

Да ми липсват аргументи за кое? Аз говоря за армията ни през 40-те години, а той къде разбрал, къде не... говори за някакви неща, които са вероятно от периода на социализма. Затова му казах, че е за психото. Мисля, че е пределно ясно защо... 

преди 30 минути, Сани написа:

Обидата е субективно усещане. 

Цитат

Обида е дума или израз, изказване или поведение, което се смята за унизяващо, обидно и нетактично.

Да, българите не са тактични, но то е поради факта, че не знаят какво е унижение!? 

Явни другите народи са били унижени и поради това и из хумора ще намерят обида. Жалко е това! :) 

преди 25 минути, Сани написа:

Или избиване на комплекси!

Кои комплекси?!

Цитат

3. Идея за някакъв недостатък, обикн. мним, която влияе върху поведението на човек. 

Кой има недостатъци и ги демонстрира? И, защо това е лошо? 

преди 18 минути, communismatic написа:

Аз говоря за армията ни през 40-те години

Е, ти си по-запознат ли?! :) Едва ли! :) Аз поне имам роднина който е бил военен през този период! :) 

Та, първо виж в коя тема си!? :) Още от сега си за психично заведение ... :) 

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

E ти си по-запознат ли?! :) Едва ли! :) Аз поне имам роднина който е бил военен през този период! :) 

И като имаш роднина, говориш за тоя период като свидетел? Верно? 

преди 5 минути, communismatic написа:

И като имаш роднина, говориш за тоя период като свидетел? Верно? 

И, ъ, къ въ бъ? :)

Цитат

Снабдително-превозно отделение при Щаба на войската (1931 – 1946)

преди 8 часа, communismatic написа:

Няма проблем, включи се по темата.

преди 8 часа, communismatic написа:

Искаш ли да дискутираме темата? Да или не?

преди 17 часа, communismatic написа:

Ти верно ли смяташ, че ти чета до край малоумните постове? 😆

Хихихи... ...😆

Защо си противоречиш?

преди 4 часа, communismatic написа:

Да ми липсват аргументи за кое? Аз говоря за армията ни през 40-те години, а той къде разбрал, къде не... говори за някакви неща, които са вероятно от периода на социализма. Затова му казах, че е за психото. Мисля, че е пределно ясно защо... 

Ако комунизмът беше толкова хубав, защо трябваше да има стена, телени огради, кучета и граничари, които стрелят в гръб по хора, опитващи се да избягат??? :bye1:

преди 22 минути, Staff. написа:

опитващи се да избягат??? :bye1:

Те ако знаеха какво ги чака на запад въобще нямаше да бягат. Ама западната пропаганда и дезинформация си свърши работата.

Трябваше никой да не спират. След 1-2 години всички щяха да се върнат в България и то с радост.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Те ако знаеха какво ги чака на запад въобще нямаше да бягат. Ама западната пропаганда и дезинформация си свърши работата.

Трябваше никой да не спират. След 1-2 години всички щяха да се върнат в България и то с радост.

Защо, след като социализмът беше толкова успешен, след 1989-та година никой народ в Европа не гласува доброволно да се върне към него? 🤔

преди 6 минути, Staff. написа:

Защо, след като социализмът беше толкова успешен, след 1989-та година никой народ в Европа не гласува доброволно да се върне към него? 🤔

Казах ти че социализма не е за всеки. Той е за хора със съвсем друго мислене и съвест. Хора, които мислят не само те да са добре, а всички в държавата да са добре и не само да мислят, а да работят за това. Тук не опира до икономика само, а до съзнание. А това е много трудно. Трябва всички да се възпитават от малки да помагат на ближния, а не как да го прецакат и да му вземат парите. И при това мнозинството от народа да са такива - съвестни, честни, работливи, работещи не само за себе си но и за общото. Това сега в тая епоха го няма.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Казах ти че социализма не е за всеки. Той е за хора със съвсем друго мислене и съвест. Хора, които мислят не само те да са добре, а всички в държавата да са добре и не само да мислят, а да работят за това. Тук не опира до икономика само, а до съзнание. А това е много трудно. Трябва всички да се възпитават от малки да помагат на ближния, а не как да го прецакат и да му вземат парите. И при това мнозинството от народа да са такива - съвестни, честни, работливи, работещи не само за себе си но и за общото. Това сега в тая епоха го няма.

Добре дошъл в реалния свят, където хората са различни и точно затова централизираният, принудителен социализъм винаги се проваля! Комунизма разчита не на реалността, а на фантазия!  Не случайно единственият начин да се поддържа беше чрез страх, лагери и цензура!!! И веднага се досещам за този въпрос. Ако беше толкова развито всичко при соца, защо през 1989 г. България е с фалирала икономика, 11 млрд. долара външен дълг, празни магазини и нужда от заеми от Запада? :)

преди 2 минути, Staff. написа:

Комунизма разчита не на реалността, а на фантазия! 

Колко съм умен! Точно това очаквах че ще напишеш. Всичко това горе което написах го представят за фантазия, утопия и му се присмиват. Присмиват се на това човек да е честен и да работи и мисли не само за себе си, а и за обществото.

преди 5 минути, Staff. написа:

Не случайно единственият начин да се поддържа беше чрез страх, лагери и цензура!!!

Ама това не беше комунизъм. Това беше само една проба, която кръстиха комунизъм. Първо трябва да се оправи съзнанието, мисленето и другите неща за които ти писах и тогава да се строи комунизма и неговата икономика. С други думи трябва коня да се слага пред каруцата, а не обратно. Насила и с бой не се оправя мисленето и съзнанието. И това отговаря на въпроса ти защо паднал социализма.

Насила хубост не става.

Просто беше един експеримент и то спонсориран от богатите. Явно се уплашиха, че някои неща започнаха лека полека да вървят и изключиха захранването.

Големия проблем е че се искат 3-4 поколения и то над 50% от тях възпитани с качествата които изброих. Ама е известно че 1 капка катран разваля цяла каца мед, но една капка мед не оправя вкуса на една каца катран.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.